Miro PCTV Pro
Elküldve: 2003. 12. 24. 12:50
Nállam is csinálja ,de ha ujra indítod a programot már jól működik.
Elküldve: 2003. 12. 24. 15:20
idézet:
Ezt írta kcsaba:
Második indulásnál már lessz képed.
Nállam is csinálja ,de ha ujra indítod a programot már jól működik.[/quote]
Tényleg.
Valakinek ötlete, hogy ez miért megy? Kiváncsi lennék rá.![]()
Elküldve: 2003. 12. 25. 10:23
Elküldve: 2003. 12. 27. 23:25
Ezt a hibauzenetet irja :

A szoveg:
The wideo thread failed to exit in a timely manner and was forcefully terminated. You may experience further problems.
Nemtom miert nem rakja be a kepet pedig ott van

Remelem tud valaki segiteni.
ProTech
[ 2003. december 27.: ProTech szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 28. 21:25
Szoval megtalalja a kartyat, de azt irja a videojelre (kabelTV antennabemeneten), hogy unknown. Mikozben latom azt a kepet hibas szinekkel es nagyon zajosan, amit a Vision-nal utoljara neztem. A Bt Card/Video Format reszben NTSC van kivalasztva, de nem engedi valtani (szurke). Mi lehet a baj?
koszi
Elküldve: 2003. 12. 28. 22:50
idézet:
Ezt írta ProTech:
Amiota ujra telepitettem a Windowst kb. 2-3 percennkent lefagy a kep a DScalerben es csak a Reset Capture Card segit rajta. Majd ujra kezdi.[/quote]
Tipp: rakd at masik PCI slotba, es telepitsd ujra a kartyat. Figyelj az IRQ utkozesekre.
Nekem egyszer emiatt nem ment rendesen a DScaler.
Elküldve: 2003. 12. 29. 12:33
Most készülök egy PCTV PRO-t venni az új konfigomhoz.
Mi az amire figyeljek? Érdemes egyáltalán ezt a kártyát vennem? A fórumot olvasgatva sok problémát látok felmerülni.
Valaki nem tudná összefoglalni számomra, hogy mit kell tudni erről a kártyáról? Előnyök/hátrányok, stb. Egyszerűen fizikai képtelenség átrágni magam a teljes anyagon. Akár magánban is, hogy itt ne ismétlődjön. Van esetleg jobb, ilyen áron? Eddig azt hittem, hogy ez az egyik legjobb kártya ezen az áron, most azoban egyre bizonytalanabb vagyok....
Elsősorban TV nézésre, TV és VHS anyag digitalizására szeretném használni. A jelet majdnem UPC (olyan, de nem az) kábelből kapná.
Minden véleményt, ötletet, javaslatot szívesen látok!
Elküldve: 2003. 12. 29. 17:30
idézet:
Ezt írta gal3:
Sziasztok!
Most készülök egy PCTV PRO-t venni az új konfigomhoz.
Mi az amire figyeljek? Érdemes egyáltalán ezt a kártyát vennem? A fórumot olvasgatva sok problémát látok felmerülni.
Valaki nem tudná összefoglalni számomra, hogy mit kell tudni erről a kártyáról? Előnyök/hátrányok, stb. Egyszerűen fizikai képtelenség átrágni magam a teljes anyagon. Akár magánban is, hogy itt ne ismétlődjön. Van esetleg jobb, ilyen áron? Eddig azt hittem, hogy ez az egyik legjobb kártya ezen az áron, most azoban egyre bizonytalanabb vagyok....
Elsősorban TV nézésre, TV és VHS anyag digitalizására szeretném használni. A jelet majdnem UPC (olyan, de nem az) kábelből kapná.
Minden véleményt, ötletet, javaslatot szívesen látok![/quote]
Összefoglalni khm nehézkes lenne de megpróbálom:
-A kártyához király Win9X driverek vannak. A TV/Rádió/Teletext is jól működik. (4.02 driver sorozat)
-Mára az újabb driverek erősen bugosak a support minimális a kártyához. (5.xx driversorozat) Az új progi tetü lassú, nincs külön elindítható rádió program, de ami van rádiótámogatás nekem az sem működik. A gyári programmal csak igen gagyi minőségben tudsz felvenni, de az egész felvétel rész közel használhatatlan.
Összegezve a PCTV kártya legnagyobb fegyvere az hogy rengeteget adtak el belőle, és a Pinnacle programjai helyett találhatsz más programokat.
Én most WindowsXP oprendszer alatt a következő programokkal használom a kártyát:
-A gyári 5.5-ös drivert tettem fel.
-A gyári helyett egy külső programozható távirányító programot használok. (vezérli az egérkurzort, rendszerhangerő állítás,kikapcsolás,ablakkezelés, a gyári szoftverek mellett más programok is könnyen vezérelhetőek vele: winamp,powerdvd,dscaler stb.)
-Tv nézésre egy ingyenes programot használok a DScaler-t. Gyorsabb és jobb a képminősége mint a gyári programnak.
-Rádióhallgatásra egy Avermedia TV Phone kártyákhoz készített orosz programot használok ami legalább működik valahogy, hiszen a gyári programmal egyáltalán nem működik nekem a rádió.
-Videófelvételre az Intervideo WinDVR2 programot használom. Ezzel egy 1,6Ghz-es AMD procival +512MB DDR Ram mellett szépen tudok felvenni 640*480 Mpeg2 formátumba, szereóban, az így kapott anyagot a VirtualDubMod-al tudom megvágni és áttömöríteni divx/xvid avi-ba.
Gondolom észrevetted hogy nem sok gyári programot használok a kártyához Windows XP alatt, de azért minden működik.![]()
Ami a legszomorúbb hogy külön-külön mások tudnak jó TV-Rádió-Videófelvevő programokat írni a PCTV-hez, csak maga a gyártó nem.
Fél éve feltettem a Suse Linux 8.2-őt: Tökéletesen megy alatta a PCTV. TV/Rádió/Távirányító, talán azért mert itt sem a Pinnacle írta a drivereket.
Képminőség: Szerintem jó a képminősége a kártyának, de elég régi tervezés ezért vannak jobbak is a piacon, az újabb Terratec tunerek és az ATI all-in wonder is szebb képet ad.
Írtad hogy VHS kazettáról szeretnél digitalizálni, erre én a PCTV-t nem ajánlom mert a videó gyenge szinkronjele miatt elég rossz minőség, hangcsúszás léphet fel, valószínű hogy más tuner kártyával sem érnél el sokkal jobb eredményt. Erre a célra én inkább egy Ati-allinwonder kártyát vennék.
Ahogy olvasgattam a többi TVtuner fórumait, más gyártóknál is komoly problémák vannak a driverekkel.
Talán nézd meg még a Leadtek legújabb TV tuner kártyáját, az elég jónak tűnik.
Bármilyen tunert is veszel alaposan olvasd végig a hozzátartozó fórumot, hogy megfelelően működnek-e a gyári programok, és hogy külső programok is támogatják-e az adott kártyát, mert elég nagy szívások vannak a tunerekkel.
Elküldve: 2003. 12. 30. 09:53
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Tipp: rakd at masik PCI slotba, es telepitsd ujra a kartyat. Figyelj az IRQ utkozesekre.
Nekem egyszer emiatt nem ment rendesen a DScaler.[/quote]
Ez mar egy regi kartya es ujratelepites elott ment es semmit nem valtoztattam a gepen. Win98 es Linux alatt meg mindig jo csak amiota az XP-t ujra raktam azota szorakozik XP alatt. Mar csak arra tudok gondolni, hogy az uj nForce 3.13 vagy Ati 3.10 driverrel akadt ossze. Majd Szilveszter utan megprobalom a regebbiekkel.
Udv.
ProTech
Elküldve: 2004. 01. 06. 22:12
Végigolvastam a topicot, de a problémámra nem találtam meg a választ. IuVCR-val nem tudok stereoban felvenni. Azt írjátok, hogy az audiocrossbaron az AESdigitalt kell választani....nekem ilyen választási lehetőségem nincs is.
PCTVPRO, bt878A, 5.5 Pinnacle driverek
Egyszer emlékszem, hogy volt nekem is ilyen menüponton, de azóta "eltűnt"
2. Mit kell az IuVCR parancssorába írni, hogy stereo legyen az időzített felvétel?Mindenki csak azt írja, hogy be kell írni, de ebből a magamfajta láma sajnos nem ért..
segítsetek!
[ 2004. január 06.: Borely szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 06. 22:38
idézet:
Ezt írta Borely:
2. Mit kell az IuVCR parancssorába írni, hogy stereo legyen az időzített felvétel?Mindenki csak azt írja, hogy be kell írni, de ebből a magamfajta láma sajnos nem ért..[/quote]
/AXB:5
Elküldve: 2004. 01. 06. 22:49
idézet:
Ezt írta nyunyu:
/AXB:5[/quote]
Köszönöm a választ! Lenne még egy kérdésem:
Amikor a videokodeket ki kell választani akkor picvideo MJPEG kodekből 2 is van az IuVCR-ban, az egyik elé [DS], a másik elé [VfW] van biggyesztve. Mindegy melyiket használom WinXP alatt? Ha jól tévedek DS=DirectShow VfW=VideoforWindows (és akkor mi a WDM??? , XP alatt nem az kell? Teljes a tanácstalanságon/tudatlanságom)
Egyéb parancssori paraméterek leírása megtalálható valahol?
[ 2004. január 06.: Borely szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 07. 09:43
Nekem is lenne egy problémám. Novemberben lecseréltem az addigi 1200MHz-es athlonom egy 2500-as Bartonra. Csere előtt semmi problémám nem volt, csere után az oprendszer nem volt újratelepítve csak a processzor lett cserélve, de a kép teljesen rossz lett vision alatt és felvételkor is iszonyúan csíkoz. Dscaler-el a TV képe jó, mondjuk ezt használom rendszeresen tehát ezzel nem is lenne gond, de felvenni nem tudok csak valami iszonyatosan rossz minőségű csíkos izét kapok. Azóta már újra lett telepítve a win és mind 98 alatt mind XP alatt ugyan ez a helyzet, bármelyik driver-el is. Lett táp cserélve nagyobra hátha az a baj de így sem változott semmi. Mi problémát okozhatott a nagyobb processzor, mi lehet a baj? Mert pont azért vettem egy erősebb processzort mert már éppen sikerült belőni, hogy hogyan tudok normálisan felvenni TV műsort, ez meg így bosszantó.
Egyébként MSI KT4 Ultra, 2500 Barton, 512RAM, 9600pro, Audigy.
Elküldve: 2004. 01. 07. 10:11
idézet:
Ezt írta Borely:
Amikor a videokodeket ki kell választani akkor picvideo MJPEG kodekből 2 is van az IuVCR-ban, az egyik elé [DS], a másik elé [VfW] van biggyesztve. Mindegy melyiket használom WinXP alatt? Ha jól tévedek DS=DirectShow VfW=VideoforWindows[/quote]
Neked a DirectShow kell, VfW az mar elavult felulet, DirectX 6 elott hasznaltak az egyes codecek egymashoz illesztesere.
Hmm, most nezem, a DivX 5.05 meg a VfW szerint mukodik...
idézet:
(és akkor mi a WDM??? , XP alatt nem az kell?[/quote]
Windows Driver Model, eszkozmeghajto "szabvany", hogy egy driver kelljen az osszes Win-hez. (98SE/98ME/2000/XP/2003)
idézet:
Egyéb parancssori paraméterek leírása megtalálható valahol?[/quote]
Persze, az iuVCR helpjeben...
Elküldve: 2004. 01. 07. 10:21
idézet:
Ezt írta Hegman:
Nekem is lenne egy problémám. Novemberben lecseréltem az addigi 1200MHz-es athlonom egy 2500-as Bartonra. Csere előtt semmi problémám nem volt, csere után az oprendszer nem volt újratelepítve csak a processzor lett cserélve, de a kép teljesen rossz lett vision alatt és felvételkor is iszonyúan csíkoz
...
Lett táp cserélve nagyobra hátha az a baj de így sem változott semmi. Mi problémát okozhatott a nagyobb processzor, mi lehet a baj?[/quote]
Jobban ingadozik az alaplapon a tapfesz nagyobb processzorral, erre erzekeny a PCTV Pro.
Errol sajnos a Pinnacle tehet, nem szuri a tapfeszt...
Amugy nekem is csikoz Bartonnal a PCTV Pro-m, mig multkor atrakva a regi, celeronos gepembe hibatlan kepe volt.
Elküldve: 2004. 01. 07. 10:47
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Jobban ingadozik az alaplapon a tapfesz nagyobb processzorral, erre erzekeny a PCTV Pro.
Errol sajnos a Pinnacle tehet, nem szuri a tapfeszt...
Amugy nekem is csikoz Bartonnal a PCTV Pro-m, mig multkor atrakva a regi, celeronos gepembe hibatlan kepe volt.[/quote]
És erre van valami megoldás?
Vagy fabrikáljak neki egy külön tápot :confused: ?
Elküldve: 2004. 01. 07. 18:12
idézet:
Ezt írta ProTech:
Ez mar egy regi kartya es ujratelepites elott ment es semmit nem valtoztattam a gepen. Win98 es Linux alatt meg mindig jo csak amiota az XP-t ujra raktam azota szorakozik XP alatt. Mar csak arra tudok gondolni, hogy az uj nForce 3.13 vagy Ati 3.10 driverrel akadt ossze. Majd Szilveszter utan megprobalom a regebbiekkel.[/quote]
Sikerult megoldani a problemet. A ludas a Windows Messenger volt, amit csak XP-Antispy nevu programmal lehet lepucolni a rendszerrol. Pontosan 2 percenkent megakasztotta a kepet.
Udv.
ProTech
Elküldve: 2004. 01. 07. 20:46
Egy darab, 3 labu, fesztabra emlekezteto alkatreszt sem talalok rajta, csak kettonek a helyet

[ 2004. január 07.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 09. 16:58
Elküldve: 2004. 01. 09. 21:08
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Meg tudna mondani vki, hogy melyik a feszstab IC a 3. generacios PCTV Pro-n?
Egy darab, 3 labu, fesztabra emlekezteto alkatreszt sem talalok rajta, csak kettonek a helyet
[ 2004. január 07.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nem 3lábú az. Mivel smd a kicsike.
Rá vagyon irva, hogy 78M05.
Legalábbis nálam.
[url="http://"http://www.solarbotics.net/library/datasheets/78M05.pdf"]http://www.solarboti...heets/78M05.pdf[/url]
To-252 tokozású.
Hogy hol van, arról nagy nehezen találtam egy használható képet:
[url="http://"http://itc.ua/article.phtml?ID=5882"]http://itc.ua/article.phtml?ID=5882[/url]
Itt klikk a képre a nagyitáshoz. A képen a kártya fejjel lefelé van. Normál nézet szerint a tuner doboza felett van a kisebb fehér cimke felett közvetlenül a panelen a stab.
Legalábbis ezen a verzión.
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?