HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#1001 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 02. 16:22

Idézet: Füleske - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 12:52

Ahogy így elnézem egy új technológia még legalább 10 év.
Mikor is jelent meg a színes tft ? Valamikor a 90 - es évek elején ?
És a crt ? 50 éve ?
Persze lehetne már most is újabb technika, de a tft - ket is el kell adni , ezért a gyártóknak nem érdekük a túl gyors fejlődés. Még párszor eladják ugyanazt a technikát.

Úgy tudom, már vannak a piacon 1-2"-es kis OLED panelocskák (digitkamera, mobil, PDA), csak még nagy méretben nem tudják gyártani. De tényleg lehet az is, hogy azzal még direkt várnak.

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 02. 16:56 -kor

#1002 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 16:25

Idézet: Damien - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 10:07

a videokártyákra csatlakozó DSUB bemeneti csatlakozón

Bocs, de az ott kimenet, nem bemenet. ;)

#1003 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 16:38

Idézet: Yany - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 23:30

Jézusom! :bolond: Megnézted Te, hogy mit írtam? Annyit, hogy tökéletesen elégedettek vagyunk vele többen is. Erre meg jösz nekem a piaccal és a többi kirohanásoddal. Nyugi! Azért ugye nem baj, hogy többünknek is bejött?  :confused: Ja és léci ne adjál a számba oian szavakat, amiket nem is mondtam:

Legyél szives, őrizd meg az objektivitásod és a higgadtságod, amennyiben ez lehetséges. Thx!

Kedves Yany!

Megnéztem, de te itt most bizony kissé átfogalmaztad, amit fent mondtál, mivel az így hangzott (kiemelés tőled):

Idézet

a munkahelyemen is van belőle 3 és TÖKÉLETESEN ELÉGEDETTek vagyunk vele (mindannyian). Munka, vagy játék... az neki mind1.

Mondani nem mondtad, amit fent írtam (a sznobságról), csakhogy az következett belőle... (Ezt nem látod be?) Ezért kérdeztem rá.

Egyébként nem árultad el a munkahelyed jellegét. Mert ha egy sima iroda, akkor még elfogadható, hogy "Munka, vagy játék... az neki mind1 = TÖKÉLETES ELÉGEDETTség". De ha CAD, grafika, DTP, és más hasonlóról van szó, akkor már nem elfogadható az állítás.

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 02. 17:24 -kor

#1004 Felhasználó inaktív   Deo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 22:07

Idézet: hajsza - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 9:43

Pénteken megrendeltem a PAM-nál egy Samsung 173P-t. Jövő hét csütörtök-péntek tájára igérik, hogy kiszállítják. Utána megmondom, hogy mennyire is fekete az a fekete ;) .  Számítok egyébként némi utánhúzásra, de több helyen azt írták, hogy csak olyan mértékű, amit a szem viszonylag gyorsan megszokik és utána már fel sem fog tűnni. Szerencsére egyébként a szimulátorok és RPG-k inkább a kedvenceim, mint az FPS-ek.

Hali!

Nekem is 173p-m van, eddig nagyon bejön  :)  . A fekete tényleg fekete
az utánhúzása nem vészes,bár nem vagyok HC gamer. Színekben pedig bátran állíthatom
hogy szebb mint az IBM CRT (egymás mellett van a két monitor dupla desktoppal könnyü volt összehasonlítani.
A64 3200+ (0450) 2700Mhz/MSI K8N Diamond/2GB A-Data 600/2*MSI 7800GTX256/2*74GB WD Raptor/Enermax EG-701AX SLI/Creative X-Fi Elite pro/CM Stacker

#1005 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 05:48

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 17:25

Bocs, de az ott kimenet, nem bemenet. ;)

Valóban félre lehet magyarázni (ha erősen akarja az ember! :D ), úgyhogy pontosítok:

A videokártyákra csatlakozó DSUB bemeneti csatlakozón - mely a monitoron található sokeres kábel nem-monitor-felőli végén helyezkedik el 

Remélem, így már perfect!  :D
Ha a kereszted állandóan magaddal cipeled, előbb-utóbb felfeszítenek rá...

#1006 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 08:33

Idézet: Damien - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 4:48

Valóban félre lehet magyarázni (ha erősen akarja az ember! :D ), úgyhogy pontosítok:

A videokártyákra csatlakozó DSUB bemeneti csatlakozón - mely a monitoron található sokeres kábel nem-monitor-felőli végén helyezkedik el 

Remélem, így már perfect!  :D

Nem bonyolítod egy kicsit túl (mármint azzal, hogy mindenáron a monitor kábeléről beszélsz)? ;) Nem lenne úgy egyszerűbb, és érthetőbb, hogy "a videokártyák DSUB kimenetén"? (Mivel általában az szokott lenni a tárgy, ami a kívánt jel forrása, nem az, amivel általában onnan elvezetik.)

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 03. 08:36 -kor

#1007 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 08:55

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 9:33

Nem bonyolítod egy kicsit túl (mármint azzal, hogy mindenáron a monitor kábeléről beszélsz)? ;) Nem lenne úgy egyszerűbb, és érthetőbb, hogy "a videokártyák DSUB kimenetén"? (Mivel általában az szokott lenni a tárgy, ami a kívánt jel forrása, nem az, amivel általában onnan elvezetik.)

Túlbonyolítani? Olvastál Te már Magyar Közlönyt?  :D  :D  :D
Ha a kereszted állandóan magaddal cipeled, előbb-utóbb felfeszítenek rá...

#1008 Felhasználó inaktív   Gear 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 03. 19:58

Hi!

Tervbe vettem TFT vásárlását de nagyon nehéz kideríteni hogy milyet lenne érdemes.
Az LG L1710B(esetleg L1810b) , vagy ViewSonic VP171b. Csak nemtudom hogy mi a külömbség a ViewSonic VP171b és a ViewSonic VP171s között....
Valakinek vmi 5lete? Melyiket lenne érdemes , vagy hol lehetne ezeket normálisan megnézni,esetleg személyes tapasztalat?  :think:

#1009 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 23:35

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 15:38

Kedves Yany!

Megnéztem, de te itt most bizony kissé átfogalmaztad, amit fent mondtál, mivel az így hangzott (kiemelés tőled):

Mondani nem mondtad, amit fent írtam (a sznobságról), csakhogy az következett belőle... (Ezt nem látod be?) Ezért kérdeztem rá.

Egyébként nem árultad el a munkahelyed jellegét. Mert ha egy sima iroda, akkor még elfogadható, hogy "Munka, vagy játék... az neki mind1 = TÖKÉLETES ELÉGEDETTség". De ha CAD, grafika, DTP, és más hasonlóról van szó, akkor már nem elfogadható az állítás.

:offtopic:

Kedves Victor,

Modorod sajnálatos módon kezd hasonlítani egy általam (és még sokak által) nem kedvelt, ugyanakkor igen ismert személyéhez. Szerintem igen sokat tanulhatnál a newsgroup-ok és egyéb fórumok egymást segítő hozzáállásából azok nem létező kioktató, fölényes stílusát figyelembe véve.

Aztán meg továbbra sem látom (kérlek idézd be), hogy hol mondtam ilyet:

Victor:

Idézet

Akkor ezentúl mindenkinek elégedettnek kell lennie vele, és aki panaszkodik, az csak egy szuper-sznob lehet?

Valójában most Te kivel hadakozol? Olyat mondtam, ami nincs az ínyedre? Attól még a véleményem (véleményünk) mellet kitartok, s magasról teszek rá, hogy technológiai kifogásaid vannak a nem sznob réteg érdeklődési köre iránt.

Ami a fórumozók tájékoztatása érdekében történt, az mindössze jópár honapos tapasztalataim rövid eredménye, illetve annak megfogalmazása volt. S szarok az exportkiesésre meg a világgazdaságra. Te meg vegyél monitort, hogy az MVA-sok se haljanak éhen.

:offtopic:

Na ennyit a durrogásról... (komoian kiakasztottál). Szóval az állásom: szoftverfejlesztő vagyok, s sokadmagammal fejlesztünk egy nemzetközileg terjesztett, OpenGL alapú háromdimenziós tervező-szoftvert. Így el kell keserítselek, de az office munkától igen messze álló 3D tervezés és szoftverfejlesztés egyaránt megeléxik ezekkel a - szerinted ilyen területen használhatatlan - monitorokkal. Legalábbis szerinted az hazudik, aki azt állítja, hogy elég lenne.

Ja még valami: valószínüleg nem kerülne el a szoftver a világ 137 országába, ha ezekkel a "béna" monitorokkal nem lennénk képesek a munkánkat maximálisan elvégezni. Csak hogy teljes legyen a kép: a soktagú csapatnak 3 fő fejlesztője van, s egészen véletlenül pont ehhez a 3 emberhez került ez a három gagyi Hyundai Q17 TFT.

Victor, csupán egy dolgot szeretnék kérni Tőled: a tapasztalaidat nélkülözve, kérlek, ne állíts valótlanságokat, legalábbis ne mások félrevezetése céljából. Ez a monitor NEM a világ legjobb terméke, s még véletlenül sem az egyetlen. De! Jogomban áll szeretni, s neked ezt nem áll jogodban megtagadni. Sőt, nekem akkor is jogomban áll szeretni ezt a cuccot, ha szerinted ez csak úgy lehetséges, hogy sznob, aki nem ilyet vesz.

Yany

ps.: a téves következtetéseidet meg ne varrd az én nyakamba, thx
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#1010 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 01:30

Kedves Yany!

Ha lehiggadtál, olvasd el figyelmesen, amit írok. És ne csípőből tüzelj össze-vissza, ha lehetséges.

Először az első "ajánlásodra" válaszolnék: ha van egy kis gyakorlatod newsgroupos, és más hasonló kommunikációs formában, tudnod kell, hogy az addrenain-túltengés az adott személy magánügye, főleg, ha olyasmin idegeskedik, amin nem is kellene. Ha valaki ellenvéleményen van, és tényekkel is alátámasztja, az még nem kezel le, csak esetleg úgy érzed, de ez is magánügy.

Mi értelme, hogy újra rákérdezel, hogy hol mondtál valamit, amikor már egyszer válaszoltam? Megismétlem: nem mondtad, de kövekezett a dolog abból, amit viszont mondtál. Azt mondtad, hogy egy bizonyos monitorral mindenki, aki csak látta, tökéletesen elégedett volt, legyen szó bármilyen alkalmazásról. Nos, ebből egyenesen, és egyszerűen következik az, hogy akinek ez nem jó, az kvázi jobbat akar a tökéletesnél, csak mert márkásabb, stb., márpedig ezt hívják sznobizmusnak. Ha ezt nem érted, arról én nem tehetek!!! DE ATTÓL MÉG VISSZAUTASÍTOM, HOGY SZNOBSÁGGAL VÁDOLJANAK (MÉG HA CSAK BURKOLTAN IS)!

Tudd meg, én is egy olyan csapatban dolgozom, és mi is a nemzetközi piacra dolgozunk. Mellesleg itt én vagyok az egyik fő fejlesztő. (BTW, te mit is csinálsz a csapatban? - Ezt azért kérdem, mert csodálkoznék, ha programozó lennél, ha nem megy egy egyszerűbb következtetés levonása... [Úgy mint: mi következik abból, amit írtál, annak függvényében, amit én írtam, stb. - Remélem, ez most már világos.])

Az előző oldalakon többször leírtam már azokat a kézzelfogható dolgokat, tényeket, SZEMÉLYES TAPASZTALATOKAT, stb. amik miatt nekem, és sokaknak nem megfelelő a TN panel. Tényekkel vitatkozni... Nem okos dolog.

Én azoknak szeretnék itt segíteni, akik jobbat keresnek. Ez ne legyen már olyan nagy baj.

FOGADD EL, HOGY AZ ÁLTALAD EMLEGETETT MONITOR A KÖZÉPKATEGÓRIÁT KÉPVISELI. Ha ez nem megy, az is a te magánügyed, ne bántson már annyira, hogy leírom itt a tényeket. És ne mondd, hogy én vezetem félre az embereket, mert te teszed ezt, ha azt állítod, hogy ezek a monitorok BÁRMIRE tökéletesen megfelelőek!

Az én gondom az a mostani TN panelekkel a látható színkeverés, amivel a 18 bitből, egy bizonyos pepita-szerű minta váltogatásával keverik ki a 24 bitnek megfelelő színeket. Ez számomra túl szembetűnő. És nem csak számomra. Sajnálom (illetve miért sajnálnám?), hogy nem olyan lassú a szemem, hogy ezt ne lássam. Mondhatnám, hogy irigyellek, hogy te nem látod, de nem mondom, mert nem irigyellek. De hogy mondjak mást, barátnőmnek sem tetszett ez a zizegés, pedig már majdnem lefixáltam egy rendelést pont erre a Hyundai Q17-re (a PAM Computernél)...!

Tehát, tovább kerestem, és végülis azt találtam, ami most van (Eizo L567, S-IPS panel, stb.).

