Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 22:27
De ha már itt tartunk mi van, ha pl az idegenek nem is látnak, hanem hangulllámokkal tájékozódnak?
Na, lassan elkanyarodunk erre is..
Úgy gondoltam, ez a vonal is benne lesz a "Hogyan vadásszunk UFO-ra" egyik fejezetében,
de igazából ez nem is annyira gyakorlati információ lenne, mint inkább elméleti.
vagy mégsem. Döntse el ki-ki maga.
Olvastam egyszer egy könyvet, amiben az önjelölt zseni szerző leírta, hogy
rájött, hogy miként kommunikálnak az ufonauták, miért nem érthetjük meg őket,
és miért nem találkozhatunk velük, csak ha ők is akarják.
A zseniális szerző leírta, hogy hogyan működik az emberi beszéd, saját kifacsart
ábrázolási módjában, amiből fizikához kicsit is értő valaki rájöhetett, hogy az amplitúdó
modulációról ír. (Persze, ez nem igaz, az emberi beszéd ezen azért túlmutat)
És akkor kifejtette, hogy mivel az idegenek fejlettebbek, nyilván a beszédrendszerük
is bonyolultabb, hiszen nem véletlenül fejlettebbek...
És itt következett a zsenialitás megnyilvánulása, hiszen megtalálta a módját, (az egyetlen lehetségest)
hogy ez miként jöhet össze. Először is sokkal magasabb frekvencián, sokkal nagyobb sávszélességen
dumálnak. Ezt nem így írta le, hanem a saját módján, de ez volt a lényege.
És nem csak a mintázathoz, de a hang magasságához, a hosszához és hullám magasságához is társítanak információt, de ehhez, hogy ugyebár ne okozzon gondot ha valaki messzebbről beszél,
különleges módszer fejlődött ki náluk, és itt leírta, szintén a saját képleteivel és ábráival a
frekvencia és fázis modulációt. Na, így tudnak egységnyi idő alatt sokkal több információt közölni
az idegenek egymással, és ezt mi nem érthetjük mert agyunk ilyen jelek dekódolására képtelen,
de meg sem hallhatjuk, mert kívül esik a hallható tartományon.
De az kétségtelen, hogy mekkora zseni veszett el benne, és mennyit dolgozott a képletek kidolgozásán.
(szerintem csak kimásolta és elferdítette egy rádiótechnikáról szóló könyv megfelelő oldalait...)
Na, de van egy gondolat az egészben, ami talán helyes, talán nem.
Kell-e rendelkeznie a fejlett szervezetnek szuper érzékszervekkel? Mert különben hogyan
tud asszimilálni annyi információt, amitől olyan marha "fejlett" és nagy tudású?
Számos UFO kiadvány foglakozik az önsajnálattal, hogy mennyire primitív lény a ember,
a szó biológiai értelmében. Hiszen a denevérek ultrahang radarral is rendelkeznek, a macska
lát a sötétben, a kutya micsoda szaglással rendelkezik, a delfinek agya sokkal nagyobb, de
mennyivel jobban tudnak úszni, a róka meghallja, ha tőle 2 m-re kibújik egy giliszta a földből,
a hangya elbírja a saját testsúlyának a 16 - szorosát és a légy szeme meg 400-szor gyorsabban
"mintavételez" az emberéhez viszonyítva. Mi meg gyengék vagyunk, nem halljuk az ultrahangokat,
és nem látunk az UV tartományban sem, hát mit akarunk mi, amikor az idegenek nyilván rendelkeznek
ezen kiemelkedő képességek mindegyikével...
Hát először is: Szemünk pont abban a sávtartományban lát, amire világ fénytartalmának
hullámhosszai 90%-a minimum benne van. Lehet, hogy a macska látja az infra sugarakat, de
ettől még nem lát többet (pl. vízszintesen polarizált fényeket sem, pontosabban nem tudja
képpé alakítani) A légy számára a mozgásunk valóban lassított felvétel. De ettől még agyon
tudjuk csapni. És kétségtelen, hogy a delfinek jobban úsznak, de mihez kezdnek a szárazföldön?
A virágok nem nekünk nyílnak. Hiszen az általuk visszavert fény nagy hányada az UV tartományba
esik. Ebből mindjárt nyilvánvaló, ha nem eset volna le, hogy a virágok bogáréknak nyílnak.
