HWSW Informatikai Kerekasztal: Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ultrahordozható gépek -- subnotebook, Tablet PC Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 01. 14:33

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 15:27

Kicsit sokat beszélünk op.rendszerről, ahhoz képest, hogy ez egy hardveres topic, de talán megbocsátják a fórumtársak.
Egyébként az SP2 miatt kell a régi MUI-ra rárakni még egy MUI TPC kiegészítést is - biztos lehetsz benne, hogy megcsinálják. Te is megtudnád, MS oldaláról letölthető, csak épp több száz mega. A wifi kapcsolat beállításához használhatod a Windowst is. A hardware friss meghajtóit letöltheted a HP-tól. Mindössze ízlések és pofonok alapon, ha gondolod letöltheted az Inteltől a PRO Set-et a wifi kapcsolat, és a Wacomtól a táblapc-s drivert a toll beállításaihoz. A géped e kettő nélkül is teljes, ezek abszolut opciós lehetőségek.

Köszönöm, megnyugtattál!

#762 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 01. 14:59

Gecco, hubaking, prong 13, dobista - van még itt valaki táblapc-vel?
Kell ennek külön topic, vagy nem sokat zavarunk a subnote-osoknál? Esetleg házigazdi meg tudja tippelni screen resolution alapján, mennyien látogatják a fórumot portré módban?

#763 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 01. 18:13

MOST EN is tablet PC-t haSZnalok, mint lathato, eleg vegyes sikerrel.
Szerintem, nem KELL MAs1K TOP1C, E2 is AL1G POROG. :)

Ez egyebkent egy life book P1510, prototype.

It's much easier to write in English. This shit wanna recognize English words all the time.

Reading is really convenient. Using the stylus needs some practice.

This the future!!!

Szerkesztette: special 2005. 12. 01. 18:21 -kor

#764 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 19:26

Már alig várom, hogy én segíthessek másokat tablet Pc-s tapasztalatok bírtokában!
Most jutott eszembe egy apróság amit idáig elfelejtettem megkérdezni:
- pöcökegér bizonyos használat után kicsit bejáratódik, könnyebben használhatóvá válik?
Azt a gépet amit az orrom előtt vittek el kipróbálhattam egy kicsit, és annak elég nehezen járt a pöcökje. Az eladó szerint egy kis használat után sokkal jobb lesz.

#765 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 19:29

Idézet: special - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 18:13

MOST EN is tablet PC-t haSZnalok, mint lathato, eleg vegyes sikerrel.
Szerintem, nem KELL MAs1K TOP1C, E2 is AL1G POROG. :)

Ez egyebkent egy life book P1510, prototype.

It's much easier to write in English. This shit wanna recognize English words all the time.

Reading is really convenient. Using the stylus needs some practice.

This the future!!!

Na ezért nem használom magyarhoz a kézírás felismerést.  :) P1510 nagyon friss! Kár hogy olyan vastag, viszont az 1024x600 -as kijelzőről igazán írhatnál. Kültéren milyen? Hat órás akkud van?

Egyébként nem áll szándékomban osztani a topicot, de jó volna tudni, mennyire érdekes másoknak a tábla téma. Nemigen írnak ide, de mailek rendszeresen jönnek.

#766 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 14:31

Nagyon fontos lenne az SOS válasz!
Az eredeti HDD-t + 5-ért 60GB-osra és 5400 fordulatosra cserélnék, illetve 12-ért, nettó, 80GB-osra.
A típusa Westend Digital. Az eladó szerint ez a beszerezhető legalacsonyabb fogyasztású (0.5A) . Meg merjem rendelni? Én a 60-asra gondoltam, a 80-ast valahogy túlzásnak érzem. A márkáról pár hozzászólást találtam, egyikben jót írtak, másikban rosszat, de az lehet hogy asztalira vonatkozott.
Segítsetek!

#767 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 16:27

Idézet: dobista - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 14:31

Nagyon fontos lenne az SOS válasz!
Az eredeti HDD-t + 5-ért 60GB-osra és 5400 fordulatosra cserélnék, illetve 12-ért, nettó, 80GB-osra.
A típusa Westend Digital. Az eladó szerint ez a beszerezhető legalacsonyabb fogyasztású (0.5A) . Meg merjem rendelni? Én a 60-asra gondoltam, a 80-ast valahogy túlzásnak érzem. A márkáról pár hozzászólást találtam, egyikben jót írtak, másikban rosszat, de az lehet hogy asztalira vonatkozott.
Segítsetek!

A WD Scorpio 80BG-os vinyót meg ne vedd!

Valami gyártási dologra fogható ok miatt kb 5 másodpercenként veri a fejét a falba :(

Olyan hangja van mint egy döglődő vinyónak, pedig nála ez a 'normális' működés.

Hangos mint a dög.

Nekem ugyan nem tablet van, de subnotiba 100GB/5400-as Hitachi van (CHS-ben 31 nettó), mely nagyon halk, nagyon gyors, és hidegebb a gyári 40GB/4200-as Fujitsu lemeznél (ergo valószínűleg kevesebbet is eszik) (adatlap alapján is elég keveset kajál).

Még 1-2 dolog: Samsungok hangosak, 60GB-os Fujitsu jó és halk is (Fujitsu MHT2060AT), WD kilőve, Seagate Momentus nagyon jó, Hitachi 60GB/7200 gyors de hangos és melegszik.....

Ha van rá igényed,  keret és lehetőség akkor 100GB/5400 RPM Hitachi (HTS541010M9AT0).

Szerkesztette: FőDudu 2005. 12. 02. 16:28 -kor

#768 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 16:36

Most mit csináljak? :confused:
60GB-os WD-vel kértem, megpróbáljam lemondani, vagy lehet hogy a 60-as nem olyan rossz mint a 80-as? Az eladó ezt ajánlotta, úgy tűnt ért hozzá. Azt mondta ennek a legjoibb a fogyasztása, de mire megyek vele ha állandóan szarakodik :mad:  Próbáljam lemondani?

#769 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 16:46

Idézet: dobista - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 16:36

Most mit csináljak? :confused:
60GB-os WD-vel kértem, megpróbáljam lemondani, vagy lehet hogy a 60-as nem olyan rossz mint a 80-as? Az eladó ezt ajánlotta, úgy tűnt ért hozzá. Azt mondta ennek a legjoibb a fogyasztása, de mire megyek vele ha állandóan szarakodik :mad:  Próbáljam lemondani?

Nekem is egy jó ismerősöm ajánlotta a WD-t, de gond nélkül visszavette, mert valóban borzalmasan idegesítő a hangja!
A Smart nem jelez hibát, épp ezért nem veszi vissza a boltos ha téged is az őrületbe kerget a hangja.
Nekem csöndes szobában borzalmasan hangos volt az a hang ami olyan mint amikor egy döglődő vinyó veri a fejét a falba!

Ha a 60 gb is Scorpio, akkor érdemes kihagyni.

A TOshiba vinyókról is jókat olvastam.

Szerkesztette: FőDudu 2005. 12. 02. 16:49 -kor

#770 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 16:50

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 17:46

Nekem is egy jó ismerősöm ajánlotta a WD-t, de gond nélkül visszavette, mert valóban borzalmasan idegesítő a hangja!
A Smart nem jelez hibát, épp ezért nem veszi vissza a boltos ha téged is az őrületbe kerget a hangja.
Nekem csöndes szobában borzalmasan hangos volt az a hang ami olyan mint amikor egy döglődő vinyó veri a fejét a falba!

Ha a 60 gb is Scorpio, akkor érdemes kihagyni.

Felhívom őket, megkérdezem.
Köszönöm!

#771 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 16:57

Azt mondták ezzel nem szokott baj lenni, de ha hangos akkor kicserélik a helyszínen. Egyenlőre hagytam, de holnap akkor erősen odafigyelek majd. Ha hangos akkor az kijön mindjárt nem?

#772 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 16:58

Idézet: dobista - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 16:57

Azt mondták ezzel nem szokott baj lenni, de ha hangos akkor kicserélik a helyszínen. Egyenlőre hagytam, de holnap akkor erősen odafigyelek majd. Ha hangos akkor az kijön mindjárt nem?

Az a fura, hogy van akinek előjön, van akinek nem.
Nekem kb 1-2 óráig nem jött elő, aztán fél óráig zajon gott, majd ismét kussolt.

"Some users have reported hearing a repetitive clicking from the Scorpio every few seconds. We did not encounter this problem during our testing, but we did hear a distinct click whenever the heads were loaded or unloaded. It is quite possible that the repetitive nature of the clicking comes from the specific usage of the drive; a program that writes data in frequent, short bursts, such as data logging tools (or internet browsers), could be a potential source of this problem. If this is the case, disabling automatic power management may help resolve it.

"
Forrás:http://www.silentpcreview.com/article250-page3.html

#773 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 17:44

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 16:25

Hát ez elég hervasztó lehet.

Én is egy subnotit nyúzok pár napja.
Előzőekben említett ARIMA CP11.

1.3Ghz banias. 768MB ram, 80GB hdd, wlan b/g, 12.1" XGA kijelző, 1.3kg (majd pontosan lemérem), 3USB, firewire, pcmcia, ethernet, modem, vga out, mikrofon bemenet, fejhallgató kimenet, no odd.

Kifejezetten jónak találom. A kis 2200 mAh-s akkujával is kb 3 órát megy.
Elég masszív a háza is, lehet rá rakni még plussz akkut is, így ha azt sikerül beszerezniu, akkor lesz igazán mobil.

Árban össze sem lehet hasonlítani a többivel....

És mindent tud. Na jó, BT nincs benne.

Ilyen notit merre lehet szerezni? :)

#774 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 17:50

Idézet: Capri - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 17:44

Ilyen notit merre lehet szerezni? :)

Sajnos csak a Mediamarktban. 250k.

Én használtan vettem, sokkal olcsóbban. :)

#775 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 19:38

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 17:27

A WD Scorpio 80BG-os vinyót meg ne vedd!

Valami gyártási dologra fogható ok miatt kb 5 másodpercenként veri a fejét a falba :(

Olyan hangja van mint egy döglődő vinyónak, pedig nála ez a 'normális' működés.

Hangos mint a dög.

Nekem ugyan nem tablet van, de subnotiba 100GB/5400-as Hitachi van (CHS-ben 31 nettó), mely nagyon halk, nagyon gyors, és hidegebb a gyári 40GB/4200-as Fujitsu lemeznél (ergo valószínűleg kevesebbet is eszik) (adatlap alapján is elég keveset kajál).

Még 1-2 dolog: Samsungok hangosak, 60GB-os Fujitsu jó és halk is (Fujitsu MHT2060AT), WD kilőve, Seagate Momentus nagyon jó, Hitachi 60GB/7200 gyors de hangos és melegszik.....

Ha van rá igényed,  keret és lehetőség akkor 100GB/5400 RPM Hitachi (HTS541010M9AT0).

A régi HTS 60Gigás 7200 az hangosabb és melegebb volt mint a mostani
HTE 60/7200-es!!!! Kevesebbet is fogyaszt!
Picit hangosabb mint a 80Gigas 4200-as gyari Hitachi.

#776 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 02. 22:31

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 19:29

Na ezért nem használom magyarhoz a kézírás felismerést.  :) P1510 nagyon friss! Kár hogy olyan vastag, viszont az 1024x600 -as kijelzőről igazán írhatnál. Kültéren milyen? Hat órás akkud van?

Egyébként nem áll szándékomban osztani a topicot, de jó volna tudni, mennyire érdekes másoknak a tábla téma. Nemigen írnak ide, de mailek rendszeresen jönnek.

Sajna csak néhány óra erejéig csesztettem, ami éppen elég volt ahhoz, hogy megszokjam valamennyire a stylussal való vezérlést. A géppel valami gáz van, hiába van piacon már egy ideje, csak egy prototype-ra futotta Japánból, amely egyébként nem funkcionál valami jól, azaz soha nem kapcsol be a ventije, és 600-on meg mindig a proci, valamint jelszóval védett a BIOS. Ezzel gyakorlatilag tesztelhetetlenné vált, huzamosabb működésnél riasztóan melegedik (pedig már Sonoma DDR2 elvileg). Így akkuidőről nem tudok nyilatkozni. Krinyo beszélt azzal, akitől van, nincs megoldás, csak kézszéttárás.

A kijelzőről annyit tudok mondani, hogy teljesen rendben volt, kültéren viszont nem próbáltam. Nem tudom, meddig lesz nálunk, talán jövő szerdán még meg tudom tapogatni, akkor megnézem a kijelzőt jobban. Ja igen, felbontás: a 600 szélesség sajna azért zavaró tud lenni tablet módban, scrollozni kell az összes oldalt oldalra rendesen szinte, szóval látszik, hogy a weboldalak nincsenek erre igazán felkészítve. Mondjuk erre megoldás lehet az Opera, az tud resize-olni automatce (ami nem tudom, mennyire teszi olvashatatlanná a dolgoakt, vagy mennyi cpu-t eszik le).

A kijelző nem elektromagnetikus vagy ilyesmi, hanem touchscreen, körömmel is lehet maszatolni:). Szokni kell egy ideig, de ez rövid idő. A kézírás 1-2 óra után angolul meglepően jól ment.

A gép valóban vastagnak hat, de nem tűnik zavarónak a dolog, a 8,9-es formátum eredménye gondolom. Vagy lehet mégis, de ezt nem próbáltam ki: asztalra fektetve lehet túl magas. Fél kézzel tartva viszont a tömege nagyobb gond, bár ha meg tudja az ember támasztani a lábán, akkor felülre rakva a kézírás input mezőt már jobb lehet.

#777 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 23:58

November elejétől létezik Tablet PC op.rendszerrel, ezek szerint nem sikerült túl jól a váltás, és kár, hogy nem Wacom rendszerű a toll, az sokkal használhatóbb lenne. Felbontásban a 768x1024 is kompromisszumos, pld. egyes Canon fotós szoftverek el sem indulnak 800-nál keskenyebb képernyőn, muszály forgatni a képet.  Szerencsére egyéb dolgoknál nem zavaró, sőt Word-nél, vagy Acrobat-nál kimondottan kellemes a portré mód. Egyre több táblapc jön "széles" kijelzővel, kíváncsi lennék, hogy használhatók azok portré módban a közel 2:3 arányú A4-es dokumentumokkal. Vagy lehet, a papírszabványokat is módosítani fogják?  :) Ez a tömeg dolog érdekes érzet. Van úgy, hogy az ember egy kicsi zömök egykilós tárgyat nehezebbnek érez, mint egy kétszer akkor másfélkolósat. Mondjuk szokni is kell, alkarra fektetve TC1100 teljesen stabil.

#778 Felhasználó inaktív   dobista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 01:40

Sziasztok!
Ma megvettem a gépet, épp csak egy egész napomba került, erről inkább később beszélnék, ahogyan a beszámolót is késsőbb tenném meg, de meglesz!
Először légszíves nyugtassatok meg, a kijelzőnek ilyen életlennek, vagy talán inkább úgy mondanám kristályosnak kell lennie? A filmek is úgy néznek ki rajta mintha kevésbé gyors interneten keresztül nézném őket! Persze nem arra vettem hogy filmet nézzek, de nem erre számítottam, hanem éles képre. A kijelző kristályossága magyarázható talán az edzett üveggel, de a videók miért nem élesek. Az ikonok is kicsit pixelesek.
A másik: a venti már fél órája megy folyamatosan, pedig már a kijelzőz is kikapcsoltam. Landscape- módban ha jobb oldalt van a HP márkajélzés, akkor a gép bal oldala egészen felmelegedett, és fölötte a kijelző is, a jobb oldal jóval hűvösebb, tehát a gépnek az az oldala amelyen akkumulátor is van.
A diagnostics for windows 4.11 program szerint: Temperature . Normal
Ja és a processzor amikor a fülemhez tartottam folyamatos ciripelő hangot adott, most nem lehet hallani a hűtéstől. Most meghalllgattam megint: a venti mellett azt lehet hallani pár másodpercenként hogy titititit ... titititi .... titititi, olyan kicsit ciripelősen
Csak akkor lehet hallani ha oda rakom a fülemhez, igazából ez normális is lehet, nem tudom, inkább a ventiláor idegesít, minek megy állandóan? Most töltőn van, először azt gondoltam ezért, de így sem jó ez azért, szerintem.
Egyébként koreai gyártmány, francia lokalizáció (van í), 1.1 pentium, 60 Gb 5400 WD HDD amely érezhetően gyorsabb mint a gyári, de egyenlőre még félek tőle, figyelek nem jön-e elő a hangprobléma, windows SP1, a magyarítás felment rá, de nem tudtunk sehogy sem magyar billentyűzetet varázsolni a kijelzőre. A bemutató gépen XP2005 volt azt hiszem, azon volt magy. bill., de arra meg nem ment fel a magyarítás. Ha megcsinálom a windows update-tet akkor lehet hogy nekem is lesz már magy. bill.?
Tetszik!
(a venti továbbra is megy pedig már negyed órája képernyővel lefelé van, hogy biztos szellőzzön)