Egyébként több társamnak van ilyen TN paneles monitora, és programozáshoz, szövegszerkesztéshez, nem túl érzékeny grafikai munkákhoz megfelelő. Sőt, bent is ilyenek vannak. De aki látta a többiek közül az én itthoni monitoromat, az elismerte, hogy ez jobb. De szerintem pl. mindegyiknek minimum ilyennek kellene lennie, és remélem, hamarosan ilyen is lesz. (Arra lehet számítani, hogy ahogy megjelennek az újabb, gyorsabb PVA és S-IPS panelek, legalábbis szépen le fog esni az ára a TN-eknek.)

De ha továbbra sem hiszel nekem, nézzük, hogy is gondolja a THG, akik szerinted is otthon vannak a TFT témában:

Idézet

There are now three competing technologies as far as liquid crystals are concerned. These are: TN+Film, in entry-level and mid-range monitors, MVA in mid-range and top of the range models (there are several brands: MVA at Fujitsu, PVA for Samsung, ASV used by Sharp, Super MVA by CMO) and IPS for high-end models.

Ezt már egyszer beidéztem neked, de mintha elkerülte volna a figyelmed. Vagy lehet, hogy nem tudsz angolul? Lefordítom a kedvedért: "Három egymással versenyző technológia létezik folyadékkristály téren. Ezek: TN+Film, a belépő- és közép-szintű monitorokban, MVA a közép- és felső kategóriás monitorokban (...), és az IPS a high-end modellekhez."

Vagy nézd meg az Iiyama honlapját: a TN paneleket főleg irodai munkára, játékra és multimédiára ajánják, és másra kevésbé; az MVA-t és IPS-t/S-IPS-t inkább grafikai munkákhoz, CAD-re, stb. (utóbbi fajtából az új, gyors típusokat meg mindenre).

Íme egy ismert kép ami meg a nézeti szögtől függő intenzitás és színváltozásról, a különböző paneltípusok szerint (ha valami nem világos a képen, szívesen elmondom):
Kép

És hogy mi miatt is vannak ezek az eltérések? A folyadékkristály eltérő elfordulási tengelye miatt:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

(Egyebek mellett, a TN az intenzitástól függően máshogy is szórja a fényt, az xVA, és főleg az S-IPS kvázi teljesen egyenletesen szórja a fényt mindíg.)

ui. és fogalmam sincs, az miért zavart, hogy a piaci változásokról írtam 1-2 sort. IMHO igenis a vevőknek gondolniuk kell a hosszabbtávú érdekeikre is! (Ár vs. minőség, lásd kínai holmi, stb.) Te nem így látod?
u.i. 2. jó lenne, ha csak akkor válaszolnál, ha valami értelmes hozzáfűzni valód van, mert egyrészt az időm 80%-ában dolgozom, és abszolút nincs időm értelmetlen veszekedésre, másrészt rohadtul nincs kedvem emiatt akár csak egy negyed órával is később lefeküldni, ami így is hajnal körül lesz. Köszi. (És gondolom, a többiek sem örülnek neki.)

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 04. 02:22 -kor

#1011 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 03:20

Hogy világos legyen (ami a személyes vonatkozást illeti), úgy érzem, az egyik első hozzászólásod kicsit sértő volt rám nézve, és úgy tűnik, ez nem is volt véletlen, azaz nem is törekedtél arra, hogy elvedd a dolog élét, és amikor ezt említés szintjén szóvá teszem, úgy teszel, mintha nem tudnál semmiről, stb., mindezt nem a legjobb stílusban, akkor miért csodálkozol, hogy én sem vagyok tökéletesen szende? :(

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 04. 03:34 -kor

#1012 Felhasználó inaktív   choosen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 04:01

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 2:20

Hogy világos legyen (ami a személyes vonatkozást illeti), úgy érzem, az egyik első hozzászólásod kicsit sértő volt rám nézve, és úgy tűnik, ez nem is volt véletlen, azaz nem is törekedtél arra, hogy elvedd a dolog élét, és amikor ezt említés szintjén szóvá teszem, úgy teszel, mintha nem tudnál semmiről, stb., mindezt nem a legjobb stílusban, akkor miért csodálkozol, hogy én sem vagyok tökéletesen szende? :(

Szóval ez most akkor egy kicsinyes bosszú? Gratulálok! :(
Vagy csak a Te felsőbbrendűségedet akarod kihangsúlyozni? :(
Sajnállak!
Asus A8N Sli A64 3500+  2x512Mb DDR Super Talent 433 Mhz cas2 Asus x800xtpe Nec 3500 Dvd-Rw

#1013 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 05:32

Idézet: choosen - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 3:01

Szóval ez most akkor egy kicsinyes bosszú? Gratulálok! :(
Vagy csak a Te felsőbbrendűségedet akarod kihangsúlyozni? :(
Sajnállak!

