HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 11. 17:02

Úgyis olyan régen szóltam...

Párhuzamos közlekedésre alkalmas úton azt a gépjárművet előzöd, amelyik mögül sávot váltottál. Amennyiben te a belső sávban az előzött gépjármű előtt elhelyezkedő egyéb gépjárművek mellett elmész, akkoz az NEM előzés. (Ugyanis az "előzött" járművel te nem vagy közvetlen kapcsolatban, igaz figyelni kell rá is)
idézet:
Idézet az 1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendelet VI. részének (Záró rendelkezések) III./C szakaszából:
Előzés: járművel az úttesten azonos irányban haladó jármű melletti elhaladás. Párhuzamos közlekedés esetében a különböző forgalmi sávokban folyamatosan haladó járművek egymás melletti elhaladása nem minősül előzésnek. [/quote]

Vagyis ne tessék azt mondani, hogy én előzöm azt az autót, aki mellett ELHALADOK a belső sávban egy párhuzamos közlekedésre alkalmas úton. Ennek tudatában lehet átértékelni a fentebb leírtakat. Tény, hogy a KRESZ egyik rendelkezésében (mi szerint több gépjárművet előzöl...) értelmezési hiba van.

Amennyiben én a belső sávban 130-cal megyek, és a jobb sáv szabad, akkor én szabálysértést követek el. Nem tartom be a KRESZ lakott területen kívüli, párhuzamos közlekedésre alkalmas útra vonatkozó szabályát, mely alapján jobbratartási kötelezettségem van. Ha mögöttem jön valaki 180-nal, akkor az illető a maximális sebességi korlátokra vonatkozó részt sérti meg. De nekünk SEMMI KÖZÜNK egymáshoz. Engem ezért büntetnek, őt azért büntetik. De engem arra jogszabály NEM kötelez, hogy őt elengedjem. Csak arra kötelez, hogy jobbratartsak. Ha az illető ettől függetlenül engem JOBBRÓL megelőz, a gyorshajtáson kívül a párhuzamos közlekedésre alkalmas, lakott területen kívüli útszakaszta vonatkozó előzési szabályokat IS sérti. Vagyis nem én leszek a húdeszemét.

Amennyiben az előtted haladó személyt előzni akarod, akkor az előzési szándékot a KRESZ-ben leírtaknak megfelelően tudtára adhatod. Mely szerint felzárkózol, de a féktávolságot figyelembe tartot valamint kiteszed a bal oldali irányjelződet!! NEM RÁVILLOGSZ, NEM RÁDUDÁLSZ... Nagyon kevesen tudják ezt, tény, hogy hatásosabb a rávillogás, mert sokan feletkeznek meg a tükörről, és nem veszik észre a mögötte lévő autó indexelését. Hangjelzést pedig csak kimondottan vészhelyzetben adhatsz. Tehát ha rá is dudálsz, az plusz büntetés :)

Téged nem jogosít fel semmi arra, hogy lakott területen kívül az illetőt jobbról előzd, vagy jobbról elhaladj mellette... Pláne nem 180-nal... ;) Ha az illető nem húzódik le, és 100-zal cammog előtted a belső sávban, ha te szabályosan akarsz közlekedni, mögötte kell menned 100-zal addig amíg el nem enged. Ez a törvény. Más a gyakorlat.

[url="http://"http://www.csaba-duo.hu/csaba/teszt1.html"]Ezt pedig érdemes kitölteni[/url] [url="http://"http://www.csaba-duo.hu/csaba/teszt2.html"]Meg ezt is!! :)[/url]

Ja azt kifelejtettem. Hirtelen fékezésre csak VESZÉLY esetén lehet kényszeríteni a másik jármű vezetőjét, enyhe fékezésre, azaz ZAVARÁSRA viszont ad engedélyt a KRESZ. Akadályozni is lehet bizonyos esetekben. Veszélyeztetni nem. Ha te messziről jössz kéccáztízzel és a trabi "kivág" eléd hatvannal, és te beéred a trabit, akkor a trabi téged MAX ZAVART, ezt pedig LEHET, ugyanis te nem hirtelen fékezéssel kényszerültél sebességcsökkentésre. De nem akadályoztatott és nem is veszélyeztetett. Ha ott vagy a trabitól háromszáz méterre és kivág eléd, és sebességét nem képes a te sebességedre felhozni, akkor akadályoz, illetve nagyon brutális esetben veszélyeztet. Ha ő úgy hajt be a belső sávba, hogy a te becsült sebességedet eléri, akkor nincs semmi gond.

SF

[ 2004. február 11.: Sasfióka szerkesztette a hozzászólást ]
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#342 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 17:24

Sőt ha már itt járunk, ugye mindenki tudja, hogy nem előzhet meg előtte 80-nal - ugye szabályosan - közlekedő gépjárművet párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton, szabályosan? :)

SF

[ 2004. február 11.: Sasfióka szerkesztette a hozzászólást ]

#343 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 18:25

idézet:
Ezt írta Sasfióka:
Sőt ha már itt járunk, ugye mindenki tudja, hogy nem előzhet meg előtte 80-nal - ugye szabályosan - közlekedő gépjárművet párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton, szabályosan? :)
[/quote]

Miért is?

#344 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 02. 11. 19:07

idézet:
Ezt írta MisterY:

Miért is?
[/quote]
mert a sebességkülönbségnek kb 20km/h-nak kell lenni két gjmű között az előzés biztonságos végrehajtásához.
ha előzöd a 80-ast 80-nál, akkor 100-zal kell menned.
ez 25%-os sebességtúllépés, elég borsos ára van, ha rajtakapnak.

#345 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 19:12

idézet:
Ezt írta Sasfióka:
Úgyis olyan régen szóltam...[/quote]

Úgy tűnik hiába, se a KRESZ-t, se az olvasást nem ismerik. :)

idézet:
Amennyiben az előtted haladó személyt előzni akarod, akkor az előzési szándékot a KRESZ-ben leírtaknak megfelelően tudtára adhatod. Mely szerint felzárkózol, de a féktávolságot figyelembe tartod valamint kiteszed a bal oldali irányjelződet!! NEM RÁVILLOGSZ, NEM RÁDUDÁLSZ... [/quote]

idézet:
30. § Hangjelzést adni csak balesetveszély esetében, a baleset megelőzése érdekében, valamint - lakott területen kívül - az előzési szándék jelzése céljából szabad.[/quote]

Bocs.... :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#346 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 19:32

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Bocs.... :)
[/quote]

Valóban, jogos!! ;)

SF

#347 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 20:23

idézet:
Ezt írta Sasfióka:

Valóban, jogos!! ;)

SF
[/quote]

De ahol a hangjelzés tilos, ott még mindig használható a fénykürt. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#348 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 22:28

Na én meg még régebben szóltam.

Szóval: Sasfióka részben lelőtte a poénomat, de azért maradt nekem is lőpor.

Tehát: fentebb írták, hogy ha én autópályán 130cal haladok a belső sávban és elhaladgatok a külső sávban haladó lassabb járművek mellett, akkor lehetetlen, hogy akadályozzak bárkit is (kivéve a megkülönböztető jelzéseit használó járműveket, de az más téma, mindig el kell engedni). Miért is? Mert az akadályozás fogalma abból áll, hogy azért nem megyek a maximális megengedett sebességgel, mert pl. kirakatot nézegetek. Na de amikor azzal megyek, elvből nem tudok akadályozni senkit.
Ráadásul az is egy igen rossz logika, hogy engem biz' nem szabad fékezésre kényszeríteni. A KRESZ tartalmazza, hogy hirtelen fékezésre és irányváltásra nem szabad kényszeríteni senkit (átfed a veszélyeztetéssel, nem ugyanaz, de azt sem szabad), ellenben (indokolt esetben) erős fékezésre lehet, lassításra meg még inkább. Pl. ha stoptáblától akarsz kilőni (mondom, bizonyos körülmények közt, nem mindig!).
Viszont azt nagyon csodálom, hogy mennyi embernek adnak jogosítványt, akinek az alapvető elméleti tudása sincs meg hozzá (no offense). Gondolok itt az akadályozás fogalmát nem ismerőkre...
Még valami: az tény, hogy nincs trafipaxod az autóban, de! Jogszabály szerint max. 10%ot csalhat az autó beépített sebességmérője. Így azért elég jól meg lehet becsülni, hogy a mögötted jövő 130cal vagy 180nal jön.
Végül idéznék oktatómtól, akitől szó szerint megkérdeztem, hogy mi van, ha 130cal autópályán szabályosan haladok a belső sávban és levillognak. Szó szerint válaszolta ezt: "a mögötted levőnek pofika súlyba és ha ennyire siet, akkor várja ki, amíg siethet". Érdekes módon a társai is dettó ugyanezt mondták, nekik pedig lehet hinni (valószínűleg).