Ettől még az ember is szépnek látja őket, attól a kevéske színtől, amit a pompájukból az ember érzékelni tud. Gyönyörében az ember le is szakítja, és csokorba köti, meg vázába teszi, és hasonlókat művel.
Az biztos, hogy az ember attól okosabb (ha az), mert az őt körülvevő világból a lehető legtöbb információt az ember tud észlelni. Ha ezt vesszük alapul a fejlett intelligens lény nem támaszkodhat
kizárólag hallásra. Min. rendelkeznie kell biológiai rádió adó-vevővel, amivel oly módon tud kommunikálni
hogy nem ütközik a többi egyed kommunikációjával (ismeri a GSM szabványt

)
De ennél még jobb, ha lát. Ez fontos. A világ történéseit, a csillagokat jobban látni, mint hallani.
De ha nem, és csak hanghullámokra támaszkodnak, ha annyira okosak, nyilván megtalálták a módját,
hogy a dolgokat hanghullámokkal letapogassák..
--------------------------------------------------
A matematika. Matematikusok tudják, hogy a jelrendszer, a számelmélet, az axiomák egymástól független dolgok, racionális gondolati építmények. Ami azt illeti, középiskolás koromban biztos voltam, abban, hogy valami nem stimmel a matekkal, rosszul van skálázva a számtengely. Tuti elcseszték akkor, amikor kitalálták, hogy az értékek egyforma távolságra vannak, azaz 2x2 nem lehet =4. Ezt abból
gondoltam, hogy az elektronhéjak távolsága nem egyforma a magtól, és nem azonos az energiaszintjük az egyes héjaknak, pontosabban a különbségük nem egyforma. Az nem lehet hogy ilyen bonyolultak a képletek, a velük való számolás. Biztos egyszerűbben is meg lehetne oldani. Irracionális szám, gyök mínusz 1???? Na ne! Meg a prímszámok! Nem tűnt fel még senkinek, hogy valójában ezek jelölik ki
a valódi számokat, azaz 1+1=2; 2+1=3; 3+1=5; 5+1=7...
És elkezdtem kifejteni a valós formulát, amivel helyre lehet ezt az egészet tenni, de nem sokra mentem.
Mert kellett volna egy ZX Spectrum legalább, de az nagyon drága volt, kétséges volt hogy valaha is tudok egyet venni... (azt gondoltam, azzal gyerekjáték megállapítani a magerők (akkor még ezt gondoltam, hogy az a gravitáció) és az elektrosztatikus erők, meg a centrifugális erők közötti egyértelmű összefüggést, csak jól kell megválasztani a számrendszert (úgy értem azt, amelyikben 2+2 a helyes értéket adja, egy valamilyen logaritmikus leképezéssel.)
(A matektanáraim rajongtak értem, úgy értem, jól szórakoztak, bemutattak a feleségüknek, hogy ő az, aki halkan megsúgta nekem, hogy valami baj van Einstein elméletével, mondták, én meg tiltakoztam, hogy Einsteint soha nem is hoztam szóba, meg nem is ismerem a munkáit).
Na, az a lényeg, hogy közben persze többet tanultam, világossá vált, hogy a világmegváltó formulámhoz nem hogy a ZX Spectrum, de még a Deep Blue is kevés, sőt, ma sincs olyan szuperszámítógép, ami emberi időben végezne a számítással, de ami a lényeg: a képleteknek így is működniük kell, ha el is van cseszve a számtengely. Ez tuti. A matekkal nincs baj. Ez ennyire bonyolult, nem lehet rajta egyszerűsíteni. De! az már kritikus, hogy milyen számrendszert használ az ember! Mert pl. a prímszámok másak másik számrendszerben! A prímszámok meg nagyon hasznosak, és fontosak. Az embernek, a saját gondolati építményéhez. A természetben kicsit más a helyzet, de az tény, nincs dedikált természetes számrendszer.
Az emberi üzenetekben, amit az idegeneknek szánnak, mindig első helyen tisztázzák a számrendszert.
Utána meg prímszámokkal közölni lehet, hogyan kell sorba és oszlopba rendezni a jeleket.