HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek

#481 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 12. 15:32

idézet:
Ezt írta donphobos:

szia!

elsőként ugorj neki a [url="http://"http://www.pricegrabber.com"]pricegrabber[/url] oldalnak, ott kiköpi az adott dologról, hogy mennyibe kerül. utána nézd meg az adott helyen, hogy mit tud a masina.

az elhozásnál pedig az a lényeg, hogy az összes papírt (számla, különféle papírok a dobozból, maga a doboz, tehát minden olyan, amiről látszik, hogy most vetted) postán elküldeni, nem magadnál tartani. ha valaki más hozza el, és nincs nála a gép, az is jó.
az "elhozónál" csak a töltő és esetleg a leírás legyen. a kollégák itt cégnél így csinálják és a legtöbb esetben bejött :)
de azért készülj fel rá, hogy ez így nem szabályos, tehát ez nem tanácsos eljárás... :rolleyes:

az eltérés az szokott lenni, hogy a TV kimenet esetleg csak NTSC módot tud és a töltő 110V-ot (nem, nem fogja kétszer olyan gyorsan tölteni az akksit a 220V-os hálózaton :) ). vannak olyan gépek is, ahol eleve mindkét szabványt tudja a TV-hez, és a töltő is tudja fogadni az európai áramot, legfeljebb kell hozzá olyan végű "zsinór". ha nem tévedek, akkor a kis Sony fényképezők ilyenek.

ha még nincs semmiféle elképzelésed az egészről, akkor nehéz lesz tanácsot adni a gép típusát illetően. csak olyan zsebből előrántós point and shoot gépet akarsz vagy valami komolyat?

üdv!
[/quote]

a tvm megeszi az ntsct is... ez nem gond, es nem szeretnem ilyenre hasznalni.

milyen gep? hat olyat ami kinn 100e hufba belefer. hpben pl ennyiert 5mpixeleset adnak 8x optikai zoomal. tudom persze, hogy van egy csomo dolog... amirol perpill azt sem tudom, hogy mi. de eves kozben jon meg az etvagy, es nem par het alatt szeretnek rajonni, hogy egy szart vettem... :) ezert kerem a tanacsotokat. ennyiert mi a legjobb... ill milyen lehetosegek vannak. gondolom kell itt is kompromisszumokat kotni minden teren.

de pl a nagy optikai zoom, makro vonzo szamomra, viszont olyan 3mpixellel mar ki lennek elegulve. persze ha tobbet adnak ennyiert, az sem rossz... :)

#482 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 12. 15:52

idézet:
Ezt írta arn:

de pl a nagy optikai zoom, makro vonzo szamomra, viszont olyan 3mpixellel mar ki lennek elegulve. persze ha tobbet adnak ennyiert, az sem rossz... :)
[/quote]

nézd meg a Canon G3-at, ami a kategóriájának kiemelkedő darabja. vagy egy hosszabb zúmos gép esetén gondolkodj el az Olympus C740UZ vagy C750UZ-n. a Fuji esetén az S602-t nézd meg.

számomra ezek a vonzó gépek, talán még bele is férnek a keretbe. ha tényleg érdekel a dolog, akkor szerintem az egyszerűbb gépeket felejtsd el (gondolok olyanokra, amik csak valami automata módban mennek, nincsenek részletes beállítási lehetőségek, nincs manuális fókusz, nincs ügyes makró módja, etc.), mert sokkal több élvezetet nyújt, ha felfedezed a fényképezés örömét és azt, hogy te állítod be a gépet a sikeres kép érdekében.

bár azt is szokták javasolni, hogy érdemes kihagyni a közepes tudású gépeket. erre viszont azt tudom mondani, hogy a fent említett gépek nem közepes tudásúak, hanem inkább nagytudásúak (persze ez is viszonylagos).

a lényeg az, hogy most el kellene döntened: mennyire is akarsz belemerülni a fényképezésbe. azt ne feledd, hogy ez olyan, mint egy örvény, magába húz és akkor már nem szabadulsz. de talán már nem is akarsz majd... :)

komolyra fordítva a szót: én személyesen vagy a G3-at vagy a C740 (esetleg 750-et) ajánlanám. de a többiek majd ajánlanak mást, ne csak az én véleményemre adjál.

remélem, hogy sikerül jól döntened! mindenképpen olvasd végig a témát, mert itt sok okosságot írnak az emberek.
üdv!
.
.
.

