HWSW Informatikai Kerekasztal: Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 16. 14:43

Idézet: gxa - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 10:49

Jók ezek az összeesküvés-elméletek, csak egy dolog marad ki mindig: hogyan lehet az egészet megszervezni úgy, hogy az ne derüljön ki?
BigBear: nézzünk egy egyszerű scenariót: te vagy a US elnöke, és meg kell szervezned a tornyok hát... khm... ledőlését. Úgy, hogy mindez látványos legyen (lásd még repülők), a város többi része ne szenvedjen kárt, stb. Tehát úgy, ahogyan történt. Az persze nyilvánvaló, hogy lesznek véráldozatok, nem is kevés. Az is, hogy akik ebben az összeesküvésben részt vesznek, azok magasan kvalifikált, intelligens emberek kell, hogy legyenek, tehát őket nem lehet átverni sem. Persze minden lehetséges erőforrás a rendelkezésedre áll. Tehát: hány emberre lenne szükséged, és mekkora az esélye, hogy valaki a lelkiismeretétől, vagy a jóérzéstől hajtva köpni fog?

Ha hiszünk annak, hogy a Bush család igen szoros kapcsolatokat ápolt a Bin Laden családdal, akkor nem is kellett annyira megszervezni a dolgot... Kellett hozzá egy Osama, meg néhány ember a CIAnál, akik leállítják a túlbuzgó kollégákat, ha esetleg megtudnának valamit. A repülős megoldás pedig annyira újszerű ötlet volt, hogy ott nem is kellett nagyon szervezni semmit sem, mert az amerikaiak nem is számítottak rá...

#942 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 15:44

Idézet: gxa - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 8:49

Jók ezek az összeesküvés-elméletek, csak egy dolog marad ki mindig: hogyan lehet az egészet megszervezni úgy, hogy az ne derüljön ki?
BigBear: nézzünk egy egyszerű scenariót: te vagy a US elnöke, és meg kell szervezned a tornyok hát... khm... ledőlését. Úgy, hogy mindez látványos legyen (lásd még repülők), a város többi része ne szenvedjen kárt, stb. Tehát úgy, ahogyan történt. Az persze nyilvánvaló, hogy lesznek véráldozatok, nem is kevés. Az is, hogy akik ebben az összeesküvésben részt vesznek, azok magasan kvalifikált, intelligens emberek kell, hogy legyenek, tehát őket nem lehet átverni sem. Persze minden lehetséges erőforrás a rendelkezésedre áll. Tehát: hány emberre lenne szükséged, és mekkora az esélye, hogy valaki a lelkiismeretétől, vagy a jóérzéstől hajtva köpni fog?

Szerintem nincs senki itt a fórumon aki kinézne bármi érdemlegeset is abból az IQ 80-as Bush-ból...
Egyébként pedig továbbra sem a kormányzati/állami összeesküvés lehetőségét kéne firtatni. Ugyanis gazdasági hatalmat hatványozottan könnyebb politikai hatalommá konvertálni mint fordítva.

Szerkesztette: Karesz 2005. 09. 16. 15:44 -kor

#943 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 09. 17. 09:12

Most már az következik hogy a hurrikánt is Bush rendelte meg, az USA elnöke tömeggyilkos aki ott írtja az amerikaiakat ahol tudja.

Ami az IQ-t illeti az meg nem jó semmire, nem halott semmire nem alkalmas tesztekkel kell egy ember intelligenciáját meghatározni. Szent-Györgyi Albertnek egyszer 73-at hoztak ki, ez elmond mindent a tesztről.

#944 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 09:33

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 10:12

Ami az IQ-t illeti az meg nem jó semmire, nem halott semmire nem alkalmas tesztekkel kell egy ember intelligenciáját meghatározni. Szent-Györgyi Albertnek egyszer 73-at hoztak ki, ez elmond mindent a tesztről.

Barhogy is merjuk, Bush tenyleg nem egy eszleny... eljatsza a szerepet, a munkat ugyis a tanacsadok vegzik... Reagan is pont ilyen volt: szepen elmondta, amit a tanacsadoi leirtak neki. Es megis ot tartjak a multszazad egyik legkiemelkedobb elnokenek...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#945 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 10:17

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 10:12

Most már az következik hogy a hurrikánt is Bush rendelte meg, az USA elnöke tömeggyilkos aki ott írtja az amerikaiakat ahol tudja.

Én inkább azt vártam, hogy mikor mondja azt hogy ez is a terroristák műve :D
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#946 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 12:38

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 8:12

:nevet2: Na de most komolyan:  :rolleyes:

Ez most a harmadik, vagy negyedik hozzászólásom amiben megpróbálom kifejteni:

Ha már feltételezzük, hogy amerikaiak állnak 9/11 mögött akkor sem George W. Bushra gondolunk, mert az egy szerencsétlen, apucikicsifia, semmiheznemértő balfácán.

Nekünk is volt egy hasonló miniszterelnökünk, de az legalább értett valamihez. Állítólag.

#947 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 09. 17. 13:48

"Ha már feltételezzük, hogy amerikaiak állnak 9/11 mögött akkor sem George W. Bushra gondolunk,"

De egyáltalán miért kell ilyent feltételezni? A feltételezni a világ legbutább szava, én nem is használon mert se tudás se a legcsekélyebb realitás nem áll mögötte.

#948 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 09. 17. 13:55

"Nekünk is volt egy hasonló miniszterelnökünk, de az legalább értett valamihez"

Sok olyan miniszterelnökünk volt aki inkább kárára volt az országnak mint hasznára, választék van bőven.

#949 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 16:35

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 14:55

Sok olyan miniszterelnökünk volt aki inkább kárára volt az országnak mint hasznára, választék van bőven.

Amióta az eszemet tudom, egyiket sem éreztem hasznosnak.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#950 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:50

Idézet: Karesz - Dátum: 2005. Sep. 16., Friday - 15:44

Szerintem nincs senki itt a fórumon aki kinézne bármi érdemlegeset is abból az IQ 80-as Bush-ból...
Egyébként pedig továbbra sem a kormányzati/állami összeesküvés lehetőségét kéne firtatni. Ugyanis gazdasági hatalmat hatványozottan könnyebb politikai hatalommá konvertálni mint fordítva.

Jaja, sztem az is mögötte lehet hogy előnyösebben tudjon versenyezni az Eu-/kínával a jövőben.

Szerkesztette: Asker 2005. 09. 17. 18:51 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#951 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 20:15

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 12:48

"Ha már feltételezzük, hogy amerikaiak állnak 9/11 mögött akkor sem George W. Bushra gondolunk,"

De egyáltalán miért kell ilyent feltételezni? A feltételezni a világ legbutább szava, én nem is használon mert se tudás se a legcsekélyebb realitás nem áll mögötte.

...

"Nekünk is volt egy hasonló miniszterelnökünk, de az legalább értett valamihez"

Van olyan tudás a birtokodban, (vagy olyan realitást ismersz) ami alapján nem lehet/kell/szabad ilyet feltételezni? Én speciel azért szoktam eljátszani a gondolattal, hogy nem igaz a hivatalos verzió, mert nem látom, hogy hol van itt az értelmi szerzőknek kikiáltottak haszna. Tudom, tudom nem érthetem, mert habzó szájú terroristákról van szó...  :omg:

Se Bushról, se más miniszterelnökről nem mondtam, hogy kárára lett volna az országának... Persze megértem ha te így gondolod.

#952 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 22:57

Kiscsit :offtopic:

Hohó, jó film van a tévében: Sivatagi Cápák

#953 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 09:08

Félig off.

Utánunk a tűz özön című film (a héten ment a tv-ben).
Abban is kiderült, hogy egy amerikai szervezet (CIA?) ártatlan áldozatok felmutatásával akar nagyobb büdzsét kapni. Talán nem is olyan nagyon fikció? Bár ismerve a dolgok állását, a valóság meghökkentőbb tud lenni a legnagyobb kém-regénynél is.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#954 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 09. 18. 10:18

" mert nem látom, hogy hol van itt az értelmi szerzőknek kikiáltottak haszna."

