HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Belphi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 13. 14:07

Sziasztok!
Kovetkezo lenne a gondom.
Nemreg vettem egy Ati Radeon 9600XT kartyat, a TV-vel valo osszekotessel nincs is semmi gond. Viszont eddig csak Nvidias kartyakhoz volt szerencsem, ahol a Tv-n levo kep sokkal elesebb, kontrasztosabb mint ennel az Ati kartyanal.
A GForce kartyakkal tokeletes, kozel DVD minoseget sikerult elerni. Ennel a kartyanal is elerheto ez, vagy jobbra ne nagyon szamitsak?
Koszi :rolleyes:

#322 Felhasználó inaktív   McKinley 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 13. 20:19

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Adott egy ati 8500-ös vidkari amire svideoval van rákötve a tv! Namármost ha a gyári kábelt használom akkor színes a kép ha viszont a hosszabbat(jobb minőségű) ami elér normálisan a tv-ig akkor fekete fehér!
Mi lehet a baj!
Svideo-scart átalakítóval van bekötve!
De a gyári kábel csak akkor ér el a tvig ha a tv-t odaviszem a géphezt ami ugyebár elég szívás tekintve hogy akkor a tv t a kanapéra kell raknom!
Sürgős lenne!
Thanks!

#323 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 13. 20:25

idézet:
Ezt írta Belphi:
Sziasztok!
Kovetkezo lenne a gondom.
Nemreg vettem egy Ati Radeon 9600XT kartyat, a TV-vel valo osszekotessel nincs is semmi gond. Viszont eddig csak Nvidias kartyakhoz volt szerencsem, ahol a Tv-n levo kep sokkal elesebb, kontrasztosabb mint ennel az Ati kartyanal.
A GForce kartyakkal tokeletes, kozel DVD minoseget sikerult elerni. Ennel a kartyanal is elerheto ez, vagy jobbra ne nagyon szamitsak?
Koszi :rolleyes:
[/quote]

Jobbnak kellene lennie. Valszeg már megint túllőtték az EMI szűrést (alacsonyabb frekikig levág). Milyen gyártó?

#324 Felhasználó inaktív   Belphi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 13. 23:42

idézet:
Ezt írta Victor:

Jobbnak kellene lennie. Valszeg már megint túllőtték az EMI szűrést (alacsonyabb frekikig levág). Milyen gyártó?
[/quote]

Sapphire.
Mivel probalkozzam, lehet segiteni rajta valahogy?

#325 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 14. 08:03

idézet:
Ezt írta TaliGa:
Izolator dologban, kinek melyik vált be? A házi gyártásúval érdemes-e sz*rakodni, vagy a kon-pat féle a sirály?

unom már, hogy a tv-antenna minden kihúzáskor úgy megcsap, hogy ihaj, meg szikrázik minden /földhurok viszont alig van/....
[/quote]

Én simán betettem 2 470nanos kondit, nincs vele gond.

#326 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 14. 08:09

idézet:
Ezt írta Belphi:
Sapphire.
Mivel probalkozzam, lehet segiteni rajta valahogy?
[/quote]

Esetleg kipróbálhatod egy jobb minőségű kábellel, hátha valamivel jobb lesz. Nézd meg az interlace szűrés beállítást is! Én ezt kikapcsoltam, mert ez is homályosít némileg. (Úgy vettem észre, ATI-n csak on/off van, NV-n több lépcsőben állítható.) Ha semmi sem segít, és elszánt vagy, esetleg:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=005415"]https://www.hwsw.hu/...c&f=17&t=005415[/url]
Vagy egyszerűbben (de drágábban): [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=005415&p=3#000113"]https://www.hwsw.hu/...5415&p=3#000113[/url] (+ 111-es)

[ 2004. február 14.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]

#327 Felhasználó inaktív   Mr Noname 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 14. 17:07

Most variáltam egy kicsit a dolgon de jobb nem lett.
Most a TV-re kötöttem rá ugyanazzal a kábellel és egy RCA-scart átalakítóval.
Az eredmény ha lehet akkor még rosszabb: most nem csak piros de most néha "fut" is a kép. :confused:
ha van valakinek valami ötlete kérem segítsen.

[ 2004. február 14.: Mr Noname szerkesztette a hozzászólást ]

#328 Felhasználó inaktív   visitors 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 13:45

Üdv mindenkinek!

(Először is előre elnézést kérek, ha valami olyat kérdezek amire már volt válasz. Átolvastam az egész 7 oldalt, de nem találtam választ az én problémámra.)

ATI Radeon 9200SE videokártyám S-video kimenetébe be van dugva egy S-Video --> RCA átalakító, majd egy hosszú RCA kábel következik, amit a TV elején lévő RCA bementre ráküldök.
A probléma: akármit állítok (PAL-B,D.... ; NTSC ...) a kép mindig fekete-fehér. Már szétvet az ideig lassan.

Valaki vmi olyasmit mondott, hogy a kártyán kell valamit átjumperelni ?!?!?

Szóval kérem, aki tud használható infót az válaszoljon.

Előre is köszönöm!

#329 Felhasználó inaktív   Mr Noname 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 16:22

Most végre sikerült. Az s-video-RCA átalakító volt szar.
Köszi a segítséget.

#330 Felhasználó inaktív   Belphi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 21:32

Szia Victor!
Lenne meg egy ket kerdesem. Tehat Ati 9600-as XT kartyarol lenne szo. Megneztem a linkeket amit kuldtel, igazan biztos, es megnyugtato megoldasnak egy ilyen Pc-Tv atalakitot tartanek. Ugye ez a neveŰ? De a 20.000 Ft egy kicsit sok. Csomo minden miatt ezt tartom jonak igazan, nem vagyok egy nagy barkacsolos megmondom oszinten, es Tv-t is feltem nehogy valami marhasagot csinaljak. (50-Hz-es). No szoval a lenyeg az, hogy viszont van egy nagyon jo elektromuszeresz ismerosom, aki azt mondta ha tudok szerezni egy ilyen ilyen Pc-TV atalakito kapcsolasi rajzot, o megcsinalja nekem.Szerinted hogy lehetne beszerezni ilyet?
Tudnal ebben segiteni?
Koszi elore is.
Belphi

#331 Felhasználó inaktív   karesz69 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 22:18

Sziasztok nekem van egy asus radeon 9600 xt tipusu videokártyám.És az lenne a gondom h nem tudom rákötni tv re!!!Aki tud segiteni adja meg a számát h felhivjam v irjon h mit csináljak!!!Köszönöm

#332 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 23:41

idézet:
Ezt írta Belphi:
Szia Victor!
Lenne meg egy ket kerdesem. Tehat Ati 9600-as XT kartyarol lenne szo. Megneztem a linkeket amit kuldtel, igazan biztos, es megnyugtato megoldasnak egy ilyen Pc-Tv atalakitot tartanek. Ugye ez a neveŰ? De a 20.000 Ft egy kicsit sok. Csomo minden miatt ezt tartom jonak igazan, nem vagyok egy nagy barkacsolos megmondom oszinten, es Tv-t is feltem nehogy valami marhasagot csinaljak. (50-Hz-es). No szoval a lenyeg az, hogy viszont van egy nagyon jo elektromuszeresz ismerosom, aki azt mondta ha tudok szerezni egy ilyen ilyen Pc-TV atalakito kapcsolasi rajzot, o megcsinalja nekem.Szerinted hogy lehetne beszerezni ilyet?
Tudnal ebben segiteni?
Koszi elore is.
Belphi
[/quote]

Nem igazán hiszem, hogy olyan könnyen le tudná másolni. Egyrészt, mert nem csak pár tranyóból áll, hanem van benne 1-2 spéci chip is, amit itthon nem lehet kapni. Külföldről sem nagyon lehet kiskerben megvenni, csak pl. minimum egy "csővel", ami 50-60db. És darabja több ezer forint. Bonyi nyomtatott áramkör is van, abból is kell másik. És a másik: még ha mindent sikerül is megszerezni, az összköltség nem lenne sokkal kevesebb...

Egyébként láttam ilyen cuccot 15eFt-ért is.

#333 Felhasználó inaktív   arty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 08:03

nekem meg volt is :)

genius is, meg grandTV izé nevü :) meg még nemtom mi.

sokféle járt nálam, a 12-60ezres sávban. Egyvalamiben azonosak ezek az eszközök: a képük katasztrófális, tearing több eszközön is előfordult, volt amit bizonyos felbontásokban nem lehetett bepozicionálni, geometriai hibák, alacsony kontraszt, stb.

