MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...)
Elküldve: 2003. 05. 09. 12:18

Elküldve: 2003. 05. 09. 12:34
hmmm. már akartam kérdezni. OK, hogy a tanulmányok alatt nem tanul meg az ember motorozni. de hogy lehet előtte...? a motorosokat nem molesztálják jogsi irányában? szabad kies helyen én sem feltétlenül lebnnék szívbajos, ott ártani sem ártanék senkinek, de oda eljutni... na most hogy van ez.
tényleg neki kéne esni a dolognak. fogalmam sincs, mennyi a jogsiszerzés pénzben meg időben meg egyáltalán... időm se nagyon van

nomeg az jött le fentebbiekből, hogy műszaki tudást is igencsak elvárnak, ami mondjuk nem gond, bár nemtom, mondjuk autóvezetők mindegyike tudja-e, mi merre és hogyan, én speciel sokakból nem nézem ki ezt...
utálok ilyen kis tudatlan lenni

későn kezdem ezt is, mint kb mindent. de még van pár évtizedem hátra

Elküldve: 2003. 05. 09. 18:47
Elküldve: 2003. 05. 10. 00:33
idézet:
Ezt írta keselyuu:
Addigis itt van egy korabeli...ez sincs rossz állapotban.
[/quote]
Tartok tőle, hogy ez itt egy öszvér Ural, a váza legalábbis biztosan az.
Ez itt
![]()
az én kicsikém volt tavalyig, sajnos el kellett adnom, az új tulaj meg most nem adja vissza.
Elküldve: 2003. 05. 10. 07:56
Elküldve: 2003. 05. 10. 14:53

Elküldve: 2003. 05. 10. 16:36
Elküldve: 2003. 05. 10. 21:34

Tudtok mondani jó iskolát?
Elküldve: 2003. 05. 11. 09:03
idézet:
Ezt írta Grillo:
Utána néztem, a jogsi megszerzése most kb 70000 Ft, ez a korlátlan. A többi ennél olcsóbb valamivel. Ebben bent van a kresz is, nekem meg kell csinálni újra, mert régen tettem le a B-t.[/quote]
De jó, hogy én még megcsináltam anno 1985-ben A,B,C kategóriára az MHSZ-nél! Asszem 3200 forint volt az egész, és nem kellett tökölni az "A" korlátozott-tal meg egyéb hülyeségekkel. Sajnálom azokat, akik most csinálják, mert egy nagy szivatás az egész és még jól le is veszik őket.
Elküldve: 2003. 05. 11. 09:11
idézet:
Ezt írta keselyuu:
Az Uralt a BMW-ről csinálták. Ezt értsd úgy, hogy elvitték a gyártósort és Ural néven gyártották a BMW-t. Ezért lehet a hasonlóság...[/quote]
Erről tudok, de azért ott is volt valamilyen fejleszés. A képen, amit belinkeltél egy M63 motor volt M72 blokkal (vagy M72 motor M63 vázzal) az M63-nak volt hátsó lengővillája, az M72-nek csak bakteleszkópja. Különben jól néz ki a gép![]()
Elküldve: 2003. 05. 11. 09:18

Tetszik, hogy nem csillog annyira és hogy vasból van az egész. Az is tetszik, hogy látszik rajta, hogy emberek szerelik össze alkatrészekből és nem olyan mintha egy darab műanyagból öntötték volna az egészet.
Elküldve: 2003. 05. 11. 10:33

Elküldve: 2003. 05. 11. 10:48
idézet:
Ezt írta zotyesz:
Tartok tőle, hogy ez itt egy öszvér Ural, a váza legalábbis biztosan az.
Ez itt
![]()
[/quote]
Ez a kép nem bizonyít semmit. Meg aztán ki tudja, hogy milyen tervrajzot felhasználva építették meg az URAL-t, nem ? Szóval ez simán lehet egy "fajtiszta" BMW is.![]()
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2003. 05. 11. 10:51
Keselyű ! Ez milyen motor ?