#349 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 22:49

idézet:
Ezt írta joe39:

mert a sebességkülönbségnek kb 20km/h-nak kell lenni két gjmű között az előzés biztonságos végrehajtásához.
ha előzöd a 80-ast 80-nál, akkor 100-zal kell menned.
ez 25%-os sebességtúllépés, elég borsos ára van, ha rajtakapnak.
[/quote]

Nekem is így tanították, de nemrégiben egy hasonló dilema miatt (előzhető-e lakott területen a 30-nál gyorsabban haladó jármű) utánanéztem, és a kreszben csak ennyit találtam:

idézet:
(1) Előzni abban az esetben szabad, ha

a) az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy ? figyelemmel az előzni kívánó és a megelőzendő jármű sebessége közötti különbségre ? az előzés a szembejövő forgalmat ne zavarja;[/quote]

Mellesleg az autóút lehet kétszer egysávos is, és akkor is 110km/h a megengedett legnagyobb sebesség. :rolleyes:

#350 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 10:39

idézet:
Ezt írta Carmaged:
Na én meg még régebben szóltam.

Szóval: Sasfióka részben lelőtte a poénomat, de azért maradt nekem is lőpor.

Tehát: fentebb írták, hogy ha én autópályán 130cal haladok a belső sávban és elhaladgatok a külső sávban haladó lassabb járművek mellett, akkor lehetetlen, hogy akadályozzak bárkit is (kivéve a megkülönböztető jelzéseit használó járműveket, de az más téma, mindig el kell engedni). Miért is? Mert az akadályozás fogalma abból áll, hogy azért nem megyek a maximális megengedett sebességgel, mert pl. kirakatot nézegetek. Na de amikor azzal megyek, elvből nem tudok akadályozni senkit.
Ráadásul az is egy igen rossz logika, hogy engem biz' nem szabad fékezésre kényszeríteni. A KRESZ tartalmazza, hogy hirtelen fékezésre és irányváltásra nem szabad kényszeríteni senkit (átfed a veszélyeztetéssel, nem ugyanaz, de azt sem szabad), ellenben (indokolt esetben) erős fékezésre lehet, lassításra meg még inkább. Pl. ha stoptáblától akarsz kilőni (mondom, bizonyos körülmények közt, nem mindig!).
Viszont azt nagyon csodálom, hogy mennyi embernek adnak jogosítványt, akinek az alapvető elméleti tudása sincs meg hozzá (no offense). Gondolok itt az akadályozás fogalmát nem ismerőkre...
Még valami: az tény, hogy nincs trafipaxod az autóban, de! Jogszabály szerint max. 10%ot csalhat az autó beépített sebességmérője. Így azért elég jól meg lehet becsülni, hogy a mögötted jövő 130cal vagy 180nal jön.
Végül idéznék oktatómtól, akitől szó szerint megkérdeztem, hogy mi van, ha 130cal autópályán szabályosan haladok a belső sávban és levillognak. Szó szerint válaszolta ezt: "a mögötted levőnek pofika súlyba és ha ennyire siet, akkor várja ki, amíg siethet". Érdekes módon a társai is dettó ugyanezt mondták, nekik pedig lehet hinni (valószínűleg).
[/quote]

En szemely szerint azon vagyok,h ha mar belso savban haladok igyekszem atvenni a ritmust, de ha jon egy gyors kocsi akkor szepen nyugodtan masik savba sorolok megha _nekem_ kell egy kicsit fekeznem. Ha kozben ramdudal, ramvillant, akkor lelassitok es igyekszem ot hoszabb ideig nem elengedni (tekintettel vagyok a Degec falubeli szarmazasomra :) )
Viszont amikor este belso sav fele valtok valami Mo-i szinten komolyabb autopalyan (M3 es M6) ami teszem azt egy kisse tomottebb mint az M5-os, akkor bizony nagyon nehezen tudom megallapitani, hogy en aki a kulso savban cca. 120-al haladok es meg szeretnek elozni ket autobuszt, hogy a hatulrol erkezo Merczi 160-180 vagy 210-el jon, de eleg messze van, bizony elkezdek elozni gyorsulok de lassan (keleti kocsik rulz). Emiatt a mercinek bizony fekeznie kell ami mondjuk 210-rol 130-ra eleg komolyan kell neki ezt elvegeznie es mindezt a nagy sebesseg miatt rovid ido alatt.
Valoszinuleg en vagyok a tapasztalatlan, de 1 max 2 sec alatt egy (nagyon) tavolrol erkezo fenyszoro eseten en nem tudom felmerni a sebesseget, csak feltetelezni, hogy tolem nem megy gyorsabban, vagy lasabban.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#351 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 11:18

idézet:
Ezt írta mocsi:

