Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 11:44
Nem tudok sokat hozzászólni, csak annyit, hogy egy Boeinget nem lehet 5-10 méterrel a talaj fölött tartani még 2-3 másodpercig sem, mert nem tud elég felhajtóerő képződni. Épp ezért van az, hogy ha a pilóta elszúrja a leszállást, bizonyos magasság alatt inkább kényszerleszáll, mert nem tudja az "átlövést" megcsinálni. Tehát hogy felemeli a gép orrát és full kakaót ad a hajtóműveknek.
Fenntartásokkal kezelem a fentebb linkelt animációt, mindenesetre az nekem is fura, hogy a Pentagon élületén egy lyuk van. A lyukat biztos, hogy a gép törzse ütötte (most hagyjuk, hogy milyen gép, lehetett Boeing is). A lyuk szép szabályos, tehát a szárnyaknak a hajtóművekkel együtt le kellett törnie és kívül maradnia, mielőtt a törzs elűnt a lyukban. Egy Boeingnek van párszáz négyzetméter szárnyfelülete, fura, hogy nem találtak nagyobb darabot. Persze ez csak az én gondolatmenetem, nem vagyok szagértő.

Azt, hogy az ügynökök megszállták a környéket és begyűjtöttek mindent, természetes és helyénvaló intézkedésnek tartom. A felvételek nyilvánosságra hozása meg attól függ, hogy a belőlük megtudható információ mennyire tartozik a nyilvánosságra. Erről mindíg a nemzetbiztonságiak döntenek.
Ezt a gondolatmenetet a felhajtóerővel kapcsolatban nemigazán értem. Akkor felszálláskor miért tud annyi felhajtóerő termelődni, hogy a gép felemelkedik? Hiszen akkor a földhöz a lehető legközelebb van a gép, mégis termelődik annyi felhajtóerő, hogy a gép elemelkedik, még egy A380-as is.
Illetve, az elméleted alapján, leszálláskor a gépnek oda kéne csapódnia a betonhoz, az alacsony magasságban megszűnő felhajtóerő miatt. Mégsem ez történik, a pilóták akár lehelletfinoman is le tudják tenni a gépet.
Ha a pilóta nem tudja megfelelően végrehajtani a leszállás precíz manőverét (tehát a gép a kifutópálya vége fölé nem megfelelő sebességgel/magassággal/szögben ér), végrehajtja az átstartolást.
Mit értesz az alatt, hogy átstartolás helyett ilyenkor kényszerleszáll a pilóta?
A leszakadó szárnyakhoz és farokrészhez: A WTC videóján jól láttuk, hogy egyik sem vált le a gépről a becsapódást követően. Mindkét gép teljesen eltűnt az ikertoronyban.
A pentagon videón pedig több olyan fényképet mutatnak,távolabbról, amelyeken jól látható,hogy az épület sérülése egyáltalán nem csak a lyukra korlátozódik, hanem végig az épület fala mellett.
A videó azt is fejtegeti, hogy a terroristák - oktatóik véleménye szerint - nem voltak eléggé képzettek a merénylet végrehajtásához.
Egyfelől az, hogy a gép a levegőben hirtelen, utasszállítótól szokatan,vad manővereket végez, nagyon is
mutathat arra, hogy egy gyakorlatlan személy ül a botkormánynál.
A másik dolog az, hogy ki tudja, a fickók miféle továbbképzésben részesültek/ mennyit gyakoroltak még a merénylet előtt, miután elhagyták az amerikai pilótaiskolákat. Szimulátorokon akár, esetleg magánrepülőgépeken valahol a világban az Al-Kaida jóvoltából.
A legdurvább dolog viszont:
Az egész történetben a merénylők személye az egyetlen olyan információ, amelyet az FBI állításain kívül semmi sem bizonyít. Ők végezték el az azonosítást, kezelték a maradványokat, nyilvánvalóan azt mondanak a tettesek kilétéről, amit csak akarnak.