Idézet: gxa - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 11:49
Idézet: BigBear et al
Gondoltam, hogy a szóhasználaton fogtok lovagolni
Az amerikai elnököt azért írtam, hogy megengedjük azt az idealizációt, hogy minden erőforrás rendelkezésedre áll. A mostani példány valóban nem lenne játékos egy ilyen szituban*.
Tehát akkor a ködösítések helyett továbbra is azt várom, hogy hány ember milyen szakterületekről lenne ehhez szükséges, amennyiben az amerikaiak zúzták/zúzatták be a tornyokat. A szükséges személyekhez értek mindenkit, aki megtervezte, kivitelezte, eltussolta stb. a dolgot. Természetesen mindezt igen gondosan, hogy előre lehessen számítani arra, hogy minden úgy történjen, ahogyan történt. Azon is hasznos lenne elmélkedni, hogy ha én ma kitalálom, hogy márpedig felrobbantom az összes budapesti hidat**, és ezt meg is tudom szervezni, akkor is igen nehéz lenne megjósolni ennek a hatásait.
Karesz: sikeresen elsuhantál a 2005. szept. 13., kedd - 20:34-i hozzászólásom felett. Esetleg valami érdemi válasz?
Félreértés ne essék: én továbbra sem a szent Amerika igéjét hirdetem, nyilván piszkosul kihasználják a helyzetet jelenlegi pozíciójuk megtartására/megerősítésére. De azért kihasználni egy helyzetet kicsit más dolog, mint előidézni. És az is egy jó kérdés, hogy ki mit tenne ha ő lenne hasonló döntési helyzetben.
*:Jobban belegondolva sok korábbi sem.
**:Jé, most állt ide elénk egy fekete furgon
Megnéztem a hozzászólást amire reakciót vársz:
Én : Az is egy érdekes kérdés, hogy kiért és miért harcolnak. Viszont érdekes lenne megvizsgálni, hogy kiknek és miknek is jó a jelenleg a világban kialakult helyzet, ami megszilárdulni látszik.
Te : Mint ahogy azt is, hogy terrorakciókkal jobbá lehet-e tenni...
Sokáig vizsgálgattam a dolgot, hogy ki mit és hogyan is értett és arra jutottam, hogy félreértettél. Én a
kialakult helyzet alatt a folyamatos terrorakciókat és az ellene folytatott háborút értettem. Tehát ez a helyzet kedvez, anyagi és politikai értelemben, egy szűk csoportnak, szemben majdnem az egész világ népességével. Ez tény. Aki tulajdonos most az olajiparban, fegyveriparban, stb. az jól jár ezzel a helyzettel. Ettől a ténytől már csak egy lépés (kinek kicsi, kinek nagy) eljutni odáig, hogy talán korábban tettek is a saját érdekükben egy s mást ezek az emberek. Ennyi. nem mondom, hogy elhiszem és vallom, de nem is vetem el, hogy badarság.
Mégpedig azért nem (és ez már a mostani hozzászólásodhoz kapocsolódik), mert elég sok furcsaság volt a megindított háború, az arra bemutatott bizonyítékok, a külünböző nyilatkozatok körül és maga 9/11 körül is (bár ezt már csak urban legend szinten szabad firtatni, különben habókosnak kiáltanak ki). Ezzel most csak arra célzok, hogy nem kellett mindent pontosan csinálni, mindent pontosan kiszámítani, megtervezni. A folyamat ami elvezetett az iraki háborúhoz több ponton is eltérhetett volna a béke irányába, de persze nem tért el. Ezzel most még mindig nem azt mondom, hogy hiba volt lerohanni irakot, csak épp az okok és a mód körül vannak bizonytalan pontok. Na mindegy.
A lényeg, hogy én el tudom képzelni, hogy nem Usama fejéből pattant ki 9/11 ötlete, hogy elkerülhető lett volna az afgán és az iraki háború, stb.
u.i.: Még egy nagyon jó film van a témában: A szomszéd! Nagyon telitalálat.