HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#1561 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 09. 14:15

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 13:25

Erősen ajánlott. A villám nagy energiája 50-100m-ről is bőven kinyírja/hatja a hálókártyát +-gépet.

meggyőztél :)

akkor utp lesz drótkötélen, gégecsőben, túlfeszvédővel, köszönöm mindenkinek a segítséget :respect:

Szerkesztette: qnadam 2006. 01. 09. 14:16 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1562 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 14:55

vki? :think:
Om mani peme hung.

#1563 Felhasználó inaktív   Vegg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 09. 16:08

Idézet: Vegg - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 14:33

Eghyébként, nem is a netre csatlakozással van a gond, mostanában a oruterrel se kommunikál, ehhez mitkéne megnéznem, hogy rájöjjek a hibára? Miért nem komminuál? Miért nem érzékeli a hálózatot?

Melon? Vki? A kártya-router nincs-kapcsolat-problémárt kéne megoldani. Mit tegyek?
Aege/Híbrid int/Light+Fire+spear/Lev 57, farm levl:3
Farkas: Morzsa, Level 57
Guild: FeketeSereg

#1564 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 16:31

Üdw!

A minap egy fórumon (nem itt), kis vita keveredett , és szeretnék a végére járni.
Bemásolnám a commenteket :

-----

2006.01.07. 15:03:45
Nagy Gond!!!
Észrevettem, hogy használja valaki a proxy-mat... ha ***** előfizető az illető aki használja letöltésekre, akkor nem ártana leállni, mert nem nagy cucc kitalálni az utolsó két számot... ha nem akkor
remélem van valami módja, hogy utána lehessen nézni ki használja AZ ÉN PROXYMAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előre is köszi!!!!

------

2006.01.07. 15:35:55
Van saját proxy szervered?
Vagy ezt hogy is kell értelmezni?!

------

2006.01.07. 16:08:34
MEGOLDÓDOTT AZ ÜGY !!!

amúgy így kell értelmezni: az ip címed amin keresztül a netre csatlakozol... a szerver a ****é... csak minden előfizetőnek más ilyen címe van... ÉS EZ NEM A GÉPED IP-je
remélem érthető volt... megpróbáltam emberien fogalmazni, de ez lehet, hogy nem sikerált, de mindegy...

A PROBLÉMA MEGOLDÓDOTT AZ ELŐZŐ ÜZENETEM SEMMIS !!!

-------

2006.01.07. 16:19:25
Én szerintem az ÉN PROXYM és az ÉN IPM közt igen nagy különbség van...
Ne keverjük már a 2-t...

-----

2006.01.07. 17:05:51
te ne keverd a kettőt okostojás !

a proxyd is egy elérési utat mutat!!!! lanon a géped ipje az elérési utad a neten pedig a proxyd az elérési utad !!!!

ha megnézed okostojás bármelyik weblapon, hogy mi az ip címed... akkor a proxy számodat mutatja, mint ip cím... vili???

és sztem. veled vannak a gondok nem mással...

------

2006.01.07. 18:46:16
Amit te mondasz, az csak abban az esetben érvényes, ha be van állítva a böngésződbe a proxy szerver.
Ha fix ipt használsz, és proxy nélkül, akkor a netre a TE GÉPED IPJE megy ki, mivel az a FIX IP.
Ha DHCPvel kapod a netet, akkor az a gép osztja ki neked a belső ipt, és annak a gépnek (routernak, szervernek stb) az IP-jét fogod látni, amire éppen a központra kapcsoltak, nem a tiedét.
A proxyét viszont csak akkor, ha azon keresztül netezel.

És okostojás..nekem nem a proxyt mutatja a weblapon..."vili???"

-------

2006.01.07. 21:50:34
FIGYU LOL !!!

Akkora egy léél vagy!!!

te kezdted az oktatgatást...
ÉS MÁR MEGINT EZT CSINÁLOD !!!!!
...én emberien próbáltam elmagyarázni, mert nem szoktam itt fórumozni és nem tudom milyen szinten vagytok... de látom egész türhetően... :)

de hagy ábrándítsalak ki !!! Azt hiszem ez nekem a kis-újamban van már vagy 5-6 éve, úgyhogy légyszives ne okíts!
Ne tedd itt a nagy-falatot!

