HWSW Informatikai Kerekasztal: Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ma egy éve történt... Terrortámadás Amerika ellen! Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 17. 00:32

Idézet: Necros - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 1:19

De ha egyszer nem volt nagy tűz és el is oltották, akkor ez miért érdekes???  :confused:

Nem tudom, ő kérdezte, én meg válaszoltam.

Nekem ez a 'nem volt nagy tűz', ez továbbra is hihetetlen, ne haragudj. Én már cska ilyen fafejű

Több dolog miatt is:

A gépek (fogadjuk el igazságnak, csak 40 tonna kerót vittek).
Teljes teljedelmével bennmaradt az épületben mindkét gép.
A szárnyak is, és a törzs is, ahol a 3 üzemenyegtartály található.
Robbanás történt a behatoláskor, ez látszik minden képen, mintkét esetben.
A szárnyak nagy valószínűséggel megsérültek behatoláskor, aminek azt kellett eredményeznie, hogy közel a teljes kerozinmennyiség kifolyt (levonva, amit a JFK-től (ha onnan szálltak fel) odáig elhasználtak). És nagy valószínűséggel ez a 40 tonna üzemanyag olyan hővel és olyan lánggal égett, amit nem lehet úgy eloltani, hogy hopp felszaladok a lépcsőn az ötvenhetedikre és eloltom a 40.000 liter égő kerozint. Jól tudom, hogy a liftek a becsapódás után nem működtek? Milyen technikával lehetett eloltani az égő 40.000 l kerozint? Vízzel nem, mert arra felúszik. Habbal? Volt olyan mennyiségű hab épp kéznél? Ki tudta megközelíteni a becsapódás után rövid idővel a tüzfészket?

Ezek csak kérdések.

Mondom, voltam már több tűzoltási gyakorlaton, nagyjából (persze amatőrként) van némi rálátásom mi mennyire/hogyan képes égni.
Nekem nem hihető az, hogy épp volt ott annyi tűzoltó kerozintűzre specializált oltóanyaggal.

Aztán mondd már, legfeljebb tévedek.

Végülis ez csak egy fórum ;)
Gondolkoztál már ma?

#1162 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 00:33

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 1:21

Nem vissza, hanem előre! :p

Ja, OK... ;)
Gondolkoztál már ma?

#1163 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 08:45

Idézet: Necros - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 1:19

De ha egyszer nem volt nagy tűz és el is oltották, akkor ez miért érdekes???  :confused:

Ez az info honnan van?

#1164 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 09:01

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 9:45

Ez az info honnan van?

Scanner clubok nagyon népszerűek kint, sok van és versengenek egymással. Nem csak frekvenciákat, hanem az ott elhangzott beszélgetéseket is gyűjtik. A dokumentumfilm készítők pedig megkeresik őket, megveszik a felvételeket és beteszik a filmbe.

A legjobban az tetszett amikor a pentagonnál készült fényképen -mentés közben- a tűzoltó lába mellett hever a repülőgép hajtómű, és annak a turbina része....kb.70cm átmérővel....az utasszállítóké kicsivel nagyobb  ;) 
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#1165 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 09:07

Idézet: Necros - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 22:46

A videó alapján a 7-es épület szinte nem is sérült, törmelék sem nagyon érte, a tűz meg elhanyagolható volt. Emiatt omlott volna össze? Nem hiszem...
A tulaj szépen bebiztosította az épületeket, aztán hoppá, hát nem leomlottak?

Meg mindig nem ertem, miert is olyan fontos ez? Speciel a 7-es epuletbol mindenkit sikerult kimenteni, tehat ott aldozatok nem voltak... ha nem omlott volna ossze magatol, akkor is bontas vart volna ra a serulesei miatt. Biztositas meg mindegyik epuleten volt ha jol emlekszem... abbol epul az uj epulet ott.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1166 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 09:11

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 10:07

Meg mindig nem ertem, miert is olyan fontos ez? Speciel a 7-es epuletbol mindenkit sikerult kimenteni, tehat ott aldozatok nem voltak... ha nem omlott volna ossze magatol, akkor is bontas vart volna ra a serulesei miatt. Biztositas meg mindegyik epuleten volt ha jol emlekszem... abbol epul az uj epulet ott.

Samott

Te a filmről ill. az ott látottakról beszélsz? Érdekesen alakult ugyanis a romhalmaz sorsa....

#1167 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 09:14

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 10:11

Érdekesen alakult ugyanis a romhalmaz sorsa....

Megpedig?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1168 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 09:19

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 10:14

Megpedig?

Samott

Töltsd le ezt. Nézd meg, utána megvitatjuk. Így teljesen felesleges elmélkedni, hogy Te nem láttad. Olyan mintha elmondanám mit vettem karácsonyi ajándéknak, Te meg azt mondogatnád, hogy az teljesen hülyeség, mert a Jézuska hoz mindent.
Érdemes letölteni, ha lassan megy elküldöm cd-n  ;)

#1169 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 09:25

Ez nem erv. Van eppen eleg forrasom ahhoz, hogy megismerhessem a tortenetet... foglald ossze kerlek par mondatban, hogy szerinted mi is volt a trukk a 7-es epuletnel. Ha jol tudom, ez a topic 9/11-rol szol, es nem csak errol a ketes hitelessegu videorol.

Samott

#1170 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 09:41

bővebben.....

Szerkesztette: tolvaly 2006. 05. 17. 09:45 -kor

#1171 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 09:41

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 10:25

Ez nem erv. Van eppen eleg forrasom ahhoz, hogy megismerhessem a tortenetet... foglald ossze kerlek par mondatban, hogy szerinted mi is volt a trukk a 7-es epuletnel. Ha jol tudom, ez a topic 9/11-rol szol, es nem csak errol a ketes hitelessegu videorol.

Samott

Ez nem az a 911 film a kövér emberrel....ez másik  :cool:

Összegyűjtöttek, újságcikkeket, képeket, magán és tv társaságok videóit a "terrortámadásról".

Aztán összegyűjtöttek képeket, videókat, épületek robbantásos bontásáról, repülőgépek megtörtént lezuhanásáról, a legmegdöbbentőbb -nekem legmeggyőzőbb- a tűzoltók beszélgetései voltak.
A felderítési szakaszban még az adrenalintól és pánikhelyzettől kiabáló oltásvezető, amikor visszaküldi a jelentést, hogy két elhatárolt tűzfészek, körülhatárolva, segítség nem kell az oltáshoz. Ezt már lényegesen nyugodtabb hangnemben, teljesen úgy ahogy ezek zajlanak az életben is, hiszen probléma megoldva.
Aztán további tűzoltó rádió felvételek, beszámolók sorozatos robbanásokról, szintekkel lejjebb ahol tűz sem volt.
Aztán a közeli földrengéskutató intézet felvételei, sok más érdekességgel, a bombakereső kutyák egy héttel a 11.-ei mutatvány előtti száműzéséről az épületből, ahol a biztonsági cég főnöke ua. aki ......
na de tényleg nézd meg a filmet, nem lövök le minden érdekességet    ;)

Szerkesztette: tolvaly 2006. 05. 17. 09:44 -kor

#1172 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 09:44

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 10:41

Összegyűjtöttek, újságcikkeket, képeket, magán és tv társaságok videóit a "terrortámadásról".

Aztán összegyűjtöttek képeket, videókat, épületek robbantásos bontásáról, repülőgépek megtörtént lezuhanásáról, a legmegdöbbentőbb -nekem legmeggyőzőbb- a tűzoltók beszélgetései voltak.
A felderítési szakaszban még az adrenalintól és pánikhelyzettől kiabáló oltásvezető, amikor visszaküldi a jelentést, hogy két elhatárolt tűzfészek, körülhatárolva, segítség nem kell az oltáshoz. Ezt már lényegesen nyugodtabb hangnemben, teljesen úgy ahogy ezek zajlanak az életben is, hiszen probléma megoldva.
Aztán további tűzoltó rádió felvételek, beszámolók sorozatos robbanásokról, szintekkel lejjebb ahol tűz sem volt.
Aztán a közeli földrengéskutató intézet felvételei, sok más érdekességgel, a bombakereső kutyák egy héttel a 11.-ei mutatvány előtti száműzéséről az épületből, ahol a biztonsági cég főnöke ua. aki ......
na de tényleg nézd meg a filmet, nem lövök le minden érdekességet  ;)

Pont azt kérdeztem a másik film kapcsán, hogy miért csak hanganyag van a tűzoltóktól, amikor szoktak filmezni is... meg hogy miért a becsapódás alatt vizsgálódnak és nem azon a szinten?

Egyébként pont ezeket elmondják a másik filmben, le is reagáltam őket. Ezek nagy része nem érv.

Szerkesztette: Carmaged 2006. 05. 17. 09:46 -kor

#1173 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 09:46

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 10:44

Pont azt kérdeztem a másik film kapcsán, hogy miért csak hanganyag van a tűzoltóktól, amikor szoktak filmezni is... meg hogy miért a becsapódás alatt vizsgálódnak és nem azon a szinten?

Mert nem a tűzoltóságtól vannak a felvételek. Hanem scannerclubok szorgalmas embereitől.

#1174 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 09:50

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 10:44

Egyébként pont ezeket elmondják a másik filmben, le is reagáltam őket. Ezek nagy része nem érv.

Az ujságcikkek a mérges újságíróktól, hogy ez nem fepülőgépkataszrtófa helyszíne, hanem egy 3×8 méteres gödör amit teleszórtak hulladékkal....

#1175 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 09:53

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 10:50

Az ujságcikkek a mérges újságíróktól, hogy ez nem fepülőgépkataszrtófa helyszíne, hanem egy 3×8 méteres gödör amit teleszórtak hulladékkal....

Ha megnézed a filmen, legalább 5-6 emelet magas a törmelékhalmaz. Milyen gödör?

#1176 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 10:03

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 10:53

Ha megnézed a filmen, legalább 5-6 emelet magas a törmelékhalmaz. Milyen gödör?

A negyedik lezuhant repülőé...
1-2 wtc, 3 pentagon, 4..... valami mező valahol a semmiben... aztán a telefonbeszélgetések erről a repcsiről...

#1177 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 10:08

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 11:03

A negyedik lezuhant repülőé...
1-2 wtc, 3 pentagon, 4..... valami mező valahol a semmiben... aztán a telefonbeszélgetések erről a repcsiről...

Eddig a 7-es épületről volt szó, kicsit gyors volt a váltás. :)

Kötözködés: a scannerclubok (több is) elég hirtelen odaértek... gondolom nem figyelnek 7/24... ők nem tudtak róla előre?

#1178 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 10:13

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 11:08

Eddig a 7-es épületről volt szó, kicsit gyors volt a váltás. :)

Kötözködés: a scannerclubok (több is) elég hirtelen odaértek... gondolom nem figyelnek 7/24... ők nem tudtak róla előre?

Nem kell odaérni, átjátszókkal tűzdelt nagyváros, láttál már tévétársaságok autóját belülről, amin kívül kilenc antenna van, belül 10 rádió....nem 7/24  :D  hanem öt antenna alatt nem számít senki  ;)
öt antennán tíz rádió, fele fixen, fele scannel, kettő három searchingel, az újak után...amin műsor van azt diktafon veszi, vagy újabban computer, aztán vágja is ki a netre.

#1179 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 10:26

Szerintem nem kéne egy kalap alá venni a 9/11-es összesküvés elméleteket az olyanokkal, mint pl. Washington - Tel Aviv tengely, szabadkőművesek irányítják a világot, stb. Utóbbiak elég gyenge lábakon állnak és valóban csak elvetemült összeesküvéselmélet-gyártók kattognak rajta folyamatosan, de a 9/11 eseten annyira sok kérdés felmerül, annyi "érdekes" momentum van, hogy engem valahogy nem győz meg a hivatalos magyarázat. Ha valóban "minden rendben" volna a történettel (úgy történt, ahogy a hivatalos propaganda állítja), akkor nem volna ennyi megválaszolatlan kérdés. Nem nézem meg az összes 9/11-el foglalkozó videót, mert azok jó része is propagandák, csak ellenpropagandák. Viszont önkényesen kiemelve néhány dolgot, ami engem aggaszt:
- van egy bizonyos biztonsági kamerás felvétel, amin a Pentagonba csapódó repülőgép látható - azaz éppen hogy nem látható semmi. Most 1-2 napja kiadtak egy új felvételt, amin még mindig nem látszik semmi bizonyító erejű. Itt most nem a repülő/nem repülő csapódott be dolgot cáfolom ezzel, csupán furcsállom, hogy egyrészt miért vártak eddig ezzel, másrészt hogy lehet, hogy az adott biztonsági kamera csak ilyen 1-2FPS-el veszi az eseményeket (igen, tudom, helykímélés miatt, de ezáltal akár egy ember elhaladhat a kamera előtt úgy, hogy nem lehet beazonosítani)
- furcsa számomra, hogy a 9/11 ideológiai alapot biztosított olyan, ma már egyértelműen vitatható hasznosságú és jogosságú események számára, mint az afganisztáni háború, az iraki háború, és talán hamarosan az iráni háború - kicsit furcsa, hogy éppen kapóra jött a 9/11
- talán pont ebben a topicban vagy egy másikban fejeztem ki kb. egy fél-1 éve aggodalmamat afelől, hogy az emberek telefonhívásait lehallgatják amerikában. Akkor nekem valaki itt azzal válaszolt, hogy ez nem ilyen egyszerű, ahhoz bírosági döntés kell, stb. Néhány hete az amerikai lehallgatási botrányban kiderült, hogy mennyire nincs ez így és bárkit lehallgatnak a nemzetbiztonsági érdekre hivatkozva (nem, nem gyanusítottakról van szó, hanem egyszerű állampolgárokról)
- Bush nyilatkozta nem olyan régen (néhány hónapja), hogy ha valami a nemzetbiztonság érdeke, akkor ő a törvény felett áll, és olyan intézkedéseket hozhat, amely adott esetben a törvénnyel ellentétes (nem pont így, de a lényege ez volt - nem belemagyarázás, erről beszélt konkrétan)
- összeségében furcsa, hogy az összes fenti dolog esemény egy dologra vezethető vissza (ala cause and effect), ami vagy azt jelenti, hogy az amerikai kormánynak oriási mákja volt 9/11-el kapcsolatban, vagy valami egészen más dolgot.

Én nem szeretnék hinni abban, hogy ilyen mértékű "susmák" (ez mondjuk több annál) van a háttérben, de már elbizonytalanodtam én is, nem tudom, mit gondoljak.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1180 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 10:30

Idézet: bbence - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 11:26

- van egy bizonyos biztonsági kamerás felvétel, amin a Pentagonba csapódó repülőgép látható - azaz éppen hogy nem látható semmi. Most 1-2 napja kiadtak egy új felvételt, amin még mindig nem látszik semmi bizonyító erejű.

Ha mar osszeeskuves, akkor csinaljuk jol: szerinted ennyi ido alatt nem tudtak volna olyan felvetelt csinalni amilyet csak akarnak? ;)

Samott

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.