Vezetek nelkuli LAN
Elküldve: 2004. 01. 11. 01:28
Kell vmi plusz beállítás esetleg a cuccon? Vagy ilyen ipcímekkel simán lát mindenki mindenkit?
THX
Elküldve: 2004. 01. 11. 09:56
idézet:
Ezt írta Pierre.hu:
Sziasztok!
A tapasztaltabbak segitseget kernem (pl mipha jol emlekszem
)! Anno meg amikor indult itt a wireless topic, akkor keresgeltem anyagot a szakdolgozatomhoz es sokan segitettek. Most ismet segitseget szeretnek kerni! Oriasi segitseg lenne, ha egy tobb host os halozat telepitesenek tervet es annak kiepiteset megosztana velem vki! Gondolom sokan nem nagyon foglalkoznak a "papirmunkaval", de szeretnek egy jo kis kover anyagot egy esetleges nagyobb halozat terverol es megvalositasarol!
Koszonom!
Udv:
Pierre
[ 2004. január 11.: Pierre.hu szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Hát igazad van, nem nagyon bajlódnak az emberek a papírmunkával, de néha muszály. Én most csinálom két helyre is a rendszertervet, az egyik alapvetően vezetékes hálózat, és egy pont-pont wireless van csak benne, a másik ízig vérig wireless, igazi csemege. Kb 2-3 hét, amíg elkészül. Mailben rugdoss, hogy hogy állok vele!
Elküldve: 2004. 01. 11. 09:57
idézet:
Ezt írta calibra:
Nekem azt mondjátok meg lécci (biztos volt már róla szó, de fáradt vagyok végigolvasni, és aki ért hozzá, gyorsan tud válaszolni), hogy van egy switchel felépített kis helyi háló. Hozzá lehet egy wireless ap-t illeszteni úgy, hogy összedugom utpvel, és minden gépnek 192.168.0.xxx a címe?
Kell vmi plusz beállítás esetleg a cuccon? Vagy ilyen ipcímekkel simán lát mindenki mindenkit?
THX[/quote]
IGEN
NEM
IGEN
Elküldve: 2004. 01. 11. 12:12
idézet:
Ezt írta Derlie:
Én is pont ezt nézegetem, meg mellé még vennék egy
[url="http://"http://www.mistral.hu/uj/admin/leir/out2.phtml?termek=2007431"]ilyent[/url] ami ugyszint 802.11b-t támogat vagy mit csinál vele.
Szerinted, vagy szerintetek menni fog? Kb 50m ablakokon belül, az utca túloldala...? Választ várok![]()
Pls valaki[/quote]
Na, én válaszolok neked, bár nincs semmilyen WLANos tapasztalatom... Szóval szerintem mennie kell, ez nem nagy távolság. A kérdés csak az, és ez izgat engem is, hogy mennyire megbízható ez a cucc? Meg úgy általában milyen?
Ami engem leginkább érdekel, hogy ha veszek egy WLANos notebookot, akkor előfordulhat e, hogy valamilyen inkompatibilitás miatt nem megy? Mert ugye ez nem ok a cserére, tehát nem tudom visszavinni. Talán 3 napon belül be lehetne cserélni, de nem szeretnék ilyesmivel szórakozni.
Elküldve: 2004. 01. 11. 12:25
idézet:
Ezt írta mip:
IGEN
NEM
IGEN[/quote]
Köszi mip! ennyi elég is!
Még arra lennék kíváncsi, hogy egy pci wireless hálókártya mennyire eszi a procit, merthogy lehet hogy két régi gépbe (cel 300 körüli és p1 100-200) is tennék ilyet! És lehet hogy gagyi lesz a wireless kártya! (micronet)! Tehát viszi ezeket egy régi gép is gond nélkül?
Köszi!
Elküldve: 2004. 01. 12. 11:56
Koszonom, ha rendelkezesemre bocsatod a tervet! Mailban rugdoslak majd!
idézet:
Ezt írta mip:
Hát igazad van, nem nagyon bajlódnak az emberek a papírmunkával, de néha muszály. Én most csinálom két helyre is a rendszertervet, az egyik alapvetően vezetékes hálózat, és egy pont-pont wireless van csak benne, a másik ízig vérig wireless, igazi csemege. Kb 2-3 hét, amíg elkészül. Mailben rugdoss, hogy hogy állok vele![/quote]
Elküldve: 2004. 01. 12. 13:34
A távolság két szoba, de átvittem egymás mellé is őket, ugyhogy a távolság nem okozhat problémát. Mégis a max. vezeték nélküli sebesség, amit másoláskor elérek a két gép között, ~950 KByte/sec.
Titkosítás kikapcsolva, 54 Megára vagy autora állitva a sebesség, mindegy neki. A PCI kártya programja mutatja, hogy full jel erősség, 54 mega a tx sebesség. Mi lehet a gond, vagy ne is reméljek gyorsabb átvitelt?
Elküldve: 2004. 01. 13. 00:24
Elküldve: 2004. 01. 13. 13:48
idézet:
Ezt írta graffin:
Hi!
Nézegettem ezeket a wireless cuccokat, nekem is otthonra kellene egy router, volt is jelölt, de kedvenc számtech boltunkban rábukkantam [url="http://"http://www.mistral.hu/uj/admin/leir/out2.phtml?termek=2007322&szam=1&user=1"]erre[/url]. Ez finoman szólva is nagyon olcsó. Vajon híg e a leve?![]()
A másik jelölt egy Linksys, de az majd 2x ennyi.
Segítsetek dönteni. Köszi.
g[/quote]
Hali nekem van egy x-micro-m...
Korábban irtam már ról a röviden.
Nagyon jó, amig nem akarsz másolgatni a hálón. Ha igen akkor azt drámai jelerősség és sávszélesség veszteséggel hálálja meg.
Amig csak netezel teljesen korrekt. A router részéről nem tudok nekem ap van.
7/24 Server: Amd Athlon 1900+, 1Gb RAM, 380Gb HD,
Notebook: Fujitsu Siemens Lifebook T3010
Mobilcucc: Sony-Ericsson Z600, Hp Ipaq 3970
Elküldve: 2004. 01. 13. 13:56
idézet:
Ezt írta trapi:
Hali nekem van egy x-micro-m...
Korábban irtam már ról a röviden.
Nagyon jó, amig nem akarsz másolgatni a hálón. Ha igen akkor azt drámai jelerősség és sávszélesség veszteséggel hálálja meg.
Amig csak netezel teljesen korrekt. A router részéről nem tudok nekem ap van.[/quote]
Kösz, asszem maradok a linksysnél. Más forumban is olvastam erről a micro-ról, és nem rajongtak érte. Azt meg nagyon nem akarom, hogy megveszem, és műkösik ugyan, de pl. másolásnál belassul, vagy pl. néha nem lehet hozzá rádióval kapcsolódni, vagy mitudomén. Az ilyen random hibákat nem tudnám elviselni.
[mindez persze nem jelenti azt, hogy a linksys tökéletesebb, csakhát annak mégiscsak reálisabb az ára, és én már szívtam a spórolás miatt...]
g
Elküldve: 2004. 01. 13. 15:15
Elküldve: 2004. 01. 14. 00:59
idézet:
Ezt írta Malcolm:
Aki tud beállításokat, pl(milyen IP cím, vagy hol mit állítsunk, kattintsunk)az kérem ne folytsa magába! Előre is kössz![/quote]
szia!
ad-hoc mode, egy alhalozatbol az IP, ugyanaz a channel, ugyanaz az SSID.. menni fog![]()
Elküldve: 2004. 01. 14. 01:52
1. hogy a MCRONET wireless hálókártyái milyenek? Tapasztalat/kellemetlenség/jó élmény stb. jöhet!
2. hogy egy pci wireless hálókártya mennyire eszi a procit, merthogy lehet hogy két régi gépbe (cel 300 körüli és p1 100-200) is tennék ilyet! És lehet hogy gagyi lesz a wireless kártya! (micronet)! Tehát viszi ezeket egy régi gép is gond nélkül?