én az á.f.ut. írtam le ami itt sztem. a 70-80% nak van!!!

utóirat: majd ha szakdogákat bírálsz hálózat-kiép. -ből + tsg-ből akkor szóljál be nekem... mert az általános rizsát amit löksz ezt minden 3. fórumban írja valami hozzád hasonló okostojás vili??? csicseri

-------

2006.01.07. 22:43:07
Tényleg te kezdted az okítást **** !!! Visszaolvastam pár sorral és
ugyan azt írtad le mint az *** ! Csak okoskodva :p
Ő is azt írta az elején, hogy a ****** ip. Amit az elgyalázott szakzsargonon kívül manapság simán proxy-nak hívnak ! Ha nem hiszed nézz utána. Sokan innen ismerik : change proxy server :p jó móka ! Ne legyen vita csakis BÉKE !!! JEAH !!!

utóirat: **** mostmár láthatod, hogy ebben a fórumban a legtöbben ugyanúgy értünk mi is a dolgokhoz mint te. Tehát csatlakozz egy jó társasághoz, és legyél te is rendszeres fórumozó itt! Woahhh!
BÉKE VELETEK!!

------

A többi már nem az alap témához vág, de ez lenne számomra a kérdés, hogy most akkor ki tudja rosszul, és mi az IP és mi is a PROXY?

Köszi  :D
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#1565 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 17:14

Ne haragudj, nem olvasom végig, mert nincs kedvem kipakolni a vacsorám.... :boa:

Szal. Alapesetben veszel internetet, ezért cserébe ha csatlakozol, akkor ideiglenesen kapsz egy IP címet. Ez az esetek nagy százalékában (kivéve néhány rádiós szolgáltatót) egy publikus IP cím, ami azt jelenti, hogy ezzel látszik minden tevékenységed a másik oldalra.

Namost bizonyos okoból van, h proxyt használunk. H miért arra most ne térjünk ki. Ez azt jelenti, h bizonyos porotokoll kéréseit (mint pl a webezés esetén a http-t és a https-t) a kliens nem közvetlen a célállomásnak küldi, hanem a PROXYnak (akinek szintén van egy publikus IPje). Ha a proxy úgy dönt, h a kérés részéről rendben, akkor ő szépen majd lekéri a weblapot (tehát a másik oldalra már nem a kliens, hanem a PROXY IP-je látszik), és majd visszaadja a kliensnek.

Persze vannak további olyan finomságok is, h nem biztos, h a kliens tudja, h proxyval beszélget, ill olyan, h a proxy annak ellenére, hogy ő kér azért megmondja, h ez nem neki lesz, http esetén pl egy proxied-for fejléccel....
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1566 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 17:20

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 16:14

Ne haragudj, nem olvasom végig, mert nincs kedvem kipakolni a vacsorám.... :boa:

Szal. Alapesetben veszel internetet, ezért cserébe ha csatlakozol, akkor ideiglenesen kapsz egy IP címet. Ez az esetek nagy százalékában (kivéve néhány rádiós szolgáltatót) egy publikus IP cím, ami azt jelenti, hogy ezzel látszik minden tevékenységed a másik oldalra.

Namost bizonyos okoból van, h proxyt használunk. H miért arra most ne térjünk ki. Ez azt jelenti, h bizonyos porotokoll kéréseit (mint pl a webezés esetén a http-t és a https-t) a kliens nem közvetlen a célállomásnak küldi, hanem a PROXYnak (akinek szintén van egy publikus IPje). Ha a proxy úgy dönt, h a kérés részéről rendben, akkor ő szépen majd lekéri a weblapot (tehát a másik oldalra már nem a kliens, hanem a PROXY IP-je látszik), és majd visszaadja a kliensnek.

Persze vannak további olyan finomságok is, h nem biztos, h a kliens tudja, h proxyval beszélget, ill olyan, h a proxy annak ellenére, hogy ő kér azért megmondja, h ez nem neki lesz, http esetén pl egy proxied-for fejléccel....

Pedig érdemes elolvasni, legalább az első commentet, már az magában elgondolkodtató.

Tehát az ip nem egyenlő a proxyval, és manapság nem hívják az ip címet proxynak :-)
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#1567 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 17:25

Idézet: havri1 - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 17:20

Pedig érdemes elolvasni, legalább az első commentet, már az magában elgondolkodtató.

Tehát az ip nem egyenlő a proxyval, és manapság nem hívják az ip címet proxynak :-)

Én csak azt látom, h x ember halandzsázik, 5 évesek stíliusában, és veri a mellét.

Az IP címet sosem hívták proxynak. Max olyat mondtak hogy az 1.2.3.4 a proxym.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1568 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 17:26

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 16:25

Én csak azt látom, h x ember halandzsázik, 5 évesek stíliusában, és veri a mellét.

Az IP címet sosem hívták proxynak. Max olyat mondtak hogy az 1.2.3.4 a proxym.

Ez így van, köszi a megerősítést.

#1569 Felhasználó inaktív   Vegg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 17:53

Idézet: Vegg - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 16:08

Melon? Vki? A kártya-router nincs-kapcsolat-problémárt kéne megoldani. Mit tegyek?

Csakhogy el ne felejtődjek... :-)
Aege/Híbrid int/Light+Fire+spear/Lev 57, farm levl:3
Farkas: Morzsa, Level 57
Guild: FeketeSereg

#1570 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 08:12

Jahno, Kroozo !

Segítsetek légyszi. Az előző problémám van, de most máshogy fogalmazok, mert :omg:

Ha nekem van egy LAN-om a városban, jó sok géppel. 10 Mbit optika jön le Pestről hozzá, aminek a pesti vége a BIX-ben. Melyik végére tegyem az optikának a szerveremet, ami DHCP osztja az ip-ket és nat-ol a LAN-nak az alvégen (a városban)?

Lent az alvégen, így van ? Bp-ről nemigen tudnék TC-zni stb. nem ? Mert hát mivel hogyan tc-zzek, ha odalent mint az állat ftp-zik 20 user, úgy bedugul a vonal mint a szél a többi "normál" felhasználónak is.. ezt egy pesti szerverrel a túlvégen nem nagyon oldom meg, mert akkor már a szűk keresztmetszetet jelentő 10Mbit másik végén vagyok, jól látom ?

Meg kell magyaráznom a főnökömnek valahogy, hogy miért a lenti végre akarok szervert tenni, miért nem fentre. Az most részletkérdés, hogy fent Bp-n a bix-ben az optikai vég hova csatlakozik, ha a szervergép LAN-os interfészére megy, akkor transzparensen átviszi a jelet a városba a túlvégre és ott switch-el szétdobva a gépek kapják szépen Bp-i DHCP-ről (a szerverről) az ip-ket, ftp, http, minden.

De mi a tökömmel érveljek neki, hogy nem a BIX-be kéne tenni, hanem az üveg másik végére, a LAN/NAT-os szervert ? :think:

Mondjátok meg, most én vagyok hülye, vagy .. :think:
Om mani peme hung.

#1571 Felhasználó inaktív   Hosaka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 08:47

Sziasztok!

Bocsánat, hogy beleoffolok a diskurzusba, volna két kérdésem, amelyeket valszeg már kismilliószor megválaszoltatok, de azért mégis...:

1. ADSL-t szeretnék megosztani, azonban az egyik gép a router-től kb. 40-50 méternyire helyezkedik el. Kell-e valamilyen jel erősítés ilyenkor, vagy a kábel még elbír ilyen hosszúságot...?

2. A kábel egy jó 10 méteren a kábeltévé koaxkábele mellett futna. Nem fogják egymást zavarni? Már úgy értem nem lesz a kábeltévé adás rosszabb minőségű (vagy éppen az adsl kapcsolat gyengébb?)

Remélem nem túl nagy ökörségeket írtam... :rolleyes:
Intel Celeron 2.8 Ghz / ASRock P4V88+ / 512 Mb DDR SDRAM (200 Mhz) / ATI Radeon 9550 128 Mb / Hitachi Deskstar 7K250 160 Gb HDD

#1572 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 08:48

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 8:12

Jahno, Kroozo !

Segítsetek légyszi. Az előző problémám van, de most máshogy fogalmazok, mert :omg:

Ha nekem van egy LAN-om a városban, jó sok géppel. 10 Mbit optika jön le Pestről hozzá, aminek a pesti vége a BIX-ben. Melyik végére tegyem az optikának a szerveremet, ami DHCP osztja az ip-ket és nat-ol a LAN-nak az alvégen (a városban)?

Lent az alvégen, így van ? Bp-ről nemigen tudnék TC-zni stb. nem ? Mert hát mivel hogyan tc-zzek, ha odalent mint az állat ftp-zik 20 user, úgy bedugul a vonal mint a szél a többi "normál" felhasználónak is.. ezt egy pesti szerverrel a túlvégen nem nagyon oldom meg, mert akkor már a szűk keresztmetszetet jelentő 10Mbit másik végén vagyok, jól látom ?

Meg kell magyaráznom a főnökömnek valahogy, hogy miért a lenti végre akarok szervert tenni, miért nem fentre. Az most részletkérdés, hogy fent Bp-n a bix-ben az optikai vég hova csatlakozik, ha a szervergép LAN-os interfészére megy, akkor transzparensen átviszi a jelet a városba a túlvégre és ott switch-el szétdobva a gépek kapják szépen Bp-i DHCP-ről (a szerverről) az ip-ket, ftp, http, minden.

De mi a tökömmel érveljek neki, hogy nem a BIX-be kéne tenni, hanem az üveg másik végére, a LAN/NAT-os szervert ? :think:

Mondjátok meg, most én vagyok hülye, vagy .. :think:

Azzal basszus, h egy lokális hálózat igényeit kielégítő szerver helye a lokális hálózaton van. Pont. A BIXben esetleg a mail meg a webszervernek van a helye. Biztos fog örüllni a főnököd, ha nem fog működni fél napig a lokális háló, mikor a román gépsor egy laza mozdulattal átvágja az üveget valahol Piripócspuszta határában...

Mondjuk ha egy kicsit többet mondanál az nem ártana....

(Meg megintcsak motoszkál picit bennem az ördög, h aki vesz magának 10 megás optikát egy vidéki városból Pestre, annak nagyon szívesen elmagyarázom, meg megépítem... Jópénzért ;))

#1573 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 08:51

Idézet: Hosaka - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 8:47

Sziasztok!

Bocsánat, hogy beleoffolok a diskurzusba, volna két kérdésem, amelyeket valszeg már kismilliószor megválaszoltatok, de azért mégis...:

1. ADSL-t szeretnék megosztani, azonban az egyik gép a router-től kb. 40-50 méternyire helyezkedik el. Kell-e valamilyen jel erősítés ilyenkor, vagy a kábel még elbír ilyen hosszúságot...?

2. A kábel egy jó 10 méteren a kábeltévé koaxkábele mellett futna. Nem fogják egymást zavarni? Már úgy értem nem lesz a kábeltévé adás rosszabb minőségű (vagy éppen az adsl kapcsolat gyengébb?)

Remélem nem túl nagy ökörségeket írtam... :rolleyes:

Télleg kb ezermiliószor megválaszoltuk, talán kicsit kellett volna keresgélni, de azért mégis:

1) Az utp kábel maximális hossza a szabvány szerint 90m merev és 10m lengő két aktív végpont között... 40-50m lazán menni fog.

2) Nem. Elektronyos kábel mellett ne vigyed, ha egy mód van rá.

#1574 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 09:08

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 8:48

Mondjuk ha egy kicsit többet mondanál az nem ártana....

Kicsit többet ? Mit, hogy érted ? Mi érdekel ?

Olyan technológiát csinálunk, amiről nem mondhatok fizikai szinten többet. Mondanék, ha tehetném. Neked főleg.

Hálózati topológia szinten pedig már elmondtam mindent. Véleményem szerint tc-zni kell és prioritizálni és minden atyaúristent, hogy már rendezetten lépjenek rá az üvegre az adatok, ne észnélkül és aztán már http-zni sem lehet, mert úgy be van rogyva .. érted, ha 50 Pistike nekiáll torrent-ezni, akkor a 4 Mari néni mit csinál a noklapja.hu-n, amikor már az amőba sem műxik, akkora a latency ? :Đ (nincs igazam?)

A Piripócspuszta egy dolog, ő nem tartaná ezt esélyesnek. Amúgy szépen elmondtad, grat :Đ
Om mani peme hung.

#1575 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 09:27

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 9:08

Kicsit többet ? Mit, hogy érted ? Mi érdekel ?

Olyan technológiát csinálunk, amiről nem mondhatok fizikai szinten többet. Mondanék, ha tehetném. Neked főleg.

Hálózati topológia szinten pedig már elmondtam mindent. Véleményem szerint tc-zni kell és prioritizálni és minden atyaúristent, hogy már rendezetten lépjenek rá az üvegre az adatok, ne észnélkül és aztán már http-zni sem lehet, mert úgy be van rogyva .. érted, ha 50 Pistike nekiáll torrent-ezni, akkor a 4 Mari néni mit csinál a noklapja.hu-n, amikor már az amőba sem műxik, akkora a latency ? :Đ (nincs igazam?)