Bosszú? Felsőbbrendűség, és annak kihangsúlyozása? Te most miről beszélsz? :eek:

Csak leírtam, hogy a személyes része hogy jelent meg az én nézőpontomból. Nem kell ebbe mindenfélét belemagyarázni.

Én messze nem ilyen érzelmi oldalról közelítem meg ezt a kérdést, hanem objektív szeretnék lenni, mert nem kutyáról, macskáról van szó, csak monitorokról. (Tényleg, talán nem ártana több embernek háziállatot tartani a gép mellett. Ezt komolyan mondom. Azok mind mások, de mindegyiket lehet szeretni.)

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 04. 05:48 -kor

#1014 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 11:35

Hát ez LOL! :nevet2:

Idézet

Victor: Azt mondtad, hogy egy bizonyos monitorral mindenki, aki csak látta, tökéletesen elégedett volt, legyen szó bármilyen alkalmazásról.

Nem, nem és NEM! Én ezt mondtam:

Idézet

Yany: Nem akarom részletezni, de hardcore cs-s vagyok (nem azt mondtam, hogy pro ), a munkahelyemen is van belőle 3 és TÖKÉLETESEN ELÉGEDETTek vagyunk vele (mindannyian). Munka, vagy játék... az neki mind1.

Azaz a fenti megfogalmazással analóg módon: Ezzel a bizonyos monitorral mindenki a munkahelyemen, aki csak ismeri (ergo itt mindannyian), imádjuk, legyen szó munkáról, játékról. Se azt nem mondtam, hogy a földkeregség minden Q17 felhasználója elégedett, se azt, hogy bármire is használja. Ezeket egyedül Te ragasztottad rám. S még1x: a téves következtetéseidet ne varrd a nyakamba. Cinizmustól teljesen mentesen olvassd végig léci, amit most írtam. Nem kötekszem, csak pontosítok.

Ha meg a munkába értetted bele a bármit, akkor én kérek elnézést, hiszen senki sem tudhatta, hogy nem professzionális photoshop és tsai. munkára értettem. Ettől függetlenül a gazdasági tényezőket, a sznob jellemzőt, és a bárkinek-bármire-tökéletes elvet sztem itt egyedül Te értetted bele a mondandómba.

Grafikára (és minden más területre, ahol nagyon fontosak a színek) egyedül CRT-t ajánlanék, esetleg MVA, S-IPS paneles cuccot ha kevésbé fontos, TN-eset viszont biztos nem.

A TN hol jó:

Animációk esetén, játékokkal, szöveges munkánál (scroll esetén min. utánhúzás), CAD - neCAD miért nem?, szoftverfejlesztésnél, office alkalmazások esetén, meg hasonlóknál.

Yany

Szerkesztette: Yany 2004. 05. 04. 11:37 -kor

Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#1015 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 11:37

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 4:32

Bosszú? Felsőbbrendűség, és annak kihangsúlyozása? Te most miről beszélsz? :eek:

Csak leírtam, hogy a személyes része hogy jelent meg az én nézőpontomból. Nem kell ebbe mindenfélét belemagyarázni.

Látom Te sem bírod, ha mást értenek bele abba, amit mondasz.

...kiszálltam

Yany

ps.: sztem ne ragozzuk tovább, ha akarsz reagálsz, el is olvasom, de már ne offoljuk tovább a topicot...

Szerkesztette: Yany 2004. 05. 04. 11:37 -kor

Logout.hu blog

#1016 Felhasználó inaktív   slick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 15:43

:omg:  de sok erzekeny ember van itt  :D
Nah kijott egy ujabb Benq 12ms-os lcd, FP783 a neve.
Nagyon tutin nez ki kerdes milyen panel van benne  :think:

Szerkesztette: slick 2004. 05. 04. 15:44 -kor

"If all you have is a hammer, every problem tends to look like a nail"

#1017 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 15:54

Idézet: Yany - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 10:35

Se azt nem mondtam, hogy a földkeregség minden Q17 felhasználója elégedett, se azt, hogy bármire is használja.

Én sem ezt mondtam, hanem azt, hogy "egy bizonyos monitorral". Bár én sem voltam itt 100% egyértelmű. (Hihetetlen, mennyire kell itt figyelni. :D)

Idézet

CAD miért nem?

Esetleg ezt még bele lehet venni, bár számomra - mivel CAD közben viszonylag közelről nézi az ember képernyőt - itt is zavaróak a TN hibái: pl. az említett színkeverés, amit főleg közelebbről látni; akkor az, hogy nem teljesen egyenletes az intenzitás, főleg fentől lefelé (közelebbről nézve színtén jobban kijön ez, mert a szemünk és a panel adott pontja közötti szög nagyobb tartományban változik a középpont és a szélek között), és hogy valahogy kicsit "csillognak" egyes árnyalatok (pl. a szürkék) - valaki úgy fogalmazott találóan, hogy "zsírosak".

#1018 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 19:12

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 4, kedd - 14:54

Esetleg ezt még bele lehet venni, bár számomra - mivel CAD közben viszonylag közelről nézi az ember képernyőt - itt is zavaróak a TN hibái: pl. az említett színkeverés, amit főleg közelebbről látni; akkor az, hogy nem teljesen egyenletes az intenzitás, főleg fentől lefelé (közelebbről nézve színtén jobban kijön ez, mert a szemünk és a panel adott pontja közötti szög nagyobb tartományban változik a középpont és a szélek között), és hogy valahogy kicsit "csillognak" egyes árnyalatok (pl. a szürkék) - valaki úgy fogalmazott találóan, hogy "zsírosak".

Na Victor, tök állat, hogy végre vitázunk és nem vezsexünk :)  :beer:

Szóval a CAD szvsz(!) azért fér bele simán, mivel a tervezőprogramok ergonómiáját figyelembe véve nem annyira az árnyalatokon, semmint a kontrasztos vonalas megjelenítésen van a hangsúly. Így végülis sztem simán megfelel még egy gyengébb (értsd: előző generációs) TFT is, hiszen még a magas response time (>25ms) "áldásos" hatása sem érvényesül annyira a főleg statikus kép megjelenítésében.

Persze - mint ahogy máshoz is - ehhez is jobb egy gyorsabb, szebb TFT.

A TFT-k fő előnye a tökéletes geometria, és a tűéles vonalak. Ezek viszont maradéktalanul érvényesülhetnek egy CAD rendszerben.

Yany

Logout.hu blog

#1019 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 22:15

Idézet: Yany - Dátum: 2004. máj. 4, kedd - 18:12

Szóval a CAD szvsz(!) azért fér bele simán, mivel a tervezőprogramok ergonómiáját figyelembe véve nem annyira az árnyalatokon, semmint a kontrasztos vonalas megjelenítésen van a hangsúly. Így végülis sztem simán megfelel még egy gyengébb (értsd: előző generációs) TFT is, hiszen még a magas response time (>25ms) "áldásos" hatása sem érvényesül annyira a főleg statikus kép megjelenítésében.

Az én munkám kb. 50%-ban CAD, és azt gondolom, hogy itt (is) sokat számít, hogy semmi se vonja el az ember figyelmét, mindíg szépen és teljesen egyenletesen belássa az egész képet, stb. (Az a legjobb, ha egy nagy, sima papírlaphoz hasonlít leginkább a kép.)

2-3 évvel ezelőtt volt néhány TN-paneles monitor, amik még nem ezt az új színkeverést használták, azokon nem nagyon lehet látni a színkeverést, bár valószínűleg ezzel is összefüggésben lassúak, de az CAD-nál általában nem érdekes, és a láthatósági szögük is viszonylag[!] jó volt. Egy ilyenen még szívesen el-CAD-ezgetek (bent van is egy, azt szoktam használni, bár általában ott nem CAD-ezek). De a mostaniakon én inkább nem. Csak akkor, ha az és egy közepes CRT között kellene választanom.

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 04. 22:16 -kor

#1020 Felhasználó inaktív   Zoliy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 05. 13:25

Sziasztok. Megvettem a Samsung 193P-t
Gyönyörüen néz ki.
Játékok játszhatóak de ha valaki játékra akarja venni szerintem a jó régi moncsik jobbak erre mint a TFT.. De nem játszhatatlan azért.
Ha valmi kérdés van várom

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.