3. hogy milyen lehet a GIGABYTE a kedvenc boltunkban látható kb. 15E bruttós Access pointja? Mert a márka nem is roszz, de az ár elgondolkoztató
Köszi
Elküldve: 2004. 01. 14. 02:14
idézet:
Ezt írta calibra:
Én még arra lennék kíváncsi
1. hogy a MCRONET wireless hálókártyái milyenek? Tapasztalat/kellemetlenség/jó élmény stb. jöhet!
2. hogy egy pci wireless hálókártya mennyire eszi a procit,
3. hogy milyen lehet a GIGABYTE a kedvenc boltunkban látható kb. 15E bruttós Access pointja? Mert a márka nem is roszz, de az ár elgondolkoztató?
[/quote]
elso kerdesedre en sajna nem tudok felelni, sose lattam ergo meg nem is hasznaltam ilyen kartyat..
masodik kerdesed erdekeben fellapoztam az en kartyamhoz mellekelt kezikonyvet, ebben minimum szuksegletnek 32 mega ramot, es 300mhz-es procit javasol.. ez ala sztem ne menj.. gondolj bele, h ha meg titkositast is akarsz hasznalni..
nagyobb nevek AP-i sem sokkal dragabbak mar, fene se tudja.. en szemely szerint bizalmatlan lennek, es inkabb adnek ki kicsivel tobb penzt mar bejaratott es megbizhato cuccert..![]()
Elküldve: 2004. 01. 14. 09:54
Par kerdesem lenne a temaval kapcsolatban, tavolsag, korsugarzo AP temaban.
Szoval adva van egy SMC 2804 WBK AP es egy NETGEAR WG311 (54 Mbps) kartya. (sajat gyari antennakkal) A ket athidalando pont ~100 m tavolsagban van, a ket vegpont optikailag nem latja egymast, mivel egy haz betakar. (Ha kell egy sematikus abrat rajzolok).
Retegek amin athalad a jel:
AP tol:
- 1 szilikatfal
- 1 epulet
kartya elott:
- 1 teglafal
(Probaltam a padlasrol is, de a Lindab lemez teljesen learnyekolhatta
Tegnapi probalkozasom ugyan sikerrel jart de eleg sovany 5,5 11 Mbit es ertekkel (netgear soft szerint). Ezen nem is csodalkozom, en jelet sem vartam de ennek azert orulok.
Kerdesem, ha [url="http://"http://www.addel.hu/template/temp1/detailproduct.php?storeid=348&productid=11115"]ezt[/url] a korsugarzot felszerelem az AP re, es kilogatom az ablakon mennyivel dobja meg az atvitelt, magyaran megeri e beruhazni egy ilyen kutyure?
Koszonom
Elküldve: 2004. 01. 14. 13:44
idézet:
Ezt írta Michael:
Sziasztok
Par kerdesem lenne a temaval kapcsolatban, tavolsag, korsugarzo AP temaban.
Szoval adva van egy SMC 2804 WBK AP es egy NETGEAR WG311 (54 Mbps) kartya. (sajat gyari antennakkal) A ket athidalando pont ~100 m tavolsagban van, a ket vegpont optikailag nem latja egymast, mivel egy haz betakar. (Ha kell egy sematikus abrat rajzolok).
Retegek amin athalad a jel:
AP tol:
- 1 szilikatfal
- 1 epuletez sajnos pont betakar es a magassaga is kb a hazunkal egyezo Vasbeton es szilikat fal(ak)
kartya elott:
- 1 teglafal
(Probaltam a padlasrol is, de a Lindab lemez teljesen learnyekolhatta)
Tegnapi probalkozasom ugyan sikerrel jart de eleg sovany 5,5 11 Mbit es ertekkel (netgear soft szerint). Ezen nem is csodalkozom, en jelet sem vartam de ennek azert orulok.
Kerdesem, ha [url="http://"http://www.addel.hu/template/temp1/detailproduct.php?storeid=348&productid=11115"]ezt[/url] a korsugarzot felszerelem az AP re, es kilogatom az ablakon mennyivel dobja meg az atvitelt, magyaran megeri e beruhazni egy ilyen kutyure?
Koszonom[/quote]
Üdv!
Ha nem tervezel másik klienseket rárakni az AR-ra a szélrózsa minden iráníában, akkor én inkább kliens antennát javasolok neked, ráirányítva a másik pontra. Olcsóbb, és nagyobb nyereségű. Pl egy 17-es panel. Ha persze a kell a 360°akkor természetesen a körsugárzó a jó választás.
Megoldás lehet még a kliensnél fölrakni egy antannát...ott sem körsurárzót!
Nagyon sokat dob a kapcsolat minőségén egy irányított antenna.
Üdv
Marci
Elküldve: 2004. 01. 14. 20:02
A következő problémávaal fordulok hozzátok a lakhelyemen hálózatba szeretnénk kötni 10-15 esetleg több gépet. A szükséges alkatrészek már nem annyira kérdésesek mint inkább az ide vonatkozó jogszabályok és ez az amiben nekem egy kis segitség kellene, hogy kell e engedély hozzá ha igen hol lehet megszerezni mekkora adóteljesitménny lehet maximum stb.
A válaszokat előre is köszönöm.
Elküldve: 2004. 01. 14. 20:12
idézet:
Ezt írta maped:
Üdv mindenkinek
A következő problémávaal fordulok hozzátok a lakhelyemen hálózatba szeretnénk kötni 10-15 esetleg több gépet. hogy kell e engedély hozzá ha igen hol lehet megszerezni mekkora adóteljesitménny lehet maximum stb.
[/quote]
Olyan eszközt kell venni, amihez nem kell engedély, ebben a topikban csupa ilyet emlegetünk. Ha stabilan akarsz 15 gépet gyszerre nyomatni, akkor az eredmény max. elkeserítő lesz.
Elküldve: 2004. 01. 14. 21:18
idézet:
Ezt írta Marci:
Üdv!
Ha nem tervezel másik klienseket rárakni az AR-ra a szélrózsa minden iráníában, akkor én inkább kliens antennát javasolok neked, ráirányítva a másik pontra. Olcsóbb, és nagyobb nyereségű. Pl egy 17-es panel. Ha persze a kell a 360°akkor természetesen a körsugárzó a jó választás.
Megoldás lehet még a kliensnél fölrakni egy antannát...ott sem körsurárzót!
Nagyon sokat dob a kapcsolat minőségén egy irányított antenna.
Üdv
Marci[/quote]
Ma szaladgaltam egy laptoppal az utcaban, az AP es picimaci kartya (SMC)54 Mbit nem tud 120-130 meternel tobbet atvinni, (tokeletes ralatas volt). Az a 400 meter amit neha feltuntetnek ilyen cuccokra szemfenyvesztes.
Ez a felallas most meg csak teszt, nem itt fog uzemelni a rendszer. Hasonloak a tavolsagok es tereptargyak is. Ott 2 PCI Wireless es egy Picimaci lesz "rakotve"
A korsugarzo azert is elonyosebb lenne, mert a kertben is lehetne hasznalni (laptoppal).
Sajnos itt Miskolcon nem is hallottak meg a 2.4 antennakrol, ezert marad az utanvet airlinktol.
Kliens oldalra nem lenne eleg egy max 5 meteres kivezetes?
Azon gondolkoztam, hogy az AP on nem lehet e azt a 100 mW ot feljebb tekerni? -csak egy icipicit.. (ha egyaltalan ennyin uzemelnek)
Koszi a segitseget Marci
Elküldve: 2004. 01. 14. 21:40
idézet:
Ezt írta Michael:
[QB]
tobbet atvinni, (tokeletes ralatas volt). Az a 400 meter amit neha feltuntetnek ilyen cuccokra szemfenyvesztes.
[/quote]
Akkor olvass vissza a topik elejére, ott megírtam, hogy mi mekkorát vitt. Voltak ott 600 méterek is int a prérin.

Súgó
A téma zárva.