Idézet
Szóval, voltak ugye együtt az 1500-as turbók és a 3500-as szívómotorok, és sajna a szívómotoros versenyzőknek "külön VB-t" kellett kitalálni, anynira gyengék voltak, +2 liter ide vagy oda.
Komolyan írtam.... Csak nem olvastad el végig.
Teljesítmény korlát lenne... Mondjuk 800Le.. És hogy azt 1000ccm-es feltöltős motorral vagy 10000ccm-es szivódízzellel csinálnák, az lenne mindegy. De ezt ott is leírtam. Csak el kellene olvasni..
Sőpt még talán az 1200Le-s McLaren Hondákról is áradoztam...
Tisztában vagyok vele...
Csak el kellene olvasni végig a hozzászólásomat.. Ennél többet én nem tehetek.
Idézet
hogy ott mekkora volt a lóerőkülönbség, de úgy hasra kétszeres a turbó javára ( ~1000 vs ~500-600
Edzőmotor 1200Le volt... A szivómotorok azért erősebbek voltak, mint 600Le, de pontosan nem tudom.. Rá kellene keresni...
És mindezek mellett még nyomatékosabbak is voltak a feltöltős motorok, mint a mostani kávédarálók, mert azokhoz a motorokhoz képest ezek azok...
Idézet
Szeretnék látni dízelfüstöt a McLarenből kipöffeni
Láttál te már Peugeot 206WRC-böl dízelfüstöt kipöffenni??? Szóval, ha a megfelelő teljesítmény korlátot el tudják érni feltöltős dízelmotorral is, mondjuk a 800Le-t, akkor esetlegesen megoldás lehet, a baromi nyomaték miatt.
Remélem kapizsgálod amire gondolok...
Szóval egy benzines motorral egyátalán nem művészet elérni a könnyű súly mellett a 800Le-t. Egyértelműen a nyomatékra kellene rágyúrni, alacsony fordulaton. És ha méretben, súlyban meg tudnák csinálni ezt dízelmotorban, akkor éppen úgy lehet alternatíva, mint a Rally VB-n.
Idézet
Ezt lehet másképp győzelemvárásnak mondani.
Igen, de ha nem jöttél volna rá, akkor én mindig ezt várom.
Idézet
Te komolyan azt gondolod, hogy Ecclestone a verseny közepén rádión beszól Montoyának vagy Alonsonak, hogy menjen 1 tizeddel lassabban, hogy Schumacher el tudjon húzni? Mókás!
Nem! Milliószor leírtam már és lassan tényleg unalmas lesz... Nem ez a baj, mert ilyen nincs.
Hanem azzal, hogy ami KAMUKAT ÉS HAZUGSÁGOKAT kitalálnak a ferrari jogászai, (és olyan módon, hogy nem egy szomáliai bíróság, hanem még egy kétéves kisgyerek is pofánröhögné őket) azt a FIA minden kérdés nélkül beveszi és szentírásnak tartja... Míg ezt a többi csapat nem húzhatja meg.
Ennyi.
Milliószor leírtam már.
Csak nem gondolod, hogy a tavalyi VB-t józsi nyerte volna meg a szabályváltoztatások/kitologatások/szabálytalanrenaultelőzések nélkül?????
Mert ugye senki más nem előzhetett szabálytalanul a pályán kívül, természetesen büntetés jár érte... Még a csapattársat sem tolták ki USA nagydíjon, pedig éppen úgy integetett.... Á persze akkor biztosan a jogászok már nem tudták bemagyarázni, hogy a kavicságyban ülő autó mozog, mert forog a galaxis....
Vagy a szabályok szerint tökéletesen megfelelő Michelin abroncsok miért lettek szabálytalanok hirtelen...
Ezt mind a kedves jogászok érték el és nem józsi. józsinak köze nincsen a világbajnoki címhez. Ez biztos. A hungaroringre már a renaultok is szarrá alázták őket... Már nagy volt a baj...
És tudod mit, miattam legyenek jó jogászaik. de akkor kérlek, ne olyan idokok alapján csinálják a szemét ügyeiket, ami láthatóan érdekes???
Őszintén, ha az ominózus kitolós eset elött azt mondta volna neked valaki, hogy józsi kocsija ott mozog a kavicságyban (álló kerekekkel... UIgen, mert volt olyan is bizony, de ez tök lényegtelen...), akkor szerintem kiröhögöd, még józsi szurkoló létedre is, nemde????
Most az FIA-nak miért kell eljátszania, hogy ezt beveszi??? Mondják meg, hogy józsainak mindent szabad, azt elfogadom..
Szóval én nem hiszem el, hogy valaki legyen akár eszement suhámer szurkoló is, de szentül azt gondolja, hogy a 2003-as VB józsi tehetségén múlott.... Ezt nem hiszem el...
Akkor a hungaroringre már a VB cím egyértelműen bukta volt számuikra... Az volt, mint most amit a ferrari csinál, minden nagy csapat gyorsabb volt náluk lényegesen. Szóval, ha valaki szerintem azt mondja, hogy azt a VB címet józsi magának köszönheti az hazudik.
Talán ez volt a legundorítóbb módon megszerzett VB címe, az amúgy is szép módon megszerzettek közül...
Szánalmas.. Utána meg még volt pofájuk kimenni, örülni és a kemény megérdemelt munkájukról beszélni... Mekkora szenzációs munkát végeztek a Bridgestoneval közösen... Hát nem szép eredmény gratulálok....
Józsi tehetségét, csak a brazíliai vizenjárás hozta ki.... Meg a többi esete...
Egy biztos, józsinak az utolsó VB címéhez annyi köze volt, mint a Bridgestonénak a hungaroring utána hatalmas javuláshoz. Egyszóval nulla.
És ez szomorú, nem tudom kinek jó, de az.
Most őszintén Ferrari szurkolók, nem jobbak voltak a 97-2000-es évadok??? Oké, hogy akkor is a McLarent már jogászokkal kellett visszahúzni, de legalább kiegyenlített volt. Most nem volt élvezetesebb a verseny??
De azóta sajnos náluk elpattant pár ér... És még azt sem veszik észre, hogy a saját anyanyelvű közönségük kifütyüli őket...
Szánalmas egy banda... Egy bizonyos, történelmet írnak.. Mert szerintem erre még1x nem lesz példa...
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector