idézet:
Ezt írta malvin:
XP
es azt mar lattad, hogy mas avi-nal nem okoz gondot sem a bicubic sem a ketszeres ConvertToYuY2?
Mellesleg, en eppen azert szerettem eddig a DVD2SVCD-t, nert az tudta, hogy mikor mit kell csinalni.
Eredetileg TMPGEnc-vel kezdtem, de azzal mindig csak masodikra, harmadikra sikerult egy konverzio.[/quote]
Probald meg azt elso korben hogy smartripperrel vagy robot4rip-pel lerippeled a szukseges reszeket es erre rip-re szabaditod ra a dvd2svcd-t.
SVCD segitseg
Elküldve: 2003. 10. 10. 18:39
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2003. 10. 10. 20:31
idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
Probald meg azt elso korben hogy smartripperrel vagy robot4rip-pel lerippeled a szukseges reszeket es erre rip-re szabaditod ra a dvd2svcd-t.[/quote]
Jo regen volt, ezert lehet, hogy elkerulte a figyelmedet, ezek internetrol letoltott avi-k (nincs honnan lerippelni, ha csak ki nem kolcsonzom a DVD-t a videotekabol).
Amugy mar 1000-szer elhataroztam, hogy nem toltok le, inkabb raszanom azt a par szaz forintot, mert lenyegesen gyorsabb es lenyegesen problema mentesebb... de meglattam ezt a par avi-t es nem tudtam megallni.
Elküldve: 2003. 10. 10. 23:29
idézet:
Ezt írta malvin:
Jo regen volt, ezert lehet, hogy elkerulte a figyelmedet, ezek internetrol letoltott avi-k (nincs honnan lerippelni, ha csak ki nem kolcsonzom a DVD-t a videotekabol).
Amugy mar 1000-szer elhataroztam, hogy nem toltok le, inkabb raszanom azt a par szaz forintot, mert lenyegesen gyorsabb es lenyegesen problema mentesebb... de meglattam ezt a par avi-t es nem tudtam megallni.[/quote]
Ha avi a forrás, akkor lehet videokodekgond is.
Elküldve: 2003. 10. 12. 12:30
idézet:
Ha avi a forrás, akkor lehet videokodekgond is.[/quote]
na de melyik codec-el van a gond?
mert a WinDVD (sajat mpeg2 codec-je van) jol lejatsza.
De lejatsza pl. a Zplayer is, ami az ACEMegaCodecs-ben levo "nemtommit" hasznalja.
[ 2003. október 12.: malvin szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 12. 23:00
idézet:
Ezt írta malvin:
na de melyik codec-el van a gond?
mert a WinDVD (sajat mpeg2 codec-je van) jol lejatsza.
De lejatsza pl. a Zplayer is, ami az ACEMegaCodecs-ben levo "nemtommit" hasznalja.
[ 2003. október 12.: malvin szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Hoppp ACEMegaCodecs. No ez a baj....
Elküldve: 2003. 10. 13. 06:51
idézet:
Hoppp ACEMegaCodecs. No ez a baj....[/quote]
meglehetosen szukszavu vagy...
masreszt en azert nem erzem akkora nagy bajnak!
ha ez nincs, akkor csak WinDVD-vel lehet mpeg2-t lejatszani, igy meg a osszes tobbi lejatszoval is.
Amugy ezt meg valahogy tulelnem, de ha nincs ez a codec pack, akkor pl. a TMPGEnc mpeg cut&merge funkciojanal sincs kep, ami mar egy kicsit kellemetleenebb.
btw. a TMPGEnc "majdnem" siman jol megcsinalja. Egyeduli problema, hogy valamiert ketsszer hosszabnak kepzeli az avi-t, mint amennyi valojaban, es azt a plusz feketeseget konvertalas utan le kell vagni.
Tekintettel az eddig tapasztalt "oriasi informacio dompingre", lehet hogy lemondok arrol, hogy megtudjam miert nem szereti a DVD2SVCD ezeket az avi-kat, es megcsinalom TMPGEnc-vel.
Ezert esetleg valaki megmagyarazna, hogy mire jo TMPGEnc-ben az a temerdek source aspect ratio (VGA 1:1, ketfele PAL, stb.) - ez az, amivel annak idejen nem igazan boldogultam.
