HWSW Informatikai Kerekasztal: Bolhapiac - Not for resale - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bolhapiac - Not for resale Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 08:56

Idézet: Rive - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 9:38

Nekem nem fordul meg a fejemben, hogy nem kell érvelni. Vagy magyarázni.

Ez azért van, mert nincs két egyforma ember. :p ;)
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#422 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 09:14

Idézet: Mono - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 9:56

Ez azért van, mert nincs két egyforma ember. :p ;)

Ja, _én_ ezt tudom.
Ismered a viccet a katonai fodrászgépről? _Eleinte_ tényleg mindenki feje különböző...

Szóval, ha merev szabályokkal szépen kiirtja valaki a csiszolódás lehetőségét, akkor az emberek kommunikációs képességeinek leépülését segíti elő -> egyre erősebb, keményebb és embertelenebb viták felé terel. Ezért paradox minden bolhaf*sznyi vitácska, vélt szabálysértés miatt szigorkodni.
Elköltöztem :-)

#423 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 09:49

Idézet: Rive - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 9:38

OK, már értem, miért szólogatsz be rendszeresen egyes témákban, érvelés vagy magyarázatok nélkül :rolleyes:
Nekem nem fordul meg a fejemben, hogy nem kell érvelni. Vagy magyarázni.

Rive mester!

Talán nem kellene csúsztatni. Ekkorát sem. Pedig nem is picikét csinálod.

Idézet

Az meg se fordult a fejetekben, hogy ha nincs ott az az idézet - vagy nem az az idézet van ott-, ami mögé oly könnyű elbújni, akkor netán az eladó sértődés helyett indokolt volna?

Mert tudod - ugye tudod -, hogy az érvelés nem szükségessége erre vonatkozik?
Mert tudod - ugye tudod -, hogy annak, aki beleszól valaki más üzletébe - mert csak, ugyanis ő csak beleszólni akar, mondjuk úgy, ahogy egy másik "unatkozó" topikodban oly szépen megfogalmazod "csak azért, hogy mást regulázzon" - nem érvek kellenek, hanem a hiányzó tisztességre való rádöbbentés.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#424 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 09:56

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 10:49

Mert tudod - ugye tudod -, hogy annak, aki beleszól valaki más üzletébe - mert csak, ugyanis ő csak beleszólni akar, mondjuk úgy, ahogy egy másik "unatkozó" topikodban oly szépen megfogalmazod "csak azért, hogy mást regulázzon" - nem érvek kellenek, hanem a hiányzó tisztességre való rádöbbentés.

Azt persze te döntöd el, innen távolról, hogy a 'másik' csak 'beszólni' akar. Meg azt is, hogy mi az a hiányzó tisztesség, amire érvelés, példamutatás helyett izomból is rá lehet döbbenteni az embereket.

#425 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 10:15

Idézet: Rive - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 10:56

Azt persze te döntöd el, innen távolról, hogy a 'másik' csak 'beszólni' akar. Meg azt is, hogy mi az a hiányzó tisztesség, amire érvelés, példamutatás helyett izomból is rá lehet döbbenteni az embereket.

Rive mester.

Most csak azt tudom ajánlani, hogy olvasd el, miről beszélsz. Mert - innen a távolból - csak az látszik, hogy anélkül beszélsz, hogy ezt megtetted volna. Persze közben - az általad oly hiányolt - önálló gondolkodás lehetősége is megvan.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#426 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 10:17

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 11:15

Rive mester.

Most csak azt tudom ajánlani, hogy olvasd el, miről beszélsz. Mert - innen a távolból - csak az látszik, hogy anélkül beszélsz, hogy ezt megtetted volna. Persze közben - az általad oly hiányolt - önálló gondolkodás lehetősége is megvan.

Muris vagy.

#427 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 10:22

Idézet: Rive - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 11:17

Muris vagy.

Akkor mosolyogj egyet...........  és közben sokkal élvezetesebb olvasni is. :)
¤

#428 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 11:39

Idézet: Rive - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 10:56

Szerinted nem elég egyértelműek azok az esetek, amelyekben az illető által írt sorok üzletrontásnak minősülnek?

Szerintem ezt végtelenül könnyű eldönteni. A probléma ott van, hogy egyesek magyarázzák a bizonyítványukat, felmentve magukat az üzletrontás (etikailag igencsak elítélhető) vádja alól, mert "ők csupán segíteni akarnak".

Ez mondjuk régi lemez; számtalanszor megtárgyaltuk ebben a topicban is, de...

Ha te érvelésről beszélsz... Legyen!

Kedves Rive! Mondd meg nekem légyszíves, hogy a konrét eset kapcsán hogyan érvelnél az ilyen "Főduduk" ellen?

/ja... fontosnak tartom megjegyezni, hogy én NAGYON GYAKRAN olvasom a témákat a Bolhán; gyakran írok is ezekbe. Szóval, ha LameX-nek nem is hiszed (bár már akkor sem értettem, hogy attól, hogy nem írogat oda, miért vonod le azt a következtetést, hogy nem is olvassa), talán nekem kénytelen leszel elhinni, hiszen ott van a "kezem nyoma" a témákban./

Szerkesztette: Piftuka 2004. 09. 30. 11:44 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#429 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 12:03

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 12:39

*)Szerinted nem elég egyértelműek azok az esetek, amelyekben az illető által írt sorok üzletrontásnak minősülnek?

**)Szerintem ezt végtelenül könnyű eldönteni. A probléma ott van, hogy egyesek magyarázzák a bizonyítványukat, felmentve magukat az üzletrontás (etikailag igencsak elítélhető) vádja alól, mert "ők csupán segíteni akarnak".

Ez mondjuk régi lemez; számtalanszor megtárgyaltuk ebben a topicban is, de...

Ha te érvelésről beszélsz... Legyen!

***)Kedves Rive! Mondd meg nekem légyszíves, hogy a konrét eset kapcsán hogyan érvelnél az ilyen "Főduduk" ellen?

****)/ja... fontosnak tartom megjegyezni, hogy én NAGYON GYAKRAN olvasom a témákat a Bolhán; gyakran írok is ezekbe. Szóval, ha LameX-nek nem is hiszed (bár már akkor sem értettem, hogy attól, hogy nem írogat oda, miért vonod le azt a következtetést, hogy nem is olvassa), talán nekem kénytelen leszel elhinni, hiszen ott van a "kezem nyoma" a témákban./

*) Minősítheted akár üzletrontásnak, is, de ez mindenképpen a saját véleményed. A bolha közössége meg fogja magát, és eldönti, hogy kinek a pártjára áll. Pl. jelen esetben az eladó kapta a fórum bizalmát, ez egyértelműen ki is derült. Tehát ebben az esetben is teljesen felesleges volt bárkinek idecitálnia a témát. A legérintettebbek döntöttek. Ilyen viták során alakul ki a bolha közösségének a közös mércéje. Ha ezt betiltatod, akkor a bolhapiacból tényleg csak egy vadkapitalista üzletelős hely marad, minden közösség, minden önvédelem nélkül.

**) Ha te döntöd el, már régen rossz.

***) Minden érvet előszedett a többi hozzászóló. A konkrét esetben mindkét fél hibázott. Mivel ismerem mindkettejük hozzászólásait, azt kell mondanom, hogy ezek a hibák a nyilvánvaló korlátaikból adódtak. Az esetleges vevő/érdeklődő nem jól válogatta meg a szavait, eladó pedig túl hamar felkapta a vizet. Ha netán FőDudu első hozzászólása némileg szelídebbre sikerült volna... Ha Omega nem kapja fel a vizet, és tisztességesen válaszol, elsőre leírja azt, amit később meg is fogalmazott... Akkor nyugodtan a Bolha törzsközönségére hagyhatták volna a dolgokat, és egymás között se durvultak volna be. Ezt a fajta tapintatot viszont nem tudod senkinek izomból beoltani vagy előírni, ezt tanulni kell. Ehhez kell egy kis vérfolt is a padlón.

****) akkor olyat is olvass, ahol rendeződnek a dolgok... Vagy ahol némi noszogatásra ugyan, de sikerült visszatérni a normális hangvételhez, és végül mindegyik résztvevő profitált a vitából... Tudod, azt látsz, amit látni akarsz. Márpedig elég széles a látnivalók skálája, és SZVSZ jelenleg semmi sem indokol bármiféle szigorítás bevezetését. A bolhán megy a normális üzletmenet, csiszolódnak a tagok. Ennyi. A belevauvau-hegyek elmúltak, most a másik oldalra kezd billenni a mérleg. És azt jó lenne megúszni, mert akkor megint felesleges anyázás jön, mire visszabillennek a dolgok.

Ui.: csak, hogy nevesítsük a dolgot: https://forum.hwsw.h...showtopic=70641

Szerkesztette: Rive 2004. 09. 30. 12:09 -kor

#430 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 12:41

Szerintem pedig túl korrekt voltam. Ha leírtam volna, amit ott akkor gondoltam, hát helyben sírja össze magát a billentyűzetre roskadva. Inkább visszafogtam az indulataimat. Az eset miatt jól kipihentem magam éjszaka, s tegnap iszonyatosan fáradtan és letörten ültem volán mögé nach Budapest und zürück.

Az esetből azért tanultam... hogy mit, azt nem írom le Nektek ide... maradjon az én titkom...

Szerkesztette: Omega 2004. 09. 30. 12:41 -kor

#431 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 12:54

* Valóban a saját véleményem, ha üzletrontásnak tartom, ugyanakkor vannak olyan dolgok, amelyekről bárki könnyen eldöntheti, hogy megfelel-e a felállított etikai normáknak, avagy sem.
A konkrét esetben számomra annyi derült ki, hogy az eladónak elment a kedve az eladástól, pedig ő ugyanúgy teljes jogú tagja a fórumnak, mint az, aki a hozzászólásaival ellehetetlenítette az eladást.

A piaci önszabályozó mechanizmusa általában elég jól működik. Ez például abban nyilvánul meg, hogy az eladó eldönti, mennyiért éri meg neki valamit piacra vinni, a vevő pedig eldönti, mennyit akar és tud (ezt híják ugyebár fizetőképes keresletnek) kifizetni a piacra vitt áruért.
Nincsen szükség egy harmadik félre, aki kívülálló és az egyik fél hasznára, ugyanakkor a másik fél kárára véleményez, licitál, árat módosít.

** Nem a döntés a lényeg, hanem a megítélés. Márpedig mint mondtam, megítélni azt, hogy üzletrontásról van szó, avagy sem pofon egyszerű.

*** Bizony, hogy nem lehet a tapintatot "izomból beoltani". Ugyanakkor bárkinek joga van ahhoz, hogy ne kelljen üzletrontó hozzászólásokat olvasnia a saját topicjában. És éppen azért, mert sokakból hiányzik ilyet téren a tapintat (elég a nagy vitát kiváltott aláírás kérdésre visszaemlékezni), ehhez a fórum üzemeltetőinek a segítsége kell.
Mindamellett még a konkrét esetnél maradva szó nem volt arról, hogy az eladó/vevő nem válogatta meg a szavait, ugyanis Fődudu nem szándékozott venni monitort, így egyértelmű, hogy kívülállónak minősül. Itt visszatértünk a lényeghez: nincs szükség "külsősökre" egy üzlet során.

**** Olvasom, hidd el. Mindössze arra reflektáltam, hogy szerinted a LameX által felhozott idézet egy kirívó eset volt, egy kivétel. Ez pedig nem igaz. Nap, mint nap olvashatóak a különféle üzletrontások a legkülönfélébb Bolhapiacos témákban.
Ugyanakkor a tény, hogy egyeseket nem zavar, ha beleszólnak kívülállók, nem szabad, hogy feledtesse: ettől még ugyanúgy elítélendő cselekedet az üzletrontás. És nem annak kell rosszul éreznie magát, meghunyászkodni, aki intézkedik az ilyen jellegű hozzászólások törléséről, netán -a topic tulajdonosaként- alaposan megmondja a véleményét a bizonyos kívülállónak.

#432 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 13:10

Mivel épp kirúgták a kollégámat, akivel már egészen jól dolgoztunk együtt, kissé közel kerültem ahhoz, hogy egy kötekedő kis seggfejet az utcáig pofozzak a boltból. Árakat kérdezett, majd azt mondta, hogy ez drága. Ő máshol ezt 4-5 ezer forinttal olcsóbban kapja meg. És ez mennyibe kerül? Ó, ez is drága, ezt is megveszi néggyel olcsóbban. Mire én: "remélem, tudja, hogy ez a megjegyzés nulla információtartalommal bír számomra. Bátorítom, hogy vegye meg olcsóbban máshol. Viszlát."

Szóval a céltalan belebeszédtől meg vauvautól nekem is kivan a gálám. Bosszant, mint eladót. Nem az zavar, hogy talál olcsóbban, hanem az, hogy ezt kihangsúlyozgatja. Nem érdekel. Tőlem nem kapja meg olcsóbban, mert nálunk ennyi az ára. Azért attól a boltot még nem zárom be, mert meglepő módon vannak vásárlóink :D.

Sorry, ma kissé ingerlékeny lettem.

#433 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 13:18

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 13:54

...Itt visszatértünk a lényeghez: nincs szükség "külsősökre" egy üzlet során.
...

Pedig - és ebben Rive-vel értek egyet - sokszor csak úgy működik az "önszabályozás", ha "külsősök" is betérnek a Bolhás topikokba... :omg:

#434 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 13:22

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 14:10

Sorry, ma kissé ingerlékeny lettem.

Szar ügy......  de erről inkább más(k)hol. :)
¤

#435 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 13:26

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 14:22

Szar ügy......  de erről inkább más(k)hol. :)

Nem, van valamennyi köze a témához a hozzászólásomnak :). Én legalábbis úgy érzem :). Az ingerlékenységemet meg majd levezetem :D.

#436 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 13:41

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 14:26

Nem, van valamennyi köze a témához a hozzászólásomnak :). Én legalábbis úgy érzem :). Az ingerlékenységemet meg majd levezetem :D.

Kép
¤

#437 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 13:42

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 14:10

Szóval a céltalan belebeszédtől meg vauvautól nekem is kivan a gálám. Bosszant, mint eladót. Nem az zavar, hogy talál olcsóbban, hanem az, hogy ezt kihangsúlyozgatja. Nem érdekel. Tőlem nem kapja meg olcsóbban, mert nálunk ennyi az ára.

Erről van szó! :up:  ;)

Idézet

Azért attól a boltot még nem zárom be, mert meglepő módon vannak vásárlóink :D.

Na meg erről. Minden kínálat megtalálja a maga keresletét (vagy fordítva). Ha nem, akkor kikopik a piacról.

#438 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 13:44

Idézet: Etele - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 14:18

Pedig - és ebben Rive-vel értek egyet - sokszor csak úgy működik az "önszabályozás", ha "külsősök" is betérnek a Bolhás topikokba... :omg:

Ez így egész egyszerűen nem igaz. Ha a külsős nem pofázik bele, hogy "ejj, be magas áron adod ecsém", akkor majd szépen lesüllyed a topic. Ennyi.

Drágán (?) -nézőpont, és mint mondottam KERESLET kérdése ez is- árulni valamit nem feltétlenül elítélendő, ellentétben az üzletrontással.
Na arra nincs mentség!

#439 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 13:47

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 14:41

Kép

Iiiigen, ez hiányzik :D.

#440 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 13:47

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 14:42

Erről van szó! :up:  ;)
...
Na meg erről. Minden kínálat megtalálja a maga keresletét (vagy fordítva). Ha nem, akkor kikopik a piacról.

:up:  :cool:

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.