HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.

#81 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 06. 01:01

Én xvid-et dobtam el amikor erre áttértem, ez gyorsabb, és jobb minőséget is ad TV felvételek tömörítésekor. MPEG2 Rippelésre valóban jobb az xvid valamivel, de tudtommal a téma nem arról szól :)

Xvid enkódolása is lassabb és a lejátszáshoz is jóval nagyobb erőforrások kellenek.

[ 2004. március 06.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#82 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 01:18

HA kicsit visszáb olvasol , ott már leírtam ezt, mármint, hogy mi tetszik jobban ,és miért. Azt gondolnám , hogy itt segitnei kell annak aki hülyeségeket csinál, vagy nem ért hozzá, és nem leszólni magasról, hogy " ej barátom .. ehhez is hülye vagy még, mutass jobbat, ugyis tudom, hogy rosszabb lesz"

#83 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 01:24

idézet:
Ezt írta Mumia:

Xvid enkódolása is lassabb és a lejátszáshoz is jóval nagyobb erőforrások kellenek.

[/quote]

Nálam pont fordítva, az xvid enkód megy mondjuk 16 Fps-el, a vp62 meg 2-3 fps-el. Lejátszáskor terhelés xvid-el 25% alatt marad, vp62-vel 40-50%. (ha mediaplayer játssza le)

#84 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 01:33

Azt még elfelejtettem, hogy realtime rögzítéskor Xvid-ben tudok 768 x 576-ban rögziteni 3-4 ezer kbit/s( ez akkor jó, ha jó minőségben akarok visszanézni egy műsort, mert nem voltam tvközelben, és nem akarom utána megtartani, tehát fölösleges kis veszteséggel bazi nagy helyre felvenni, majd az újrakódolással vesződni ), ez viszont vp62-vel az én procimon már nemmegy, 640 x 480-ban egyszerüen ronda a csíkok( nem interlace ) miatt, 320 x 240 ben pedig már nem szívesen rögzítek.

#85 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 02:21

idézet:
Ezt írta agabe:
Azt még elfelejtettem, hogy realtime rögzítéskor Xvid-ben tudok 768 x 576-ban rögziteni 3-4 ezer kbit/s( ez akkor jó, ha jó minőségben akarok visszanézni egy műsort, mert nem voltam tvközelben, és nem akarom utána megtartani, tehát fölösleges kis veszteséggel bazi nagy helyre felvenni, majd az újrakódolással vesződni ), ez viszont vp62-vel az én procimon már nemmegy, 640 x 480-ban egyszerüen ronda a csíkok( nem interlace ) miatt, 320 x 240 ben pedig már nem szívesen rögzítek.[/quote]

asztali DVD recorder? Most buktak 70 alá és pont erre, a time-shift funkcióra a legjobbak. Ha megakarod őrizni, csak lezárod a lemezt és bárhol nézhető azután.
Megmondom, hogy szerintem ezek az mpeg4 derivatív kodekek one-pass módban egyszerűen gyalázatos eredményt adnak, míg az mpeg2-nek is kell adni 6mbit-et ha one pass..
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#86 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 08:36

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

asztali DVD recorder? Most buktak 70 alá és pont erre, a time-shift funkcióra a legjobbak. Ha megakarod őrizni, csak lezárod a lemezt és bárhol nézhető azután.
Megmondom, hogy szerintem ezek az mpeg4 derivatív kodekek one-pass módban egyszerűen gyalázatos eredményt adnak, míg az mpeg2-nek is kell adni 6mbit-et ha one pass..
[/quote]

Asztali DVD recorder-t nem tervezek venni, ha meg akarom őrizni, akkor a múmia által már az elején vázolt módon , vagy hasonlóan rögzítem, azután tömörítem, és utána írom ki. Gondolkozom DVD-író vásárláson, akkor lehet jogosultsága az mpeg2 tömörítésnek nálam ( azonkívül a gépes DVD író több mindenre használható mint az asztali), addig viszont (és ez a része azután is marad) amit úgyis csak megnézek, és azután törlöm, azt divix-be veszem fel, max 4000kbps-en,( sőt ha nem forma1, vagy hasonlóan számomra preferáltabb műsor a felvevendő, akkor 320 X 240 -be 1500 kbps-el tökéletes) hidd el nagyon is megfelelő minőséget ad, sokkal jobbat mint a VHS videok, akkor meg minek vegyek külön asztali DVD felvevőt?.. nem is igazán a topic témájába vág.

[ 2004. március 06.: agabe szerkesztette a hozzászólást ]

#87 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 08:43

idézet:

[/quote]

ha mpeg2-nek 6mbit kell, akkor miért gondolod, hogy a tömörebb mpeg4-nek nem elég a 4mbit?? :), de ez is csak 768 X 576-ban természetesen, kissebb felbontással csökken a szükséges bitráta is.

#88 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 10:47

idézet:

[/quote]

Megmondhatod. Csak éppen egy lyukas két fillérest nem adok a szavadra, mert éppen az ellenkezőjét tapasztaltam. Ugyanis VP61, 1 pass 5000kbit-el teljesen jó képet nyújt 1280x720-ban.

Sokkal kisebb a különbség 1-pass és 2-pass minősége között, mint bármelyik egyéb kodekkel.

#89 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 10:58

idézet:
Ezt írta agabe:
. ehhez is hülye vagy még, mutass jobbat, ugyis tudom, hogy rosszabb lesz"[/quote]

Ha azt állítod, hogy van jobb, akkor egyértelmű, hogy megkérdezem, hogy mi a jobb, mit vártál?

De mondtam, nekem felvételekre nem vált be az XVID és a DIVX. Viszont ha nagyon kis helyre akartam tenni filmet mpeg2-ből arra jobb az XVID. 1cd-re rámegy vele egy másfél órás film, elfogadható minőségben.

Viszont az 50fps videó, és a HD felbontás tömörítésére sokkal sokkal jobb a VP61. Az XVID lehet, hogy sima 25fps videónál valamivel kisebb igényű, ebben tévedtem, mert az 50 fps videóra emlékeztem, annak a visszajátszásakor kisebb a cpu használata VP6-nak.

És a zajos TV-felvételek tömörítésében is jobb valamivel.

#90 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 11:20

idézet:
Ezt írta Mumia:

Ha azt állítod, hogy van jobb, akkor egyértelmű, hogy megkérdezem, hogy mi a jobb, mit vártál?

De mondtam, nekem felvételekre nem vált be az XVID és a DIVX. Viszont ha nagyon kis helyre akartam tenni filmet mpeg2-ből arra jobb az XVID. 1cd-re rámegy vele egy másfél órás film, elfogadható minőségben.

Viszont az 50fps videó, és a HD felbontás tömörítésére sokkal sokkal jobb a VP61. Az XVID lehet, hogy sima 25fps videónál valamivel kisebb igényű, ebben tévedtem, mert az 50 fps videóra emlékeztem, annak a visszajátszásakor kisebb a cpu használata VP6-nak.

És a zajos TV-felvételek tömörítésében is jobb valamivel.
[/quote]

Nem tudok jobbat, mivel kevésbé értek a témához mint te, csak úgy tűnt, amit mondtál, az kicsit pikírt volt, de lehet hogy csak félreértelmeztem, akkor bocsi :)

#91 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 16:06

idézet:
Ezt írta Mumia:

Megmondhatod. Csak éppen egy lyukas két fillérest nem adok a szavadra
[/quote]

Személysekedni nem kell. Szubjektive úgy vagyok vele, hogy nekem az mpeg4 kodekek artifact-jei zavaróak, látom őket, idegesítenek és ezt még akkor is tapasztalom ha határ a csillagos ég alapon adsz nekik 9mbit sávszélt. Bizony bizony a szép windowsmedia9 demók torka is véres...

#92 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 18:16

Bocs, nem személyeskedésnek szántam, nem általánosságban írtam, hanem kizárólag ebben az esetben nem hiszek a szavadnak mivel egészen mást tapasztaltam.

De még mindig egy 1500kbites Mpeg4 mint egy agyonkockásodó 3000-es Mpeg2.

#93 Felhasználó inaktív   JaSe820 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 08:21

Hello!

Király a topic, csak kár, hogy nem 2 hónappal a kezdése előtt született :(.

Valaki segítsen már, mert mostmár qrvára elegem van.

Felvettem a TV-ből 73 darab kb. 10perces epizódot. A felvételek Winfast kártyával, Xvid codekkel készült 640x480as .avi-k 1000kb/s-al, a hang mpg1 layer3. Nnnamost: ebből szeretnék én DVD-t hegeszteni de bármilyen mpg2 átalakítóval próbálkozok, ugyanzat a hibát adja. Éspedig: a 10 perces film végére a hang szép fokozatosan "lemarad" úgy 3-4 másodperccel. ( Természetesen az .avi-knál nincs csúszás)

Az átalakításoknál én a következő beállításokat "erőltettem":
720x576, vbr. max 5000 kbit/s, hang mpg 160kbit/s (depróbálkoztam cbr4000, cbr5000-el is)

Amivel próbálkoztam, de nem segített:

-az alap avi-k fps-e változó (pl:25.1113) volt, átalakítottam 25fps-re (igaz így a bitráta csúszott el)
-visszaalkítottam egy filmet uncompressedre (kb14gbyte lett), a hangot uncompressed wav 16bit, 48000Hz
-egy átalakított mpg2 file-hoz hozzáfűztem az eredeti .avi-jának .mpg hangját és próbáltam a .wav-al is
-próbáltam Tmpgenc-el, CCE-vel, UleadDVDmovie Factory és egy csomó más dvd creator progival
-próbáltam a hangot bazirgálni átalakítás 44-48 KHz, még AC3-at is csináltam abbból a fos hangból, de semmi...MIÉRT??? :mad:

Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném

#94 Felhasználó inaktív   JaSe820 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 10:25

Látom sajnos senkinek sincs ötlete.

Annyit sikerült megtudnom, hogy hol a probléma. Az alap .avik hangja mp3. Ha ezt átalakítom uncompressed .wav-á, a hossza akkora lesz mint a filmé mégis a hangból valamiért hiányzik 2 mp. Addig jutottam, hogy mpg tömörítésű .wav-ot sikerül kiszednem ami hosszabb mint a film 2mp-el. Ezt kellene valahogy "shrinkelni" a film hosszára, majd átalakítani 44 KHz-es, 16bit-es stereo wav-á és úgy összefűzni az eredeti .avi-val. Csak annyi bajom van, hogy a nekem meglévő programok (cooleditpro, Audioedit, stb.) nem tudnak csak %-osan megadva shrinkelni.
Ezt még majd ki kell találni, hogy mennyi az arány.

A topic elején nagyon korrekt a film digizés leírása (én is így csinálom legközelebb) viszont a hangokról nem nagyon volt szó.
Nos tapasztalat alapján azt mondom senki se digizze egyből mp3-ra a hangot, ha utólag még akarja bazirgálni.

Bocs ha bőlére eresztettem, de ne járjatok így mint én.

#95 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 10:58

idézet:
Ezt írta JaSe820:

Annyit sikerült megtudnom, hogy hol a probléma. Az alap .avik hangja mp3. Ha ezt átalakítom uncompressed .wav-á, a hossza akkora lesz mint a filmé mégis a hangból valamiért hiányzik 2 mp. Addig jutottam, hogy mpg tömörítésű .wav-ot sikerül kiszednem ami hosszabb mint a film 2mp-el. Ezt kellene valahogy "shrinkelni" a film hosszára, majd átalakítani 44 KHz-es, 16bit-es stereo wav-á és úgy összefűzni az eredeti .avi-val. Csak annyi bajom van, hogy a nekem meglévő programok (cooleditpro, Audioedit, stb.) nem tudnak csak %-osan megadva shrinkelni.

A topic elején nagyon korrekt a film digizés leírása (én is így csinálom legközelebb) viszont a hangokról nem nagyon volt szó.
Nos tapasztalat alapján azt mondom senki se digizze egyből mp3-ra a hangot, ha utólag még akarja bazirgálni.

[/quote]

Olvasd be az eredeti avi állományaidat valamilyen "normális" szerkesztö programba (pld. Adobe Premiere) majd ebböl exportáld a videot és az audiot.
(ha szükséges itt elvégezheted az ujraszikronozást is)

#96 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 12:50

idézet:
Ezt írta JaSe820:
...Amivel próbálkoztam, de nem segített:

-az alap avi-k fps-e változó (pl:25.1113) volt, átalakítottam 25fps-re (igaz így a bitráta csúszott el)...
[/quote]
Szeva Jase!

Sztem vhol itt van elhantolva az eb...
Ezt próbáltad már?
VirtualDubMod
- File/Open...
- Video/Frame rate/Change so video and audio.../Convert to fps: 25/OK
- File/Save as/...alul a Direct Stream Copy legyen kijelölve
- Majd ezt próbáld átkonvertálni mpeg2-be.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#97 Felhasználó inaktív   JaSe820 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 13:16

idézet:
Ezt írta wpepi:

Olvasd be az eredeti avi állományaidat valamilyen "normális" szerkesztö programba (pld. Adobe Premiere) majd ebböl exportáld a videot és az audiot.
(ha szükséges itt elvégezheted az ujraszikronozást is)
[/quote]

Próbáltam, de nálam annyira belassul az Adobe, hogy befonom a hajam mire scrolloz egyet a progi. De ha nincs más megpróbálom. Köszi

#98 Felhasználó inaktív   JaSe820 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 13:20

idézet:
Ezt írta Do-It-Yourself:

Szeva Jase!

Sztem vhol itt van elhantolva az eb...
Ezt próbáltad már?
VirtualDubMod
- File/Open...
- Video/Frame rate/Change so video and audio.../Convert to fps: 25/OK
- File/Save as/...alul a Direct Stream Copy legyen kijelölve
- Majd ezt próbáld átkonvertálni mpeg2-be.
[/quote]

Szeva!

Ezt még nem, csak a video frt 25fps-re. Köszi megpróbálom.

[ 2004. március 12.: JaSe820 szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2004. március 12.: JaSe820 szerkesztette a hozzászólást ]

#99 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 13:27

idézet:
Ezt írta agabe:

ha mpeg2-nek 6mbit kell, akkor miért gondolod, hogy a tömörebb mpeg4-nek nem elég a 4mbit?? :), de ez is csak 768 X 576-ban természetesen, kissebb felbontással csökken a szükséges bitráta is.
[/quote]

Nem azt mondodm hogy tomeorebb. Az mpeg4-nek ha a fajad tetejere is lesznek randa artifact-jei viz es texturaval rendelkezo feluletek eseten. Ez a 2 dolog amit az mpeg4 egyszeruen nem tud normalisan visszaadni. Az mpeg2 ellenben olyan, hogyha megkapaja az optimalis bitrate-et akkor gyakorlatilag transzparens.

#100 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 13:31

idézet:
Ezt írta JaSe820:

[/quote]

Tanulsag: ne hasznalj VBR mp3-at felvetelre ;)

Téma megosztása:

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »