idézet:
Ezt írta neta:
Na jó most az egyszer igazad van.![]()
Legyen fícsör. Így már jó?[/quote]
Aha.
Adjunk az angol nyelvnek egy pofont!![]()
![]()
Digitális fényképezőgépek
Elküldve: 2003. 05. 23. 14:13
Elküldve: 2003. 05. 23. 16:22
idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
SZVSZ az is nagyon fontos hogy milyen memóriakártyát használ... értelemszerűen minél olcsóbb és nagyobb a maximális kapacitása annál jobb![]()
[/quote]
és talán még fontosabb, hogy gyors is legyen
Elküldve: 2003. 05. 23. 20:57
Most keszulok vasarolni egy Panasonic FZ1-es gepet. Velemenyek, tapasztalatok erdekelnenek pro-kontra. Aki tegnap vett eloszor gepet kerem kimeljen. A 12x opt.zoom, a jo lencse es a F2.8 fenyero ami mellette szol! De mi ellene?
Koszi!
Elküldve: 2003. 05. 23. 21:52
idézet:
Előnyök: Vélemény:
A gép magas árát a 12szeres Leica zoomobjektiv és a képstabilizátor indokolja, ezek ma unikumnak számítanak. Kiemelhető még a gép gyorsasága, bekapcsolástól készenlétig, és a shutter lag is csekély. Visszanézéskor a képek megjelenítése meglepően gyors, a képek vizsgálatához 16x-osan nagyíthatjuk részleteiket. Kiemelkedő a 4 kép/ másodperc sorozatfelvételi képessége. Praktikus, hogy a kereső a gép sarkához közel nézhető, orrunk nem nyomódik a hátfalnak (ha jobbszemesek vagyunk). Jónak számít a beállítható 50 AsA, és a 8 másodperces lassú záridő.
Adnak hozzá egy adaptergyűrűt, melyre a -szintén tartozék- napellenző csatlakoztatható, illetve attól függetlenül más szűrők csavarhatóak 55-ös menettel.
Amit a gép tud, azt jól tudja, a képminőség jó, az automatika a különböző programoknak megfelelő témáknál magabiztosan elboldogul a beállítással. A fokuszálás területe átállítható spot-ra. A fehéregyensúly automatikusan is jól működik.
A gép kezelése egyszerű, logikus. A keresőben mindent kiír, amit a hátsó LCD-n, pl. a beállított záridőt és blendét is. A készülék kidolgozottsága kiemelkedő, az ajtók, gombok és forgatógombok jó minőségűek. A zoom folyamatos és nagyon halk. A képstabilizátor hatékony, még 420 mm-es tele állásban is lehet állvány nélkül fényképezni, de kevés fénynél is jó szolgálatot tesz. A video hossza nincs korlátozva, igaz, menet közben nem állítható semmi. Az állóképekhez is rögzíthető hang, utólag is, de az exponáláskor, automatikusan is.
Személyes véleményem szerint szép a gép, a hagyományos, filmes fényképezőgépek formavilágát idézi, főleg, ha fekete színben jutunk hozzá (van ezüstből is.
Összegzés:
A képstabilizátornak hála alig lehet vele bemozdult képet csinálni, a 12x-es zoom izgalmas, a gép minden tekintetben jó minőségű készülék. Azoknak ajánlom, akik egy gyors, megbízható minőségű képeket produkáló kis gépre vágynak nagy zoommal, s akiket nem zavar, hogy nem tudják befolyásolni a fénymérést és a fókuszálást, illetve megelégednek a bő képernyőnyi, 1600x1200-as képekkel. [/quote]
idézet:
Hátrányok: Előnytelen tulajdonsága, hogy csak a fehéregyensúly és az érzékenység álítható manuálisan.
A 2 MP felbontás monitoron megjelenítésre bőven elég, de a képekből kisebb részleteket kivágni és megszokott papírméretűvé nagyítani már nem érdemes. A gép borítása műanyag, ha valakit ez zavar. A vaku kis hatótávú.
Kellemetlen, hogy 8 mb-os SD kártyát adnak hozzá, rögtön lehet nagyobbat venni.
Ár: 161.000-179.000 Ft között láttam
Effektív pixelek száma: 2.0 MP
Érzékenység: auto / 50 / 100 / 200 / 400
Érzékelőlapka mérete: 1/3,2"
Élességállítás módja: spot vagy normal
Közelpont makro módban: 5 cm
Blende: nagylátószög: f2,8/8? tele: f2,8/8?
Expozíció korrekció: 1/3 EV lépésenként: -2 - +2 EV
Legrövidebb záridő 1/2000 másodperc
Leghosszabb záridő 8 másodperc
Vaku hatótávolsága: 2,1 m
Vakumódok: Auto / Forced / RedEye / SlowSync
Szűrőméret: 55 (a (tartozék) adapterre)
Adapter szükséges az előtétlencséhez: igen, tartozék
Sorozatfelvétel: igen (4 kép/mp) összesen 7 kép
Kereső: EVF (elektronikus TTL) dioptria állítással
Videó maximális hossza: amennyi ráfér a kártyára
Videó formátum: MOV (hanggal) [/quote]
[ 2003. május 23.: Roter ^.^ szerkesztette a hozzászólást ]
A7N8X VDD mod
"Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted." Márquez
Elküldve: 2003. 05. 24. 13:27
Ha valakinek lenne sajat tapasztalata (es megosztana velem), azt is hasonloan megkoszonnem!
THX!
Elküldve: 2003. 05. 24. 14:55
idézet:
Ezt írta BigBoy:
Roter koszi az idezeteket!![]()
Ha valakinek lenne sajat tapasztalata (es megosztana velem), azt is hasonloan megkoszonnem!![]()
THX![/quote]
Ez 1 géptulajdonos tapasztalata volt, akit idéztem..
Szívesen máskor is![]()
A7N8X VDD mod
"Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted." Márquez
Elküldve: 2003. 05. 24. 22:26
Casio Exilim Z3 ( esletleg S3, M2 ) vásárlását tervezem. Nincsenek valakinek tapasztalatai, de méginkább képei erről a kis gépről?
Egyetlen helyen tatláltam képeket, a steves-digicams.com-on, de azok nem gyáztek meg.
Nyugtassatok meg, hogy annál szebb képeket is lehet vele csinálni
Előre is kösz a válaszokat és a képeket.
EdgarPE
Elküldve: 2003. 05. 25. 17:55
Én is fényképező vásárlás előtt állok, de suzokás szerint nem tudok dönteni, hogy melyiket válasszam.Nos, a jelöltek, amik árban megfelelnének:
- Nikon Coolpix 2100
- HP PhotoSmart 720
- Canon PowerShot A200
Kérlek, segítsetek nekem választani, elsősorban a kép minőség érdekelne engem.Köszönöm!
Ja, és elnézést, ha már volt ezekről szó a fórumban, de nem volt kedvem 35 oldalt átnézegetni.
Mégegyszer köszi!
Elküldve: 2003. 05. 25. 18:55
idézet:
Ezt írta Csiresz:
- Nikon Coolpix 2100 [/quote]
[ 2003. május 25.: eszpe szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 05. 25. 19:00
idézet:
Ezt írta Csiresz:
- Nikon Coolpix 2100
- HP PhotoSmart 720
- Canon PowerShot A200
[/quote]
Nikon Coolpix 2100 ezt venném.
A másik kettőnél nincs optikai zoom.
A7N8X VDD mod
Elküldve: 2003. 05. 25. 19:38
Egy dolog azonban még nem tiszta nekem:
Ugyanebben az árban kapható a Canon PowerShot A300, és ez már 3.1 MegaPixeles. Ha a 2 közül kéne választanotok, melyik lenne nektek a nyerő?
Bocsássatok meg lámaságomért!
Köszönöm.
Elküldve: 2003. 05. 25. 19:48
idézet:
Ezt írta Csiresz:
Köszi szépen a gyors választ!
Egy dolog azonban még nem tiszta nekem:
Ugyanebben az árban kapható a Canon PowerShot A300, és ez már 3.1 MegaPixeles. Ha a 2 közül kéne választanotok, melyik lenne nektek a nyerő?
Bocsássatok meg lámaságomért!
Köszönöm.[/quote]
Az A300-nál sincsen optikai zoom csak digitális.
Canon PowerShot A60-at nem nézted?
vmivel drágább,de vsz mindenképp megéri.
A7N8X VDD mod
Elküldve: 2003. 05. 25. 20:09
azt hiszem, hogy marad a Nikon.
Köszönöm a segítséget!
Elküldve: 2003. 05. 26. 08:01
Egyébként erről a gépről a véleményemet kicsivel előbb leírtam!
Üdv:
T.
Elküldve: 2003. 05. 26. 10:34
Akkuval kapcsolatban kérdezném:
- Mikro AAA NiCd 350 mAh
- Mikro AAA NiMH 700 mAh
Melyiket érdemesebb használni, és miért?
Tapasztalatok?
/ Fontos! /
Köszi!
Elküldve: 2003. 05. 26. 10:38
idézet:
Ezt írta Maestroo:
Hali!
Akkuval kapcsolatban kérdezném:
- Mikro AAA NiCd 350 mAh
- Mikro AAA NiMH 700 mAh
Melyiket érdemesebb használni, és miért?
Tapasztalatok?
/ Fontos! /
Köszi![/quote]
NiMH-t, mert újabb technológiájú, és mivel 700mAh-s, tovább bírja szuflával, mint a NiCd.
Elküldve: 2003. 05. 26. 10:40
idézet:
Ezt írta Tillu:
Bocsánat, de a HP 720-nak van 3 X optikai zoomja.....
Üdv:
T.[/quote]
Ez igaz, de az a gáz ebben a gépben, hogy csak 640X480-as és 2048X1536-os felbontást tud...Azért kéne vmi középérték is szerintem.
Elküldve: 2003. 05. 26. 10:42
idézet:
Ezt írta Tillu:
Bocsánat, de a HP 720-nak van 3 X optikai zoomja.....
Üdv:
T.[/quote]
Igazad van elírtam...
A7N8X VDD mod
Elküldve: 2003. 05. 26. 11:06
Akkoir látom az értelmét, ha már előre tudom, hogy mit szeretnék azzal a képpel csinálni, kvázi kisebb felbontással is használni tudom és így memória területet spórolok, de:
A valós életben (és ez ugye szubkjektív vélemény megint...) és szeretem mindíg a legjobb felbontás mellett használni a gépet, hiszen előre nehezen tudom eldönteni, hogy abból a képből mit tarok meg, mit nem, Ha kivágok belőle, akkor ott máris jobb a legnbagyobb felbontással készült kép. Igaz valami köztes megoldással én is egyet értenék, de szerintem nem ez a legnagyobb gáz ezzel a géppel. Bár azt is el kell ismernem, hogy az alatt a 3 hónap alatt nagyon megszerettem, ritka jó képeket tudtam vele csinálni, a színek szépek, hűek, a részletességgel sincs baj, Hangsúlyozom, a maga kategóriájában! Aki csak kattingatni akar, nem nagyon törődve a kézi beéllításpokkal, az egy nagyon kezelhető gépet kap a pénzéért, aki babrálni szeret a képekkel, annak nem jó, De szerintem a fotózásban az a jó, hogy az ember el tudja kapni azt a pillanatot, ami érdemes megörökíteni, azért a pillanaért "megküzd", aztán órákig bámulja a végeredményt... szóval ez olyan okés dolog. A fotózás öröme szerintem ez, és nem mindíg illdomos megzavarni az ezer féle beállítással, túlbonyolítva az egészet.
Szóval kell is, jó is a kézi mahináció lehetősége, de a kamera "élvezeti értékét" nem ez határozza meg, hanem hogy az USER mennyire leli örömét benne...

Súgó
A téma zárva.