Elküldve: 2003. 10. 13. 07:32
idézet:
Ezt írta malvin:
meglehetosen szukszavu vagy...
masreszt en azert nem erzem akkora nagy bajnak!
ha ez nincs, akkor csak WinDVD-vel lehet mpeg2-t lejatszani, igy meg a osszes tobbi lejatszoval is.
Amugy ezt meg valahogy tulelnem, de ha nincs ez a codec pack, akkor pl. a TMPGEnc mpeg cut&merge funkciojanal sincs kep, ami mar egy kicsit kellemetleenebb.
btw. a TMPGEnc "majdnem" siman jol megcsinalja. Egyeduli problema, hogy valamiert ketsszer hosszabnak kepzeli az avi-t, mint amennyi valojaban, es azt a plusz feketeseget konvertalas utan le kell vagni.
Tekintettel az eddig tapasztalt "oriasi informacio dompingre", lehet hogy lemondok arrol, hogy megtudjam miert nem szereti a DVD2SVCD ezeket az avi-kat, es megcsinalom TMPGEnc-vel.
Ezert esetleg valaki megmagyarazna, hogy mire jo TMPGEnc-ben az a temerdek source aspect ratio (VGA 1:1, ketfele PAL, stb.) - ez az, amivel annak idejen nem igazan boldogultam.[/quote]
kodekpakk ügyben kukkants át [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=15&t=003578"]IDE.[/url]
TMPGEnc-nél az optionsban legyen bejelölve a "register for vfapi, vagy mi.
A varázslója csinál hülyeségeket: ezt a túlméretezés dolgot már Lipton is felfedezte ha jól emlékszem, a legegyszerűbb megoldás, ha nem használod
A rengeteg source aspect ratio közül meg egyszerűen azt kell használni, amilyen a bemenő adatod. Avi-knál leggyakrabban az 1:1-et (a film felbontása megegyezik az oldalaránnyal), full screen (keep aspect ratio)-val.
[ 2003. október 13.: closed szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 13. 07:37
Elküldve: 2003. 10. 13. 09:29
Meg tudjátok mondani, hogy AC3-as avit át lehet-e konvertálni SVCD-re úgy hogy az 5.1-es hang megmaradjon?
Melyik a legjobb,leggyorsabb progi ami ezt megcsinálja?
VirtualDub+Tmpgenc-et használok de kiírja hogy a hang nem támogatott.
Előre is köszi
Elküldve: 2003. 10. 13. 13:13
idézet:
Ezt írta closed:
A rengeteg source aspect ratio közül meg egyszerűen azt kell használni, amilyen a bemenő adatod. Avi-knál leggyakrabban az 1:1-et (a film felbontása megegyezik az oldalaránnyal)[/quote]
na igen!
de honnan tudom meg, hogy "milyen a source"?
Van mindenfele "vizslatom". A legjobbnak az ABCAvi tunik, es lehet, hogy ki is irja ezt az informaciot, csak en nem tudom hogyan kell kiolvasni - mert ilyet, hogy VGA meg 4:3 625 line PAL meg 4:3 625 line PAL 704x576 nem latok sehol.
Tehat?
A varazslot sem hasznalom.
A kezdolapon megnyit azutan start (esetleg Settings - foleg ha tudnam mit/hogy - ld. elobb). Ennek ellenere azt mondja, hogy a film kb. 40e frame pedig csak 20.
Elküldve: 2003. 10. 13. 13:52
idézet:
Ezt írta Vizi naplopó:
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani, hogy AC3-as avit át lehet-e konvertálni SVCD-re úgy hogy az 5.1-es hang megmaradjon?
Melyik a legjobb,leggyorsabb progi ami ezt megcsinálja?
VirtualDub+Tmpgenc-et használok de kiírja hogy a hang nem támogatott.
Előre is köszi[/quote]
Nem tartom valószinünek, hogy ezt valaha is meg lehet csinálni. Az SVCD szabvány max 2 csatornát tud tárolni. Ha találsz olyan progit, ami az 5.1-ből csinál Dolby Prologic-ot, akkor még marad valami a térhatásból, de sztem 5.1-et svcd nem vesz be. Azt már egyszerűbb sztem dvd-nek felírni, mint vacakolni vele...
De cáfoljatok meg, mert engem is érdekelne ilyen lehetőség.
A VD-vel File/Save WAV -val ki kell menteni a hangot Direct Stream Copy-val, majd egy ac3dec progival át kell konvertálni a hangot, és úgy már megeszi a tmpgenc.
Elküldve: 2003. 10. 13. 13:58
idézet:
Ezt írta malvin:
na igen!
Van mindenfele "vizslatom". A legjobbnak az ABCAvi tunik, es lehet, hogy ki is irja ezt az informaciot, csak en nem tudom hogyan kell kiolvasni - mert ilyet, hogy VGA meg 4:3 625 line PAL meg 4:3 625 line PAL 704x576 nem latok sehol.
Tehat?[/quote]
Én úgy szoktam, hogy a Virtualdub-ban a File/file information-nál megnézem a felbontást, feljegyszem papírra, nehogy eltévesszem, majd a Resize filternél a gyárilag beírt 320x240-et átírom annyira, amennyit az infó kiírt, és alatta pedig az X felbontást megtartva kiszámolok neki egy 4:3 arányú Y felbontást. Ha tehát fent nem 640 van, az nem baj, mert a képarány a lényeg, és olyankor a tmpgenc-ben már megadhatod az 1:1 VGA-t.
Pl ha 576x261 (*) az infó, akkor a resizénél beírod fentre ugyanezt, kipipálod az "Expand frame and letterbox image"-t, és alulra beírod az 576-nak megfeleő Y értéket, ami 432. Ezt beetetem a tmpgenc-cel.
*(direkt írtam páratlant, mert mindegy, hogy hánnyal osztható, a lényeg az alsó számpár lesz)
Elküldve: 2003. 10. 13. 14:00
idézet:
Ezt írta Gyulavitéz:
Nem tartom valószinünek, hogy ezt valaha is meg lehet csinálni. Az SVCD szabvány max 2 csatornát tud tárolni. Ha találsz olyan progit, ami az 5.1-ből csinál Dolby Prologic-ot, akkor még marad valami a térhatásból, de sztem 5.1-et svcd nem vesz be. Azt már egyszerűbb sztem dvd-nek felírni, mint vacakolni vele...
De cáfoljatok meg, mert engem is érdekelne ilyen lehetőség.
A VD-vel File/Save WAV -val ki kell menteni a hangot Direct Stream Copy-val, majd egy ac3dec progival át kell konvertálni a hangot, és úgy már megeszi a tmpgenc.[/quote]
Tud mpeg layer2 multichannel (5.1) hangot csinalni a vadasz pl a toolame nevu allattal. A hangminoseg ellenberger nem fogja +kozeliten az AC-3 minoseget.
Elküldve: 2003. 10. 14. 01:44
idézet:
ac3/dts hang?[/quote]
igen ac3, de nekem (legalabbis ha jol emlexem) akkor igy mukodott hogy kulon kimentettem a hangot, azt atkonvertaltam wavba, majd utana svcd. vagy te mire gondoltal?
Elküldve: 2003. 10. 14. 01:52
idézet:
Ezt írta Vagany:
A DVD2SVCD nálam erre is (avi2svcd) tökéletes volt. Feliratot is szépen bevette. [url="http://"http://www.macsat.com/filemask1.php?D2S121B2.zip"]http://www.macsat.co...hp?D2S121B2.zip[/url][/quote]
udv!
mi volt a linkben? nem mukodik. majd megprobalom a dvd2..-t csak nekem eddig mukododott a virtualdubos dolog...
Elküldve: 2003. 10. 14. 15:58
idézet:
Ezt írta Gyulavitéz:
NTSC-ben felírtam egy 29.97 fps-es avit svcd-be, és azt vettem észre, hogy vizszintes csíkok vannak a képen. Főleg függőleges irányó mozgásnál látszik. Ez attól van, hogy az ntsc csak 480 sort tartalmaz? Először interlaced-ban kódoltam, azt hittem, azért, de progresszívben is hasonló, csak kicsit antialiasingolva van, de csíkos. (A Baraka-t akarom felírni).[/quote]
A csíkozódás tényleg tipikus interlace-huba, bár főleg vízszintes mozgásnál kéne látszódnia... A felbontás miatt nem illik csíkozódnia, pláne nem mozgástól függően. Az eredeti avi rendben van?
A forrásnál interlace vagy progresszív van beállítva?
[ 2003. október 14.: closed szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 14. 16:08
idézet:
Tud mpeg layer2 multichannel (5.1) hangot csinalni a vadasz pl a toolame nevu allattal. A hangminoseg ellenberger nem fogja +kozeliten az AC-3 minoseget.[/quote]
Sajna az mpeg multichannel-t sok lejátszó nem támogatja. Érdemes előbb egy [url="http://"http://hypercubemx.free.fr/html/mpeg_multichannel_test.html"]TESZTET[/url] csinálni, mert, ha nem támogatja, akkor csak a helyet foglalja majd a lemezen. (sajnos az enyém sem támogatja)
Egyébként a DVD2SVCD-ben is be lehet ezt állítani.
A 2lame nekem nem rémlik, hogy tudna ilyet, ellenben az mpeg51 tuti. (ez is része a dvd2svcd-nek)
Elküldve: 2003. 10. 14. 16:37
idézet:
Ezt írta malvin:
na igen!
Tehat?
A varazslot sem hasznalom.
A kezdolapon megnyit azutan start (esetleg Settings - foleg ha tudnam mit/hogy - ld. elobb). Ennek ellenere azt mondja, hogy a film kb. 40e frame pedig csak 20.[/quote]
Az eredeti, ha avi-ból kódolsz, akkor az esetek 95%-ában az aspect ratio megegyezik a pixelek által meghatározott felbontással, ergo az 1:1 (vga) kell. A többi esetben "felülbírálja" a pixelekből adódó oldalarányt 4:3-ra, vagy 16:9-re. Erre akor lehet szükséged, ha a forrás mondjuk tv-kártyáról, svcd-ről vagy DVD-ről származik, mert pl egy 704x576-os PAL dvd nem adja ki a megfelelő 4:3 (vagy 16:9) arányt: a képet szét kell húzni.
A video arrange method-nak (ismér csak többnyire) a fullscreen(keep aspect ratio) kell. A többire sem nehéz rájönni, hogy mire jó, nem részletezem, talán még annyit, hogy a "no margin(keep AR)" egyfajta primitív pan&scan, vagyis mfelnagyítja a képet annyira, hogy ne legyen alul/felül fekete csík, így viszont a szélesvásznú film két szélét levágja.
A "destination" felbontás svcd esetén 480x576(PAL esetén) mindig, szóval ezt kell beállítani, aspect ratio-nak meg 4:3-at.
A "setting"-et meg mindig fusd át: ha csak betöltöd, és ráböksz a startra, akkor abból sokminden lesz, csak rendes, szabványos svcd nem. Ennél még a varázsló is jobb megoldás...
A "mindenféle vizslató" közül meg a gspot-ot ajánlom: mindent megmod, amit tudnod kell.
Elküldve: 2003. 10. 14. 17:00
idézet:
Ezt írta Gyulavitéz:
Én úgy szoktam, hogy a Virtualdub-ban a File/file information-nál megnézem a felbontást, feljegyszem papírra, nehogy eltévesszem, majd a Resize filternél a gyárilag beírt 320x240-et átírom annyira, amennyit az infó kiírt, és alatta pedig az X felbontást megtartva kiszámolok neki egy 4:3 arányú Y felbontást. Ha tehát fent nem 640 van, az nem baj, mert a képarány a lényeg, és olyankor a tmpgenc-ben már megadhatod az 1:1 VGA-t.
Pl ha 576x261 (*) az infó, akkor a resizénél beírod fentre ugyanezt, kipipálod az "Expand frame and letterbox image"-t, és alulra beírod az 576-nak megfeleő Y értéket, ami 432. Ezt beetetem a tmpgenc-cel.
*(direkt írtam páratlant, mert mindegy, hogy hánnyal osztható, a lényeg az alsó számpár lesz)[/quote]
Először is: azt nem írtad, hogy te ezek szerint vdub-ot használsz frameservernek, enélkül nehezen érthető, amit itt csinálsz.
Alapvetően jó ötlet frameservert használni (én mondjuk avisynth-et használok), csak akkor már egyszerűbb kapásból erre bízni az átméretezést is. Amit itt fent írsz, ott a resize filterrel mindössze a szükséges fekete sávokat rakod hozzá a filmhez: erre a tmpgenc magától is képes, a tényleges átméretezést továbbra is a tmpgenc végzi.