HWSW Informatikai Kerekasztal: MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 383
  • 384
  • 385
  • 386
  • 387
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#7681 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 13. 06:34

Üzenet megtekintéseIdézet: shr - Dátum: 2011. 04. 12. 19:55

Jó lenne már másokkal menni, úgy javulni szokott a sebességem s ezzel exponenciálisan a fun. Persze ha kifejezetten veszélyesnek érzem, akkor nem megyek úgy, mint mások előttem.
Hova megyünk? :D

Megegyezés kérdése ez is mint minden. Részemről Mátra-Bükk az örök favorit de ötletek jöhetnek.

#7682 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 13. 09:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2011. 04. 13. 07:34

Megegyezés kérdése ez is mint minden. Részemről Mátra-Bükk az örök favorit de ötletek jöhetnek.

Erre a környékre leadok egy szavazatot én is.
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#7683 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 13. 16:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2011. 04. 13. 07:29

OK kösz, észben tartjuk. Melyik városban vagy?

Székelyudvarhely.

#7684 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 12:38

650 km.. Nem olyan veszélyes táv.

#7685 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 16:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2011. 04. 14. 13:38

Pihenőkkel lazán el lehet jönni...

#7686 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 17:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2011. 04. 14. 13:38

Én a feléig jutottam el egy nap alatt. Lefárasztott rendesen. Szerintem nem a mostani motorommal tennék meg ekkora utat (egy szuszra).
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#7687 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 18:12

Nem köll egy szuszra menni, egy alvásos móka simán jó. :) :)

#7688 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 18:39

Nna, visszajöttünk. Látszik, hogy elszoktam attól, hogy napi 500km-t nyomjak le, most lefárasztott rendesen, főleg a jobb csuklómat az egysíkú, unalmas főutazás. A hideg, a szél, meg az eső is hozzájárult, hogy fárasztóbb legyen, remek volt, mikor szép verőfényes időben indultunk vissza, aztán belegabalyodtunk egy 6 fokos esőbe, miután megálltunk, pánikszerűen dugtam vissza a kabátomba a kesztyűfűtés zsinórzatát...
Azt hiszem, el fogok gondolkodni egy "tempomat" gumigyűrűn, ölég erős a gázmarkolat rugója Teresán :think:
Valamint átléptem vele a 70k-t, hétfőn megy szervizre. Új gumikat is kapni fog a 28 ezret bírt Metzeler Z6-ok helyett.

Fogyasztások:
- eheti járkálás és az út eleje kb. Törökszentmiklósig: 3.02l/100
- onnan Pladányig és vissza az M0 délnyugati részéig: 3.53l/100
Meglátszik, milyen idő volt... +súly is benne van, meg a 4-esen gyorsabban is megyek, mint amikor csak úgy elvagyok, ingázok, akármi. Evvan.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#7689 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 21:52

A gázmarkolat dolog általános, itt a megoldás:

http://shop.ebay.co....-All-Categories

A napi 5-600 km meg nem lehet probléma, két-három pihenővel az még kényelmes utazgatás.

Szerkesztette: Ombuccmann 2011. 04. 14. 21:52 -kor

#7690 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 06:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2011. 04. 14. 21:52

A gázmarkolat dolog általános, itt a megoldás:

http://shop.ebay.co....-All-Categories

A napi 5-600 km meg nem lehet probléma, két-három pihenővel az még kényelmes utazgatás.

Sokszor nyomtam már le annyit egy nap, tavaly is. 400-at még teljesen kialvatlanul, éjszakás műszak után is. Na az mondjuk necces volt. Ilyet nem szoktam érezni, azért mondom, hogy alighanem kijöttem a gyakorlatból. Ha elmentem volna a 48 órásra, ott is biztos előjött volna (bár oda biztos változatosabb útvonalat tervezek), de a 2300km fölötti hosszával ki fogom hagyni, tudom, hogy nem élvezném, nem állhatnék meg fotózgatni kedvemre, meg aludni se lenne rendesen időm, ilyesmi.
Most, hogy végigaludtam az éjszakát, akár indulhatnék is vissza rögtön, még a csuklóm se panaszkodik. De egy ilyen kütyüt lehet tényleg be kéne szereznem.

Ja, eszembe jutott még valami, amitől abnrmálisan fárasztó volt az út: elfelejtettem füldugót vinni :rolleyes:

Szerkesztette: alvaro 2011. 04. 15. 06:49 -kor

#7691 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 09:00

Nekem is van füldugóm, több is, de engem valamiért zavar ha bedugaszolom a fülemet. :(
Pedig elvileg praktikus a cucc, de nekem nem jött be.

#7692 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 09:13

Én már nem emlékszem, mennyi a rekordom, Alvaro pedig most épp fanficet ír, így nem akarom megkérdezni tőle, hogy mi volt a motoros túráinkon (azt még tudom, hogy honnan jutottunk hova, de útvonalakban nem vagyok jó s akkor még finom voltam. meg keveregtünk is :))... 400 biztos volt egy nap... Akkor állapítottam meg, hogy kéne lábtartó trepni, de még anélkül se vész, csak azért mégsem volt olyan kényelmes a lábamnak, mint az összes többi testrészemnek :) Cilinek puha ülése van, nekem tökéletes, Alvarónak valamiért az se, meg a lábtartás se, persze az ő lába hosszabb. Óriási mákunk volt az első motorunkkal (egyes szám, mert személyenként csak egy, ez egy furasága a nyelvnek és sokan elrontják), mind Teresa, mind Cili pont a saját gazdájának való :D S még sosem hagytak minket cserben. Cili még ifjoncz, Teresa pedig az a fajta, aki félig letört szíjkerékkel vagy "bármikor elszakadhat" állapotú szíjjal is hazajön az ország túlsó végéből.
Hm, azért ha majd 2 hetes olasz túrára megyünk, kötünk biztosítást, azt hiszem :D

Teresa ülése ezzel szemben kemény, a tegnapi 500 km végére már kezdett határozottan kényelmetlen lenni. Párszáz km után mindig ez van, megállás nélkül nem bírnám. Lesz még 1-2 ilyen utunk sajna. Továbbra is egy motorral megyünk, mert a fene költ rá duplán, a négyesen nem élvezetmotorozás zajlik :(

Különben volt minden, napsütés, borult idő, eső, jégeső, erős szél. Teresán borzasztó a szélzaj.

Jó időt akarok és Cilit :)
A jövő hét elején pedig gyakorolni a két emberes motorozást, ha röviden is, az utcánk alkalmas rá, forgalom szinte semmi (az út nem vezet sehova, ha nincs az embernek valami terepre való cucca). Még a jogsim előtt felült egyszer Alvaro, úgy 10 méter után szállt le ész nélkül. Nem volt valami türelmes :D De szerintem is korai volt még :D
Teresát is kipróbálnám már egyszer ;) Persze azt is csak az utcában.
Nehéz így egy évnél fiatalabb plusz korlátozott jogsival, bár normálisan nem igazán probléma, egyedül Cilin nekem épp elég.

A tegnapi egyik megállás most is az alkalmas helyen levő Yamaha szalonnál volt, elég durvák az árak, nem vennék új motort...
Picit eltűnődtem a jövőmön, de fogalmam sincs, mi lesz a második motorom. Igazán szívesen kipróbálnék egy nagyobb cruisert, de egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy nekem hosszútávon az kell. Az én elvárásaim inkább túraendúró irányba mutatnak, azt hiszem, csak ne legyen túl magas, mert azért jó, ha az embernek leér a lába, nem mintha bármi gyakorlatom lenne magasabb motorokkal (ez nálam kb. minden, ami nem cruiser), még ha menet közben nem is számít s biztos megoldható. De azért sokszor kényelmesebb és nehogy már azt feladjam.
Ez persze a távoli jövő, előbb Cilivel és Teresával bejárjuk Európát (Alvaro közben picit aggódik, hogy elérjük az olajkor végét, én nem tudom, de inkább nem foglalkozom vele, csak annyiban, hogy megyek, amennyit tudok :) Főleg miután lesz is rá pénz bőséggel, most épp másra kell).

#7693 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 09:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2011. 04. 15. 09:00

Nekem is van füldugóm, több is, de engem valamiért zavar ha bedugaszolom a fülemet. :(
Pedig elvileg praktikus a cucc, de nekem nem jött be.

Nekem se.
Én olyankor zenét hallgatok, a fejhallgató kényelmetlenebb a füldugónál, de a zene kárpótol. Autópályán és unalmas főutakon használom (meg egyszer az Alpokban egy főúton, megfelelő lelkesítő zenével), normál esetben persze nem, akkor lefoglal és kellően szórakoztat is a motorozás :) Persze én eleve kellően érdekes utakon megyek, az autópályázás csak tavaly volt, most már eleve kihagyjuk őket. Elég unalmas nekem a nyolcas :D Főleg 80 alatt... Tényleg, olyat nem fogok máskor... Vagy megvárom Alvarót az út szélén, vagy megtanulok egy kicsit tájékozódni :( Az nem szórakoztató. Összevissza keveregni sokkal inkább az :) Persze nem városban, hanem valami poénos helyen.

#7694 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 10:27

Méghogy elfogy az olaj, viccelni teccik?

http://www.fn.hu/mak...olajhiany_lesz/

"A világ bizonyított olajkészletei, kb. 1980 óta folyamatosan, évről évre nőnek…"

#7695 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 10:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2011. 04. 15. 10:27

"A világ bizonyított olajkészletei, kb. 1980 óta folyamatosan, évről évre nőnek…"

Ennél sokkal több forrásból olvastam az ellenkezőjét. Szép grafikonokkal. A kitermelés pedig évek óta stagnál.

#7696 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 13:13

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2011. 04. 15. 11:51

Ennél sokkal több forrásból olvastam az ellenkezőjét. Szép grafikonokkal. A kitermelés pedig évek óta stagnál.

Nem akarok állást foglalni.... de amiért valamit többen mondnak, attól nem lesz igaz. :rolleyes:

#7697 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 13:28

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2011. 04. 15. 11:51

Statisztikával bizonyíthatsz bármit és annak az ellenkezőjét is. Jobban hiszek abban hogy attól piszkos a kezed amivel dolgozol, meg hogy az tette akinek érdeke fűződik hozzá, vagyis amíg az árakat felfelé viszi a nyivákolás addig nyivákolunk ahogy a torkunkon kifér.

#7698 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 13:50

http://hvg.hu/gazdas...la_olajtartalek

egy év alatt plusz 41%, akár lefelé is mehetne az ár, nem? :cool2: 'Olajozottan' működik a média gépezet.

#7699 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 14:58

Üzenet megtekintéseIdézet: KBoti - Dátum: 2011. 04. 15. 13:13

Nem akarok állást foglalni.... de amiért valamit többen mondnak, attól nem lesz igaz. :rolleyes:

Ez így van. De ha egy ember mondja, attól sem.
Az a helyzet, hogy az ember igen kevés dologról tudhatja biztosan, ha igaz, bár ha belevesszük a pszichológiát és metafizikát, akkor semmiről sem.
Egyszerűen több-kevesebb fenntartásukkal el kell hinnünk dolgokat, ha nem akarunk teljes bizonytalanságban élni.
Én saját szememmel azt sem láttam, hogy a víz képlete H2O, csak sokan mondták, írták, elhittem, nem láttam bizonyítékot az ellenkezőjére, mások viszont megerősítették azt, hogy ez a képlet nem lehet teljesen légbőlkapott.
Ez persze egy elég határozott, bizonyítható tudományos dolog, de azt megmutatja, hogy olyan dolgokat is elfogadunk, amit nem mi magunk tapasztaltunk, mert nem tehetünk mást.

Idézet: Ombuccman

Statisztikával bizonyíthatsz bármit és annak az ellenkezőjét is.

A statisztika valóban elég kényes dolog, de inkább a következtetésekkel kell vigyázni, no meg az extrapolációval, az adatoknak azért van valami erejük :)

Ami engem illet, nem tudom s nem is igazán tudhatom, mi lesz az olajjal, az nyilvánvaló, hogy a készletek fogynak s egy ponton (ha az emberiség el nem pusztítja magát vagy valami egyéb ok miatt abba nem hagyja a kitermelést idő előtt) gazdaságosan nem lesz kitermelhető, de még jóval ennek bekövetkezése előtt válság lesz.
Ez az, amit biztosan állíthatok, valamint úgy tűnik, ez nem lesz nagyon soká, de fogalmam sincs a konrét értékekről. Pontosan senki nem tudja megmondani, a becsléseknek pedig elég nagy a szórása.

#7700 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 15:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2011. 04. 15. 13:50

http://hvg.hu/gazdas...la_olajtartalek

egy év alatt plusz 41%, akár lefelé is mehetne az ár, nem? :cool2: 'Olajozottan' működik a média gépezet.

Cikkeket én is tudok linkelni. Ez rámutat pár elemre, ami árnyalja az életet:
http://www.energiain..._02_14_09_39_00

Az olajmennyiség egy dolog, azt ki is kell termelni, annak pedig van egy üteme (ami a készlet fogyásakor lassul), s ha nem képesek kitermelni a szükséges mennyiséget, akkor azonnal elszabadul a pokol (gazdaság összeomlása, ilyesmik).
Érzékeny dolgok ezek. S az olaj mozgatja a gazdaságot, szó szerint.

Téma megosztása:

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 383
  • 384
  • 385
  • 386
  • 387
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.