A Piripócspuszta egy dolog, ő nem tartaná ezt esélyesnek. Amúgy szépen elmondtad, grat :Đ

Nagyjából az, hogy hogyan és miért keveredett ide egyáltalán a BIX, mert nem nagyon értem :Đ Mert így csak általánosságban lehet beszélni, de abban az egyértelműen így van.

1) Az üveg a szük keresztmetszet, azon szabályozni kell a forgalmat. Ehhez kell gép elé. Egyébként is kell gép elé, mert rá kell valahogy routeolni arra az üvegre a lokális hálót.

2) Nem csak kábelátvágással lehet szétcsapni a netet. Lásd a szombat estét > itt < meg > itt <. És az utóbbi fél évben nem ez az első ilyen eset....

3) Mellesleg, ha ekkora titkolózás van, akkor Pistike ne torrentezzen talán a belső hálóról ja meg, talán legyen leválasztva pesttől, meg a esetleg a többiektől, desktopok és pénzügy gépei külön minimum....ehhez megintcsak nem árt a router ugye....

4. 5. 6. x. x+1...

#1576 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 09:56

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 9:27

Nagyjából az, hogy hogyan és miért keveredett ide egyáltalán a BIX, mert nem nagyon értem :Đ Mert így csak általánosságban lehet beszélni, de abban az egyértelműen így van.

1) Az üveg a szük keresztmetszet, azon szabályozni kell a forgalmat. Ehhez kell gép elé. Egyébként is kell gép elé, mert rá kell valahogy routeolni arra az üvegre a lokális hálót.

2) Nem csak kábelátvágással lehet szétcsapni a netet. Lásd a szombat estét > itt < meg > itt <. És az utóbbi fél évben nem ez az első ilyen eset....

3) Mellesleg, ha ekkora titkolózás van, akkor Pistike ne torrentezzen talán a belső hálóról ja meg, talán legyen leválasztva pesttől, meg a esetleg a többiektől, desktopok és pénzügy gépei külön minimum....ehhez megintcsak nem árt a router ugye....

4. 5. 6. x. x+1...

Pistike nem fogja látni a belső hálót, mert el lesz rejtve a szeme elől, de még a gépe elől is. A modem is, és a belsőhálós topológia is. Ez a belső háló a management network tulképpen. :) És Pistike pppoe-zik izomból, tehát igazából fingja nem lesz arról, hogyan is műxik a dolog.

A titkolózás nem nagy titok: vannak szélessávú modemek, melyeknek van egy RJ45 portja, és ha rádugja Pistike a gépét, még nem történik semmi. De ha rákattint a pppoe-s kapcsolat ikonra, beírja felhasználónevét és jelszavát, láthatja, ahogy a kis ablak jobblentre lepottyan a tálcájára és lám, megy neki a www.goldengate.hu :Đ Tehát Pistike se pornózni, se Torrentezni, se semmit nem fog csinálni a belső hálóról. ;) Van egy pool, abból a DHCP ad neki valamit, aztán jónap.

Idézet

Egyébként is kell gép elé, mert rá kell valahogy routeolni arra az üvegre a lokális hálót.
Iiigen, namost ezt én is azt mondom, nem egy Media Markt-os router-rel kéne tenni .. de még csak nem is 100e HUF-os router-rel. Nem kell router sem, ha a gépet nem a BIX-be tesszük.

Idézet

Nagyjából az, hogy hogyan és miért keveredett ide egyáltalán a BIX, mert nem nagyon értem :Đ

Úgy, hogy ott a cégünk uplink-je, és a már meglévő rack szekrénye, mivel van egy rakás szerverünk már így is a viktor ügón. Igaz, azok mást csinálnak, de még van hely a szekrényben valamennyi :)
Om mani peme hung.

#1577 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 10:02

Idézet

Látni látom, de mitől lehet ilyen ? :think: Elég "vicces"..
Om mani peme hung.

