Idézet: chariot - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 10:37
Azért kérdem mindezt, mert az én 360-as csíftek tápom az alaplapi feszmérő szerint mindenben túlteljesít, 12V=12.2, 3.3V=3.4-3.5.
Nem pontos, hát nem pontos.
De ha kirajzoltatom a fesz-idő grafikont, akkor mindkettő ingadozik kb +-0.6V-ot, szép "tüskésen", rövididejű fel és leugrásokkal. Az egyetlen, amit pont 1.6V-nak mér az a magfesz, ami viszont 100% terheléskor beáll 1.54-re. Mindeközben a gép (2.8@3.0 P4, ASUS P4P800, 2x256MB, ATI 9600PRO, 120MbSamsung, LG-DVD-RW) megy gond nélkül, de most akkor:
1. Kellett nekem mérőprogit használni, hogy hiába idegesítsem magam,
vagy
2. A táp/lap fesz szabályzása mégsem kóser?
helóbeló
Nem fogod elhinni de nekem is ilyen gondjaim vannak. Azzal a különbséggel hogy nekem a 420W chieftecem ad ugyanilyen értékeket (pl. 12V holtstabil de 12.30 mutat, a 3.3V le-fel ugrándozik, max érték 3.52 volt volt :)) ami régen sok).
Folytattam erről részletes és könyörtelen faggatást minden szinten, és a válaszok a következők:
1. HWSW fórum:
Sürgösen mérjem le a tápot, ugyanis a 3.3V ág max. 5%-ot tolerál, VÉSZHELYZET.
Ennek alapján előbb szereztem egy dettó ugyanilyen tápot. Nem kell mondani, az fesz-eredmények megegyeztek, ergó nem a táp rossz.
2. Ismerettségi kör, villanyos szaktekintélyek:
Szarjam le az egészet, az alaplap pontatlanul mér, amíg stabil a gép, ne érdekeljen. Márpedig stabil, mint a német előrehaladás.
3. Google.com
Egy US fórumon vki felvetette, hogy a túl nagy teljesítményű tápok nem képesek pontosan szűrni gyenge konfigok esetében, ezért ingadoznak a feszek, ami ALAPLAP ELHALÁLOZÁSSAL járhat. Nyekk.
4. MSI Support
Táp próbléma (naná), cseréljem le egy más tápra, és lessem a feszeket.
...
Ennyi a kibaszott nagy harci helyzet, mindenki ossza be magának.
ps. láma kérdés nem-műszakistól: alaplapon le lehet mérni a feszt multival? tápon már mértem le, igaz, segítséggel.