HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

#2281 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 16. 07:45

Idézet: verbal_kint - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 2:17

Hello.

Mar egyszer kerdeztem, de senki nem tudott valaszolni, most megkerdezem ujra.
Miert allhat le az egyebkent napokig tokeletesen mukodo tap egyik ventillatora neha?
Nem volt esetleg masnak is ilyen tapasztalata?

Udv: V

Kontaktos esetleg?
Sony VAIO Type G

#2282 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 08:51

Idézet: Desorder - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 1:09

van egy tv kartyam ami osszeszedi a tap zajat + stb

Miért vagy biztos benne, hogy a táp zaját szedi össze?
Avagy: miből vontad le azt a következtetést, hogy a zavart a táp zaja okozza?
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#2283 Felhasználó inaktív   --==Delon==-- 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 16. 15:43

Didyman: az Epox EP-8RDA+ miből (5V/12V) állítja elő a procifeszt? Avagy 1 Coolink AP-350X (28A 30A 15A) elég lesz-e a következő konfighoz:
-az említett alaplap,
-AMD Athlon XP 2000+ (Tbred magos),
-Glacialtech Igloo 2470,
-2x256MB Samsung PC2700as memóriamodul,
-40es Samsung vinyó (7200rpm),
-Toshiba SD-M1802 DVD-olvasó,
-videokari még nem biztos, úgy néz ki egy GF2-es lesz,
-2xCoolink CFY12B system cooler,
-bill, egér (A4Tech WOP35), kisebb Philips hangfal magnóról leszedve.
Idáig szerintem vinnie kell a konfigot, igazából a későbbi fejlesztések miatt kérdezek: még belekerülne 1 DVD-író és 1 normális (a megvételkor, tehát rossz esetben mondjuk 1-2 év múlva) középkategóriásnak számító videokari (most 9600XT lenne, ha lenne pézem rá), 1 bikább proci (2500+ - 3000+), ill. a hangfalat lecserélném egy 2.1-esre, de annak már úgyis saját tápja lenne. Semmit sem tuningolnék.
Epox EP-8RDA+, AMD Athlon XP 2000+, Glacialtech Igloo 2470, 2x256 MB Samsung DDR333, Abit Siluro GF2 MX400, Samsung SP0411N + SP0822N, Toshiba SDM-1802, NEC ND-3500A, Coolink CFY012B + Silent Blade 12cm, Enermax EG325AX-VE, Compucase LX-6A21U, A4Tech WOP-35, A4Tech KBS720H, Samsung 730BF, Logitech Z-3e

#2284 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 17:16

Idézet: --==Delon==-- - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 15:43

Didyman: az Epox EP-8RDA+ miből (5V/12V) állítja elő a procifeszt?

Habár nem vagyok Didyman, de ha van rajta ATX12V csatlakozó (2x2, 2 fekete 2 sárga) akkor 12V ha nincs akkor gyanúsan 5V)

Idézet: --==Delon==--

Avagy 1 Coolink AP-350X (28A 30A 15A) elég lesz-e a következő konfighoz:
...Semmit sem tuningolnék.

Szerintem elviszi, illetve el kéne vinnie a jövőbelit is (bár kérdés, hogy mit fogyaszt az ismeretlen vid.karesz+a proc, monnyuk a többi szinte semmit).

x.

Szerkesztette: xclusiv 2004. 08. 16. 17:18 -kor

#2285 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 17:40

Nekem egy kicsit off kérdésem lenne.

Egy kompakt cuccot akarok a gépemből csinálni, és arra gondoltam, hogy teszek bele egy erősítőt.
A jelenlegi erősítőm 2x14W lenne 36V-ról, de a tápjának csak 24V kimenete van, így is bőven sok. Láttam 2x40W autóerőlködő kit-et, gondolom van kisebb is, nomeg úgysem vezérelném ki teljesen (nem bírná a hangfal és kis szobám lesz) szóval remélem a 420W Ultrapower elég lenne hozzá.
Két dolog van ami zavar: az egyik a zaj ami a gép 12V-ján van, a másik pedig a földhurok. Ezért is gondoltam autóerőlködőre, mert ez szerintem a kocsiban is (legalább ennyire) megvan.

Tisztelt szakértők :respect:, mit szóltok az ötlethez? Én csak ugatom a témát, elsősorban didyman és stol véleményére vagyok kíváncsi, de bárki más is aki hozzáértőnek érzi magát segítsen plíz.

Kösz előre is

x.

#2286 Felhasználó inaktív   --==Delon==-- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 18:05

Idézet: xclusiv - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 18:16

Habár nem vagyok Didyman, de ha van rajta ATX12V csatlakozó (2x2, 2 fekete 2 sárga) akkor 12V ha nincs akkor gyanúsan 5V)

Idézet: --==Delon==--

Avagy 1 Coolink AP-350X (28A 30A 15A) elég lesz-e a következő konfighoz:
...Semmit sem tuningolnék.

Szerintem elviszi, illetve el kéne vinnie a jövőbelit is (bár kérdés, hogy mit fogyaszt az ismeretlen vid.karesz+a proc, monnyuk a többi szinte semmit).

x.

Nincs ATX12V csati, ha minden igaz. Ha lenne, akkor nem kérdezném, mert ha jól tudom, abban az esetben biztosan 12V-ról kapná a feszt. Vagy nem olvastam elég alaposan ezt a 77 oldalt. Szerintem is vinnie kell, csak szeretnék biztosra menni (nem vagyok a téma szakértője). Egyébként a héten már megvenném az alkatrészeket, és ez az utolsó nyitott kérdésem a hardverrel kapcsolatban.
Epox EP-8RDA+, AMD Athlon XP 2000+, Glacialtech Igloo 2470, 2x256 MB Samsung DDR333, Abit Siluro GF2 MX400, Samsung SP0411N + SP0822N, Toshiba SDM-1802, NEC ND-3500A, Coolink CFY012B + Silent Blade 12cm, Enermax EG325AX-VE, Compucase LX-6A21U, A4Tech WOP-35, A4Tech KBS720H, Samsung 730BF, Logitech Z-3e

#2287 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 08. 16. 18:17

Xclusiv, aki nem didyman :D
Igen, az RDA-k mind 12V-ból táplálkoznak. Az ATX12V csati hiánya azonban nem kizáró oka  12V-os tápellátásból, volt pár deszka ilyen megoldásban, amik az ATX csati egyetlen 12V-os vezetékét húzták meg. Öröm is volt nézni a HW-szenzor ugrabugra értékeit :)
Az AP350 egy igen töki táp, a jelenlegi konfigot simán viszi és szvsz a Barton-t meg egy kicsit erősebb VGA-t is, de a 12V terhelhetősége kicsit szűkössé teszi a lehetőségeket. Aztán ez úgy szokott lenni, hogy még egy kis memória, még egy kis valami :) . De szvsz építhetsz vele a jövőre, a jövőbeni középkategóriás kártyák talán nem lesznek olyan nagykajások-de ezt semmire nem tudom alapozni, csak technológiai fejlődésre. A RAM az az 5V-ból eszik, annak nem lényeges, elfér bőven.
"a többi szinte semmit" :) Sok kicsi sokra megy előbb-utóbb, de tényleg nem nagyfogyasztók.

Xclusiv: A táp zaja ha normális LC-szűső és elég nagy a kondi benne, akkor nem lesz gond, olyan, amit egy 100n-s kerámiakondi ne oldana meg. Az audiobemenet fog sokat összeszedni, célszerű lezárni párszáz Ohm-ra a bemenetet és ha van a hangkarin fülhallgató-kimenet választhatósága, akkor azt (jumper) átrakni, a legtöbb karesz meg tud hajtani fülest (ehhez kb 100-220u-s csatolókondi tartozik, ha ez van rajta a line out ponton, akkor nem lesz gond-a fülesek 16...100Ohm körül vannak). "Autóerőlködők": Igen. Csak az jöhet szóba, ha nem akarsz sokat szenvedni vele :) . 12V-on a régebbi monolit erőlködők nem valami fényesek, főleg teljesítményben nem. A fix 12V miatt a kivehető maximlis teljesítmény a reklámozott adatokhoz képest jóval kevesebb lesz (14,4V-ra adják meg általában), a lényeg, hogy a durva U*U/Z (Z a hangszóró impedanciája) képlet alapján kapott elvi maximumot esetleg pár watt-ra tudod megközelíteni, elvileg. vannak olyan IC-k is, amelyek külső, nagyobb kondikkal párszáz ms ideig kképesek meghúznia  kimenetből saját tápellátásukat, így jóval magasabb teljesítményt érnek el, de szvsz egy 4Ohm-os cuccra az a kb. 15-25W maximum elég nagy teljesítmény. TDA1554 (Q), TDA7375, TDA7384, és még ezernyi típus, a 1554 elég régicske és kisebb teljesítményű, a 7375 sztereó, a 7384 4-es fokozat, ha hídban használod. A 7375 hídjai szétválaszthatóak, csakúgy, mint a 1554-é és ekkor 4 kimeneted van közel felezett teljesítménnyel, ilyenkor kell csatolókondi is. Egyébként 3-4 alkatrész kell nekik és működnek, tönkretenni csak akkor lehet, ha a hűtőkengyelt a földnél alacsonyabb potenciál éri (rövidzárlat esetén lehet ilyen), vagy ha hűtőborda nélkül nagyon hirtelen melegszik fel :) .
Nem olyan speciális végfokok, csak nagyon jól kihasználják a tápot, a zajelnyomásuk ugyanúgy 60..80dB körüli (a kocsiban egy elég bika LC-szűrő van az egész elektronika alá, de nem fog kelleni a PC-hez), mint a nem autós végfokoknak. A végfokpanelen jó, ha van még egy párezer U-s kondi és biztosíték is. A hűtőbordát nem kell nagyra tervezni, nézd meg, mi van az autórádiókon is :) .
Az IC árát, ha kinézted, nézd meg, aztán ha a kit nagyon drága, meg ne vedd, mert 7375 akad itthon is, például.. ;)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2288 Felhasználó inaktív   --==Delon==-- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 18:27

Igen, ez úgy szokott lenni, de nekem nincs túl sok pénzem. Erre is alig jött össze, és ha fejlesztenék, akkor max ennyit. Najó, talán még memót is, ha hirtelen milliomos leszek  :) Aztán lehet, h még ezeket sem tudom megvenni 2-3 éven belül, akkor pedig már 1 új gépen fogok gondolkozni. Mondjuk ha kapnék ösztöndíjat... de még csak most megyek egyetemre, és nem tudom, mennyire fog menni. Vagy vmi jó nyárimunka. Na mind1.
Kösz a választ, akkor a héten megyek megvenni a gépet.  :respect:

#2289 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 18:38

5V szűrése: Az 5V-ot ne kösd a walkman-re, nem biztos, hogy szereti :) . Ha kapsz 7803-as stabIC-t, azzal mehet, így a legegyszerűbb. És az szűr is elég jól. A kondinál a polaritásra figyelj oda. Stol ötlete is jó, de nagyon nem ajánlott szétszedni és forrasztgatni a tápodat, he nem vagy benne otthon! Az életed múlhat rajta.
ventileállás: A venti is lehet gajdult, ha az egyik tekercs meghajtása elhalt és az induláskori lökés nem tudja kimozdítani a holtpontról.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2290 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 18:39

Idézet: didyman - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 19:17

Igen, az RDA-k mind 12V-ból táplálkoznak.

Didyman ez biztos?
Amikor az enyémen megküldöm a procit úgy rendesen az 5V esik olyan 0.05-0.1-et. :think:

#2291 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 19:05

De, elszúrtam, dejó, hogy rákérdezted... Az RDA+ még az 5V-ot használja. Elnézést a megtévesztésért!

#2292 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 19:11

Idézet: didyman - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 20:05

De, elszúrtam, dejó, hogy rákérdezted... Az RDA+ még az 5V-ot használja. Elnézést a megtévesztésért!

Figyelek ám, nem olyan könnyű megtéveszteni ;)

#2293 Felhasználó inaktív   --==Delon==-- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 19:20

Ez jót jelent nekem?

#2294 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 19:50

Igen :)

#2295 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 23:23

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. Aug. 16., Monday - 7:51

Miért vagy biztos benne, hogy a táp zaját szedi össze?
Avagy: miből vontad le azt a következtetést, hogy a zavart a táp zaja okozza?

hmm..jogos kerdes...! ennek meg majd utananezek! :think:  egy biztos hogy valahonnan osszesszedi...bar az sincs kizarva hogy az alaplapon veszi fel a kulonbozo zajokat es ugy megy at a PCI 5V-ja ra, stb.... mindenesetre kosz hogy megvilagositottal. szal ennek utananezek. :up:  :respect:
az egyik gyanusitott minenesetre a TAP es en erre gyanaxom. ugyanis ezen a tuneren a stereo dekoder chip direct kapja az 5V-ot! semmilyen szuro,csillapito nincsen a kartyan..kifelejtettek!! a szemetek!  :down: sporplos bitang ceg! (pinnacle) de ha a tapot megszurom lehet hogy meg mashonnan meg beszivaroghat 1-2 zaj...az nincs kizarva...

stol: kosz neked is.  :cool:

(egy erdekesseg: amikor a procim 100% on megy tartosan (tomoritek,stb) akkor a zaj is hallkabb!)

Szerkesztette: Desorder 2004. 08. 16. 23:26 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2296 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 06:49

A TVkareszon van helye LC-szűrőnek?
Egy jó tápegység  az ilyen-olyan zajok számára rövidzárként viselkedik és képes olyan mértékben szűrni azokat, hogy az egyébként a Te kártyádon is biztosan megtalálható szűrőkondikon kívül másra nincs szükség. Meg az alaplap is tele van kondikkal. A TV-kártyáknak ellenben a földhurok nagyon problémás. És már olyan is volt, hogy a fellelhető összes meghajtóval zajcsíkos volt a kép és csak egyetlen egy verzió volt, amivel nem...!
A hangra pedig bárhol rácsücsülhet zaj, a hangkártyák bemenete ebből a szempontból eléggé gyenge pont. Az ellen keveset lehet tenni sajna, az alacsony lezáróimpedancia a leghatékonyabb.

#2297 Felhasználó inaktív   TomAce 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 12:02

Na vegre vegigolvastam az egeszet, jo hosszu volt, es az ember semmivel sem lesz tole okosabb, csak halvany elkepzelesei lesznek:))
De azert tul sok kerdesre nem talaltam valaszt:

-Honnan tudom meg egy tap nevebol, hogy ATX-es, vagy ATX12V-os?
-Honnan a francbol lehet tudni, hogy az lap, winyo, proci, stb. melyik agbol mennyit hasznal?

#2298 Felhasználó inaktív   --==Delon==-- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 16:15

Idézet: TomAce - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 13:02

Na vegre vegigolvastam az egeszet, jo hosszu volt, es az ember semmivel sem lesz tole okosabb, csak halvany elkepzelesei lesznek:))
De azert tul sok kerdesre nem talaltam valaszt:

-Honnan tudom meg egy tap nevebol, hogy ATX-es, vagy ATX12V-os?
-Honnan a francbol lehet tudni, hogy az lap, winyo, proci, stb. melyik agbol mennyit hasznal?

Ja, nem vmi rövid, nekem 2 napomba került végigolvasni, és nekem is maradt űr a tudásomban, de azért sokmindent tanultam.
- Táp nevét beírod gugliba, kilök 1000 oldalt, jó esetben mindjárt az elején a gyártó honlapjával, ahol megtalálod a specifikációit. Ha nem, akkor keresel tovább. Vagy írsz ide. Szerintem a táp nevéből nem mindig lehet ezt kitalálni, bár pl. Enermaxék sok betűt tesznek a típusjelzésbe, talán az egyik pont ezt jelenti. De ez gyártónként változó lehet.
- passz. Ez engem is érdekelne.

#2299 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 16:43

Idézet: didyman - Dátum: 2004. Aug. 17., Tuesday - 5:49

A TVkareszon van helye LC-szűrőnek?
Egy jó tápegység  az ilyen-olyan zajok számára rövidzárként viselkedik és képes olyan mértékben szűrni azokat, hogy az egyébként a Te kártyádon is biztosan megtalálható szűrőkondikon kívül másra nincs szükség. Meg az alaplap is tele van kondikkal. A TV-kártyáknak ellenben a földhurok nagyon problémás. És már olyan is volt, hogy a fellelhető összes meghajtóval zajcsíkos volt a kép és csak egyetlen egy verzió volt, amivel nem...!
A hangra pedig bárhol rácsücsülhet zaj, a hangkártyák bemenete ebből a szempontból eléggé gyenge pont. Az ellen keveset lehet tenni sajna, az alacsony lezáróimpedancia a leghatékonyabb.

hat a kartyan eleg sok "ures hely" van amin kihagytak 1-2 dolgot... :reklamacio:  valszeg akkor aztis.

mellesleg hang zaj van..kep zaj nincs! es tutko a tv kartya rosz mert a fulest directbe rakva a kartyaba megy a "tap zaj".. :confused: akkor is ha nincs bekapcsolva a tv..stb...de ne vigyuk el ezt nagyon off topikba mert meg mergesek lesznek..
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2300 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 16:54

A táp zaja 20kHz körül van..
Szvsz a táp felől fog összeszedni, inkább az analóg rész kap össze valahonnan a környékről zajt. Ez lehet akár garis probléma is. Nem tudsz felvenni abból a zajból és felrakni valahova? Az sokat segítene! 10s elég, azt el is küldheted emilemre, vagy linkelheted ide.
Tomace:
1., Google, ahogy azt Delon is írta :)
2., pontosan sehogy, mert időben nem állandó és marha nagy ingadozása van. Vinyón a feltüntetett érték az üzem közbeni maximum például-csúcsérték. Irányadatok vannak csak.

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.