#1578 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 10. 10:07

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 8:48

(Meg megintcsak motoszkál picit bennem az ördög, h aki vesz magának 10 megás optikát egy vidéki városból Pestre, annak nagyon szívesen elmagyarázom, meg megépítem... Jópénzért ;))

Hjahh, haver is kétszer felhívott, mert ott meg 100 megás optika van. Hümm, basszameg, ahogy nézem ez is Budapesttől 200 kilométerre. Hádementek a fenébe, mondtam kollégának, hogy szívesen súgunk jahh, de ez annyira kurvára nem lesz occsó, hogy szerintem azt  sem tudják mit kérnek az optikai nettel, úgyhogy első körben olyan 100ezer+ÁFA előleget a tervezésekre, és a további projektmanagementre... Akkor már komolyan lehet venni őket, addig csak vagdalkoznak.

Igazából lassan naponta találkozom olyan dolgokkal, amiről nekem sincs fogalmam, de jó pénzért mindig tudnék valakit. most éppen X darab dualXeont kellene clusterezni, mert 1 gépen már nem bírja az adatbázis. Persze lehet csak szarul van konfigva, gépet 1-2 óránál többre nem lehet leállítani, több országból melózik rajta mittoménhányezer ember, de nyűgösek, hogy nem megy, csinájuk meg. Ok, blábláblá, helyszíni kiszállás, jópofi, tervezés, árajánlat, hasracsapva 60ezer. Egyből nem nagyon kellett a bővítés, de előtte 4procis gépről beszéltek, hogy ha kell, akkor vesznek egyet.

De télleg, ha kolléga ezt üzemeltetné, akkor eljópofiznánk, mint a hostingos topikban, de nem lesz ez így kezdésnek egy kicsit durva falat a számára?
Make love not Wor.

#1579 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 10. 10:10

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 8:12

Lent az alvégen, így van ? Bp-ről nemigen tudnék TC-zni stb. nem ? Mert hát mivel hogyan tc-zzek, ha odalent mint az állat ftp-zik 20 user, úgy bedugul a vonal mint a szél a többi "normál" felhasználónak is.. ezt egy pesti szerverrel a

Meg kell magyaráznom a főnökömnek valahogy, hogy miért a lenti végre akarok szervert tenni, miért nem fentre. Az most részletkérdés, hogy fent Bp-n a bix-ben az optikai vég hova csatlakozik, ha a szervergép LAN-os interfészére megy,

amit utoljára nyomkodtam, annál ezt egy 5 hálókártyás ISA szerver csinálta... Ha a főnök nem érti, akkor az baj, meg kell kérdezni mást, de írjad alá, hogy ami megoldást nem javasolsz, azért utána nem vállalod a felelősséget. Bár Te sem vagy teljesen képben, de nálunk érdekes módon pár megás bérelteken folyik 24 órában a cucc, Pistike mégsem tudja összevágni torrentezéssel. Ezért kelleneak lanra okosságok, meg szerverek.
Make love not Wor.

#1580 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 10:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 10:07

Hjahh, haver is kétszer felhívott, mert ott meg 100 megás optika van. Hümm, basszameg, ahogy nézem ez is Budapesttől 200 kilométerre. Hádementek a fenébe, mondtam kollégának, hogy szívesen súgunk jahh, de ez annyira kurvára nem lesz occsó, hogy szerintem azt  sem tudják mit kérnek az optikai nettel, úgyhogy első körben olyan 100ezer+ÁFA előleget a tervezésekre, és a további projektmanagementre... Akkor már komolyan lehet venni őket, addig csak vagdalkoznak.

Igazából lassan naponta találkozom olyan dolgokkal, amiről nekem sincs fogalmam, de jó pénzért mindig tudnék valakit. most éppen X darab dualXeont kellene clusterezni, mert 1 gépen már nem bírja az adatbázis. Persze lehet csak szarul van konfigva, gépet 1-2 óránál többre nem lehet leállítani, több országból melózik rajta mittoménhányezer ember, de nyűgösek, hogy nem megy, csinájuk meg. Ok, blábláblá, helyszíni kiszállás, jópofi, tervezés, árajánlat, hasracsapva 60ezer. Egyből nem nagyon kellett a bővítés, de előtte 4procis gépről beszéltek, hogy ha kell, akkor vesznek egyet.

De télleg, ha kolléga ezt üzemeltetné, akkor eljópofiznánk, mint a hostingos topikban, de nem lesz ez így kezdésnek egy kicsit durva falat a számára?

Azt nem tudom. Nekem így első körre durva falatnak látszik :D Meg tudnám emészteni, de azért kellene rajt agyalnom egy kört :D

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.