HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 01. 08:36

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 8:25

Azt várják el tőlem, hogy fogadjam el a homoszexualitást.

Ez számodra tulajdonképpen mit jelent :confused: Van egy olyan érzésem, hogy ezt talán érdemes tisztába rakni. Előítélet-szaga van :)
Elköltöztem :-)

#1342 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 08:38

Idézet: Rive - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 9:36

Ez számodra tulajdonképpen mit jelent :confused:

Már elmondtam.

#1343 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 08:46

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 9:38

Már elmondtam.

Akkor kérlek fejtsd ki bővebben, példákkal :) Szerinted a díszbuzik és külön a homoszexuálisok szerint milyen helyzetekben hogyan kellene viselkedned, mit kellene tolerálnod? Ehhez képest hogyan viselkedsz, mit teszel?

(Van egy olyan érzésem, hogy ez is éppen olyan megbeszéletlen terület, mint a homoszexuálisok véleménye a díszbuzikról... Mellesleg mit tippelsz, a már említett ismerősödnek mi a véleménye róluk?)

Szerkesztette: Rive 2005. 09. 01. 08:47 -kor

#1344 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 08:48

Idézet: special - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 23:55

Bár lehet, hogy SFIJ-ből kihozom a nácit és falhoz állít ezért, de én azt is valahol már össztársadalmi sikernek tartom, hogy még nem jött senki, és küldött el a direktben a vérbe, hogy ne "reklámozd itt a buziságodat" -- a "nem zavar, csak ne tudjak róla" vagy a "nem lehetnek buzik" táborból.

kis éjszakai hangulatkeltés.

Direktben nem mehet az ilyen, mert még kitiltás jár érte. De azért van még néhány topik a szigeten, ahol mondanak szépeket.
Wherever you go, go with all your heart.

#1345 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 08:54

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 9:29

Ez a maga nemes egyszerűségében nem igaz. Kurv@ra nem érdeklik a vidéki embert a pesti melegek. No persze, a médiában harsogó díszbuzikról nekik is megvan a véleményük, de ha egy pesti ember lejön vidékre és nem veszi fel a felsőbbrendű faj stílust, akkor lehet meleg, vagy akárki, nem lesz semmi baja. Mert pl falun még dívik köszönni, ha bemegy valaki a kocsmába, vagy az abc-be, vagy a postára. Na nem csak az eladónak pl, hanem a már bent lévőknek akkor is, ha nem ismered őket. Ha betoppan a pesti a kocsmába és köszönés nélkül végigvonul a pultig, kér egy cigit, majd köszönés nélkül kivonul, ne csodálkozzon, ha lebunkózzák.

Nekem nem új a dolog.  :D
De ha így viselkedik, +ban kiderül, hogy homoszexuális, ami még mifelénk is furcsának számít, pedig van néhány a faluban/rokonságban, és emiatt senki sem piszkálja őket, mert elöbb ismerték, mint megtudták, így nem tulajdonítanak neki különösebb jelentőséget, de ha arról van szó, hogy valaki meleg, akkor furcsa szemmel néznek rá, ami számomra érdekes. A kettő együtt pedig halmozottan hátrányos megítélés. Vagy nem? ;)
Üdvözlettel:
Gabi

#1346 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 08:57

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 9:00

Volt egy óra a pécsi közgázon, ahova Pestről jött előadó, szakmabeli, és hetente egy-egy alkalommal mutatta be reklámipar rejtelmeit. Sokat tapasztalt, de fiatalforma srác, elég jól összemelegedett a társaság. Namost a végén, felült a padra, hogy beszéljük meg, hogy tetszett az egész kurzus. Mikor éppen saját élményeit akarta elmesélni az egésszel kapcsolatban, úgy találta mondani, hogy lejöttem hozzátok Pestről. Érdekes mód abban a pillanatban ráérzett, hogy ez _kimondva_ mennyire rosszul hangzik, egy pillanatra "megfagyott" a levegő, majd mindenki röhögésbe tört ki, (szinte biztos) mindenki érezte ennek a banális kifejezésnek az ostobaságát, a rejtett lealacsonyítást.

Ez kicsit túl van ragozva. Pest északon van.

#1347 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 09:04

Idézet: Rive - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 8:26

Jut eszembe! A legtöbb gyerekek elleni bűncselekményt a szűk családi kör tagjai követik el. Ennek (ál)logikus következménye a fentiek tükrében... :think:
;)

Mi a celja ennek a mondatnak?  :rolleyes:

Szerkesztette: SFIJ 2005. 09. 01. 09:04 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1348 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 09:07

Homszexualitás, és az "annek ellenére" meg hasonszűrű postokra:
Igen, marha jó dolog végsősoron, hogy nem lehet tudni vkiről adott esetben évekig, hogy milyen a szexuális berendezkedése. Végülis, elég kevés kellemetlen helyzet adódhat azokból, amikor egy ilyen, homoszexuális, de erről nem tudó ismerőt el akarnak cipelni a haverok: meccsekre, boxra, qrvázni, csajozni, és még sorolhatnám mennyi mindenre. Ellenben, lehet előtte köcsögözni, buzizni le mindenkit, közben pedig esetleg fel sem merül, hogy a társaság egyik tagja esetleg "olyan". Aki eztán NANÁ hogy nem fogja az orrára kötni másoknak....
Én alapvetően heteroszexuális berendezkedésű vagyok, a csajokat nézem meg, de nem futkosok utánuk, nem érdekel a dolog,  emiatt volt hogy buzinak néztek, és hasonlók. Amikor egyszer feldobtam, hogy "na és mit szólnátok ha tényleg az lennék", a legjobb barátaim, nomeg a család egyértelmű hozzáállása is az volt, hogy "hát tutira másképp állnék hozzád". És ezért nem is lehet kárhoztatni senkit. Ennek ellenére, akkor is nagyrészt sz*r helyzetek kerekedhetnek ki az ilyesmiből, szerintem. És ezzel továbbra sem azt mondom, hogy homoszexet az utcára, és mindenki hordja kilógatva, de számos félreértés, konfliktust lehet azzal kikerülni, ha az embet tudja a másikról, hogy esetleg homoszexuális e, roma e, zsidó e, satöbbi. Mert könnyű úgy a toleranciát megoldani, hogy befogjuk a szemünket, fülünket.

#1349 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 09:08

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 10:04

Mi a celja ennek a mondatnak?  :rolleyes:

Naaaa :look:
Tudod te azt magadtól is :) Még szmájli is van utána, meg egy zárójeles rávezető szócska...  :) 

#1350 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 09:15

Idézet: Rive - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 9:26

Jut eszembe! A legtöbb gyerekek elleni bűncselekményt a szűk családi kör tagjai követik el. Ennek (ál)logikus következménye a fentiek tükrében... :think:
;)

A családok, emberek merőben különbözhetnek egymástól.

#1351 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 09:20

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 10:15

A családok, emberek merőben különbözhetnek egymástól.

Azaz: a konkrét helyzet, a konkrét személyek ismeretében kell meghatároznod, hogy ki milyen jellegű veszélyforrás lehet, milyen esetben?

#1352 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 09:35

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 21:17

Mondjuk te vagy Eszter apukája. Tied a pálya, hogy kezeled a szitut? Eszter most lesz 6.

Minden érzelmi jellegű ítélettől tartózkodva elmondom neki, hogy ilyen is előfordul. Ennyi. Se többet, se kevesebbet. A gyereknek nem a vonatkozó fogalmak kellenek (hat évesen, mint a riportok is mutatják, ebből úgyis csak kategóriák 'esnek le'), hanem érzelmi útmutató, hogy ő ehhez az új helyzethez tulajdonképpen miképpen is álljon hozzá. Nos: semlegesen.

Idézet

nagyon szeretném elhinni. csak az élet valahogy ránevelt hogy a think-tank-ek sitejairól letölthető anyagotat nem árt double meg triple csekkelni...

Helyes :)

Idézet

És Géza bácsiban ott van a tüske a heterokkal szemben. És Géza bácsi ezt nehezen kezeli. Pontoisabban azt kezeli nehezen, hogy konfliktusba kerül a választott szexusa miatt az élettársa (örökbefogadott) gyerekével. Kinga, az apa és Géza bácsi között feszültség formálódik és sajnos itt kezdődik meg Kinga beavatása abba, hogy "minket bánt a többség és bántani fog mert mi mások vagyunk"

Visszaolvastad, amit a homoszexuális örökbefogadásról írtam? Ha az általad említett 'tüske' olyan nagy, és Gézáék annyira nem tudatos szülők, hogy ezt a tüskét tovább is oltják, akkor szerinted (szerinted szerintem)alkalmasak nevelőszülőnek?

Idézet

...A magam véleménye: örökbefogadásnál mindig kifejezetten a leendő család és környezet alkalmasságát kell vizsgálni. A homoszexualitás önmagában nem lehet kizáró ok. Ugyanakkor a többség durva előítéletességének 'köszönhetően' sok esetben olyan mentális zavarokkal jár együtt, amik kizárják az alkalmasságot (sajnos itthon a legtöbb homo pár, illetve környezete ilyen).

#1353 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 11:14

Idézet: Rive - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 9:46

Akkor kérlek fejtsd ki bővebben, példákkal :) Szerinted a díszbuzik és külön a homoszexuálisok szerint milyen helyzetekben hogyan kellene viselkedned, mit kellene tolerálnod? Ehhez képest hogyan viselkedsz, mit teszel?

(Van egy olyan érzésem, hogy ez is éppen olyan megbeszéletlen terület, mint a homoszexuálisok véleménye a díszbuzikról... Mellesleg mit tippelsz, a már említett ismerősödnek mi a véleménye róluk?)

Hát, ha már csukott szemmel olvastad az eddigi postjaimat, akkor röviden még egyszer: A homoszexualitást, mint nemi irányultságot és érdeklődést teljességgel elfogadhatatlannak tartom.
A homoszexuálisok nagy részét azonban elfogadom akkor is, ha az általuk képviselt irányultság számomra nem elfogadható. Ugyanis az, hogy számomra mi elfogadható, az a személyes életvitelem, beállítottságom, hozott és kialakult szokásaim, tanulmányaim, neveltetésem, tapasztalataim tükre, de el tudom fogadni, hogy a homoszexuálisoknak a homoszexualitás a normális, nekik az rendben van, nekik az jó.

A díszbuzit simán lerugdalnám a kamionról és végigkergetném az Andrássy úton. Hozzáteszem, hogy a Budapest parádé sok hetero résztvevőjével is ugyanezt megtenném. :D
Komolyra fordítva: Egy díszbuzitól maximálisan elhatárolódnék, nem engedném a közelembe és ha a szép szó nem lenne elég, akkor egyértelműen a tudtára adnám, hogy ha a kezem/lábam hatósugarába kerül, nem köszöni meg, amit kap. Mert amit sugallnak, terjesztenek, harsognak és reklámoznak, az káros mind a hetero, mind a homo társadalomra is.

#1354 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 11:17

Idézet: Rive - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 9:13

Nem, akkor bizony nem válaszolok. Tökéletesen felesleges lenne, úgysem értenéd meg :omg:

De szar nekem...

Hány éves vagy Te? Lehetsz akár 22 is?
Gondolkoztál már ma?

#1355 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 11:39

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 12:14

Hát, ha már csukott szemmel olvastad az eddigi postjaimat...

Nem olvastam csukott szemmel a postjaidat, csak nem értem, hogy számodra tulajdonképpen mit is jelent az, hogy:

Idézet

A homoszexualitást, mint nemi irányultságot és érdeklődést teljességgel elfogadhatatlannak tartom.

Különösen annak tükrében nem értem a dolgot, hogy közben szavaid szerint elfogadod: mások számára esetleg ez a normális. Mi egyebet kellene szerinted elfogadnod ez utóbbin kívül, aminek elutasítása indokolja számodra az előbbi erős, hangsúlyos kitételt?

Az is érdekel továbbá, hogy szerinted mi a homoszexuálisok (nem a díszbuzik) véleménye, szándéka: mit kellene tulajdonképpen elfogadnod?

Szerkesztette: Rive 2005. 09. 01. 11:41 -kor

#1356 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 11:47

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 12:14

A homoszexualitást, mint nemi irányultságot és érdeklődést teljességgel elfogadhatatlannak tartom.

Idézet: Fischer Eszter - Dátum: NEHÉZ EGYÜTTÉLÉS

Értelmetlen az a hozzáállás, hogy valaki „elítéli”, „nem helyesli” a homoszexualitást. Hogyan lehet nem helyeselni azt, ami van? Lehet sajnálni, hogy léteznek melegek, de létezésüket „nem helyeselni”? Mintha valaki a vörös-zöld színtévesztést nem helyeselné, mivel az ebben szenvedő nem láthatja a világot teljes színpompájában, és a jelenség különben is zavaró a közlekedésben.

Idézet

Mert amit sugallnak, terjesztenek, harsognak és reklámoznak, az káros mind a hetero, mind a homo társadalomra is.

Káros, mert neked nem tetszik, de azt nagyon de nagyon? Sugallják, és terjesztik, hogy legyél önmagad? Harsogják, és reklámozzák, hogy ők már megtették? Ez tényleg nagyon szégyenletes :).

#1357 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 11:50

Idézet: Rive - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 12:39

Nem olvastam csukott szemmel a postjaidat, csak nem értem, hogy számodra tulajdonképpen mit is jelent az, hogy:
Különösen annak tükrében nem értem a dolgot, hogy közben szavaid szerint elfogadod: mások számára esetleg ez a normális. Mi egyebet kellene szerinted elfogadnod ez utóbbin kívül, aminek elutasítása indokolja számodra az előbbi erős, hangsúlyos kitételt?

Az is érdekel továbbá, hogy szerinted mi a homoszexuálisok (nem a díszbuzik) véleménye, szándéka: mit kellene tulajdonképpen elfogadnod?

Ne csinálj már úgy, mintha hülye lennél... ;) Elfogadhatatlan számomra, hogy egyes ázsiai országokban kutyát esznek, mégsincs bajom az ázsiai emberekkel. Kifordul a belem, ha arra gondolok, hogy kutyát kéne ennem, de ha szembe jön egy ázsiai, nem rúgom fejbe és nem hányom le. Mit nem lehet ezen érteni? Kizárt, hogy neked nincs olyanod, hogy szokást/irányultságot/stb nem tartasz elfogadhatónak, ellenben művelőjét, az embert elfogadod. Kezdem azt hinni, hogy fölösleges volt az a sok post, amit neked címeztem, amiben beszélgettünk. Mert ha még mindíg ez a kérdésed - holott többször is válaszoltam, többféleképpen - akkor...

Egyébként viszont - amiről eddig nem beszéltem - azt, hogy meleg párok örökbe fogadhassanak gyereket, meglehetős ellenérzésekkel fogadom, de még nem volt időm eleget filózni a témán.

#1358 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 12:03

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 12:50

Ne csinálj már úgy, mintha hülye lennél... ;)

Tényleg nem értem, mi indokolja azt a kitételt :)

Idézet

Elfogadhatatlan számomra, hogy egyes ázsiai országokban kutyát esznek, mégsincs bajom az ázsiai emberekkel. Kifordul a belem, ha arra gondolok, hogy kutyát kéne ennem, de ha szembe jön egy ázsiai, nem rúgom fejbe és nem hányom le. ...

Magyarán: Nem bírod elképzelni, hogy te magad csináld? Dehát ki a fene akarja egyáltalán, hogy csináld? Ha csak ennyi és nem több, akkor ez nem a homoszexualitás elutasítása, hanem egyszerűen: heteroszexuális beállítódás... Tényleg nem értem, hogy ebben mi az elutasítás. Elutasítás hosszú hajviselet a röviddel szemben, vagy a bakancs a cipővel szemben :confused:

Ja, még mindig érdekel, hogy szerinted mi a homoszexuálisok (nem a díszbuzik) véleménye, szándéka: mit kellene tulajdonképpen elfogadnod? :)

Szerkesztette: Rive 2005. 09. 01. 12:04 -kor

#1359 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 12:29

Idézet: Rive - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 13:03

Tényleg nem értem, mi indokolja azt a kitételt :)

Magyarán: Nem bírod elképzelni, hogy te magad csináld? Dehát ki a fene akarja egyáltalán, hogy csináld? Ha csak ennyi és nem több, akkor ez nem a homoszexualitás elutasítása, hanem egyszerűen: heteroszexuális beállítódás... Tényleg nem értem, hogy ebben mi az elutasítás. Elutasítás hosszú hajviselet a röviddel szemben, vagy a bakancs a cipővel szemben :confused:

Ja, még mindig érdekel, hogy szerinted mi a homoszexuálisok (nem a díszbuzik) véleménye, szándéka: mit kellene tulajdonképpen elfogadnod? :)

Azért erős különbség van. Nem tudom elképzelni, hogy valaha is bungee jumping-oljak, mert tériszonyom ugyan nincs, de ami sok az sok. :)
Viszont a homoszexualitás már egy más dolog és igen, végeredményben a heteroszexuális beallítottság nem más, mint a homoszexualitás elutasítása.
Még mindíg különválasztod a díszbuzikat a többi melegtől, holott ezt "hivatalosan" nem tehetnéd meg, hisz ők is a meleg társadalom részei, sőt. De ha már fikciót állítunk fel, akkor a nem díszbuzi meleg többség feltehetően kb annyit akar, mint a heterok. Élni, nyugodtan. És véleményem szerint a nem díszbuziknak ezt meg is adja a társadalom túlnyomó része. Ha esetenként mégsem, akkor az a díszbuziknak köszönhető.

#1360 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 12:34

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 13:29

...a nem díszbuzi meleg többség feltehetően kb annyit akar, mint a heterok. Élni, nyugodtan. És véleményem szerint a nem díszbuziknak ezt meg is adja a társadalom túlnyomó része. Ha esetenként mégsem, akkor az a díszbuziknak köszönhető.

Tudom, hogy sokakat nem érdekel, de ezt a kijelentést én etalonnak tekinteném.
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.