nem ajánlom. pláne házilag ne ... inkább akkor a küzdelem a tvkimenetekkel. ha ATIéknál rájönnének, h a pal/ntsc váltást is jolenne hotkey-el megoldani, én már végképp boldog lennék :)

a geforcok képe egyébként nekem max a desktopot nézegetve jöt be jobban, filmre egyértelmüen ATI. mozisabb, színgazdagabb képe van ... probálva: Sapphire, C3d, bba 9500pro/9600pro/9200 ... ASUS, Leadtek, ABIT geforcok ... :)
Gigabyte P31-DS3L[fsb375] / E6400[3000mhz] / GyáriHűtő[1400rpm] / Sapphire4850DualSlot[625/1000] / samsung640g[7200rpm] / 2x2048 KingMax667[cl5/750mhz] / Samsung 32A656[60hz] / Audigy2[48khz] / XBOX360

#334 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 14:18

Igen, én is láttam egyet. A TV képét nem, csak azt, hogy a VGA képébe nagyon belezavart (miközben levette a mintáit), zajos lett.

#335 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 16:21

9800 Pro-n kell valami speciális lépés a TV kimenet bekapcsolásához? Mert nem megy... A jelenség fekete kép, de hallom a TV-n a szinkron változást (vagy mit) mikor a megjelenítő eszközöknél bekapcsolom.

#336 Felhasználó inaktív   visitors 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 25. 19:35

idézet:
Ezt írta visitors:
Üdv mindenkinek!

(Először is előre elnézést kérek, ha valami olyat kérdezek amire már volt válasz. Átolvastam az egész 7 oldalt, de nem találtam választ az én problémámra.)

ATI Radeon 9200SE videokártyám S-video kimenetébe be van dugva egy S-Video --> RCA átalakító, majd egy hosszú RCA kábel következik, amit a TV elején lévő RCA bementre ráküldök.
A probléma: akármit állítok (PAL-B,D.... ; NTSC ...) a kép mindig fekete-fehér. Már szétvet az ideig lassan.

Valaki vmi olyasmit mondott, hogy a kártyán kell valamit átjumperelni ?!?!?

Szóval kérem, aki tud használható infót az válaszoljon.

Előre is köszönöm!
[/quote]

Üdv!

Bíztam benne, hogy valaki tud segíteni :((

Kénytelen leszek szétverni a gépet (a TV-vel).

#337 Felhasználó inaktív   Icemaker 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 12:43

Sziasztok!
Először is nemtudom végigolvasni az egész topicot lehet hogy volt már szó erről.
Kitettem a tv re a jelet, tök éles és jó, viszont egy csatorna halványan átszűrödik. Ha kihúzom az antennát akkor meg zizis a kép. Mi ez az izolátor dolog? Kábelt már lecseréltem, a csatlakozókat is, lehet hogy a scart elosztó zavar bele? Antenna engem is szokott rázni!

#338 Felhasználó inaktív   Ketama 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 14:10

Üdv!

Van valakinek tapasztalata GF FX 5900-as kártya és TvTool együtt működéséről? Kipróbáltam a 9.5-ös verziójú TvToolt és érdekes dolgokat művel. Kirakja a tv-re a jelet és kb. 1 másodperc múlva eltűnik. Vagy függőleges szines csíkokat tesz ki. A tv kimenet nview-val tökéletesen működik, csak itt jóval kevesebb beállítási lehetőség van.
Elötte egy ASUS V7100-es kártyám volt amit mindig Tvtool-al használtam, igaz egy régebbi verzóival, de az még nem támogatja az FX-eket.

Szóval ha valaki tud rá megoldást, azt megköszönném. ;)
ASUS A7N8X ¤ 2200+ ¤ Spire FR II ¤ 2x256 KVR ¤ Leadtek A350 LX ¤ SB Live! ¤ Quantum AS40 ¤ LG 48/16/48 ¤ Samsung 753 DFX ¤ DTK CAS-74BU

#339 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 11:45

Vettem 10m svideo kábelt, meg svideo-scart átalakítót. Bedugtam a helyére mindent, van is kép, overlay, theater, képméret minden fasza.
Csakhogy. Főleg a fehér színen (pl felirat betűin) látni, hogy színek szaladgálnak rajta.
Ha átállítom fekete fehérre, akkor teljesen tökéletes a képminőség. Csak színes üzemmódban van ez a zavar rajta.
Próbáltam, ahogy írtátok, hogy kihúztam az antennát, de semmit nem változott... mi lehet a gond?

update: Ha NTSC-re állitom, akkor viszonylag jó a kép a TV-n. Lehetséges ez?

[ 2004. február 28.: Locutus szerkesztette a hozzászólást ]

#340 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 13:49

Olyan, mintha nem s-video-ban lenne, hanem kompozitban, akkor szaladgálnak így a színek az éleken.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.