HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#221 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 11. 09:12

idézet:
Ezt írta desiderius:
Van egy Pinnacle PCTV Pro kártyám (a drv. 5.5). WIN 2000 alatt alapvetően jól működik, de XP alatt kb. 1-2 perc után elmegy a hangja. Ha van valakinek valami tippje a megoldásra, előre is köszönöm.[/quote]

Ilyen nekem is volt XP alatt, még ABIT KX7-333R alatt.
Most ABIT NF7-S van, és egy darabig jó volt, de egyszer nekem is előjött ez a hiba.

Én úgy oldottam meg, hogy feltelepítettem minden progit amire szükségem van a PCTV driver-e előtt, és csak utána nyomtam fel rá.
Főleg az ACE megacodec zavar be szerintem.
Meg írták, hogy a Norton Antivirus 2003 is.

Nos nekem mindkettő fent van.
A Nortonnál állítólag ki kell kapcsolni, hogy az MS Messengert ellenőrizze.

Nekem most minden jó működik, az 5.11-es driverrel.
Felvételkor DVD módban 60%-os a porciterhelés. Nem tudom, hogy sok-e vagy kevés, de kábé ennyinek kell lennie szerintem. Proci AMD XP1700+, felnyomva 2310Mhz-re, ami olyan 3100+-nak felel meg.
k s

#222 Felhasználó inaktív   Jimay 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 17:53

idézet:
Ezt írta KZKZKZ:
Mégvalami:
Ez a "visionid.dll" elvileg akkor nekem jó, nem?
Tehát nem a RAVE megy fel, mivel PcTV Pro kártyám van. IGaz?
[/quote]

Jó. Az 5.11 driverben benne van. Ha nem tünteted el drasztikusan az 5.11-es drivert a gépről, akkor nem is szükséges felülírni. Nálam sima 5.10 uninstall + 5.50 install után nem kellett, csak a windows újratelepítésekor. Persze ha nem lettem volna lusta a regeditre, akkor... :D
Észre fogod venni mert pl. nem enged dvd minőségbe felvenni, ha rave-ként üzemel.

#223 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 19:43

Valószínű már soha nem tudom meg, mi köze a Windows Messengernek a TV kártyámhoz, de a relativitáselméletből is csak a képletet tanultam meg. Köszi a segítséget, bejött.

idézet:
Ezt írta KZKZKZ:

Ilyen nekem is volt XP alatt, még ABIT KX7-333R alatt.
Most ABIT NF7-S van, és egy darabig jó volt, de egyszer nekem is előjött ez a hiba.

Én úgy oldottam meg, hogy feltelepítettem minden progit amire szükségem van a PCTV driver-e előtt, és csak utána nyomtam fel rá.
Főleg az ACE megacodec zavar be szerintem.
Meg írták, hogy a Norton Antivirus 2003 is.

Nos nekem mindkettő fent van.
A Nortonnál állítólag ki kell kapcsolni, hogy az MS Messengert ellenőrizze.

Nekem most minden jó működik, az 5.11-es driverrel.
Felvételkor DVD módban 60%-os a porciterhelés. Nem tudom, hogy sok-e vagy kevés, de kábé ennyinek kell lennie szerintem. Proci AMD XP1700+, felnyomva 2310Mhz-re, ami olyan 3100+-nak felel meg.
[/quote]

#224 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 06:58

idézet:
Ezt írta desiderius:
Valószínű már soha nem tudom meg, mi köze a Windows Messengernek a TV kártyámhoz, de a relativitáselméletből is csak a képletet tanultam meg. Köszi a segítséget, bejött.

[/quote]

Nekem viszont elcsesződött...
Tegnap feltettem az 5.11 helyett az 5.5-öt.
A csatorna keresésnél megörültem, mert jópárnak a nevét is kiírta egyből.

De jött a rossz oldal is...
Elindítottam a Vision-t és azt vettem észre, hogy a hang sokkal előrébb jár, mint a kép!
Volt már hasonló régebben is, de akkor a hang késett, sőt egy idő után el is ment teljesen.
Most nem megy el a hang, hanem késik, és a kép is láthatóan beszaggat.
Ez mitől lehet???
Az 5.11-es driverrel minden rendben volt.
Ilyen jól sikerült az 5.5-ös update?
Már soha nem lesz normális driver a kártyához?

Megnéztem az IRQ kiosztást az eszközkezelőben, és ugyanazon (asszem 19-es) van a PCTV és a GeForce4 videokártya. Lehet, hogy ez a gond? De akkor miért nem szaggatott az 5.11-es driverrel? Az más IRQ-ra tette a kártyát? Lehetséges ilyen? Egyáltalán baj, hogy ugyanazon az IRQ-n van?

:mad: :mad: :mad:
k s

#225 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 06:59

idézet:
Ezt írta lacka:
Hogy legyen mivel bíbelődni:
[url="http://"http://redsun.co.kr/service/file/1059528194/Driver.zip"]http://redsun.co.kr/...8194/Driver.zip[/url]
[/quote]

Ez mire jó? Mit kell vele csinálni?
k s

#226 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 13. 19:37

idézet:
Ezt írta KZKZKZ:

Nekem viszont elcsesződött...
Tegnap feltettem az 5.11 helyett az 5.5-öt.
A csatorna keresésnél megörültem, mert jópárnak a nevét is kiírta egyből.

De jött a rossz oldal is...
Elindítottam a Vision-t és azt vettem észre, hogy a hang sokkal előrébb jár, mint a kép!
Volt már hasonló régebben is, de akkor a hang késett, sőt egy idő után el is ment teljesen.
Most nem megy el a hang, hanem késik, és a kép is láthatóan beszaggat.
Ez mitől lehet???
Az 5.11-es driverrel minden rendben volt.
Ilyen jól sikerült az 5.5-ös update?
Már soha nem lesz normális driver a kártyához?

Megnéztem az IRQ kiosztást az eszközkezelőben, és ugyanazon (asszem 19-es) van a PCTV és a GeForce4 videokártya. Lehet, hogy ez a gond? De akkor miért nem szaggatott az 5.11-es driverrel? Az más IRQ-ra tette a kártyát? Lehetséges ilyen? Egyáltalán baj, hogy ugyanazon az IRQ-n van?

:mad: :mad: :mad:
[/quote]

Az enyémen a VGA meg a TV nincs azonos IRQ-n, tehát ezzel érdemes próbálkozni. A szaggatásról annyit, hogy kb. 1-2 percig nekem is szaggat a legtöbb csatorna, de aztán a következő csatornaváltásig abbahagyja. Egyébként elég sokat próbálkoztam azzal, hogy a megfelelő PCI slotba kerüljön a kártya, erre is érdemes odafigyelni, még akkor is, ha a win 2000+az XP már egész jól kezeli az IRQ megosztásokat. Ha jól emlékszem, a te lapod is ABIT NF-7S.

Még valami: a gyári 5.5-ös CD-n van egy Pinnacle PCI Performance Enahncer nevű program. Ez elméletileg (ha az angolom elég jó hozzá) az esetleges eszközütközéseken segít.

#227 Felhasználó inaktív   radiokr250 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 13. 21:19

Hello

Lene egy kérdésem, miért van az, hogy dvd felvétekor idöként vékony kék csik jelentkezik a képernyö külömbözö területén?
A kátya pctv pro,windows xp ,5.50 driver irq-nem osztozik.
Alaplap MSI KT4-Ultra,1700+ > 2800+ ha nincs húzva akkor is.
(VIA chip)

#228 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 14. 07:06

idézet:
Ezt írta desiderius:
Ha jól emlékszem, a te lapod is ABIT NF-7S.

Még valami: a gyári 5.5-ös CD-n van egy Pinnacle PCI Performance Enahncer nevű program. Ez elméletileg (ha az angolom elég jó hozzá) az esetleges eszközütközéseken segít.
[/quote]

Igen, nekem is NF7-S, és az 5.11-es driverrel nem volt semmi gond.
Megnéztem a lap manuálját, és oda tettem a kártyát, ahol nem oszt meg irq-t.

A "Pinnacle PCI Performance Enhancer" progi nekem is fent volt az 5.11-es driverrel, de az 5.5 nem rakta fel. Nekem nincs meg az eredeti 5.5-ös CD, mert amikor vettem a kártyát, akkor még csak 5.11-est adtak hozzá.

Nincs fent a neten valahol a gyári 5.5-ös CD??? Letölteném...
k s

#229 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 14. 15:48

Hmm, hat nem gondoltam, hogy ha tv kartyat birtokol az ember, majd 30 oldalt kell elolvasni /meg nem tettem meg/.
En egyelore itt tartok:
98se, pctv, install utan a teszt azt mondja, ho vegigmegy mindenen, az overlay utani device tesztnel meg azt mondja, hogy device driver is in use by an oher application, vagy vmi ilyesmi. Es hogy csukjam azt be, majd futtassam le ujra ezt a tesztet. Mar tok leszedtem az egeszet, leszedtem ace-t is, igy se mux. Van vkinek vmi tippje? Egy masik particion van win2k-m is, azon anno gond nelkul ment elsore /de en 98alatt szeretnem hasznalni/.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#230 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 14. 17:11

idézet:
Ezt írta KZKZKZ:

Igen, nekem is NF7-S, és az 5.11-es driverrel nem volt semmi gond.
Megnéztem a lap manuálját, és oda tettem a kártyát, ahol nem oszt meg irq-t.

A "Pinnacle PCI Performance Enhancer" progi nekem is fent volt az 5.11-es driverrel, de az 5.5 nem rakta fel. Nekem nincs meg az eredeti 5.5-ös CD, mert amikor vettem a kártyát, akkor még csak 5.11-est adtak hozzá.

Nincs fent a neten valahol a gyári 5.5-ös CD??? Letölteném...
[/quote]

Ebben sajnos nem tudok segíteni, letöltögetésben nem vagyok otthon.

Más. Hogyan lehet végérvényesen eltüntetni a Windows messenger nevű borzadályt. Minden Outlook indításkor előjön (pedig a Win összetevők közül már leszedtem), tehát azonnal elhallgat a TV.

#231 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 15. 07:18

idézet:
Ezt írta desiderius:

Ebben sajnos nem tudok segíteni, letöltögetésben nem vagyok otthon.

Más. Hogyan lehet végérvényesen eltüntetni a Windows messenger nevű borzadályt. Minden Outlook indításkor előjön (pedig a Win összetevők közül már leszedtem), tehát azonnal elhallgat a TV.
[/quote]

Az Outlook beállításoknál lehet valahol kikapcsolni az üzenetközvetítő szolgáltatást, vagymit...

Különben ez tényleg marha érdekes, mert én is eltávolítottam a windows összetevői közül, erre az outlook mégis használja. :eek: Ügyes...
k s

#232 Felhasználó inaktív   drumlin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 18. 12:48

sziasztok!
balek módra vettem egy pctv kártyát távirányító nélkül.
ha nem lehet külön venni hozz (márpedig nem lehet), hogyan tudnám megoldani a remote-ot?
gondoltam veszek egy tanítható távirányítót, ahhoz kellene irda port+szoftver.

ez működne valahogy?

#233 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 18. 20:42

idézet:
Ezt írta drumlin:
sziasztok!
balek módra vettem egy pctv kártyát távirányító nélkül.
ha nem lehet külön venni hozz (márpedig nem lehet), hogyan tudnám megoldani a remote-ot?
gondoltam veszek egy tanítható távirányítót, ahhoz kellene irda port+szoftver.

ez működne valahogy?
[/quote]

HI

A gyári PCTV távirányító nagyon jó, egyszerűen programozható,más alkalmazásokat is kezelhetsz vele(winamp, bsplayer stb.), még az egérkurzor is vezérelhető vele.

Ezért én a helyedben eladnám a kártyát és vennék egy távirányítós verziót. Lehet hogy így sok állítgatást,időt spórolsz meg.

#234 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 19. 09:03

idézet:
Ezt írta tamas13:

HI

A gyári PCTV távirányító nagyon jó, egyszerűen programozható,más alkalmazásokat is kezelhetsz vele(winamp, bsplayer stb.), még az egérkurzor is vezérelhető vele.

Ezért én a helyedben eladnám a kártyát és vennék egy távirányítós verziót. Lehet hogy így sok állítgatást,időt spórolsz meg.
[/quote]

erre ,melyik a legjobb progi ? Egy liirás hozzá esetleg ?
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

#235 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 23. 21:22

idézet:
Ezt írta Emre:

erre ,melyik a legjobb progi ? Egy liirás hozzá esetleg ?
[/quote]

Hello innen szedheted le: [url="http://"http://free.x3.hu/tamas13/remote.zip"]http://free.x3.hu/tamas13/remote.zip[/url]
Van mellette magyar leírás és előre van programozva neked csak az egyes programok elérési útját kell beállítanod.

Persze később szabadon szerkesztheted is a cfg fájlt.

#236 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 27. 12:46

Egy kollegam vett ma egy "Pinnacle PCTV Stereo" nevu kartyat... kicsit meglepodtem mert meg nem hallottam errol a valtozatrol... eddig ugy tudtam hogy van:

Rave = mono kartya semmi extra (kb 10e)
PCTV = mono kartya + taviranyito (kb 15e)
PCTV pro = Stereo kartya + taviranyito + FM radio (kb 20e)

ez meg:

PCTV Stereo = Stereo kartya semmi extra (tehat nincs taviranyito, es talan radio sem) (15e)

Meg nem tudtuk kiprobalni de valoszinuleg radio tuner sincs rajta... egyetlen aprobetus szovegben utalnak ra de se kulon csatlakozoja nincs (amire nincs is szukseg) se buszken nem hirdetik a feature-ok kozt... de egyebkent jo vetelnek tunik nekem pro van de nem hasznalom se a radiot rajta se a taviranyitojat...

Valaki mas talalkozott mar ilyen kartyaval?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#237 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 27. 13:07

idézet:
Ezt írta tamas13:

Hello innen szedheted le: [url="http://"http://free.x3.hu/tamas13/remote.zip"]http://free.x3.hu/tamas13/remote.zip[/url]
Van mellette magyar leírás és előre van programozva neked csak az egyes programok elérési útját kell beállítanod.

Persze később szabadon szerkesztheted is a cfg fájlt.
[/quote]

kösszi ! Este kipróbálom !
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

#238 Felhasználó inaktív   kutyuska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 03. 08:45

Sziasztok

Bár van egy jól működő PVTV Pro összeállításom (iu_vcr + Dscaler ), de a fejembe vettem, hogy az 5.5-ös szoftvert kipróbálom.
Szűz Win2k+Sp3, gyári CD-ről 4.02a telepítése. Minden oké, csak mono a lelkem.
5.5 telepítés a Pinnacle leírás alapján ( 5.5 install elindítás, régi driver uninstall, reboot, 5.5 install). A telepítés lefut, de szoftverhiba miatt nem indul. Az eszközkezelőben kézzel kell az audio és video capture drivereket frissítenem, ugyanis nem az 5.5-öst tette fel. Ezután minden működik, de csak monóban.
Mi lehet a gond?
A 4.02 VisionID.dll-je már nem jó az 5.5 alá.
Tudna valaki segíteni egy működő 5.5-höz tartozó VisionID.dll-lel, vagy ötlettel.

Köszi

Kutyuska
Config 1 :Abit NF-M2 nView, AMD X2 3600+ @2400 Mhz(most még )   2*1024 MB KingMax Mars DDR2 800, DELL 196P ,2x Samsung 250 Gb SATA-II és 160 Gb HDD, Chieftec 360W DF,  LG GSA-4040B supermulti, WinFast DTV2000H,
Config 2: AsRock K8NF4G-SATA2, Sempron 2800+@2000Mhz (250*8 ), 1 Gb KingMax DDR 400, Samsung 80 Gb, LG 16* DVD-ROM, LG1510S

#239 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 03. 12:19

Elozo oldalak valamelyiken talalhatsz PCTV Pro 5.11-es driverbol szarmazo VisionID-t.

#240 Felhasználó inaktív   tomesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 03. 13:54

Bocs, ha már szó volt róla, de 30 oldalt most nem sok kedvem átnyálazni (bár biztos sokat lehet belőle tanulni :) )
A probléma a következő: Vision-ből akarok felvenni, fel is vesz, csak visszajátszásnál, ami nem 640*480 v. egész osztója ennek, akkor szét van húzva a kép v. vízszintesen v. függőlegesen. Remélem érthető…
Ezzel mi a fenét kezdjek…? (Külön capture progit nem akarok használni, van a Vision-nel is elég szívás, elég nekem annak a lelkivilágát kitapasztalni… :D)

P.S:: Amúgy döbbenetes, hogy egyszerűen nem bír a Pinnacle egy normális szoftvert kiadni a kártyáihoz…! Mint a messiást várták sokan az 5.5-öt, erre elcsúszik a hang vele…. Most a ’majd a 6.0-ás!’ az aktuális reménysugár… Gyanítóm lesz ebből még ’majd a 6.5-ös’ meg ’Majd a 7.0-ás m ár tényleg tuti lesz!’… :D
Multimédiás számítógép

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.