#779 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 01:57

Idézet: dobista - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 1:40

Sziasztok!
Ma megvettem a gépet, épp csak egy egész napomba került, erről inkább később beszélnék, ahogyan a beszámolót is késsőbb tenném meg, de meglesz!
Először légszíves nyugtassatok meg, a kijelzőnek ilyen életlennek, vagy talán inkább úgy mondanám kristályosnak kell lennie? A filmek is úgy néznek ki rajta mintha kevésbé gyors interneten keresztül nézném őket! Persze nem arra vettem hogy filmet nézzek, de nem erre számítottam, hanem éles képre. A kijelző kristályossága magyarázható talán az edzett üveggel, de a videók miért nem élesek. Az ikonok is kicsit pixelesek.
A másik: a venti már fél órája megy folyamatosan, pedig már a kijelzőz is kikapcsoltam. Landscape- módban ha jobb oldalt van a HP márkajélzés, akkor a gép bal oldala egészen felmelegedett, és fölötte a kijelző is, a jobb oldal jóval hűvösebb, tehát a gépnek az az oldala amelyen akkumulátor is van.
A diagnostics for windows 4.11 program szerint: Temperature . Normal
Ja és a processzor amikor a fülemhez tartottam folyamatos ciripelő hangot adott, most nem lehet hallani a hűtéstől. Most meghalllgattam megint: a venti mellett azt lehet hallani pár másodpercenként hogy titititit ... titititi .... titititi, olyan kicsit ciripelősen
Csak akkor lehet hallani ha oda rakom a fülemhez, igazából ez normális is lehet, nem tudom, inkább a ventiláor idegesít, minek megy állandóan? Most töltőn van, először azt gondoltam ezért, de így sem jó ez azért, szerintem.
Egyébként koreai gyártmány, francia lokalizáció (van í), 1.1 pentium, 60 Gb 5400 WD HDD amely érezhetően gyorsabb mint a gyári, de egyenlőre még félek tőle, figyelek nem jön-e elő a hangprobléma, windows SP1, a magyarítás felment rá, de nem tudtunk sehogy sem magyar billentyűzetet varázsolni a kijelzőre. A bemutató gépen XP2005 volt azt hiszem, azon volt magy. bill., de arra meg nem ment fel a magyarítás. Ha megcsinálom a windows update-tet akkor lehet hogy nekem is lesz már magy. bill.?
Tetszik!
(a venti továbbra is megy pedig már negyed órája képernyővel lefelé van, hogy biztos szellőzzön)

Mobile metert töltsd le, mert valószínűleg nem megy a speedstep és full sebességen megy a procid.
HA nem kapcsol le 600MHz-re, akkor valami speedstep applet vagy egyéb szoftver nincs feltelepítve, esetleg a biosban el van állítva a sebesség (mindíg full speed), és ezért megy a venti.

#780 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 08:25

Idézet: dobista - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 1:40

A TPC-k színhűsége alapból nem feltétlen a legjobb, de ezt Adobe Gamma, vagy simán a saját GeForce vezérlő finomhangolása orvosolja. A TC1100 kijelzője 120 dpi-s, egy átlagos notebook csak 100-as, tehát a képnek finomabb rajzolatúnak kell lennie! A homályosság is arra utal, hogy nem natív felbontásban használod. Ellenőrizd, nincs-e véletlen 800x600-ra állítva, ha igen up 1024x768 /32bit. Tovább finomhangolhatod a Clear Type bekapcsolásával, illetve az MS-től letölthető egy finomabb beállítást lehetővé tevő Clear Type alkalmazás.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.