HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 27. 18:42

Idézet: special - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 19:03

Sommázva (ezek már igazi, saját gondolatok, becs szó:D)

1. A személyes tapasztalat, élmény nem állja meg a helyét a tudományos eredményekkel szemben (most ne verjük szét absztrakt ellenpéldák felhozásával)
2. A gyermekneveléshez tudatosság kell.
3. A tudatossághoz ismeretek kellenek.

1. Mint említettem (lehet, hogy Te nem olvastad), az első diplomám tanári, II. év végén pedagógia szigorlattal, tehát olvastam pár nevelésről szóló könyvet, ha nem is ma divatos majmolású amerikaiakat.
2-3. Szerencsére nem halt ki az emberiség, nem korcsosodott el. Azon kívül RENGETEG olyan családot ismerek, ahol az egyetlen könyv a Biblia otthon, mégis JÓLNEVELT, erkölcsös, megbízható, egyenes gyerekeket adtak a társadalomnak, és nagy valószínűséggel halvány fogalmuk sincs, mit jelent a pedagógia szó. Hogy szakirányú könyvet nem olvastak, az meg 100%.
Manapság is van olyan ismerős házaspár (30-on még épp innen), akinél a srác szakmunkás, a csaj is szakmunkás, és van amiben jólneveltebbek a srácaik, mint az enyémek. Pedig igyekszem. :)

Szóval felejtsd el. A legbutább, legprimitívebb szülőknek is vannak ösztöneik. Amik kiválóan működnek évszázadok óta. Lehet, hogy nem is tudnak olvasni, de gyereket csinálni és BECSÜLETESRE nevelni azt általában igen.

A tudományos eredmények meg felejtősek, ha Amerikából származnak.
Majd ha nálunk is a társadalom hasonlatos lesz legalább 90%-ban az amerikai normához, akkor lehet arról szó, hogy átvegyünk, itthonra is vonatkoztassunk ottani vizsgálati eredményeket.

Addig csak annyit mondhatunk, hogy Amerikában így, Amerikában úgy. Itthonra belőle bárminemű következtetést levonni badarság volna...
Gondolkoztál már ma?

#882 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 08. 27. 18:56

"A személyes tapasztalat, élmény nem állja meg a helyét a tudományos eredményekkel szemben (most ne verjük szét absztrakt ellenpéldák felhozásával)"

Miféle tudományos eredményekkel szemben? Kik a gyereknevelés Nobel díjas professzorai?

#883 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 19:33

Azért az amcsik sem totál hülyék nevelés terén, és lehet hogy a "majom" könyveikben már meg tudtak fejteni egy-egy ösztönös házinevelést tudományos alapokon is.
De mindegy végső soron, mert még a végén a homápárti meg a náci mellé a nyugatimádó cetlit is begyűjtöm.
Amugy pedig, tudományos eredmények nevelés terén, az amcsiknak voltak olyan kisérletei gyerekekkel, ami nemhogy a nevelés, de az idomitás tényét is kimeritették, lehet hogy tudják hogy mitől van a villám, nemcsak azt, hogy jéé dörög az ég, be kéne menni.

#884 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 19:58

Elhangzott az a megállapíts itt, hogy: butaság az hogy kicsúfolják, meg az a néhány pofon csak az életre készíti fel. Néhány pofon igen, az életre készít fel, de mit művel az emberrel ha csak pofonokat kap?

Remélem nem untatom életem történetével az egybegyülteket:

Ott hagytam abba, hogy szakközép első félévében megbuktam. A mi iskolánban az volt a szokás, hogy aki félévkor megbukott, annak át kellett menni az ugyanolyan szak szakmunkás osztályába.
Na itt elszabadult a pokol.
Cikiztek azzal, hogy lebuktam, cikiztek azzal, hogy nem voltak márkás cuccaim piaci cipőben jártam, meg 500 ft-os béleletlen műbőrkabátba - télen. A cikizést ne úgy értsd, hogy csak csúfoltak kaptam a tockosokat is elég rendessen.
Ez egybe eset időben a szkinhed mozgalom kiteljesedésével. Soha, annyi szkinhed nem volt mint a '90-s évek elején.
Magasan kvalifikált osztályunkba is jutott belőle szép számmal. A hangadó egy szép darab, ám rendkívül buta srác volt, hűséges alvezére pedig egy félcigány srác a VIII. kerületből. Igen, félcigány szkinhed.
Járt 2 cigány srác is az osztályba. Abból a felzárkózós, gyerekeiket már tanítatós fajtából. B. Laci (a padtársam, egyébként igen tehettséges és ügyes autószerelő) és Cs. Sándor. Ugye nem kell elmondanom, hogy mit kaptak Ők. A tanműhelyben szabályos pogromok voltak ellenük, amikor az oktatók délután felé már nem figyeletek ránk.
  Másodikban már nem bírták tovább, és szépen kimaradtak az iskolából.
Új ellenség kellett, aki nem tud visszaütni. Itt jöttünk képbe, mi a gyengébb srácok.
Volt, hogy hátrarángattak a raktárba és hárman ütöttek-vertek mert nem volt más. A félcigány szkinhed, engem a szőkésbarna hajú, kék szemű sráct. Nem tudom a szegycsont porcos volta ellenére el tud-e törni, de nekem 2 hónapig fájt, ha nagyobb levegőt vettem.

Mai napig szégyellem, de be kellett illeszkednem, ha túl akartam lenni az iskolán. A nagy buta szkinhedtől megvettem a bomberdzsekiét (akkor már dolgoztam a suli melett) és én is elég rövidre nyirattam a hajam, bár legszívesebben szembe köptem volna magam. Az lett a vége, hogy a szakmunkás vizsga előtt elkezdtem kimaradozni az iskolából és összejött vagy 20-25 nap igazolatlanom.
Mivel matekból igen jól álltam (nem egy nagy megterhelés a szakmukis matek) a tanáromnak (és egyben osztályfőnökömnek) köszönhetem, hogy kijárta az igazgatónál, hogy engedjenek levizsgázni. Nem hagyott elkallódni.

Azóta a szkinhedekkel és is kb. úgy vagyok mint 2more: simán tarkólövés egy nagyon nagy kaliberű pisztollyal. És az átlagosnál is jobban idegesít, ha bántják a gyengébbeket.

Akkor indult kisérleti jelleggel egy három éves szakközépiskola a jól tanuló szakmunkás gyerekeknek (mégse szaporitsák a munkanélküliek táborát). Ide is besegített ez a remek pedagógus.

Itt valósággal szárnyakat kaptam. 17 évessen már elég érett az emberek jó része, itt már nem voltak cikizések, verések stb. A tananyagot és felértem már agyilag. De ha lettek is volna, már elég erős voltam én is, hogy meg tudjam védeni magam.
Jól tanultam és végre először élveztetm az iskolát. Igen jó válogatott osztály volt, nagyon jó tanárokkal.
Remélem nem tünik melldöngetésnek: kitünőre érettségiztem.

A tanulságot vonja le mindenki maga. Azon kevesek közé tartozom, akiknek szerencséjük volt.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#885 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 20:19

Ha már élettörténetek:
Én általános iskoláig nyúlok vissza: óvodából mint jóeszű, de meglehetősen nyughatatlan gyerek kerültem iskolába, manapság ezt hiperaktivnak mondanák talán, vagy csak simán qrva rossznak. Alsóban a legtöbb tantárgy elég jól ment, jórészt unatkoztam, és bontottam a rendet. Ez a tanárnőnek qrvára nem tetszett, itt jött a megtöröm ha megdöglik is hozzáállás. Barátaim egyáltalán nem voltak, max ideig-óráig, senki sem kedvelt, és én sem kedveltem senkit, frocliztak, hát frocliztam én is, akit értem. 3.os koromban ütött be a crach, egy relativa komoly, gyógyithatatlan betegség, melyet sikerrel, tünetmentesre abszolváltam, kb 10000ből egynek ha sikerül, hát mákos voltam. Nem érdemlem meg. Ezután felmentett voltam tornából, nem szabadott bántani, megverni, mert utóhatás és minden. Ezt nem voltam rest ki is használni, ha frocliztak, de meg nem üthettek, visszavágtam ahogy csak birtam. Ellenben testileg lemaradtam, a legkisebbek közé tartoztam, és kissé kezdtem agyilag is elmaradni, simán lettem "a rossz gyerek".
Aztán felsőben jött a váltás, egy jólelkű tanárnő, aki meglátta a szikrát, ami talán nem is volt. Lassan feljődtem valamit, verekedések jöttek-mentek ahogy teltek a betegség óta az évek. A tanárnő 2 évig birta a sulit, aztán kaptam egy hasonszőrűt, mint az alsós. Ezzel együtt estem vissza én is, egyre rosszabb és rosszab tanuló lettem, mellesleg egyre és egyre szemetebb gyerek. Ennek köszönhetően nemegyszer úgy összevertek, hogy alig birtam hazamenni, 7-8adikban szinte naponta, előnye az volt, hogy divatosan öltözkodhettem, mert nem tudtam egymást követő 2 napban ugyanazt a göncöt felvenni. Persze kevésbé szemét nem lettem, verhettek akármennyit, beszóltam mindennek és mindekinek. Közben a barátságok, csajok továbbra is kimaradtak, egy-két erőtlen próbálkozást leszámitva, első barátságaimat talán 8adikos koromban köthettem.
Minden butaságom ellenére, fellebezéssel csak bekerültem a gimibe, szégyenszemre az egész iskolából én voltam azon 2 ember egyike, akit nem vettek fel.  Érdekes mód, itt is pozitiv tanárnőre sikerült szert tenni, saját magamra erőltetettem a változást, hogy márpedig én nem leszek olyan mint eddig. Jött csajozás is, lassan barát is, szóval, zötyögött a szekér. Aztán a tanár nem birta a hajtogatást, kaptunk helyette balf*sztm, csajozásból sem lett semmi, lassan ujra olyan lettem mint rég, csak a barátok maradtak. Azóta gyakorlatilag konstans a helyzet, abszolváltam az iskolákat egymás után, lett jogsim, voltam mindenféle trógermunkát végző droid, majd katona, majd végre a szakmámban is el tudtam helyezni.
És lassan megbékéltem magammal is, hogy igen, a bőrömből nem tudok kibújni, magammal hozom a fiatalon összeszedett komplexusokat, gyávaságot, rosszindulatot, aljasságot, gátlást, és még sorolhatnám, miközben továbbra is képtelen vagyok a társaskapcsolatra, és sereg más dologra, talán soha nem is leszek képes.
Mindenesetre, hamár ennyit irtam, plusz van bennem 1-2 sör, nameg ha más is, énis, hadd menjen...

#886 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 20:31

Nem jartam mar erre par eve, de most sem kelett volna beleolvasnom a topicba.
Jopar ilyen tema volt mar itt, volt ami be lett zarva, volt olyan is, ami miatt kitiltottak.
Annakidejen jopar konyvet, cikket elovastam a temaban, az allaspontom most is ugyanaz.
Ha valaki tobb ujjal szuletik mint kene, vagy mas genetikai torzulassal, arra mindenki azt mondja, hogy beteg.
A buzik erdekes modon mindenfele teoriat probalnak gyartani, egy egyszeru tenyre.
A genetikai allomanyuk kulonbozik egy normalisnak mondott emberetol, ergo betegek.
A betegsegekre a normalis emberek nem buszkek.
A masik fajtaja a nem orokletes, ugynevezett "szerzett" homoszexualitas.
Nem melyednek bele tulzottan, akit erdekel, annak nagyon szivesen adok linkeket.
Mondom mindezeket a negyvenen tul, harom gyerekkel. 
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#887 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 20:33

Idézet: g@by - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 21:31

Nem jartam mar erre par eve, de most sem kelett volna beleolvasnom a topicba.
Jopar ilyen tema volt mar itt, volt ami be lett zarva, volt olyan is, ami miatt kitiltottak.
Annakidejen jopar konyvet, cikket elovastam a temaban, az allaspontom most is ugyanaz.
Ha valaki tobb ujjal szuletik mint kene, vagy mas genetikai torzulassal, arra mindenki azt mondja, hogy beteg.
A buzik erdekes modon mindenfele teoriat probalnak gyartani, egy egyszeru tenyre.
A genetikai allomanyuk kulonbozik egy normalisnak mondott emberetol, ergo betegek.
A betegsegekre a normalis emberek nem buszkek.
A masik fajtaja a nem orokletes, ugynevezett "szerzett" homoszexualitas.
Nem melyednek bele tulzottan, akit erdekel, annak nagyon szivesen adok linkeket.
Mondom mindezeket a negyvenen tul, harom gyerekkel. 

A linket mindentől függetlenül is beszúrhattad volna. ;)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#888 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 20:43

Tumor... cihiáter? most komolyan... nem gonoszkodásként

Szerkesztette: qnadam 2005. 08. 27. 20:52 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#889 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 20:46

...

szerk.: magányügy, ha egy illetékes látja, akár törölheti is  :respect:

Szerkesztette: Shia-ko 2005. 08. 27. 20:50 -kor

Üdvözlettel:
Gabi

#890 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 21:01

Pszichológus volt, még iskolában, normálisnak nyilvánitottak, igy nem raktak át a gyogyóba, azóta meg nem éreztem szükségét, hogy elmenjek magamtól.

#891 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 27. 21:05

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 19:42

1. Mint említettem (lehet, hogy Te nem olvastad), az első diplomám tanári, II. év végén pedagógia szigorlattal, tehát olvastam pár nevelésről szóló könyvet, ha nem is ma divatos majmolású amerikaiakat.
2-3. Szerencsére nem halt ki az emberiség, nem korcsosodott el. Azon kívül RENGETEG olyan családot ismerek, ahol az egyetlen könyv a Biblia otthon, mégis JÓLNEVELT, erkölcsös, megbízható, egyenes gyerekeket adtak a társadalomnak, és nagy valószínűséggel halvány fogalmuk sincs, mit jelent a pedagógia szó. Hogy szakirányú könyvet nem olvastak, az meg 100%.
Manapság is van olyan ismerős házaspár (30-on még épp innen), akinél a srác szakmunkás, a csaj is szakmunkás, és van amiben jólneveltebbek a srácaik, mint az enyémek. Pedig igyekszem. :)

Szóval felejtsd el. A legbutább, legprimitívebb szülőknek is vannak ösztöneik. Amik kiválóan működnek évszázadok óta. Lehet, hogy nem is tudnak olvasni, de gyereket csinálni és BECSÜLETESRE nevelni azt általában igen.

A tudományos eredmények meg felejtősek, ha Amerikából származnak.
Majd ha nálunk is a társadalom hasonlatos lesz legalább 90%-ban az amerikai normához, akkor lehet arról szó, hogy átvegyünk, itthonra is vonatkoztassunk ottani vizsgálati eredményeket.

Addig csak annyit mondhatunk, hogy Amerikában így, Amerikában úgy. Itthonra belőle bárminemű következtetést levonni badarság volna...

1. Ismét hangsúlyoznám, hogy a vita középpontjában nem te és a családod áll. A  tudományosság kérdése pedig nem divat kérdése. Én Aronsont olvastam, mert a tanárom ezt ajánlotta. Lám 2-More fórumtárs nem alaptalanul hozta fel a demagóg Amerika-ellenességet, mint, diplomatikusan fogalmazva visszatetsző jelenséget.

2. Szerintem nézz utána az ösztön fogalmának, mert nem jól használod. Másodszor nem azt mondtam (vagy legalábbis nem azt akartam), hogy könyvek nélkül nem lehet egészségesen gyereket felnevelni. Viszont valahonnan _tanulni_ kell gyermeknevelési mintákat is, pl. a szülőkkel való kapcsolatból. Ebben jelentős segítséget nyújthat a szakirodalom is a szemléletmód alakítása terén. Szerintem nem kis segítséget. Tehát a gyereknevelés minőségét a szülő, nevelő tanult ismeretei határoznak meg, amelyeket több forrásból szed fel, egy részét nem tudatosan, akaratlanul is. Harmadszorra pedig, nem támadásnak szánom, de nem attól lesz valaki "jól nevelt" (nem jólnevelt!), hogy te annak tartod, látod. Ez nem mond semmit, csak a te véleményedet. Ettől még a gyerekben lehet rengeteg szorongás, az empatikus készség alulfejlettsége, látens magatartászavarok amelyek felnőttkorban egyes, újszerű szituációkban ütközhetnek ki, mint például intim emberi kapcsolatok kezelésének problémái, nemi agresszió, elfojtott agresszió, szélsőségesen rossz bizonytalanságtűrés, ambícióhiány stb. Ha kérhetem, most ne menjünk el abban az irányban, hogy milyenek is azok a gyerekek.

3. Nem társadalmi normák taglalásáról van szó, hanem az emberi psziché működéséről, okról és okozatról, pszichés reakciókról, összefüggésekről. Persze jogos a felvetés, hogy az eredményeket ellenőrizni kell, de semmiféleképpen nem lesöpörni. Nem látok sok okot azt feltételezni, hogy ha a magyar gyerekek ne hasonlóan reagálnának, mint azok az amerikai gyerekek, akik oktatási módszerein változtattak. A tekintélyelvű, individualista gyakorlatról, amely az itthon is ismert módszer, a csoportmunkára váltással és a tanár jelenlétének háttérbe szoríításával (megszüntetve igazságosztó szerepkörét) a gyerekek empatikus készsége kimutathatóan fejlődőtt, nem beszélve az osztály integráltságáról, és a tanulási eredmények javulásáról. Ha megengeded, hadd ajánljam Aronson A társas lény című művét. Rengeteg tanulságos eset, és szerintem érdekes témák vannak benne, köztük az előítélet taglalása is.

Mivel a vitát önmagam szórakoztatására folytatom, és ennek igen hamar vége lesz, ahogy látom a fejleményeket, ezért előre szólok, hogy vitakészségben drasztikusan megzuhanhat, esetleg nem válaszolok.:D

#892 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 21:10

"mint például intim emberi kapcsolatok kezelésének problémái, nemi agresszió, elfojtott agresszió, szélsőségesen rossz bizonytalanságtűrés, ambícióhiány stb"
Helló, irhattad volna ide a nevemet is mellé :D Annyiban, hogy a nemi agresszió kimaradt :D

#893 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 21:11

Naffeju, te nem valtozol. :D

#894 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 21:13

Talán egy picit hajlok, nagyon nincs miért, és nincs kiért.

#895 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 21:18

Tumor srac, nem neked irtam. :D
Te egy nagyon kedves, segitokesz emberke vagy, csak az a franya ser. :D
Naffeju meg Naffeju, az illetekes tudja mirol van szo. :D

#896 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 21:22

'Nyéé inne és fogalmazzá 1értelműen :D
Különben meg, max 2 ser lehet, az is kimenőben már.....

#897 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 23:03

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 13:20

Örökbefogadható fehér gyerekekért sorba állnak a lehetséges hetero nevelőszülők is, nekik sincs elég örökbeadható. A cigány pedig nem kell (hangsúlyoznám SZERINTEM) a meleg/leszbi pároknak sem. Ha tévednék, akkor elnézést.

Erre ha tudsz valami forrást, annak örülnék, mert szerintem tévedsz.
Wherever you go, go with all your heart.

#898 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 23:12

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 12:34

"Nincs olyan kutatási adat, amely meleg férfiak vagy leszbikusok alkalmatlanságát bizonyítaná a szülői szerepre. Azt sem lehetett kimutatni, hogy a homoszexuális szülők veszélyeztetnék a gyermek pszichoszociális fejlődését vagy bármilyen más hátrányt jelentenének a heteroszexuális szülőkkel szemben."

Ez a "nincs olyan kutatási adat" elég szerencsétlen megfogalmazás. Most vagy végeztek ilyen kutatást és nem ért semmit, vagy nem végeztek. Se nem érv, se nem ellenérv. Én legalábbis így értelmezem.
Wherever you go, go with all your heart.

#899 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 23:12

Sajnos ezekrol forrast mar nem fogsz talalni, mert miota a ciganyokat romanak kell nevezni, a buzikat meg melegnek, azota az eziranyu statisztikai lapok is megszuntek, vagy semmit nem hamozol ki beloluk.
Par eve a KSH honlapjan nagyon erdekes dolgok voltak, azota eltuntek.
Az orokbefogadasokrol pedig tobb dokumentumriport is lement mar kulonbozo adokon, es tenyleg igy van, hogy nalunk a cigany szermazasu gyerekek nagy resze nem talal orokbefogadot, max neveloszulot.
Viszont miota liberalisabbak a torvenyek eziranyban, azota foleg olasz, de mas nemzetisegu emberek is eloszeretettel fogadnak orokbe cigany gyerekeket, leven sokkal egyszerubb, zokkenomentesebb a dolog.

#900 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 23:17

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 0:03

Erre ha tudsz valami forrást, annak örülnék, mert szerintem tévedsz.

A cigánygyerekek "árfolyama" mindenütt alacsonyabb, erről Czeizel professzor tudna neked többet mesélni (ha bolond lenne). Ha kiváncsi vagy, szerezz infót a peréről (ami - érdekes módon - felmentéssel zárult)

Szerkesztette: Miki2 2005. 08. 27. 23:19 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.