En szemely szerint azon vagyok,h ha mar belso savban haladok igyekszem atvenni a ritmust, de ha jon egy gyors kocsi akkor szepen nyugodtan masik savba sorolok megha _nekem_ kell egy kicsit fekeznem. Ha kozben ramdudal, ramvillant, akkor lelassitok es igyekszem ot hoszabb ideig nem elengedni (tekintettel vagyok a Degec falubeli szarmazasomra :) )
[/quote]

Félek egyszer rá fogsz döbbenni, hogy ez nem is olyan jó taktika. Hallottam már nem egy esetről, amikor egy ilyen manőver után a delikvenst leszorították az útról és megverték. :(

Tehát ha egy sötétített ablakú bmw vagy merci villog rád hátulról gondolkodj el rajta, hogy mennyit ér meg neked, hogy borsot törhetsz valaki orra alá!

#352 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 11:38

idézet:
Ezt írta MisterY:

Félek egyszer rá fogsz döbbenni, hogy ez nem is olyan jó taktika. Hallottam már nem egy esetről, amikor egy ilyen manőver után a delikvenst leszorították az útról és megverték. :(

Tehát ha egy sötétített ablakú bmw vagy merci villog rád hátulról gondolkodj el rajta, hogy mennyit ér meg neked, hogy borsot törhetsz valaki orra alá!
[/quote]

Mehehe. :D Hát, ez is egy álláspont. Én általában minél gyorsabban letakarodok a belsőből, ha jön valami sumaher, viszont a villogást/dudálást én sem igen tolerálom. Ha nagyon nem bír magával a jóember és rámragad, akkor én azt "szoktam" csinálni, hogy szépen a bal lábammal finoman rálépek a fékre, csak annyira, hogy kigyulladjon a féklámpa, közben meg nyomok egy padlógázt. Mondjuk leszorítani csak azt lehet, aki hagyja magát. Ha esetleg mégis sikerülne valakinek, akkor még mindíg benyúlhatok az ülés alá... :cool:

#353 Felhasználó inaktív   Tillu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 11:48

Nálam az ulés alatt térkép van...
... vagy megmutassam, neki hogy hol lakok, esetleg a számlaszámom...

#354 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 12:24

idézet:
Ezt írta Drummaster:

Mehehe. :D Hát, ez is egy álláspont. Én általában minél gyorsabban letakarodok a belsőből, ha jön valami sumaher, viszont a villogást/dudálást én sem igen tolerálom. Ha nagyon nem bír magával a jóember és rámragad, akkor én azt "szoktam" csinálni, hogy szépen a bal lábammal finoman rálépek a fékre, csak annyira, hogy kigyulladjon a féklámpa, közben meg nyomok egy padlógázt. Mondjuk leszorítani csak azt lehet, aki hagyja magát. Ha esetleg mégis sikerülne valakinek, akkor még mindíg benyúlhatok az ülés alá... :cool:
[/quote]

Ja .-osan Nalam az "Alap-bot" ott van, de eddig csak egyszer kellett, hogy elovegyem (no meg eleve a masfel mazsam se kicsi) Egyebkent az ilyen agressziv szituaciok akar varosban is elofordulhatnak, sot mondhatnam az autopalyas a ritkabb eset amit hallottam/tapasztaltam/lattam, mig a varosi elmenyek azt irhatnam,h 1-2 hetente elofordulnak.
Pl. a minap is a Polusnal egy normalis de picit bena autos kikanyarodott a parkoloban egy kotsog rönós ele. A rönós siman ment vagy 60-al (2esben a hang alapjan), veszfek, de megallt. Leelozte a benacskat keresztbe allt elotte, es jol behuzott neki mikor ranyitotta a kocsiajtot, majd tovabbment.

#355 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 12:45

idézet:
Ezt írta mocsi:

Ja .-osan Nalam az "Alap-bot" ott van, de eddig csak egyszer kellett, hogy elovegyem (no meg eleve a masfel mazsam se kicsi) Egyebkent az ilyen agressziv szituaciok akar varosban is elofordulhatnak, sot mondhatnam az autopalyas a ritkabb eset amit hallottam/tapasztaltam/lattam, mig a varosi elmenyek azt irhatnam,h 1-2 hetente elofordulnak.
Pl. a minap is a Polusnal egy normalis de picit bena autos kikanyarodott a parkoloban egy kotsog rönós ele. A rönós siman ment vagy 60-al (2esben a hang alapjan), veszfek, de megallt. Leelozte a benacskat keresztbe allt elotte, es jol behuzott neki mikor ranyitotta a kocsiajtot, majd tovabbment.
[/quote]

Hát, én elég türelmes gyerek vagyok, főleg városban. Elfogadom - még ha idegesít is néha -, hogy vannak, akik gyengébben vezetnek, bárkivel előfordulhat, hogy kihagy a figyelme egy pillanatra, szóval városban inkább türelmes vagyok, mint agresszív, nem szoktam dudálnivillogni, sem anyázni a lehúzott ablakon kifelé, sem öklöt rázni, kiszállni és bepancsolni valakinek meg végképp nem. Az ülés alatt sem fatestápolót tartok, de soha nem is kellett elővennem, szerencsére. Az autópályán meg akinek sürge, az mennyen mint állat, előbb fog az intenzíven kikötni, mint én. Szerintem ha valakiben benne van az igény és a felelősségérzet, hogy önző módon saját magára vigyázzon, akkor már a többieket sem veszélyezteti annyira.

#356 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 13:01

apropo gyorhajtas, eddig amirol irtunk az inkabb a "magasabb" tartomany vagyis 60km es felette, de mi van azzal amikor egyszeruen a 30-40 kmh is sok?
Jeges-havas ut, parkolo, lakoterulet stbstb.
Ilyenkor ha valaki akar "csak" 50-el szaguldozik nincs az a lehetoseg, hogy kivedjen egy eleugro kolkot. OK, tegyuk fel a gyerek a hibas, mert nem nezett szet, de mondjuk egy lakotelep parkolojaban ha 50 helyett 30-al, vagy 20al togyogne az autos, akkor a legroszabb esetben is a gyereket felloki, ami vegletes esetben lehet csak halalos.

#357 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 13:03

vagy amikor a "magabiztos" egyen csuszos uton ratapad az elotte totyogo kispolakra es csodalkozik amikor az egyszercsak keringot jatszva megprodul elotte. :mad:

#358 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 13:08

idézet:
Ezt írta mocsi:
apropo gyorhajtas, eddig amirol irtunk az inkabb a "magasabb" tartomany vagyis 60km es felette, de mi van azzal amikor egyszeruen a 30-40 kmh is sok?
Jeges-havas ut, parkolo, lakoterulet stbstb.
Ilyenkor ha valaki akar "csak" 50-el szaguldozik nincs az a lehetoseg, hogy kivedjen egy eleugro kolkot. OK, tegyuk fel a gyerek a hibas, mert nem nezett szet, de mondjuk egy lakotelep parkolojaban ha 50 helyett 30-al, vagy 20al togyogne az autos, akkor a legroszabb esetben is a gyereket felloki, ami vegletes esetben lehet csak halalos.
[/quote]

...vagy ha nem ül autóba, még föl sem löki. :D
Viccet félretéve, valóban a sebesség helyes megválasztása nagyon fontos, de sajnos lehetetlen minden lehetséges bajt kiküszöbölni, hisz lehet, hogy csak 30-al mész, de a kölök 10 méterrel előbb ugrik ki eléd...puff. Elcsaptad.

#359 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 13:12

idézet:
Ezt írta Drummaster:

...vagy ha nem ül autóba, még föl sem löki. :D
Viccet félretéve, valóban a sebesség helyes megválasztása nagyon fontos, de sajnos lehetetlen minden lehetséges bajt kiküszöbölni, hisz lehet, hogy csak 30-al mész, de a kölök 10 méterrel előbb ugrik ki eléd...puff. Elcsaptad.
[/quote]

Kb igy jartam egyszer, csak nem 10 hanem -1m-el elottem ugrott ki a kolok. Igy viszont csak azt lattam,h hirtelen valaki rahasal oldalrol a motorhaztetore. Lefekeztem, az meg lecsuszott mint a rantotta a serpenyobol.

#360 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 13:26

idézet:
Ezt írta mocsi:

Kb igy jartam egyszer, csak nem 10 hanem -1m-el elottem ugrott ki a kolok. Igy viszont csak azt lattam,h hirtelen valaki rahasal oldalrol a motorhaztetore. Lefekeztem, az meg lecsuszott mint a rantotta a serpenyobol.
[/quote]

:D :D

Szerencsére nekem csak kvázi baleseteim voltak, de az őrangyalom jól végzi a munkáját. :)

Téma megosztása:

• (216 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.