A jele hasonlít a BMW-re, de más színű. Ez a minta nagyon népszerű. A PUCH-nak is hasonló volt, csak az zöld-fehér és nem körben, hanem egy "pajzs mintában".
Tényleg !!! Van képetek pár szép, békebeli PUCH motorról ?
Elküldve: 2003. 05. 11. 14:36
Arról meg hogy milyen iskolát javaslok.....tanulj meg egyedül és menj el akármelyikbe. Az összes iskola szarrágó állat. Nem tanítanak semmit és sokat kérnek, radásul a lehető legszarabb motorokat basszák alád. Ha a korlátlan A-t rakod le akkor még kaphatsz normálisat, de alatta csak ótvaros szétvert MZ-k vannak.
A Kreszen nem tudsz spórolni, de oktatáson én mindig spóroltam. Mondtam hogy tudok motorozni, és nem akarok okatatásra járni, csak vizsgára és felezzük meg az oktatásiu díjat. Így neki nem kerül semmibe az oktatás, és nekem meg hamarabb megvan a vizsga és pénzem is marad. Ezt általában meg lehet játszani. Sajnos van egy olyan tendencia, melyszerint fizetni kell a vizsgabiztosnak, mégha tudsz is motorozni/autót vezetni...ha szerencséd van akkor átmész pénz nélkül is, ha nincs akkormeg úgyis megbasznak. Ja....szerintem ne fizess a fasszopóknak...olcsóbban kijössz mégha pótvizsgáznod kell is, és ha tudsz akkor nem kurhat meg mindig..
Elküldve: 2003. 05. 11. 16:10
Ezt a felezés dolgot megpróbálom mindenképp, remélem bejön. A vizsgán meg úgysem csak rajtam múlik a dolog.
Említett bácsikám mesélt egy olyan dolgot, hogy van lehetőség itt Pesten valahol arra, hogy ha sok pénzed van, akkor minden tanítás, és rendes vizsga nélkül kapsz hivatalosan, mondhatni legálisan készült jogsit. A KRESZ annyiból áll, hogy kitöltöd ceruzával, de csak azt kell beírnod, amit tudsz. Mikor beadod, akkor a cerkát (vagy lehet hoyg toll, tök mindegy)is beszedik, és kiegészítik a teszted, ha szükséges. Ha megvan a vizsga, ami úgye 100, akkor kell tenned egy kört valami mocival, és ha nem esel el, miért is tennél ilyet 2ben, sík terepen, akkor mehetsz is a papírokért.

Elküldve: 2003. 05. 11. 16:35

PUCH 250TF (1951)

Elküldve: 2003. 05. 11. 20:40
idézet:
Ezt írta Grillo:
Mindenképp akarok motorozni még jogsi előtt is, nagybátyám úgyis odaadja az MZ-t, múltkor is használhattam.
Ezt a felezés dolgot megpróbálom mindenképp, remélem bejön. A vizsgán meg úgysem csak rajtam múlik a dolog.
Említett bácsikám mesélt egy olyan dolgot, hogy van lehetőség itt Pesten valahol arra, hogy ha sok pénzed van, akkor minden tanítás, és rendes vizsga nélkül kapsz hivatalosan, mondhatni legálisan készült jogsit. A KRESZ annyiból áll, hogy kitöltöd ceruzával, de csak azt kell beírnod, amit tudsz. Mikor beadod, akkor a cerkát (vagy lehet hoyg toll, tök mindegy)is beszedik, és kiegészítik a teszted, ha szükséges. Ha megvan a vizsga, ami úgye 100, akkor kell tenned egy kört valami mocival, és ha nem esel el, miért is tennél ilyet 2ben, sík terepen, akkor mehetsz is a papírokért.[/quote]
Ha tudsz mocizni akkor erre nincs szükséged , és nem kell többet költened. Ha nem akkor meg fölöslegesen van jogsid, úgyis meghalsz....
![]()
Ez egyébként nem vicc. Hetente halnak meg motorosok, mert nagyon kemény dolgok vannak. Az autósok nagyrésze szarik a motorosokra, soxor észre sem veszik és kifordulnak, belemennek stb....Az utak meg olyan szarok hogy ha féktávon vagy ideális íven van valami gebasz akor ott perecelsz és könnyen beesel valami alá. CSAK ÚGY SZABAD MOTOROZNI FORGALOMBAN HA VAN TAPASZTALATOD!!!!! Itt tényleg nem a papír számít.
Elküldve: 2003. 05. 11. 22:50

IMZ/Ural M72: