idézet:
Ezt írta Yoisten:
Kheops barátjának pedig a rendszeres mentést javasolnám, mint olcsó és fejfájásgátló műveletet, mert az meg a kiskert nem érdekli baromira, hogy neked hidegfúziós számítási adatok voltak nemzetbiztonsági bitekkel együtt a winyódon, vagy éppen Jenna Jameson Best Of...[/quote]
Igen igazad van!
Neked mikori az utolsó mentésed?![]()
Ha figyelmesen olvastál akkor ezt én természetesen nem írtam az üzlet számlájára.
Meg egy nem egész 2 hónapos gépnél az ember nem arra gondol hogy adatmentés, hanem hogy mit is kell még feltelepíteni rá.
egy kivétel: e-connect
Elküldve: 2003. 06. 21. 23:19
Elküldve: 2003. 06. 21. 23:27
idézet:
Ezt írta Kheops:
Meg egy nem egész 2 hónapos gépnél az ember nem arra gondol hogy adatmentés, hanem hogy mit is kell még feltelepíteni rá.[/quote]
Kis naív!!![]()
![]()
Elküldve: 2003. 06. 21. 23:29
idézet:
Ezt írta Kheops:
Igen igazad van!
Neked mikori az utolsó mentésed?![]()
Ha figyelmesen olvastál akkor ezt én természetesen nem írtam az üzlet számlájára.
Meg egy nem egész 2 hónapos gépnél az ember nem arra gondol hogy adatmentés, hanem hogy mit is kell még feltelepíteni rá.[/quote]
Konkrétan az adatmentést az adatokra értettem és nem a feltelepített cuccokra. Tehát doksik, képek, levelek, kedvencek, címjegyzék. Kinek mi.
Az utolsó céges mentésem tegnapi, a saját kb 2 hetes.
Elküldve: 2003. 06. 21. 23:54
Egy dolog van, ami mondjuk nagyon nem tetszett. Először telefonáltam, hogy mit szeretnék és kapható-e, kb. mennyi és az emberke aki felvette közölte, hogy a neten rendeljem meg és majd válaszolnak. A gondom az volt, hogy nem voltam net közelben, a gépet nem a hátamra kötözve hordozom.
Azért még nem ment el a kedvem a vásárlástól, nagy reményekkel fogok pár nap múlva indulni, hogy nem épp a gondterhelt, közepesen punnyadt alak fog kiszolgálni, hanem a vékony-kedves.
Elküldve: 2003. 06. 22. 00:03
idézet:
Ezt írta Kheops:
A "javaslatokból" eredő gubancokat abszolut csak a magam hibájának tudom be, mert ÉN DÖNTÖM el hogy mit szeretnék venni. Mindemellett egyetértek a stílus kifogásolásával.[/quote]
A félreértések elkerülése végett :
A kereskedelem abból áll, hogy ki, hogyan, és mennyire tudja átverni a vevőt.
Ugyanis bár értük vagyunk, de belőlük élünk.
Vagyis a hiszékenységéből.
(Ezt nem szokás így kinyilvánítani, de ez most kivétel. Az értelmesebbje úgyis érti.)
De nem mindegy, mennyire vágjuk át.
Ha kicsit, akkor jó eséllyel legközelebb is hozzánk jön, pláne ha érzi, ő van a középpontban (ő egyedül), és mi akár tönkre is megyünk, csak rajta segíthessünk.
Persze nem teljesen így van.
Mert akkor nem dolgoznánk X+1% -kal, hanem adnánk neki beszáron.
Ha nagyon, akkor elmegy a konkurenciához, ahol a jó modor láttán még akár a többet is boldogan kifizeti.
Néha elég a sajt kiéneklése (pl. nem 1 percet fordítasz rá, hanem elbeszélgetsz vele 4-5 percig is).
De az, hogy mennyire éreztetjük vele azt, hogy fontos/nem fontos nekünk, az már csak rajtunk múlik.
Elküldve: 2003. 06. 22. 20:14
idézet:
Ezt írta Zethos:
Kis naív!!![]()
[/quote]
Hát igen. Murphy állandóan dolgozik![]()
Meg hát az új dolgok döntően nagy %-ban még életciklususk elején romlanak el. Utána már kevésbé valószínübb.
Elküldve: 2003. 06. 22. 20:21
idézet:
Ezt írta Yoisten:
Konkrétan az adatmentést az adatokra értettem és nem a feltelepített cuccokra. Tehát doksik, képek, levelek, kedvencek, címjegyzék. Kinek mi.[/quote]
Tudom mi az adatmentés, még ha félreérthető voltam is.
idézet:
Ezt írta Yoisten:
Az utolsó céges mentésem tegnapi, a saját kb 2 hetes.[/quote]
Hm! Dicséretes, de azt hiszem SAJNOS egyedülálló![]()
De tökéletesen igazad van, így kell/kéne csinálni!![]()
Elküldve: 2003. 06. 22. 21:21
idézet:
Ezt írta exIT [a forummotor teccikérteni?]:
Kheops!
Talán némiképp igazad van, de hidd el, hogy javaslataink mögött leginkább jóindulat müxik és nem üzleti nyereségvágy. Javaslataink legtöbbje az eladások alatt felgyülemlett tapasztalatok alapján történik és nem szándékos megtévesztésből. Néha sajnos a statisztikák megborulnak, így valszeg a Te esetedben is ez történt.[/quote]
Ebben nem kételkedem, ezt nem írom a cég rovására. Csak az én esetemben ez "súlyosbító körülmény"-ként vette ki magát
Ha pozitívan állunk a dologhoz akkor úgy is felfoghatjuk hogy törődnek/foglalkoznak a vevővel. Csak ahogy már többen is írtuk fentebb, ennek a stílusát nem úgy kéne a "gondterhelt" kollegának előadni, hogy az ember szinte hülyének érezze magát mert Samsung monitort merészelt kérni a boltban.
idézet:
Egyébként a CR írót pontosan 2 hét alatt sikerült kicserélnünk, [/quote]
Hm... Persze nem ér meglepetésként hogy "be lettem tájolva", de be merjek menni még az üzletbe?
idézet:
...legtöbb esetben Ők követelik meg a pontos leírás és szeretnének meggyőződni a hibáról. Azt ugye mondani sem kell, hogy a legtöbb kisker nem engedheti meg magának, hogy bukjon az ilyesfajta garis intézés miatt párezer forintot.[/quote]
Ezt értem, de hogy megint a sokat szidott misztr@lt hozzam fel példaként: miért nem lehet azt csinálni, hogy 1 fő szervizes munkatárs (sparetime vagy fulltime) megnézze a garis cumót és innen 2 eset lehetséges:
a.) Ha az eszköz egyértelműen rossz ami egyébként szerintem az esetek döntő kb 80%-ában tutira megállapítható, akkor a kisker bátran cserélhet, hiszen biztosan neki is ki fogják cserélni.
b.) Ha az eszköz hibás működése vitatható vagy a helytelen üzemeltetés/beszerelés gyanuja forog fenn, akkor pedig un. feltételes garanciába vétel történne amikor is tényleg vissza a nagykerbe és ha cserélik akkor cserélitek, ha nem akkor nem.
Tudniillik anno az én vincseszterem sajnos elég triviálisan bedöglött, szerintem nem a hiba feltárása tartott majd 3 hétbe! Ezért volt még idegesítőbb az incidens. Mert ha azt mondják hogy ezen látszik hogy földhözvágtam és ezért jól meg kell nézzék a dolgot, akkor könnyebben beveszi a kis gyomrom a 16 napot. De így rosszul esett, mert 14 napig le se sz@rták a problémámat valszeg nem Ti hanem a nagyker, de ez számomra ugye közömbös
idézet:
Mindenkinek! Egyébként meg soxor van olyan eset, mikor az ember jól fenékbe billentené az ügyfelet. Van aki ezen az érzésén felül tud kerekedni, van akinek nehezére esik, pláne akkor, mikor egyéb gondok is nyomják a vállát. Persze az üzleti életben nem elfogadott, de sajnos van ilyen.[/quote]
Minden további nélkül elhiszem hogy sok ilyen kedves vásárló van, de megtisztelne a kollega ha nem ilyennek nézne helyből, mert elromlott vmim amit tőle vettem. Többször elhangzott mialatt az átvételi papírra vártam hogy valszeg semmi baja nincs a cd írómnak, mert általában mindig az szokott lenni hogy nem értenek hozzá a kedves vásárlók. Persze tudom hogy annyira nem érthetek hozzá mint Ő a nagy eladó (), de ha másért nem udvariasságból.
Na azt hiszem már kicsit többet foglakoztam a témával mint amennyit érdemel, úgyhogy beszéljetek mostmár másról!
Bye!
[ 2003. június 22.: Kheops szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 22. 21:36
idézet:
Ezt írta Roter ^.^:
Nincs ilyen, hogy 3napon belül kötelesek cserélni!
Mostmár nagyon érdekel melyik az a kolléga[/quote]
Asszem kevered. Az a lehetoseg szunt meg, hogy 3 napon belul visszavihetted, akkor is ha hibatlan, csak nem tetszik a szine.
-- Linus Torvalds
Elküldve: 2003. 06. 22. 21:37
Mikor lesz hasznalhato a webshop barmilyen alternativ (nem IE) bongeszovel? Probaltam mozilla/firebird/konqueror/opera7.11, de teljesen rossz, hasznalhatatlan.
-- Linus Torvalds
Elküldve: 2003. 06. 22. 22:39
idézet:
Ezt írta Kheops:
Csakhogy a második eset kissé komolyabb volt, amikor a gép vinyója mondta fel a szolgálatot, de olyan szinten hogy még adatmentést sem tudtam csinálni ugyanis teljesen elszállt. Ez egy ismerősöm irodai gépe volt, tehát nem csak a mp3-jai vesztek el hanem azért komolyabb dolgok: levelezés, munka stb. ...
Megjegyezném ismét hogy nem mindenki fórum nézegetésre meg filmnézésre használja a pc-t, van aki dolgozik rajta és történetesen ez 1 ilyen pc volt. [/quote]
ekonnekt dolga lenne a backup?
ez nekem új![]()
Elküldve: 2003. 06. 23. 00:24
idézet:
Ezt írta Kheops:
Az első menet egy MSI CD író drive-val volt, aminek már az olvasásnál problémái voltak. Másnap rögtön vissza is vittem gondolván, hogy addig üssük a vasat amíg meleg, meg hogy 3 napon belüli meghibásodáról lévén szó gyorsan kicserélik nekem és el is felejthetem ezt a kis malőrt! Hát a nagy ló#@+$! Adtak egy papírt amin egy 15 nap múlvai dátum volt határidőként. Mondom hogy nehogymá hát 3 nap meg rögtön csere meg ilyesmi??? Nekem a 80rugós mosógépemet cserélték szó nélkül egy 3 napon belüli bejelentésnél ami ráadásul telefonon történt. Erre a válasz: majd igyekeznek meg minden. Mit csináljon ember fia belenyugszik, megy az a gép a nélkül is meg tettem bele ideiglenesen 1 másik CD drive-ot. Hát kb 1 hét után kaptam meg a cserejószágot... Ennyit a 72 órán belüli cseregaranciáról, de nem foglalkoztam még akkor a dologgal.
Csakhogy a második eset kissé komolyabb volt, amikor a gép vinyója mondta fel a szolgálatot, de olyan szinten hogy még adatmentést sem tudtam csinálni ugyanis teljesen elszállt. Ez egy ismerősöm irodai gépe volt, tehát nem csak a mp3-jai vesztek el hanem azért komolyabb dolgok: levelezés, munka stb. Ez már önmagában is egy sokk, de persze semmi köze az ekonnekthet. De annak már nagyon sok köze van az ekonnektnek hogy 16(!!!) nap alatt cserélték ki azt a átkozott vinyót!!!!!
Persze csak azért ilyen "gyorsan" mert a 14. napon rájuk telefonáltam!
...
A sokat szidott miszt@lban kb 10 percig tartott ami az ekonnektnek 16 napig, mert ott is jártam már pórul vinyóval. [/quote]
megkésve bár, de azért néhány dolgot hozzáfűznék...
1. mielőtt nagyon elszállnál, elmondom, hogyan működik vidéken a garancia:
- beviszed a cuccot
- ha szerencséd van, akkor még azon héten mennek fel a boltból Pestre, ha nincs szerencséd, akkor csak a következőn
- utána hetenként mehetsz kérdezni, hogy mi az ábra...
- és ha minden jól megy, akkor egyszer csak, valamikor meghozzák a cserélt/javított cuccot...
- és nem azért, mert rohadt szemetek, hanem azért, mert nem tehetik meg, hogy adott esetben egy pár ezer forintos hw miatt (amin esetleg csak pár száz forint hasznuk volt!) felrohangásszanak a szervízbe...
2. ha azonnali cserére vágysz, akkor vásárolj a Tescoban, ott szó nélkül kicserélnek mindent, mert egyrészt nem értenek hozzá, másrészt meg kilóra vették...
3. tudod, van az ilyen garanciális ügyintézéseknek egy emberi oldala is: ha te is normálisan viselkedsz, hajlandó vagy az ésszerű kompromisszumokra, akkor veled is így fognak viselkedni és biztos lehetsz benne, hogy az esetek többségében segítőkészek lesznek - viszont ha megjátszod a Janit, akkor ne várd el, hogy kedvesek legyenek veled...
4. Mistral? LOL
- oly sok sztori volt már róla, de azért leírom: a barátom új gépet akart venni, mivel közel lakott, elmentünk a Mistralba (bár én előre figyelmeztettem). kb. fél óra után sorra kerültünk, mondtuk, hogy milyen gép kellene, ill. hogy van egy cd-író a régi gépben, azt át kéne rakni az újba - ez megoldhatatlan feladatnak bizonyult, mivel erre a szervízbe küldtek minket, hogy ezt ott kell megbeszélni... - de persze a szervíz még nem volt nyitva. Viszont addig még a rendelést sem vették fel, ráadásul komoly előleget kellett volna fizetni délelőtt, hogy délután elvihessük a gépet - feltéve persze, hogyha a szervízben vállalják, hogy megcsinálják addigra a cd-író átrakását...
- na ekkor lett vége a mistralos vásárlásnak...
- gyorsan felhívtam egy másik céget (3T), ahová átmentünk, kb. 10 perc alatt tisztáztunk mindent, délutánra megvolt a gép, átrakták a cd-írót és még egy Logitech optikai egeret is kaptunk ingyen!
- ja és ott hagytunk kb. 300.000 Ft-ot!
- szóval ennyit a Mistral-ról...
5. mellesleg adatmentést a vinyó elszállása előtt szoktak csinálni...![]()
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.
Elküldve: 2003. 06. 23. 00:41
idézet:
Ezt írta probalaci:
- beviszed a cuccot
- ha szerencséd van, akkor még azon héten mennek fel a boltból Pestre, ha nincs szerencséd, akkor csak a következőn
- és ha minden jól megy, akkor egyszer csak, valamikor meghozzák a cserélt/javított cuccot...
- és nem azért, mert rohadt szemetek, hanem azért, mert nem tehetik meg, hogy adott esetben egy pár ezer forintos hw miatt (amin esetleg csak pár száz forint hasznuk volt!) felrohangásszanak a szervízbe...
[/quote]
Elég szomorú lenne, ha tényleg így működne a garancia...
Akinek nincs tőkéje 'garancia készletet' is tartani a normál készleten kívül, az inkább nyisson Vecsésen számlagyárat, ne számtechboltot. Oda elég a pecsét és a számlázógép.
Elküldve: 2003. 06. 23. 07:53
idézet:
Ezt írta WiZARD:
ekonnekt dolga lenne a backup?
ez nekem új[/quote]
Légyszives olvass figyelmesebben és ne forgasd ki a szavaimat!
Elküldve: 2003. 06. 23. 08:16
idézet:
Ezt írta probalaci:
- beviszed a cuccot
2. ha azonnali cserére vágysz, akkor vásárolj a Tescoban, ott szó nélkül kicserélnek mindent, mert egyrészt nem értenek hozzá, másrészt meg kilóra vették...
3. tudod, van az ilyen garanciális ügyintézéseknek egy emberi oldala is: ha te is normálisan viselkedsz, hajlandó vagy az ésszerű kompromisszumokra, akkor veled is így fognak viselkedni és biztos lehetsz benne, hogy az esetek többségében segítőkészek lesznek - viszont ha megjátszod a Janit, akkor ne várd el, hogy kedvesek legyenek veled...
4. Mistral? LOL
- oly sok sztori volt már róla, de azért leírom: a barátom új gépet akart venni, mivel közel lakott, elmentünk a Mistralba (bár én előre figyelmeztettem). kb. fél óra után sorra kerültünk, mondtuk, hogy milyen gép kellene, ill. hogy van egy cd-író a régi gépben, azt át kéne rakni az újba - ez megoldhatatlan feladatnak bizonyult, mivel erre a szervízbe küldtek minket, hogy ezt ott kell megbeszélni... - de persze a szervíz még nem volt nyitva. Viszont addig még a rendelést sem vették fel, ráadásul komoly előleget kellett volna fizetni délelőtt, hogy délután elvihessük a gépet - feltéve persze, hogyha a szervízben vállalják, hogy megcsinálják addigra a cd-író átrakását...
- na ekkor lett vége a mistralos vásárlásnak...
- gyorsan felhívtam egy másik céget (3T), ahová átmentünk, kb. 10 perc alatt tisztáztunk mindent, délutánra megvolt a gép, átrakták a cd-írót és még egy Logitech optikai egeret is kaptunk ingyen!
- ja és ott hagytunk kb. 300.000 Ft-ot!
- szóval ennyit a Mistral-ról...
5. mellesleg adatmentést a vinyó elszállása előtt szoktak csinálni...[/quote]
1.) HELLÓ! Az ekonnekt címe: BUDAPEST, Lehet u. 25! Hogy jön ide vidék? Hát én aztán tényleg elszálltam...
3.) Én teljesen normálisan és udvariasan viselkedtem. Az egész ügylet végén kifejeztem teljesen jogos nemtetszésemet. Ettől egyrészt nem hiszem hogy jani lennék, másrészt sajnos ez előtt sem kaptam semmiféle "ésszerű kompromisszumot"
4.) Valószínüleg féreérthető voltam és misztrál rajongónak tűnhetek, holott én is nagyon jó tudom, hogy a misztrál mennyire rosszindulatú garanciális ügyekeben, de legalább gyorsak. De Te egész másról írtál a misztrállal kapcsolatban aminek nem sok köze van a témához azt hiszem. Az ekonnekt -félreértés ne essék- szeritem semmiképpen nem rosszindulatú, de félelmetesen lassú és nehézkes. Legalábbis az én esetemben az volt, de fentebb olvashatók ennek ellenkezőjéről szóló esetek.
5.) Amint azt már n+1. alkalommal írom természetesen az ekonnektnek semmi köze az én elszállt adataimhoz. Egyébként meg nagyon humoros a megjegyzésed hihi...
Elküldve: 2003. 06. 23. 09:35
idézet:
Ezt írta Yoisten:
Akinek nincs tőkéje 'garancia készletet' is tartani a normál készleten kívül, az inkább nyisson Vecsésen számlagyárat, ne számtechboltot. Oda elég a pecsét és a számlázógép.[/quote]
Welcome to the real world!!!
márpedig így működik...![]()
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.
Elküldve: 2003. 06. 23. 09:50
Elküldve: 2003. 06. 23. 11:38
f@sza, hogy mindenhez oda van írva, hogy szállítási idő 1 nap, erre megrendelem, és mailban közlik, hogy talán 10 nap múlva meglesz...
Elküldve: 2003. 06. 23. 18:58
Mint már tisztáztuk, nem jó dolog kiskernek lenni, mert az embernek egyszerre kétfelé kell tartania a hátát... Ha nincs a hw a nagykernél, csak 10 nap múlva, akkor addig honnan szüljön a kisker?
Megjegyzem, számomra az e-connect nem kisker, hanem - mint a neve is mondja - kapcsolat a nagyker és a vásárló között... És a postafordulta általában időbe telik.
Igaz, ez nem vigasztalja azt, akinek tegnapra kell a hw. De annak, aki utánanéz, hogy hogyan is műxik az e-connect, annak ez nem kellene hogy meglepetést okozzon... Múltkor vettem náluk (többek közt) hdd-t. Utólag, átvételkor jutott eszembe, hogy kábel is kéne hozzá. Nem volt "raktáron". Egy sima ATA100-as kábel. De nem lepődtem meg, ez egy ilyen bolt. Átmentem a szomszédba a Mist*-ba, hűltem negyed órát a légkondi alatt (kellemes volt, tényleg, direkt örültem hogy a szokásos sor van), oszt vettem kábelt.
Tanulság: ismerd meg a boltot, ahol vásárolni fogsz. Akkor senkit sem érnek majd meglepetések.
Elküldve: 2003. 06. 23. 20:35
idézet:
Ezt írta Yoisten:
Akinek nincs tőkéje 'garancia készletet' is tartani a normál készleten kívül, az inkább nyisson Vecsésen számlagyárat, ne számtechboltot. Oda elég a pecsét és a számlázógép.[/quote]
Vidéken sajnos ez tényleg így működik. Pedig én nem is egy kis faluban, hanem egy megyeszékhelyen lakom, és mégis![]()

Súgó
A téma zárva.