HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 31. 12:21

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 13:15

0,03% olyan vészes lenne? :think: Ez egyéni megítélés kérdése.
Szerintem a nem kívánt terhesség miatt sokkal inkább aggódnak az emberek.

Egy terhesség max. kilenc hónapig tart :) Utána vége. A HIV-fertőzésnél annyi a különbség ehhez képest, hogy ha vége, akkor véged :)

Amúgy igen, hosszú távon ekkora fertőzöttség is veszélyes. Pláne egy ennyire gyorsan mutálódó kórokozó esetén.
A TBC elleni küzdelem is ott feneklett meg, hogy amikor kevés lett a fertőzött, akkor rögtön nem vették annyira komolyan. Mostanra meg itt vannak a nyakunkon a hanyagság termékei: a rezisztens TBC-törzsek.
Elköltöztem :-)

#1262 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 12:25

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 11:09

Röviden: a sarlósejtes vérszegénység egy genetikai hibából következő betegség. A génváltozat heterozigóta esetben némi hátrányok mellett bizonyos védelmet nyújt a malária ellen, ugyanakor homozigóta esetben betegséghez vezet.

Gondolom ezt akartad írni.
Wherever you go, go with all your heart.

#1263 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 12:40

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 13:21

Egy terhesség max. kilenc hónapig tart :) Utána vége.

Gyerek meg megy a kukába, mi? :D
Azt fel is kell nevelni. Etetni, ruháztatni, tanítani, iskolába járatni, stb.
Persze be lehet tenni a GYIVIbe vagy egy nyilvános inkubátorba, ez is az egyéni felelősségérzeten múlik.
Wherever you go, go with all your heart.

#1264 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 12:45

Nem 0,3 hanem 0,00003! Mondom kb annyi az esélye, mintha belédcsapna a villám. Meg ugye nem kurvákkal kell mindenáron elmenni, hanem normális lányokkal és akkor aztán végképp nem lehet gond.

#1265 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 12:55

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 8:16

Úgy vagyok ezzel, hogy az általad felsoroltakért bármikor, mert én is bármikor megvakulhatok, mozgássérült is lehetek, de homo az tuti, hogy nem lehetek. Te beteg, jórészt elesett emberekről beszélsz, de a melegek nem betegek, ezt ők maguk vallják. Pláne nem elesettek... Csúnya csúsztatás és picit gerinctelen dolog a sors által megvert beteg embereket csatasorba állítani az amúgyis sántító érved mellé... :rolleyes:

Hát, ha valamiért lecsuknak valami jó kis fegyházba, akkor még akár homo is lehetsz :D. Vagy esetleg a fiad/lányod. Mindenesetre erről a hozzáállásról már megírtam a véleményem. Apropó, eszembe jutott egy vicc: Miért támogatják az emberek jobban a börtönök építését, mint az iskolákét? Mert börtönbe még kerülhetnek, iskolába már soha. :)

Továbbra is javaslom, hogy egy fogyatékost ne nevezzünk betegnek, mert ennek ők sem fognak örülni, és nem is szép dolog. Segítségre szorulnak, természetesen, és a társadalom peremére sodródott melegek talán nem (ezalatt csak egy csoportot értek, nem az összeset, természetesen)? Vagy azok, akik kudarcba fulladt heteroszexuális kapcsolatuk romjain szembesülnek nemi identitásukkal? Pláne ha már van gyermekük is. Ez ugyanúgy a "sors által megvert" kategória (ha már a Te szóhasználatodnál maradunk, amit ezúttal sem tartok helyesnek), mert meleg sem szórakozásból, szabad akaratából lesz az ember. Tudom, csúnya csúsztatás, gerinctelen dolog, sántító érv... ( :rolleyes: )

#1266 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 13:06

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 13:45

Nem 0,3 hanem 0,00003! Mondom kb annyi az esélye, mintha belédcsapna a villám. Meg ugye nem kurvákkal kell mindenáron elmenni, hanem normális lányokkal és akkor aztán végképp nem lehet gond.

3 000 / 10 000 000 = 3 / 10 000 = 3 / 100 % = 0,03% (és persze ez a szám csak valamivel nagyobb lehet, mert a szexuálisan aktív népesség nem tízmillió)
Amúgy meg imádom ezt a hozzáállást, szépen segíti a szexuális úton terjedő betegségek továbbterjedését (van jópár a HIV-en kívül, ugyebár). Van aki évek múltán jön rá, hogy a normális lány/fiú csúnyán átverte, de még azzal sincs kisegítve, ha az illető pár hónap után vallja be töredelmesen, hogy neki van egy "kis" baja...

