HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#3991 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 11. 22:39

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 15:58

Hát... nézd, a WRX az haverok közt is 315 paci, ráadásul úgy van megcsinálva, hogy startnál összkerék, aztán utána, mikor "csak" gyorsulni kell, akkor fokozatosan teszi hátra a nyomatékot. Tőlem lefűnyírózhatják, hát istenem. Namost, ha mégsem WRX, hanem mondjuk GT turbo lesz, az is még vastagon 250 paci, szóval na, érted. ;) Amúgy az Integrale-ban is 215 tagot számlált a ménes. :cool:

Hümm, hol van ehhez képest egy jo kis Omega A [1991] 120-150 LE-je? :D
De azert az mégiscsak egy nagy auto :)
Szerintem egyebkent a jol megformalt nagy kocsik azert jobbak a sportautoknál mert a mérettel és a kulsővel lesznek tekintélytparancsolóak, nem azzal hogy 300LE van benne. (meg hat a nagy auto is megy 200-at, affölé meg még autopályán se sűrűn megy az ember magyarországon)

Szerkesztette: Wyco 2005. 01. 11. 22:48 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#3992 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 22:44

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 21:39

Hümm, hol van ehhez képest egy jo kis Omega A [1991] 120-150 LE-je? :D
De azert az mégiscsak egy nagy auto :)
Szerintem egyebkent a jol megformalt nagy kocsik azert jobbak a sportautoknak mert a mérettel és a kulsővel lesznek tekintélytparancsolóak, nem azzal hogy 300LE van benne. (meg hat a nagy auto is megy 200-at, affölé meg még autopályán se sűrűn megy az ember magyarországon)

+nagyobb passzív biztonság, meg annak az omegának a 12 szelepes motorja is egy tartós darab

#3993 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 22:47

Kicsi de erős autók

Idézet

I know....most pictures in this crash-gallery are pretty nasty to look at...
But it's to remind you to stay alert and drive carefully at all times.

Kép
Kép
Kép

#3994 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 22:47

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 22:31

Nem rossz. Én csak sima helyzetjelővel haladót láttam az esti ködben de gyalog voltam és nem tudtam szólni neki hogy a két zseblámpaizzó nem egy életbiztosítás ilyenkor.

A masik veglett roszabb itt nagyfalun, mostanaban az autok tobbsegehez mar szeria a kodlampa, a sok vadallat meg itt varoson belul mar akkor hasznalja, amikor a feher gozpamacsok elso jele felbukkan. Jha hogy kozben a latotavolsag valami 150-200m, jha hogy belvarosban kod sincs, jha hogy kozben kiegeti a dugoban moge kenyszerulo sorstarsa szemet.  :reklamacio:
Kultura b@sszatok meg :D
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#3995 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 01. 11. 22:49

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 22:07

Én azt láttam, hogy az a "felfuvalkodott, nagyképű csimaszok" képes volt "nyanyának" nevezni azt, aki saját és mások életét veszélyeztette.

Erre Te épp csak a szót nem írtad le, hogy dögöljön meg az ilyen. Miért árad belőled ennyire a rosszindulat? :(

Rosszindulat? Hmm, érdekes meglátás.

Abban természetesen semmi rosszindulat nincs, ahogy felsőbbrendűséged teljes tudatában ítéletet mondasz mások felett, az csupán természetes élettérkeresés. :) Tiéd a pálya. Te szabályos vagy. Vagy szabálytalan, de akkor is engedjenek el, mert "csakis a rendőrök dolga a szabályok betartatása". És a szabályok, ó igen, azok mindenkire és mindenkor... mert a szabályok. :)

Hogy egyetlen pillanatra felmerülne a  gondolataitok között, hogy az a szerencsétlen ember ott az út szélén - tudod, akit minden rosszindulat nélkül, csak per se vén fasznak kell titulálni - azért indul el akkor - igen, pont akkor - amikor megközelíted 25 méterre, mert akkor lát meg! Igen, akkor lát meg, és azt hiszi, hogy az izületei jobbak, mint a tapasztalatai.  Mert ilyen a biológia! És a vén fasz azt meri hinni, hogy lát egy biztos pontot, akkor annak ismeretében elérheti a túlsó járdát! Mert amíg nem látta meg, addig vacillált, hogy most mi a francot csináljon, jön valami, nem jön valami? El merjen indulni?

És akkor teljes mellszélességgel megjelenik az élő szabálygyűjtemény, fölénye teljes tudatában és osztja... a tudást, meg a "tudod ki fog várni 10 másodpercet", csak nem képzelitek. Hiszen olyan sürgős.

Elmondanátok, mi olyan sürgős azon a kibaszott szar pléh és műanyagkasznin, aminek a kormányát a kezetekbe kaparintva rögtön élő legendává és Fittipaldivá növi ki magát minden minden seggig pattanásos süvölvény, aki rögtön teljes mélységében tudja, hogy más - érdekes módon mindig csak más - mennyire veszélyezteti az életet ezen a földön?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3996 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 22:52

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 21:47

A masik veglett roszabb itt nagyfalun, mostanaban az autok tobbsegehez mar szeria a kodlampa, a sok vadallat meg itt varoson belul mar akkor hasznalja, amikor a feher gozpamacsok elso jele felbukkan. Jha hogy kozben a latotavolsag valami 150-200m, jha hogy belvarosban kod sincs, jha hogy kozben kiegeti a dugoban moge kenyszerulo sorstarsa szemet.  :reklamacio:
Kultura b@sszatok meg :D

Igen ez a másik kedvencem. Még kristálytiszta időben is használják, mert vagi. Leginkább úgy hogy a helyzetjelzőt kapcsolják fel (mert anélkül nem ég a ködlámpa se) és úgy rá a ködlámpát. Ha szemből jönnek semmit nem látni, teljesen elvakít főleg ha a piros autóval vagyok mert az elég alacsonyan van. Kb mintha reflektorral jönne szembe.

#3997 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 22:52

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 22:20

Remélem megtapasztalod a másik oldalról is. Bár, kicsi a remény. Szerencsére.

"A kölcsönös tiszteletet pedig nem csak követelni kell, meg is lehet adni. Előkeressem "kölcsönös tiszteleted" jegyeit?" ;)
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3998 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 11. 22:55

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 22:52

"A kölcsönös tiszteletet pedig nem csak követelni kell, meg is lehet adni. Előkeressem "kölcsönös tiszteleted" jegyeit?"   ;)

Tudod, amíg nem értesz valamit, csak nagyzolás használni. És most azt hiszed, "felnőtt" módra riposztozol. Majd amikor kényszerét érzed, hogy először magaddal szemben tartsd be, akkor gyere vissza.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3999 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 22:56

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 22:44

+nagyobb passzív biztonság, meg annak az omegának a 12 szelepes motorja is egy tartós darab

Na igen. egyik ismerősnek van egy félautomata 1.0-s Yarisa, hát édes egy auto de most jottunk át vele a hegyen buda felől pestre és azthittem az auto összeszarja magát. Pedig a csaj van vagy 50 kg (vagy annyi se), én meg 70. Szal nem vagyunk Lagzilajcsik. Ezek mellett nem meglepő hogy halálrahajtotta már szerencsétlen csaj a kocsiját...
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#4000 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 22:57

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 22:17

Igen. Csakis más a fasz, te még véletlenül sem...  :(

Ezt eddig nem vettem észre :rolleyes: De biztosan én voltam a szituban a hibás és tulajdonképpen reárőszakoltam, hogy írja alá a betétlapot.  :rolleyes: Sőt ha legközelebb megöl egy családott, tulképpen akkoris más lesz a "fasz", nemdebár?

(nem tagadom, hogy elragadott az indulat, amikor felidéztem az ominózus esetet, de nem hinném, hogy ez természetellenes :rolleyes: )
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#4001 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 23:00

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 23:27

Eddig rendben van, a fő gond az amikor autóba ülnek. Gyengül a látásuk, romlik a reakcióidejük, sajnos ez van. Szerintem x évente rendszeres alkalmassági vizsgálat kellene és aki nem felel meg annak bevonni a jogosítványát. Ha csak a szeme rossz akkor csináljon rendes szemüveget, de ha már teljesen le van lassulva akkor járjon busszal és ne veszélyeztesse a családom.
Ez nemzetközi probléma egyébként, nem tudom Németországan bevezették-e már a szűrést de régebben panaszkodtak a német ismerőseim is hogy milyen balesetek vannak emiatt.

Én úgy tudom, hogy orvosi vizsgálat van sűrűbben, legalábbis itthon.

#4002 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 23:04

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 23:26

A mai ködben láttam egy autóst átszáguldani egy tökéletesen beláthatatlan városi vasúti átjárón. Nem ment száznál többel, de fékezett. Az átjáró közepén.
Az átjáróról egyébként tudni kell, hogy közvetlen utána van egy olyan utca, ahonnan 80-100-zal szoktak kijönni kocsik a mackósajtjuk ellenére. Nem véletlen, hogy itt havonta legalább egy karambol van.

Hát én most jöttem haza, még városban elmegy, nem olyan vészes a köd a lámpák miatt (meg talán nincsis annyira), de országúton elég durvák a látási viszonyok. Én hál'Istennek mindössze 1-2 km-et mentem ilyen részen, de ott bizony 5 méter volt a látótávolság, ráadásul rettenetesen csúszott az út.  :(

#4003 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 23:06

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 21:49

Hogy egyetlen pillanatra felmerülne a  gondolataitok között, hogy az a szerencsétlen ember ott az út szélén - tudod, akit minden rosszindulat nélkül, csak per se vén fasznak kell titulálni - azért indul el akkor - igen, pont akkor - amikor megközelíted 25 méterre, mert akkor lát meg! Igen, akkor lát meg, és azt hiszi, hogy az izületei jobbak, mint a tapasztalatai.  Mert ilyen a biológia! És a vén fasz azt meri hinni, hogy lát egy biztos pontot, akkor annak ismeretében elérheti a túlsó járdát! Mert amíg nem látta meg, addig vacillált, hogy most mi a francot csináljon, jön valami, nem jön valami? El merjen indulni?

És akkor teljes mellszélességgel megjelenik az élő szabálygyűjtemény, fölénye teljes tudatában és osztja... a tudást, meg a "tudod ki fog várni 10 másodpercet", csak nem képzelitek. Hiszen olyan sürgős.

Elmondanátok, mi olyan sürgős azon a kibaszott szar pléh és műanyagkasznin, aminek a kormányát a kezetekbe kaparintva rögtön élő legendává és Fittipaldivá növi ki magát minden minden seggig pattanásos süvölvény, aki rögtön teljes mélységében tudja, hogy más - érdekes módon mindig csak más - mennyire veszélyezteti az életet ezen a földön?

Ha valaki közvetlen előtted lép le az útra az nem 10 másodperc kérdés, hanem satufék és vagy elütöd vagy nem. Vagy meghal, vagy nem. És az én lelkemen szárad, akár szabályos voltam akár nem.
És nem merült föl bennem, hogy 10 méterre nem lát el, ugyanis a velem szembe jövőt kb 50 méterről meglátta. Megvárta amíg elmegy, utána balra nézett, meglátott engem 10 méterre (vagy mégsem?) és indulás.
Baromira nem siettem, sőt fel se idegesítettem rajta magam (csak most, de most se azon), hanem intettem neki hogy akkor menjen át ha már így nekiindult. Nem az zavar hogy fékezni kellet hanem hogy megölhettem volna, vagy mi is összetörhettük volna magunkat. És igenis a barátnőm és a saját testi épségem fontosabb egy idegenénél, én már csak ilyen gusztustalan vagyok.
A személyeskedés részére nem reagálok mert semmit nem tudsz rólam és viszont. Pár mondatot majd esetleg beidézek amikor valakinek osztod a tudást amiért megszeg egy szabályt.

#4004 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 23:09

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 22:00

Én úgy tudom, hogy orvosi vizsgálat van sűrűbben, legalábbis itthon.

Ha olyan színvonalú mint amilyenben én részesültem akkor az mindent megmagyaráz. Konkrétan azzal mentem oda hogy távolra homályosan látok, és azt mondták nincs semmi baja a szememnek. Aztán elmentem egy "fizetős" vizsgálatra, az egyik szemem -1.75, a másik -2.25, ezt nem sikerült észrevenniük.

#4005 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 23:13

Idézet: Wyco @ 2005. jan. 11. - Dátum: kedd - 21:39

Hümm, hol van ehhez képest egy jo kis Omega A [1991] 120-150 LE-je? 
De azert az mégiscsak egy nagy auto
Szerintem egyebkent a jol megformalt nagy kocsik azert jobbak a sportautoknak mert a mérettel és a kulsővel lesznek tekintélytparancsolóak, nem azzal hogy 300LE van benne. (meg hat a nagy auto is megy 200-at, affölé meg még autopályán se sűrűn megy az ember magyarországon)

Omegaval 200?

Ugye most viccelsz?
Eletveszelyes a lagy futomuve miatt.

8 eve akartuk lecserelni a masodik Omega A-nkat, es elso kiszemelt helyette az Omega B lett, kolcson is kapott fater az egyik autokereskedo haverjatol egy Omega B-t, azzal a kitetellel, hogy nem engedi beulni a kamionsoforunket a tesztelni.
Persze ez nem lett betartva, soforunk akkor is kiprobalta, mit bir. :)
Aszofo-Tihany kozott meg lett huzatva a kocsi a 71-esen, de a nagy ivu kanyarban mar 130-nal majdnem felborult az Omega B, annyira nulla volt a kanyarstabilitasa.

Kamionsoforunk egyebkent onnan erdemelte ki a "hirnevet", hogy elozoleg kolcsonkapott Volvo 850 T5-ot is kezelesbe vette, ugyanott. Kocsi tulajdonosanak igencsak halalfelelme volt, mikor 180-nal vette azt a kanyart, de a kocsi meg sem billent, stabilan tartotta az ivet.

Ugyhogy az Omega B el lett vetve, aztan ugy alakult, hogy a Volvo 850 sem lett megveve, csak evekkel kesobb az utodja, egy V70-es.

Passziv biztonsag: Volvo V70 ugyanakkora auto, mint az Omega A kombi, "csak" 400kg-val nehezebb.
Bar az "en torok, mintsem engem torjenek" jegyeben fater lecserelte egy XC90-re, az meg nehezebb.
Mondjuk az is igaz, hogy nem volt balesete az elmult 15 evben, pedig jopar 100e km-et beletett a kocsijaiba.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 01. 11. 23:17 -kor

#4006 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 23:13

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 21:56

Na igen. egyik ismerősnek van egy félautomata 1.0-s Yarisa, hát édes egy auto de most jottunk át vele a hegyen buda felől pestre és azthittem az auto összeszarja magát. Pedig a csaj van vagy 50 kg (vagy annyi se), én meg 70. Szal nem vagyunk Lagzilajcsik. Ezek mellett nem meglepő hogy halálrahajtotta már szerencsétlen csaj a kocsiját...

1 lityis motorral biztos nem egy nyomatékbajnok. A hegyen lehet hogy emelkedő fokozatba kellett volna tenni nem?

#4007 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 23:16

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 22:13

Omegaval 200?

Ugye most viccelsz?

Autópályán azért nincsenek olyan nagy kanyarok, úgy is gáz? Toronymerevítő? Futómű csere? Vannak ilyen széttuningolt omegák, biztos megoldották valahogy

#4008 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 23:17

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 23:13

Omegaval 200?

Ugye most viccelsz?

8 eve akartuk lecserelni az Omega A-nkat, es elso kiszemelt helyette az Omega B lett, kolcson is kapott fater az egyik autokereskedo haverjatol egy Omega B-t, azzal a kitetellel, hogy nem engedi beulni a kamionsoforunket a tesztelni.
Persze ez nem lett betartva, soforunk akkor is kiprobalta, mit bir. :)
Aszofo-Tihany kozott meg lett huzatva a kocsi a 71-esen, de a nagy ivu kanyarban mar 130-nal majdnem felborult az Omega B, annyira nulla volt a kanyarstabilitasa.

Kamionsoforunk egyebkent onnan erdemelte ki a "hirnevet", hogy elozoleg kolcsonkapott Volvo 850 T5-ot is kezelesbe vette, ugyanott. Kocsi tulajdonosanak igencsak halalfelelme volt, mikor 180-nal vette azt a kanyart, de a kocsi meg sem billent, stabilan tartotta az ivet.

Ugyhogy az Omega B el lett vetve, aztan ugy alakult, hogy a Volvo 850 sem lett megveve, csak evekkel kesobb az utodja, egy V70-es.

Passziv biztonsag: Volvo V70 ugyanakkora auto, mint az Omega A kombi, "csak" 400kg-val nehezebb.
Bar az "en torok, mintsem engem torjenek" jegyeben fater lecserelte egy XC90-re, az meg nehezebb.
Mondjuk az is igaz, hogy nem volt balesete az elmult 15 evben, pedig jopar 100e km-et beletett a kocsijaiba.

A régi omega nem megy 200-t de a nagy autok általában igen. (leginkább az ennél ujabbak)
A futómű azert szabalyozható egy bizonyos fokig, nem?

#4009 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 23:18

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 23:55

Tudod, amíg nem értesz valamit, csak nagyzolás használni. És most azt hiszed, "felnőtt" módra riposztozol. Majd amikor kényszerét érzed, hogy először magaddal szemben tartsd be, akkor gyere vissza.

Igenis :) Nem tudtam, hogy a riposzt a te privilégiumod.  Én mindvégig megadtam neked a kellő tiszteletet, ugyanakkor ezt viszont, nemigazán tapasztaltam (mintahogy mással szemben sem). Lehet, hogy nemcsak nekem kéne magamba néznem :think: (én felvállalom)

#4010 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 23:22

Mondjuk a 170LE-s V70 ment mint a meszes, 248 volt a vege.

Masik soforunk nem merte 210-nel gyorsabban tolni a nemet autopalyan, mert ki tudja, mekkora ekkora sebessegnel a fekut, lehet, hogy el sem lat odaig... Nem akarta tesztelni a satufeket.

Nagyobb motorral rendelkezo kocsikat meg 250-nel leszabalyozza az elektronika, anelkul a hatosag ki sem engedi a gyarbol oket.

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.