HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#541 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 14. 15:26

Műxik, nagyon király..még nem jutottam el amugy addig, hogy elovlassam a használati utmatot, természetesen elfogom..de amennyire észrevettem az M modban nem lehet változtatni a rekeszértéket?

#542 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 17:30

már hogy ne lehetne :)
miközben tekered a tekerőt nyomjad az AV+- gombot :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#543 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 18:30

áh, pedig nyomkodtam :DD

#544 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 18:52

Idézet: csövike - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 19:30

áh, pedig nyomkodtam :DD

Mielőtt még WiZARD-ot is töltőre kellene rakni a kérdésözön miatt :) , neked is ajánlatos a  manual-t végignézni. Én is úgy indultam, hogy minek az láttam már fényképezőgépet, osztán jöttek a meglepik, hogy akkor most hogyisvanez.

ZooLee

#545 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 20:15

Már olvasom :D

#546 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 20:34

Én már elolvastam 1x, és még 30x el fogom, amíg összejön a pénz november elejére. :)
Jó neked, hogy ott nyomkodod. :lollypop:  :irigy:

Szerkesztette: eszpe 2004. 09. 14. 20:35 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#547 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 19:56

Szijasztok!

Nah tesztelgetem a gépet ezerrel, nagyon tetszik..végigolvastam a használati utmatot meg ilyesmi :) Amugy izé egy kérdés, vki korábban írta, hogy általában AV modban használja a gépet, ez mind szép és joh, viszont ha rosszak a fényviszonyok (még vakuval is) nagyon hosszu záridőt produkál, ilyenkor ti mit szoktatok csinálni? gondolom manulaba nyomni, de milyen záridő stb? Meg ez lehet hülye kérdés, de lehet állítani, hogy a vaku milyen szórásban dolgozzon? erre nem emléxek a könyvben:) előre is köszi a válaszokat a hülye kérdéseimre:)

byez

#548 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 01:16

Idézet: csövike - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 20:56

Szijasztok!

Nah tesztelgetem a gépet ezerrel, nagyon tetszik..végigolvastam a használati utmatot meg ilyesmi :) Amugy izé egy kérdés, vki korábban írta, hogy általában AV modban használja a gépet, ez mind szép és joh, viszont ha rosszak a fényviszonyok (még vakuval is) nagyon hosszu záridőt produkál, ilyenkor ti mit szoktatok csinálni? gondolom manulaba nyomni, de milyen záridő stb? Meg ez lehet hülye kérdés, de lehet állítani, hogy a vaku milyen szórásban dolgozzon? erre nem emléxek a könyvben:) előre is köszi a válaszokat a hülye kérdéseimre:)

byez

Ha gond a hosszú záridő, akkor gondolom nem állványon van. Ilyenkor szokás emlegetni a reciprok szabályt, vagyis állítsd Tv-módra, válaszd a leghosszabb, még stabilan kézben tartható időt, ami átlagos fotósnál 30 mm-es gyújtótávolságnál 1/30. Ha villog a rekesz érték, akkor nem férsz bele az ideális idő-rekesz tartományba. Ellenőrizd az ISO értéket, mert egy lépésnyi érzékenység növelés, egy lépéssel csökkenti a szükséges rekeszt. Ez az általános tanács, majd a többiek kiegészítik.

Amit még hozzá tudok tenni, hogy ha lehet, ne használd a zoomot, inkább fotózz max felbontásban és utólag vágj a képen. Gyakorlással, odafigyeléssel esetleg próbáld megtartani az 1/15-ös időt. Próbáld meg Fé kompenzációval javítani a helyzetet. Kapcsold fel a villanyt... vegyél állványt... vegyél jobb fényértékű objektívet. :) <- csakis!

Szerkesztette: GoLAN 2004. 09. 16. 01:18 -kor

#549 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 07:15

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 21:34

Én már elolvastam 1x, és még 30x el fogom, amíg összejön a pénz november elejére. :)
Jó neked, hogy ott nyomkodod. :lollypop:  :irigy:

Valahogy én is akkora tervezem a vásárlást. Innen a szomszédos Némethonból, ha gondolod akkor hozatok neked is. most olyan 205e Ft a KIT. de addig szerintem esik még egy pár e ft-ot az ár.

Üdv.
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#550 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 09:08

Idézet: GoLAN - Dátum: 2004. szept. 16., csütörtök - 0:16

Ha gond a hosszú záridő, akkor gondolom nem állványon van. Ilyenkor szokás emlegetni a reciprok szabályt, vagyis állítsd Tv-módra, válaszd a leghosszabb, még stabilan kézben tartható időt, ami átlagos fotósnál 30 mm-es gyújtótávolságnál 1/30. Ha villog a rekesz érték, akkor nem férsz bele az ideális idő-rekesz tartományba. Ellenőrizd az ISO értéket, mert egy lépésnyi érzékenység növelés, egy lépéssel csökkenti a szükséges rekeszt. Ez az általános tanács, majd a többiek kiegészítik.

Amit még hozzá tudok tenni, hogy ha lehet, ne használd a zoomot, inkább fotózz max felbontásban és utólag vágj a képen. Gyakorlással, odafigyeléssel esetleg próbáld megtartani az 1/15-ös időt. Próbáld meg Fé kompenzációval javítani a helyzetet. Kapcsold fel a villanyt... vegyél állványt... vegyél jobb fényértékű objektívet. :) <- csakis!

Köszi a választ! Igyexem betartani, nah meg persze gyakorlom. Sajna most se obira, se állványra nincs pénzem  :(
Ezt a Fé-s dolgot még nem teljesen értem, meg az auto expoziciot se, ezután még rendesen utána kell olvasnom :)

#551 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 09:35

Idézet: csövike - Dátum: 2004. szept. 16., csütörtök - 10:08

Köszi a választ! Igyexem betartani, nah meg persze gyakorlom. Sajna most se obira, se állványra nincs pénzem  :(
Ezt a Fé-s dolgot még nem teljesen értem, meg az auto expoziciot se, ezután még rendesen utána kell olvasnom :)

<<ITT>> hasznos információkat találsz.
Meg <<ITT>> is.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#552 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 09:56

Nagyon thx!

#553 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 21:36

Idézet: sityak - Dátum: 2004. szept. 16., csütörtök - 8:15

Valahogy én is akkora tervezem a vásárlást. Innen a szomszédos Némethonból, ha gondolod akkor hozatok neked is. most olyan 205e Ft a KIT. de addig szerintem esik még egy pár e ft-ot az ár.

Üdv.

Köszi, én is KIT-ben gondolkodom (váz + EF-S 18-55), és külföldi vásárlásban.
Kint 205-210e, itthon meg 256e alatt nem láttam KIT-et.
Majd meglátjuk. Lehet, hogy jelentkezni fogok. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#554 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 07:55

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. szept. 16., csütörtök - 22:36

Köszi, én is KIT-ben gondolkodom (váz + EF-S 18-55), és külföldi vásárlásban.
Kint 205-210e, itthon meg 256e alatt nem láttam KIT-et.
Majd meglátjuk. Lehet, hogy jelentkezni fogok. :)

okay.
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#555 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 19. 20:51

Az objektív cserebere közben nem lesz poros a CCD?

#556 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 19. 23:11

A CCD biztos nem, mert CMOS van benne:) amugy sztem nem, ha csak obi nélkül nem nyitogatod a tükörrészét...kérdés: a KIT obi az üveg vagy műanyag lencsés? Mivel érdemes takarítani ezeket? főleg az elején...

#557 Felhasználó inaktív   hybryd 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 20. 11:15

Idézet: csövike - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 0:11

A CCD biztos nem, mert CMOS van benne:) amugy sztem nem, ha csak obi nélkül nem nyitogatod a tükörrészét...kérdés: a KIT obi az üveg vagy műanyag lencsés? Mivel érdemes takarítani ezeket? főleg az elején...

Aki nem csak 1 obival rendelkezik, az előbb-utóbb szembesül ezzel a problémával. Ha a por bekerült a tüköraknába, onnan a feltöltött CMOS seperc alatt az előtte lévő üveglaphoz vonza. Amúgy annyira nem vészes a helyzet, házilag is lehet tisztítani, de a camera kft. ben is megcsinálják kb. 10 perc alatt.
Próbáljatok pormentes helyen obit cserélni.

Kitobi: én úgy tudom, hogy üveg (de lehet nem jól emlékszem). Takarítás helyett én vennék rá UV szűrőt. Amúgy lehet kapni ilyen tisztító löttyöket, ilyen tisztítókendővel, sokan ezt ajánlják.

#558 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 11:28

Kösz.
Milyen uv szűrőt érdemes venni hol és mennyiért? :) Nekem minnél olcsobbat mondjatok:)

#559 Felhasználó inaktív   hybryd 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 20. 11:34

Idézet: csövike - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 12:28

Kösz.
Milyen uv szűrőt érdemes venni hol és mennyiért? :) Nekem minnél olcsobbat mondjatok:)

Hoyanak vannak olcsóbb kategóriájú szűrői, Hama és tsainál biztos hogy jobbak. Esetleg Sigma.

#560 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 14:58

Még joh, hogy a Hoyanak van vagy 100 féle UV szűrője:D

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27