#1267 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 13:55

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 12:55

Te is lehettél volna meleg, ha a sors úgy alakul. Egy ember nem maga választja meg a szexuális irányultságát. Az kialakul különböző okokból.

Izé... a "volna"-kat hagyjuk már ki az "érvelésekből" jó? Ha az öreganyámnak farka lett VOLNA, ő lett volna az öregapám... Sosem mondtam olyat, hogy alapesetben valaki megválasztja a szexuális irányultságát. Erről ennyit.

#1268 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 13:59

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 6:02

Ez hol magyarázat arra, amit írtál? Próbálsz olyan dolgokat belemagyarázni, amik nincsenek benne.

Megpróbáltam több oldalról körüljárni neked a példa fogalmát, példákkal. Egyrészt a nyílt utcán magamutogatás egyik oldalról sem előnyös és követendő példa (nem fogok rászólni semmilyen összetételű csókolózó párra, de azért én ezt mégis inkább diszkréten művelem). Másrészt talán nem ettől fog valaki rádöbbenni, mi is a szexuális preferenciája, ugyanis az nem azon múlik, hogy mit látok az utcán, vagy erre-arra (legfeljebb megpróbálja az ember, aztán ha már egy szőrös test látványe sem izgatja fel, akkor kizárásos alapon maradnak a nők), vesd össze ezt egyéb, önmagukat dicsőítő, reklámozó csoportokkal. Harmadrészt ez az egész követendő példa dolog a te személyes véleményed a szexuális irányultságod alapján, kérdezz meg egy meleget, ő mit tartana követendőnek - nem vagytok egyformák.

#1269 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 14:04

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 13:55

Hát, ha valamiért lecsuknak valami jó kis fegyházba, akkor még akár homo is lehetsz :D. Vagy esetleg a fiad/lányod. Mindenesetre erről a hozzáállásról már megírtam a véleményem. Apropó, eszembe jutott egy vicc: Miért támogatják az emberek jobban a börtönök építését, mint az iskolákét? Mert börtönbe még kerülhetnek, iskolába már soha. :)

Továbbra is javaslom, hogy egy fogyatékost ne nevezzünk betegnek, mert ennek ők sem fognak örülni, és nem is szép dolog. Segítségre szorulnak, természetesen, és a társadalom peremére sodródott melegek talán nem (ezalatt csak egy csoportot értek, nem az összeset, természetesen)? Vagy azok, akik kudarcba fulladt heteroszexuális kapcsolatuk romjain szembesülnek nemi identitásukkal? Pláne ha már van gyermekük is. Ez ugyanúgy a "sors által megvert" kategória (ha már a Te szóhasználatodnál maradunk, amit ezúttal sem tartok helyesnek), mert meleg sem szórakozásból, szabad akaratából lesz az ember. Tudom, csúnya csúsztatás, gerinctelen dolog, sántító érv... ( :rolleyes: )

Köszönöm a bizalmat, de egyelőre nem áll szándékomban fegyházba kerülni... :D
Hogy a lányom, meg a fiam milyen szexuális beállítottságú lesz, ahhoz szerencsére semmi közöd és valóban kicsit gerinctelen húzás "elővenni" őket (rendesen fel is b@sztál idegileg), de szerintem ha megfordítjuk, rájössz, hogy Te is csak addig leszel a végletekig lojális, míg egyszer a fiadat nem találod egy másik fiúval az ágyban. Akkor vajon mit fogz csinálni? Azt hiszem, hogy ezt a vonulatot itt fejezzük be, mert eddig is igyekeztem kultúrált formában beszélgetni, ezután sem akarom másképp.

Igen, rettentő csúnya csúsztatás, ugyanis a fogyatékosok vagy betegség, vagy baleset miatt válnak fogyatékosokká. Egyedül a születési rendellenességet nem tudom hová besorolni, de ott meg ott van a "rendellenesség", nem szorul különösebb magyarázatra.

#1270 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 14:55

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 15:04

Köszönöm a bizalmat, de egyelőre nem áll szándékomban fegyházba kerülni... :D

Csak egy felvetés volt, de amúgy van olyan is, hogy látens homoszexualitás. Na nem mintha téged bármelyiktől is féltenélek (gondolom te sem azért említetted a vakságot, fogyatékosságot, mert ilyenre számítasz a jövőben), csak úgy megjegyeztem, mi minden lehet még az emberből (ha már neked mindenáron az a fixa ideád, hogy csak azt támogatod, ami egyszer téged is elérhet).

Oké, akkor a második bekezdéssel kapcsolatban beszéljünk rólam (ám nem, nem érzem hogy egy reális eshetőségre felhívni a figyelmet gerinctelen húzás lenne). Ha nekem lesz gyerekem, és elér egy olyan kort, amikor a szexualitás szóba kerül, mindent meg fogok tenni, hogy széleskörű információt szerezzen, ami alapján ő maga tud megalapozottan dönteni, kivel lesz boldog, nem fogom belekényszeríteni semmibe, és nem fogom lenézni, ha nem úgy dönt, ahogy én tenném. Én már csak ilyen vagyok.

Idézet

Igen, rettentő csúnya csúsztatás, ugyanis a fogyatékosok vagy betegség, vagy baleset miatt válnak fogyatékosokká. Egyedül a születési rendellenességet nem tudom hová besorolni, de ott meg ott van a "rendellenesség", nem szorul különösebb magyarázatra.

Valóban, óriási csúsztatás, hiszen te is említetted, hogy az ember nem választja meg saját szexuális irányultáságát (ennek függvényében még kevésbé értem az előző bekezdésbeli kirohanásodat). Azonban igen, én sem úgy értettem, hogy a mindennapi életvitelükhöz kell segítség, inkább a társadalomba való beilleszkedéssel kapcsolatos problémáknál, amik - te sem tagadhatod - léteznek, és egyoldalúan nem oldhatók fel (lásd még az SFIJ hozzászólásaiban olvasható csiki-csuki kérdés). Ó, micsoda csúsztatás-halmaz...

Szerkesztette: Netmaster 2005. 08. 31. 15:00 -kor

#1271 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 14:58

Apropó, jut eszembe :) Ha jól emlékszem (nem ellenőriztem, tényleg csak így emlékszem: valami 5000 az egyhez arány rémlik), akkor ez a 0.03% nagyjából azonos nagyságrend a közösülésekre jutó terhességek számával.
(Jó, persze, itt van néhány más tényező is... De azért érdekes, nem? )

#1272 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:08

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 15:55

Csak egy felvetés volt, de amúgy van olyan is, hogy látens homoszexualitás. Na nem mintha téged bármelyiktől is féltenélek (gondolom te sem azért említetted a vakságot, fogyatékosságot, mert ilyenre számítasz a jövőben), csak úgy megjegyeztem, mi minden lehet még az emberből (ha már neked mindenáron az a fixa ideád, hogy csak azt támogatod, ami egyszer téged is elérhet).

Az jó, akkor ezt a kérdést piszkálgatjuk még egy kicsit :). Valóban nincs hozzá közöm, sőt a te szexuális beállítottságodhoz sem, ezért csak említettem, mint fennálló lehetőséget (lásd fixa ideák az előző bekezdésemben), és gőzöm sincs mitől lettél annyira ideges. Valami rosszat mondtam? Szerintem te nem vagy képes elviselni, hogy gyermeked önálló döntésre képes ember lesz valamikor, továbbá valami bajod mégis lehet a homoszexuálisokkal, ha ez a csekély valószínűségű lehetőség annyira elborzaszt és feldühít (hangsúlyozom, szerintem). Ha nekem lesz gyerekem, és elér egy olyan kort, amikor a szexualitás szóba kerül, mindent meg fogok tenni, hogy széleskörű információt szerezzen, ami alapján ő maga tud megalapozottan dönteni, kivel lesz boldog, nem fogom belekényszeríteni semmibe, és nem fogom lenézni, ha nem úgy dönt, ahogy én tenném. Én már csak ilyen vagyok.

Azonban igen, én sem úgy értettem, hogy a mindennapi életvitelükhöz kell segítség, inkább a társadalomba való beilleszkedéssel kapcsolatos problémáknál, amik - te sem tagadhatod - léteznek, és egyoldalúan nem oldhatók fel

1: Odatettem a vigyort, szal nem téma, végül is Netmaster agyonverésért tényleg kerülhetek fegyházba... :nevet2: ;)

2: Mondjuk a halott fiam miatt lettem ideges. Számomra és számára is sértő volt amit írtál és nagyon rosszul esett :rolleyes: Úgyhogy hanyagoljuk a témát.

3: Segítséget adok, ha kérnek. De ha követelőznek, azt nem szeretem, akkor nem segítek, sőt, arra sem veszem a fáradtságot, hogy megértsem a problémájukat. Ismétlem nyomatékosan: ha segítségre van szükségük, mert egyedül nem tudnak megbírkózni a problémákkal (de milyen problémák???), akkor nem követelőzni, hőbörögni és utcára vonulni meg tüntetni kell. Szerintem. Érdekes módon Te is és Rive is kikerülitek azt a témát, hogy miért csak a társadalmonak kell alkalmazkodni, toleránsnak, megértőnek és segítőkésznek lennie a melegekkel szemben? A melegek miért nem akarnak minezek lenni a társadalommal szemben? Oda-vissza alapon?

#1273 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:14

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:08

Érdekes módon Te is és Rive is kikerülitek azt a témát, hogy miért csak a társadalmonak kell alkalmazkodni, toleránsnak, megértőnek és segítőkésznek lennie a melegekkel szemben? A melegek miért nem akarnak minezek lenni a társadalommal szemben?

Khm, khm. Differenciálj, kérlek. Tulajdonképpen melyik melegekkel is van gondod és melyik melegek nem akarnak 'mindezek lenni'?

#1274 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:20

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:14

Khm, khm. Differenciálj, kérlek. Tulajdonképpen melyik melegekkel is van gondod és melyik melegek nem akarnak 'mindezek lenni'?

Hát akiket te "díszbuzi"-ként emlegetsz. Ami egyébként kb helyes megfogalmazás, de mint mondtam, ők vannak csatasorban, őket látni, hallani. Ergo ők formálják a közvéleményt és a társadalmi megítélést _minden_ meleg számára. Azok számára is, akikkel semmi bajom. És ez nem jó, de megoldást sem nagyon látok, hacsak nem azt, amit má említettem, hogy a melegeknek maguknak kellene elzárkózniuk a díszbuzik kampányszerű idétlenkedéseitől.

#1275 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:22

Ez a HIV kérdés kicsit érdekes téma, ugyanis azt hozzá kell tenni, hogy egy 25 évesen megfertőződött személy akár 50-60 éves koráig is elélhet. Tény és való, hogy elég "kötött napirenddel", és társára odafigyelve, de lehetősége van rá.

Abszolút nem tartom korrektnek, hogy valaki "buzibetegségnek" titulálja a HIV terjedését, lévén szó sincs róla. Pont akkora a kockázat férfitől megkapni, mint nőtől, és innentől kezdve a védett heterók meddő vitává alakulnak át. Nem. Tudomásul kell venni, hogy bizony szexelni sem felelőtlenül kell. Sem hetero, sem homoszexuális kapcsolatban.

De még azt is illik elmondani, hogy bizony a meleg társadalom sokkal jobban van informálva az AIDS-sel kapcsolatosan, lévén "buzibetegségnek" van titulálva, vagyis, előfordulhat, hogy egy meleg sokkal jobban fel van ellene készülve, esetleg nincs akkora tévhitekben...

Persze minden nézőpont kérdése. Én nem várom senkitől, hogy azért szeressen mert meleg vagyok, egy dolgot kérek embertársaimtól, mint ahogy már itt oly sokszor elhangzott, hagyjanak élni. Nem kell nekem extra jog. Kiegyensúlyozott párkapcsolatban élek 4 éve, van lakásom, autóm, jó állásom, a barátaim szeretnek, a munkatársaim tisztelnek, szüleim elfogadták, barátom szülei szintén, abszolút nem érzem, hogy nekem bármi egyébre szükségem lenne. És talán itt a pont.

Jó, lehet mondani, hogy én szerencsés vagyok, meg nagyon sok szerencsétlen embert a családja kitagadja, meg elüldözi, meg ezért lesz díszbuzi, vagy akármi. De az is tény, hogy én ezért elég sokat dolgoztam, és hozzáteszem, megjártam a poklok poklát is, bár nem csak melegségem miatt. De az is tény, hogy sokat letettem az asztalra.

Bár engem senki ne keressen melegfelvonulásokon (igaz hozzá kell tenni, hogy pár éve ott voltam a szervezők között..., de aztán rájöttem, hogy nem az történik, mint amit mondanak, és nem adom fel azt, ami a személyem volt)

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1276 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:23

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:20

Hát akiket te "díszbuzi"-ként emlegetsz. Ami egyébként kb helyes megfogalmazás, de mint mondtam, ők vannak csatasorban, őket látni, hallani. Ergo ők formálják a közvéleményt és a társadalmi megítélést _minden_ meleg számára. Azok számára is, akikkel semmi bajom. És ez nem jó...

...úgyhogy itt ez a topik, ahol legalább a magunk számára különválaszthatjuk a dolgokat és gyakorolhatjuk a pontos szóhasználatot, egyebet :) Aztán ki tudja, hátha néhányan rákapnak a pontosságra, és mindjárt kevesebb lesz a baj.