A terrorista az a barom aki mindenféle haszon és logika nélkül gyilkol, ha nem ezt tenné nem terrorista lenne.Az ír és baszk terroristákat nem támogatja a saját lakosságuk, akkor miért "harcolnak"? Ugyanazért mint az Unabomber, a két puskás lövöldöző, Ted Bundy, stb. Vannak a földön rohadékagyú emberek akiknél a mit miért csinál kérdést nem lehet feltenni, mert amit csinál abban nincs logika.

#955 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 10:45

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 11:18

Az ír és baszk terroristákat nem támogatja a saját lakosságuk

Ezt azért nem lehet így kijelenteni, még akkor sem, ha az utóbbi időben sokminden megváltozott. Ezek a mozgalmak - bizony - sikereket értek el az elmúlt évtizedekben (autonómia).
Az ír és baszk terrorizmus nagyon különbözik az újkeletű öngyilkos támadásoktól.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#956 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 12:49

Idézet: BigBear et al

összeesküvés++

Gondoltam, hogy a szóhasználaton fogtok lovagolni  :omg:
Az amerikai elnököt azért írtam, hogy megengedjük azt az idealizációt, hogy minden erőforrás rendelkezésedre áll. A mostani példány valóban nem lenne játékos egy ilyen szituban*.
Tehát akkor a ködösítések helyett továbbra is azt várom, hogy hány ember milyen szakterületekről lenne ehhez szükséges, amennyiben az amerikaiak zúzták/zúzatták be a tornyokat. A szükséges személyekhez értek mindenkit, aki megtervezte, kivitelezte, eltussolta stb. a dolgot. Természetesen mindezt igen gondosan, hogy előre lehessen számítani arra, hogy minden úgy történjen, ahogyan történt. Azon is hasznos lenne elmélkedni, hogy ha én ma kitalálom, hogy márpedig felrobbantom az összes budapesti hidat**, és ezt meg is tudom szervezni, akkor is igen nehéz lenne megjósolni ennek a hatásait.
Karesz: sikeresen elsuhantál a 2005. szept. 13., kedd - 20:34-i hozzászólásom felett. Esetleg valami érdemi válasz?
Félreértés ne essék: én továbbra sem a szent Amerika igéjét hirdetem, nyilván piszkosul kihasználják a helyzetet jelenlegi pozíciójuk megtartására/megerősítésére. De azért kihasználni egy helyzetet kicsit más dolog, mint előidézni. És az is egy jó kérdés, hogy ki mit tenne ha ő lenne hasonló döntési helyzetben.

*:Jobban belegondolva sok korábbi sem.
**:Jé, most állt ide elénk egy fekete furgon :D

#957 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 12:55

Idézet: Karesz - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 21:15

Én speciel azért szoktam eljátszani a gondolattal, hogy nem igaz a hivatalos verzió, mert nem látom, hogy hol van itt az értelmi szerzőknek kikiáltottak haszna. Tudom, tudom nem érthetem, mert habzó szájú terroristákról van szó...  :omg:

Szerintem fent már leírták, hogy mi az ő hasznuk a fennálló helyzetből. Persze nem baj, ha az ember elgondolkodik alternatív lehetőségeken, csak nem árt a realitás talaján mozogni. Szerintem.

#958 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 15:37

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 8:08

Félig off.

Utánunk a tűz özön című film (a héten ment a tv-ben).
Abban is kiderült, hogy egy amerikai szervezet (CIA?) ártatlan áldozatok felmutatásával akar nagyobb büdzsét kapni. Talán nem is olyan nagyon fikció? Bár ismerve a dolgok állását, a valóság meghökkentőbb tud lenni a legnagyobb kém-regénynél is.

Még egy kicsit  :offtopic:

Ez a klisé eléggé bevett Hollywoodban. Mármint kémszervezet, ilyen szervezet, olyan szervezet, háborút, veszélyt, terrrort csinál mert az neki yóó. Dzsoki bácsi is ebbe bukott bele a Dallasban, ha jól emlékszem. :D Felbérelt  vietnámi veteránokat, hogy robbantsanak fel pár olajkutat a közel-keleten. Ennél jóval frissebb a 24 nevű sorozat második évadja, ami azt hiszem 2002, vagy 2003ban ment. Ott is ez a lényeg.

#959 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 15:51

Idézet: gxa - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 13:55

Szerintem fent már leírták, hogy mi az ő hasznuk a fennálló helyzetből.

Akkor miért nem ismétlik meg a toronybalhét? Mit szerencsétlenkednek itt hátizsákos akciókkal?
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#960 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 16:03

Idézet: gxa - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 11:49

Idézet: BigBear et al

összeesküvés++

Gondoltam, hogy a szóhasználaton fogtok lovagolni  :omg:
Az amerikai elnököt azért írtam, hogy megengedjük azt az idealizációt, hogy minden erőforrás rendelkezésedre áll. A mostani példány valóban nem lenne játékos egy ilyen szituban*.
Tehát akkor a ködösítések helyett továbbra is azt várom, hogy hány ember milyen szakterületekről lenne ehhez szükséges, amennyiben az amerikaiak zúzták/zúzatták be a tornyokat. A szükséges személyekhez értek mindenkit, aki megtervezte, kivitelezte, eltussolta stb. a dolgot. Természetesen mindezt igen gondosan, hogy előre lehessen számítani arra, hogy minden úgy történjen, ahogyan történt. Azon is hasznos lenne elmélkedni, hogy ha én ma kitalálom, hogy márpedig felrobbantom az összes budapesti hidat**, és ezt meg is tudom szervezni, akkor is igen nehéz lenne megjósolni ennek a hatásait.
Karesz: sikeresen elsuhantál a 2005. szept. 13., kedd - 20:34-i hozzászólásom felett. Esetleg valami érdemi válasz?
Félreértés ne essék: én továbbra sem a szent Amerika igéjét hirdetem, nyilván piszkosul kihasználják a helyzetet jelenlegi pozíciójuk megtartására/megerősítésére. De azért kihasználni egy helyzetet kicsit más dolog, mint előidézni. És az is egy jó kérdés, hogy ki mit tenne ha ő lenne hasonló döntési helyzetben.

*:Jobban belegondolva sok korábbi sem.
**:Jé, most állt ide elénk egy fekete furgon :D

Megnéztem a hozzászólást amire reakciót vársz:

Én : Az is egy érdekes kérdés, hogy kiért és miért harcolnak. Viszont érdekes lenne megvizsgálni, hogy kiknek és miknek is jó a jelenleg a világban kialakult helyzet, ami megszilárdulni látszik.

Te : Mint ahogy azt is, hogy terrorakciókkal jobbá lehet-e tenni...

Sokáig vizsgálgattam a dolgot, hogy ki mit és hogyan is értett és arra jutottam, hogy félreértettél. Én a kialakult helyzet alatt a folyamatos terrorakciókat és az ellene folytatott háborút értettem.  Tehát ez a helyzet kedvez, anyagi és politikai értelemben, egy szűk csoportnak, szemben majdnem az egész világ népességével. Ez tény. Aki tulajdonos most az olajiparban, fegyveriparban, stb. az jól jár ezzel a helyzettel. Ettől a ténytől már csak egy lépés (kinek kicsi, kinek nagy) eljutni odáig, hogy talán korábban tettek is a saját érdekükben egy s mást ezek az emberek. Ennyi. nem mondom, hogy elhiszem és vallom, de nem is vetem el, hogy badarság.
Mégpedig azért nem (és ez már a mostani hozzászólásodhoz kapocsolódik), mert elég sok furcsaság volt a megindított háború, az arra bemutatott bizonyítékok, a külünböző nyilatkozatok körül és maga 9/11 körül is (bár ezt már csak urban legend szinten szabad firtatni, különben habókosnak kiáltanak ki). Ezzel most csak arra célzok, hogy nem kellett mindent pontosan csinálni, mindent pontosan kiszámítani, megtervezni. A folyamat ami elvezetett az iraki háborúhoz több ponton is eltérhetett volna a béke irányába, de persze nem tért el. Ezzel most még mindig nem azt mondom, hogy hiba volt lerohanni irakot, csak épp az okok és a mód körül vannak bizonytalan pontok. Na mindegy.

A lényeg, hogy én el tudom képzelni, hogy nem Usama fejéből pattant ki 9/11 ötlete, hogy elkerülhető lett volna az afgán és az iraki háború, stb.

u.i.: Még egy nagyon jó film van a témában: A szomszéd! Nagyon telitalálat.

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.