#483 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 12. 20:29

arn: ha nem hozza papírokat, akkor imho nem lesz gáz. töltő, ilyesmi lehet csomagban.
lőjjön rá pár képet kinn. esetleg vegyen egy fotóstáskát, hogy látszódjon, hogy használja az ember, esetleg meg lehet próbálni hogy nyakbaakasztva hozza be, így méginkább használati tárgynak tűnhet.

én tavaly hoztam magamnak fényképezőt. persze minden papírja is a bőröndben volt.
hátizsákban fényképező, egy pólóba becsavarva, mert nem volt tokom.
vámos persze hogy kipakoltat, nekem kellett pakolni veszem ki cuccokat, gépet pólóval úgy veszem mintha csak egy póló lenne, belenéz táskába, üres, mongya pakolhatok vissza. kicsit leizzadtam :)

sony gépekben töltőbe 100-240 volt jó, tehát azzal nem lesz gondod.
sony S85ön érdemes elgondolkozni, elég jó gép imho.
esetleg F717, bár az itthon jóval drágább, kint nem tudom mennyi.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#484 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 13. 04:14

idézet:
Ezt írta Degeczi:
pl betonon álló malév gépre[/quote]

Jaja, de lehetőleg ne legyen hófödte körülötte a táj, tehát látszódjon, hogy mostanában készült a kép :)
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#485 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 13. 08:15

koszi a segitseget... informalodom, es ezek a tipusok kiindulasnak jok. a canonokkal mindig szemeztem... mert valakinel lattam egy ilyen (akkor) 350ebe kerulo masinat. a ccd nem is volt vmi nagy felbontasu, de a tobbitol leesett az allam...

[ 2003. június 13.: arn szerkesztette a hozzászólást ]

#486 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 13. 08:27

ez a 740uz egesz szimpi dbnak nez ki... 10x zoom. 3mp eleg, es 380 dollcsi... az olyan 84e forint. ugyis kell hozza meg par tartozek. a tobbi tipus draga. persze par honap alatt lehet valtozas.

nalunk ez majd 150e brutto??? :eek:

#487 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 13. 09:41

ill... ez a hp 850es... csak gyanusan olcsok ezek a hp gepek.

utanakeresek ezeknek a forumon. :)

meg egy kerdes: makro mar minden gepen van? mert nem nagyon hangsulyozzak...

#488 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 13. 10:59

idézet:
Ezt írta arn:
ill... ez a hp 850es... csak gyanusan olcsok ezek a hp gepek.

utanakeresek ezeknek a forumon. :)

meg egy kerdes: makro mar minden gepen van? mert nem nagyon hangsulyozzak...

[/quote]

szerintem a HP-t hanyagoljad, ha lehetőség van az Olympus C750-re vagy 740-re. nem egy kategória, pedig hasonlónak tűnnek. a HP inkább az egyszerűség felé tendál, az Olympus viszont a könnyen kezelhető nagy tudás felé. tehát inkább Olympus (szerintem)

nézd meg a [url="http://"http://www.digitcam.hu"]digitcam[/url] oldalon a linkeket, az első négy végigbogarászása KÖTELEZŐ! ha ezeken olvasgatsz egy kicsit, akkor olyan tudást szívsz magaba, ami nagyon mekönnyíti a döntést. tényleg nagyon ajánlom az olvasgatását.

üdv!
.
.
.

#489 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 13. 11:09

mar nezegettem a tesztket... mindkettorol. azaz igazsag, hogy egyiket sem istenitettek. a canonnal ellentetben :) koszi, megnezem ezt a linket is.

#490 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 13. 11:14

idézet:
Ezt írta arn:
mar nezegettem a tesztket... mindkettorol. azaz igazsag, hogy egyiket sem istenitettek. a canonnal ellentetben :) koszi, megnezem ezt a linket is.[/quote]

ha van zsé a G3-ra, akkor a fenti kettőt töröljed :)
most egyszerre két kollégám is beújított G3-mat és meg vannak elégedve. most nézegetik hozzá a különféle szűrőket és konvertereket, tehát készülj fel rá, hogy ez addiktív dolog :)

olvasd a teszteket, akkor más tapasztalataiból tanulsz. ez a legjobb módja a döntésnek szerintem.

üdv!
.
.
.

#491 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 13. 12:06

nah igen :) csak aza 550 vs 380 dollcsi azert nyomos erv az olympus mellett. nezegettem mas gyartot is, de ilyen 3x zoom felett objetivvel nem jellemzo.

#492 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 13. 12:14

idézet:
Ezt írta arn:
nah igen :) csak aza 550 vs 380 dollcsi azert nyomos erv az olympus mellett. nezegettem mas gyartot is, de ilyen 3x zoom felett objetivvel nem jellemzo.[/quote]

arra készülj fel, hogy a nagy zúmnak van hátuütője is: a bemozdulás. ha az ökölszabályt nézed, akkor abból kiderül, hogy a fókusztávolság (az egyenértékű a kis gépeknél) reciprokának megfelelő vagy annál gyorsabb időt kell használnod a bemozdulás elkerülésére.

ha tehát egy objektívet 60mm-es fókusztávolságra állítasz be, akkor legalább 1/60sec időt kell használnod. ez alatt nem tartod meg kézből, mert beremegteted.
ha egy 35-350mm-esnek megfelelő 10x zúmot tekintesz, akkor ott a legnagyobb zúmnál már 1/350 vagy gyorsabb idő kell. erre pedig csak verőfényes napsütésnél (vagy felzúzott ISO értékkel) van esély. ha tehát nem tökéletes fényviszonyok vannak, akkor marad az alátámasztás (állvány leginkább).

a G3-nál a 140mm-es optikát (egyenérékű fókusztávolság) elvileg 1/125 idővel még meg tudod talán tartani, tehát elvileg rugalmasabb lehetsz a fényviszonyok tekintetében. de valami kis állvány akkor is életet menthet.

üdv!
.
.
.

#493 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 13. 14:46

Kis gep, 5MP + 5x ZOOM-ra esetleg erdemes megnezni a Pentax Optio 550-et. Nekem nagyon tettszene, csak picit nagy :)

#494 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 13. 15:35

a minolta dimage s414 geprol velemeny??? 300 dollar. a fujit is nezegettem... egesz szep kepeket csinal. de nem gaz, hogy nincs vakuja?

#495 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2003. 06. 13. 18:51

melyik fujinak nincs vakuja???
Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!

#496 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 13. 18:59

idézet:
Ezt írta neta:
melyik fujinak nincs vakuja???[/quote]

Ennek:
http://images.google.../sites/fuji.jpg
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#497 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 13. 19:13

idézet:
Ezt írta eszpe:

Ennek:
http://images.google.../sites/fuji.jpg
[/quote]

rossz oldalról nézed! én innen csak az LCD monitort látom :) talán a másik oldalt van :p

#498 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 13. 19:18

lenne egy kis problémám. Van egy Fuji S602-esem. Vettem hozzá egy GP töltőt (GPKB43P) és Duracel 1800mah-s aksit. A gondom vele az hogy kb 100-120 kép után behal és újra kéne tölteni. A gyári adatok szerint 230-240 képet kéne tudnia egy 1700mah-s aksival. Szóval nagyon nem stimm valami. CFII-256mb-s kártyát használok, de benne van a gyári 16 mb-os sm kártya. Lehet hogy ez a baj? Duplán fogyaszt? Vagy szar a töltő??? Vagy a duracel?

#499 Felhasználó inaktív   boho 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 14. 08:17

Hi

A Fuji602Zoom fogyasztása (akár LCD-t, akár a Viewfindert használod) 830 mA.
A kétféle (SM, CF) kártyával betöltve, csak az egyiket használja, a másik olyankor nem fogyaszt.

A problémád kulcsa a töltés!
Ha új az aksid, formázd le!
Egymás után 2x.
Utána hagyd a töltőn (automata esetén) legalább 16 órát.
Csak olyan töltőt használj, amin van kisütési funkció és lehetőleg automatikus töltő legyen.
Ha nem ilyet vettél, akkor töltsd fel akksikat, majd egy 12v 5W-os (gépkocsi helyzetjelő) izzóval merítsd le őket(kb.2-3 óra alatt csontra lemerül) és tedd fel újra a töltőre.
A NiMH akkumulátorokat időnként (havonta, vagy ha sűrűn használod 2 hetente) le kell formázni, élettartamuk megnő, kapacitásuk lassan csökken. (A 1800 mAó akksijaimat már 2 éve használom.)

Sajna, ha új korában elmaradt a formázás, a későbbi újraformázásokkal lehet javítani a helyzeten, de erdeti kapacitásukat már nem érik el többé.

ui.:
Ha videofelvételt készítesz a géppel, az kicsit nagyobb fogyasztást eredményez, a gyári adat alapvetően fényképfelvételre vonatkozik.

[ 2003. június 14.: boho szerkesztette a hozzászólást ]

#500 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 14. 10:56

idézet:
Ezt írta boho:
Hi

A Fuji602Zoom fogyasztása (akár LCD-t, akár a Viewfindert használod) 830 mA.
A kétféle (SM, CF) kártyával betöltve, csak az egyiket használja, a másik olyankor nem fogyaszt.

A problémád kulcsa a töltés!
Ha új az aksid, formázd le!
Egymás után 2x.
Utána hagyd a töltőn (automata esetén) legalább 16 órát.
Csak olyan töltőt használj, amin van kisütési funkció és lehetőleg automatikus töltő legyen.
Ha nem ilyet vettél, akkor töltsd fel akksikat, majd egy 12v 5W-os (gépkocsi helyzetjelő) izzóval merítsd le őket(kb.2-3 óra alatt csontra lemerül) és tedd fel újra a töltőre.
A NiMH akkumulátorokat időnként (havonta, vagy ha sűrűn használod 2 hetente) le kell formázni, élettartamuk megnő, kapacitásuk lassan csökken. (A 1800 mAó akksijaimat már 2 éve használom.)

Sajna, ha új korában elmaradt a formázás, a későbbi újraformázásokkal lehet javítani a helyzeten, de erdeti kapacitásukat már nem érik el többé.

[ 2003. június 14.: boho szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

na szóval, fent írtam hogy milyen típusú töltőm van. Hogy az mit tud azt nem tudom, azaz azt tudom hogy kisutni nem, na meg kiírja azt hogy ha feltöltődött az aksi.
Ezt tudja: [url="http://"http://www.batteryconnection.com/Merchant2/merchant.mv?Screen=PROD&Store_Code=BC&Product_Code=GPKB34PUL-C2"]http://www.batteryco...de=GPKB34PUL-C2[/url]

kisütni: nincs kocsim....
elmondom hogy mit csináltam eddig vele:
feltöltöttem...a led zöldre váltott...fényképeztem vele, aztán már mikor nem lehetett akkor rátettem egy ótvar walkmanra és addig tekertem vele amíg teljesen le nem merítette az aksit. Utána újra töltőre tettem. Ezt a walkmanos lemerítéses dolgot 3x csináltam, többször nem.

Szóval mit csináltam rosszul, vagy mit csináljak továbbá? Vagy ez a töltő gagyi?

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.