Idézet

... a melegeknek maguknak kellene elzárkózniuk a díszbuzik kampányszerű idétlenkedéseitől.

Izé :think: Elzárkóznak :)

Szerkesztette: Rive 2005. 08. 31. 15:25 -kor

#1277 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:27

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:22

Persze minden nézőpont kérdése. Én nem várom senkitől, hogy azért szeressen mert meleg vagyok, egy dolgot kérek embertársaimtól, mint ahogy már itt oly sokszor elhangzott, hagyjanak élni. Nem kell nekem extra jog. Kiegyensúlyozott párkapcsolatban élek 4 éve, van lakásom, autóm, jó állásom, a barátaim szeretnek, a munkatársaim tisztelnek, szüleim elfogadták, barátom szülei szintén, abszolút nem érzem, hogy nekem bármi egyébre szükségem lenne. És talán itt a pont.

Azt hiszem, hogy ha ez a mentalitás, hozzáállás és gondolkodásmód jönne lefelé a nyilvános csatornákon is, akkor ez a topic nem is lenne és akkor nem lenne meleg "ügy" sem. Ahogy Te tudsz normálisan élni és gondolkodni - csakúgy, mint a melegek többsége - akkor a kisebb, de annál hangosabb csoport miért nem? :think:

Szerk.: Az ilyen teriblekkek miért fordítják ki az ember belét a viselkedésükkel, az arrogáns és felsőbbrendű modorukkal? Van még pár, a médiából ismert "művésznő", akik jó sokat tettek a melegek megutálásának érdekében. Mire jó ez?

#1278 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:29

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:23

...úgyhogy itt ez a topik, ahol legalább a magunk számára különválaszthatjuk a dolgokat és gyakorolhatjuk a pontos szóhasználatot, egyebet :) Aztán ki tudja, hátha néhányan rákapnak a pontosságra, és mindjárt kevesebb lesz a baj.

Izé :think: Elzárkóznak :)

Sasfióka az első akit ismerek, aki elzárkózik. Egy fecske. Nem mondom, értékes fecske, de csak egy. :)

#1279 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:34

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:29

Sasfióka az első akit ismerek, aki elzárkózik. Egy fecske. Nem mondom, értékes fecske, de csak egy. :)

A helyi törzsközönség ca. 200 fő. Ebből statisztikailag max 4-10 fő homoszexuális hajlamú, de fene tudja, hányan ismerték ezt föl. Meg némi szórás van a minta körül is...

Amúgy meg: mintha korábban emlegettél volna valahány homoszexuális ismerőst hasonló véleménnyel és körülményekkel, nem :confused:

#1280 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:35

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 9:23

A tanulmányban egy ötéves se volt: hatéves kettő. A többi ennél idősebb.
23-as példa?

Nem lenne jobb, ha ELŐTTE ODAFIGYELVE gondolkoznál, mielőtt leírsz valamit?
Na jó mivel Tőled úgysem várhatom el, leírom én, hogy BOCS, TÉVEDTÉL.
Kíváncsian figyelem, mivel vágod ki magad.

Idézet

A fiatalok interjúszövegeiben jól tettenérhető a korosztályra jellemző nyelvhasználat: mélységükben differenciált fogalmak helyett kategóriákat használnak, rövid, egyszerű gondolatokra épülő egyszerű mondatokat sorolnak egymás után, kevés szóval.
Mélységükben differenciált fogalmak hiánya? Esetleg az a baj, hogy 6-8 évesen nem érezték még a saját testünkön, milyen az anális szex?

Idézet

Semmi olyan nincs a szövegekben, amit bármely adott korú gyerek ne tudna előadni egy olyan témáról, amit boldog-boldogtalan naponta az orrára húz.
Nadebocsánat, nem Amerikáról volt szó a "tanulmányban"????
Pár hsz-szel ezelőtt még azt írtad, hogy az első állam, ahol nem húzzák naponta az orrára, mert elfogadják... Nem kéne tisztázni magadban ELŐRE, hogy mit is szeretnél leírni?
Olyan kapkodás jellege van az egész írásodnak, alapos gondolkodás hiánya érződik mindvégig.

Idézet

Ha nem hiszed, konzultálj egy fejlesztőtanárral, vagy egy gyerekpszichológussal.
Itthon vagy kint?
Az amrikai rohadtul nem érdekel, mert én már nem fogom életben megérni, hogy elérje kis országunk azt a szintet, ahol most Amerika van (sem gondolatilag, sem gazdaságilag), az itthoniak pedig az itthoni állapotot nem tudják átlépni.
Ergo fölösleges, amit javasolsz.
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »