HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#4171 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 12. 16:18

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:27

Azt hiszem, egyáltalán nem volt igazad.

/OFF

Másodpercekig csak a leevgőt kapkodta, amikor elismerted, hogy nem Neked van igazad. Ilyet még nem sokan láttak. De látom, megnyugodhatunk, nem változtál.

#4172 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 16:20

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 16:29

Ezt megértetted?

Már értem, hogy mit akarsz mondani. A gyakorlat azonban más az eltérő viselkedés miatt. Az autós, ha főúton közlekedik ragaszkodik az elsőbségéhez. Viszont gyalogátkelőhelynél a gyalgos jobban ragaszkodik az életéhez, mint az elsőbségéhez, éppen ezért egy kissé másként értelmezik ezt a szabályt azok, akik oktatják a KRESZ-t, vizsgáztatnak és akik a betartásért felelnek. Így alakult ki az a gyakorlat, hogy a tanulónak csak és kizárólag abban az esetben "szabad" (!) megállnia a gyalogátkelő hely elött, ha valamelyik gyalogos lelépett már. 
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#4173 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 16:21

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 16:11

No offense, de erre azt mondom, hogy kit mire neveltek. Engem arra, hogy az időseknek, a kismamáknak, a testi fogyatékosoknak, a kisgyerekkel lévőknek adjam át az ülőhelyem. Átadtam és nem éreztem alantasnak ezt.

Nem is vettem volna offensnek, semmi bajom nincs ezzel, az öregeket kivéve a többi csoportnak én is átadtam a helyet! Az öregekben hatalmasakat csalódtam már akkor és átértékeltem a neveltetést ;)

#4174 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 12. 16:24

Idézet: Konor - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 16:11

az olyan sofőröknek aki nem használják a tükröt mert elvonja a figyelmüket ködbe néhány tizedmásodpercre és ettől nem tudnak csak előre meredten figyelni nem kellene vezetni  :)

nem tudom te hol tanultál vezetni de nálunk azt is oktatták hogy nem csak elöttünk van autó hanem hátul  is  és oda is kell figyelni és a tükröket rendszeresen használni is kell de nem borotválkozásra ha ez már nehéz akkor nem kell vezetni :)
járthatsz busszal vagy taxival is  :) 

Meghajlok nagyságod előtt. Azt hiszem valóban bizonyítottál már annyit, hogy nyugodtan kijelenthesd ezeket. Kezedben az abszolút igazság. Mindenesetre, ha zsebkendőt is találsz benne, ne használd.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#4175 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 16:36

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 16:01

Tökigaz :D , a buszos sztorit kiegészíteném azzal, a csodálatos emlékkel iskolás koromból, hogy rajtam 10 évesen 1Tonnás táska+tesicucc a kézbe, a néni meg két répával a szatyrába: állj föl fiacskám! Juszt se álltam föl!

Nameg amikor gyerekek játszanak közvetlen az út mentén. Csalinkázik a biciklivel, vagy csak kergetik egymást... Na ilyenkor 2-es, 20. Parázok az ilyen helyzetektől.

Egyébként nemtom ismerős e valamelyikőtök Dunaharasztiban. Én kb 1 éve jártam arra utoljára, de ott ugye főűt megy át a falun, és közben vannak lámpás gyalogosátkelők. Nem kereszteződések, csak a zebra miatt vannak lámpák. És baszki ha odamegy egy gyalogos, akkor pillanatok alatt vált pirosra a lámpa az autóknak. Na ott párszor kipróbáltam a satuféket :) És a helyiek úgylátom tisztában vannak a helyzettel, mert egy csapat iskolás is kiröhögött, mintha direkt ezzel szórakoztak volna :)

#4176 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 12. 16:44

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 16:18

/OFF

Másodpercekig csak a leevgőt kapkodta, amikor elismerted, hogy nem Neked van igazad. Ilyet még nem sokan láttak. De látom, megnyugodhatunk, nem változtál.

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet 
Az úttal kapcsolatos fogalmak

a) [244]Út: a gyalogosok és a közúti járművek közlekedésére szolgáló közterület (közút), illetőleg magánterület (közforgalom elől el nem zárt magánút) .

b) Járda: az útnak a gyalogosok közlekedésére szolgáló – az úttesttől szintkülönbséggel, kiemelt szegéllyel, vagy más látható módon elhatárolt – része; a gyalogút azonban nem járda.

c) Úttest: az útnak a közúti járművek közlekedésére szolgáló része. 

A gyalogos nem onnantól vesz részt a közlekedésben, mikor lelép az úttestre. Az úton halad ugyanúgy, mint a járművek, csak nem az úttesten, hanem a járdán.

Idézet 
Elsőbbség: továbbhaladási jog a közlekedés más résztvevőjével szemben. Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására. Azt a gyalogost, akinek elsőbbsége van, az elsőbbségre kötelezett nem akadályozhatja és nem zavarhatja áthaladásában. 

Kereszteződés: jármű halad az úton, áthalad a kereszteződésen, majd továbbhalad

Gyalogosátkelőhely: gyalogos halad az úton, áthalad a zebrán, majd továbbhalad

Elsőbbség kereszteződésben:

Idézet

Idézet 
(3) Útkereszteződést járművel csak olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy a vezető eleget tehessen elsőbbségadási kötelezettségének és e tekintetben másokat a jármű sebességével ne tévesszen meg. 

Idézet

Idézet 
Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására.

Az elsőbbség nem onnantól "kezdődik", mikor behajt a jármű a kereszteződésbe. Nem kényszerítheted satufékre (sem). Elsőbbség: továbbhaladási jog

Elsőbbség kijelölt gyalogosátkelőhelyen:

Idézet

Idézet 
(2) Azt a helyet, ahol az (1) bekezdés értelmében a gyalogosnak elsőbbsége van, járművel csak fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel szabad megközelíteni úgy, hogy a vezető elsőbbségadási kötelezettségének - a szükséghez képest megállással is - eleget tudjon tenni, és e kötelezettségének teljesítése tekintetében a gyalogosokat a jármű sebességével ne tévessze meg.

Idézet

Idézet 
Azt a gyalogost, akinek elsőbbsége van, az elsőbbségre kötelezett nem akadályozhatja és nem zavarhatja áthaladásában.

Elsőbbség: továbbhaladási jog. Nem akadályozhatod meg, hogy a gyalogos az úttest túloldalán lévő járdán haladjon tovább. Nem kényszerítheted megállásra (sem).

Mindkét tábla olyan helyet jelöl, ahol az elsőbbségadás kötelező más jármű ill. gyalogos számára. Szükség esetén akár megállással is biztosítani kell a másik közlekedő fél elsőbbségét [továbbhaladási jogát].

Összeáll a kép?

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jan. 12., szerda

Egyébként pedig: honnan kellene tudnom, hogy a járda szélén álló gyalogos át akar kelni? Van, hogy dudával nem tudom őket lecsalogatni őket a zebrára...

Te igen...
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#4177 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 12. 16:49

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 16:20

Már értem, hogy mit akarsz mondani. A gyakorlat azonban más az eltérő viselkedés miatt.

Bocsánat.

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 12:12

A KRESZ szerint akkor van elsőbsége a gyalogosnak, ha lelép a zebrára. ......

¤

#4178 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 16:53

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:51

Kiegészíteném egy harmadikkal, és negyedikkel:

-A nyugdijas battyog nagy panaszkodás közepedte a járdán, fordul a zebra felé, és ugyanúgy lehajtott fejjel körülnézés nélkül, ugyanabban a tempóban elkezd áthaladni a zebrán. Akkor is, ha én ebben a pillanatban már 30cm-re vagyok a zebrától.

- ... helyzet hasonlít arra, amikor a buszon ültem középiskolás koromban, és odaállt mellém a mami. Nem csinált semmit, nem mondott semmit, csak gyilkos tekintetet vetett rám...

- Ez a harmadik nálam belefér abba a kategóriába, aki "jelzi" hogy át akar kelni. Veszélyeztet ugyan mindenkit, de legalább határozott. Nem is sok köze van ennek a kategóriának a nyugdíjasokhoz, megteszik ezt a fiatalok is.

- A negyedik meg főleg nem külön kategória. Viszont én átadtam volna a helyem. Kérés nélkül. Ha Téged már kérni kell erre, akkor baj van. :(

#4179 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 17:04

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 16:53

- A negyedik meg főleg nem külön kategória. Viszont én átadtam volna a helyem. Kérés nélkül. Ha Téged már kérni kell erre, akkor baj van. :(

Igen, akkor baj van, mert engem kérni kell rá. Elvárom ugyanúgy, mint ahogy ők is elvárnak tőlem valamit.

#4180 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 17:06

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 15:24

Meghajlok nagyságod előtt. Azt hiszem valóban bizonyítottál már annyit, hogy nyugodtan kijelenthesd ezeket. Kezedben az abszolút igazság. Mindenesetre, ha zsebkendőt is találsz benne, ne használd.

félek hogy tényleg így vezetsz ha ilyeneket mondasz és magadra is veszed
mert tudod akinek nem inge .....

ha jól emlékszem te írtad hogy : " Megette a fene - ha tényleg ködben vagy - arra figyelsz, hogy valaki utolért-e..."
ha használod a tükröt akkor észreveszed ha nem használod akkor tényleg nem veszed észre hogy mondjuk egy mentőautó éppen siet de sajnos nem használod a tükröt ezért a beteg nem élte túl

nem hiszem el hogy ilyen vagy !!!

:respect:
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#4181 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 17:14

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 16:44

Te igen...

Segíts kérlek! Ez most mit jelent nálad?  :confused:

#4182 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 17:45

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 17:04

Igen, akkor baj van, mert engem kérni kell rá. Elvárom ugyanúgy, mint ahogy ők is elvárnak tőlem valamit.

Elvárod, hogy kérjenek? Kérés nélkül már nem is vagy hajlandó segíteni a rászorulókon?  :( :confused:

#4183 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 19:40

Elolvastam a mai adagot és nem értem mit nem értetek (már aki). A zebrát elvileg ugy kell megközeliteni hogy ha le akar lépni leléphessen, te meg meg tudj állni (mert igen, a kresz szerint ilyenkor te szépen megállsz), de nem csalogatod. Tehát, nem 130-cal közelited meg és nem is 10-zel hanem mondjuk 40-nel vagy ilyesmi, hogy megállj ha kell, de nem lép le mert csunyán nézed vagy hasonló, esetleg mert nem mész csigatempóban.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#4184 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 19:42

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 17:45

Elvárod, hogy kérjenek? Kérés nélkül már nem is vagy hajlandó segíteni a rászorulókon?  :( :confused:

Sőt, van aki még kérésre sem. És ez nem nevelés kérdése hidd el, hanem felfogásé.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#4185 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 20:06

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 16:53

- Ez a harmadik nálam belefér abba a kategóriába, aki "jelzi" hogy át akar kelni. Veszélyeztet ugyan mindenkit, de legalább határozott. Nem is sok köze van ennek a kategóriának a nyugdíjasokhoz, megteszik ezt a fiatalok is.

Neki nem jeleznie kell, hogy át akar menni. Amikor elsőbbségadás kötelező táblához érsz, akkor sem várod el a főúton érkező jármű vezetőjétől, hogy jelezze, hogy élni kíván az elsőbbségével :rolleyes:

Ugyanígy kéne a gyalogossal szemben is, mert ha lelép, te anyázhatsz, te leszel a hibás ha nem bírsz megállni. A hármomszöghöz is úgy közelítesz, hogy ha jönnek, akkor meg tudsz állni. Csak sajnos a gyalogostól nem féltek, mert az nem tesz akkora kárt benned.

Úgy látszik ez a mentalitás, hogy csak azokat a szabályokat kell betartani, amit ha nem tennél meg a saját életed is komolyan veszélyeztetnéd. :(

#4186 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 20:08

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 16:17

Hmm, és egy viszonylag egyszerű, egyenes mondat megértéséhez mégis mennyi idő kell.  :(  :(  Mert - úgy tűnik - eddig a pillanatig - nem esett le, hogy nem beszéltem olyasmiről, hogy megtalálod-e a szükséges kezelőszerveket vagy sem. Természetesnek vettem, hogy ismered a járművedet. Igaz, azt is, hogy magadat. Nos, ez utóbbiban tévedtem...

A lényeget pont lehagytad a hozzászólásomból. Épp ezért már semmi komolyabbat nem reagálok.

#4187 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 12. 21:20

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 20:08

A lényeget pont lehagytad a hozzászólásomból. Épp ezért már semmi komolyabbat nem reagálok.

Pedig az eddigieknél komolyabbat nem lett volna nehéz... csak nem kellene másra tolni.
¤

#4188 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 21:34

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 20:06

Neki nem jeleznie kell, hogy át akar menni. Amikor elsőbbségadás kötelező táblához érsz, akkor sem várod el a főúton érkező jármű vezetőjétől, hogy jelezze, hogy élni kíván az elsőbbségével :rolleyes:

Ugyanígy kéne a gyalogossal szemben is, mert ha lelép, te anyázhatsz, te leszel a hibás ha nem bírsz megállni. A hármomszöghöz is úgy közelítesz, hogy ha jönnek, akkor meg tudsz állni. Csak sajnos a gyalogostól nem féltek, mert az nem tesz akkora kárt benned.

Úgy látszik ez a mentalitás, hogy csak azokat a szabályokat kell betartani, amit ha nem tennél meg a saját életed is komolyan veszélyeztetnéd. :(

Vagy Te olvastál félre valamit, vagy én nem voltam elég egyértelmű. Nem véletlen volt ott az az idézőjel. Én nem azok közé az autósok közé tartozom, akiknek 3 példányban kell benyújtani a kérvényt, hogy valaki a jogát gyakorolhassa vele szemben.

A többivel is egyetértek, nem is értem, miért nekem címezted, olvasd csak el a hozzászólásaimat az elmúlt kb. 10 oldalon! :confused:

#4189 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 21:46

Idézet: Konor - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 10:45

vakít a ködlámpa?  :omg:  mert akkor az nem ködlámpa ! vagy extra szarul van beállítva :)
ne keverd össze a kiegészítő refivel mert az vakít  a kodlámpa ami tényleg az az nem vakít mert annak az a feladata hogy a köd alatt világítson és ne szórja mindenhova a fényt mert akkor nem fogsz látni semmit. a rendes ködlámpa olyan paraméterekkel bír mint a tompított fényszóró csak le van szerelve a lokhárító alá és annak van haszna ködben míg a másiknak nem sok

ne keverjük a kettőt :)

Hogy ki mit kever, az itt a kérdés?

Idézet

Tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják.

elöl: ködfényszóró,
hátul: ködlámpa
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#4190 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 21:50

Jobb nőket mindíg átengedem a zebrán, pláne nyáron. Valahogy be van lőve rá a szemem, tizedmásodperc alatt kiszúrom őket, és már lassítok is. Így jobban meg lehet őket sasolni. :D
Az nevet utoljára, aki először üt.

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.