HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 06. 18:11

topeti, azért ne zavarjon meg, hogy szerintem a B&W ezen szériája eléggé "varázsló" hangfal... tehát egy picit színez. Előszőr nekem is tetszett (a magasain kívül) azonban kb 1-2 óra hallgatás után úgy álltam fel, hogy szépen szól, csak nem jól. Nem azt adta vissza amilyen egy gitár, cselló, üstdob. Szóval színez kicsit. B&W-től az S és a Dm szériát ismerem, ezeket én nemigazán komálom. :( A Tannoy visszafogott közepei és magasai lehet, hogy élethűbbek mint a B&W-é!!! Hallgass meg egy olyan cédét amin olyan hangszerek vannak amit ismersz az életből elég jól, legyen az bármi.

szerk: a nyelvtannal hadilábon állok :(

[ 2003. december 06.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#122 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 19:10

idézet:
Ezt írta Boba:
szerk: a nyelvtannal hadilábon állok :(
[/quote]

LOL :D Én inkább nem szerkesztgetem, csak égetném magam, ha minden elgépelést szerkesztenék. Majd minden hozzászolásom szerkesztve lenne az tutkó :)
Amugy pont azon agyalok hogy igazán az lenne a nyerő, ha egy helyen lehetne meghallgatni a két hangfalat ide-oda váltva. Abba a boltosok meg tuti nem mennének bele, hogy menjünk el az R2-es hangfallal az XY boltba ott letesztelem mindkettőt és aztán a jobbikat megveszem :rolleyes:
Igen, nyugodtabb a közepe egyértelmű, csak... az én fülem nem tudja elraktározni jól a hangokat, nem tudom te hogy vagy vele (mármint amint kimegyek a boltba és bemegyek a másikba nincs pontosan a fülembe az előbb hallott hang).
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#123 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 19:23

Memória rendben van, hangra emléxem, főleg a zongora és a fuvolahangokat jegyzem meg kottástul, azokon játszom immáron 12ik éve. :) Szóval én azért tesztelek zongora szólóval illetve egy Nightwish fuvola szólóval, mert ott tudok egy élő hangszer hangjához viszonyítani. Volt már olyan, hogy fuvolával mentem a boltba, de egészen jól lekezelték a dolgot, aszondták nézzek meg még 2 hangfalat kíváncsiak a különbségre Ők is :D

#124 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 19:45

idézet:
Ezt írta Boba:
Volt már olyan, hogy fuvolával mentem a boltba[/quote]

Még szerencse, hogy nem csellózol :)
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#125 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 20:11

idézet:
Ezt írta Boba:
Memória rendben van, hangra emléxem, főleg a zongora és a fuvolahangokat jegyzem meg kottástul, azokon játszom immáron 12ik éve. :) Szóval én azért tesztelek zongora szólóval illetve egy Nightwish fuvola szólóval, mert ott tudok egy élő hangszer hangjához viszonyítani. Volt már olyan, hogy fuvolával mentem a boltba, de egészen jól lekezelték a dolgot, aszondták nézzek meg még 2 hangfalat kíváncsiak a különbségre Ők is :D[/quote]

A zongora... évekig zongoráztam, de azt nem tudom magammal vinni :D :p

Ja, egy kérdés az egyik boltban hallgattunk üstdobot. Ha jol sejtem Vangelis volt. Boba biztos ismered, meg tudod mondani melyik album lesz az? Kb a 3. szám és 1:30 körül jön be az üstdob. Hátha ez segitett valamelyest (nekem segitene ha ismerném az albumot) :)

ui.
Nem vagyok biztos benne hogy Vangelis volt, csak a stilusa alapján ugy tünt... egyedül a paradicsom meghoditását ismerem mármint azt az egy számát és igy nekem nehéz volt megállapitani ki is lehet az előadó, de sztem Vangelis :rolleyes:

[ 2003. december 06.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#126 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 21:20

idézet:
Ezt írta Miki2:

Még szerencse, hogy nem csellózol :)
[/quote]

Jaja :) Azt nehezebb lenne cipelni :)

#127 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 21:25

topeti sajna fogalmam sincs :( A voices-t végigcsekkoltam de abban nemtaláltam üstdobot, vagy túl álmos vagyok és nemvettem észre :D

szerkesztés: Álmos vagyok... :D Olyan remek kis üstdob van az albumon mint a fene :) Szóval a Voices-ben van üstdöb használva, első szám 2:20 környékén füleltem már.

Amúgy ez egészen jó kis tesztanyagnak tűnik van benne ének is, erős magasok és mélyek is, minden mi kell. Ráadásul egyszerre sok hangszer szóval meglehet hallgatni mennyire bánik el ezekkel jól a szerkezet.

[ 2003. december 06.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]

#128 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 12:53

Nem száz százalékosan ide tartozik de nemigazán tudom máshova besorolni. Az lenne a kérdésem, hogy baj-e ha üvegfelület van a hangfal mögött kb 50 centire? Csakmert az 1ik falam 100% üveg és a cucc a saroktól kb 1,5 méterre van nagy üvegfelület előtt. Lehet valami baja az üvegnek? Csakmert néha megküldöm és hallottam már olyanról, hogy törhet ki üveg, nos ez itt drága móka lenne. :confused:

#129 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 13:08

Nem hinném, hogy baja lenne. Nálam az ablak van közel, persze az kisebb felület, de azért szép lenne, ha kitörne... Oda már komoly hangnyomás kell. Az üveg rezonanciája amúgy is elég magas, nem valószínű, hogy azon a frekin akkora hangnyomás lenne, ami miatt törne. Legalábbis zenét feltételezve.

#130 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 18:12

Ok köszi! Fogfúró hangokat amúgy sem szeretem, azokat hangfalon nem erőltetem :) Mindenesetre a pénz remeg az asztalon rendesen ha hangosan van járatva. Apám egyik munkatársánál nemolyan rég volt alkalmam meghallgatni egy B&W Nautilus 801-et. Hát huhh, felesége nekiállt porszívózni mellettünk, ürge tekert egyet az erősítőn és a lábam mellett működő porszívóból semmit sem hallottam, de amit mellettem kiabált fater azt se. (azt leolvastam a szájáról, hogy ideges és lefelé mutogat és vörösödik a feje :D)

#131 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 02:14

idézet:
Ezt írta Boba:
Apám egyik munkatársánál nemolyan rég volt alkalmam meghallgatni egy B&W Nautilus 801-et :D)[/quote]

Hogy tudtál megmaradni egy helységben a B&W - el, hiszen annyira utálod..... :D
SW

#132 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 12:22

idézet:
Ezt írta Boba:
Olyan remek kis üstdob van az albumon mint a fene :) Szóval a Voices-ben van üstdöb használva, első szám 2:20 környékén füleltem már.

Amúgy ez egészen jó kis tesztanyagnak tűnik van benne ének is, erős magasok és mélyek is, minden mi kell. Ráadásul egyszerre sok hangszer szóval meglehet hallgatni mennyire bánik el ezekkel jól a szerkezet.
[/quote]

Szia Boba,

LErángattam majd 2 GB-nyi Vangelist, de nem találtam a keresett zenét. Feltelefonáltam a boltosgyereket, és kiderült, hogy nem is Vangelis :) a Carl Orff - Carmina Burana album az, ami nekem kell, abból is az első szám csak, aminek Fortuna imperatrix mundi a cime.
Azt is elmondta, hogy neki ez az album megvan valami 2000 Ft-os CD-n, de azon nincs üstdob :eek: de azon amit a boltba tesztCD-ként hallgattunk, azon van (kb 8000 Ft a CD ára).
Lenne egy nagy kérésem, hogy ha megvan neked vagy a többiek közül valakinek ez a zeneszám (a jobbik fajtából, amin van üstdob), legyen szives grabbelje le nekem és tegye elérhetővé a neten vhol amig leszedem.
Remélem van köztetek olyan, aki segíteni fog nekem ezt a zenét ma rendelkezésemre bocsátani.
üdv, topeti

#133 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 13:58

SW: Próba erejéig megérte... Azt nemtudom megítélni, hogyan szólt mivel SZVSZ ha ordít valami akkor nem hallod a részleteket. Mindenesetre a hangereje elsöprő volt, minőségét nemtudom. De azért megnyugtathatlak, ha lottón nyernék inkább egy JmLab utopia-t vennék :)

Topeti, Vangelisben is van üstdöb, Voices album első száma. Carmina burana megvan eredetiben, de mit szólnál ha áldoznál rá 650 forintot és megvennéd eredetiben? Tesco-ban vettem énis, annyira nem rosz a minősége. Mindenképp jobb mintha írott lenne. Ha ennyit sem ér meg akkor esetleg meglehet oldani a grabbelést és a feltöltést.

megnéztem a cédét. Az első szám az amit Te mondasz, talán azért mutatta azt a srác mert ott nagyon észrevehető az üstdob. Vangelis-ben kicsit elvan dugva, mindenesetre eléggé halk.

[ 2003. december 08.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]

#134 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 14:33

Az a gond, hogy a felsorolt erősítők nem igazán hajtósak ezért pl. Tannoy magasai eléggé kásásak lehetnek, a B&W meg kegyetlenül csöröghet. Erősítő+hangdoboz párosokat kell mindig hallgatni.

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#135 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 15:33

idézet:
Ezt írta DDL:
Az a gond, hogy a felsorolt erősítők nem igazán hajtósak ezért pl. Tannoy magasai eléggé kásásak lehetnek, a B&W meg kegyetlenül csöröghet. Erősítő+hangdoboz párosokat kell mindig hallgatni.

[/quote]

Akkor kérdezek kettőt :)
1. B&W-hez milyen erősytőt ajánlasz?
2. Tannoy-hoz milyen erősítőt ajánlasz?

BOBA - Az se mindegy melyik Tescoba... mert nem bizti hogy a fehérváriba lesz, de ha lesz akkor megveszem, kösz az infot, ennyit megér !

#136 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 19:06

Elvben a tesco-s újságban volt a hírdetése, porba cseresznye hátha találsz... Amúgy én a kaposváriban vettem.

#137 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 08:29

idézet:
Ezt írta topeti:

Akkor kérdezek kettőt :)
1. B&W-hez milyen erősytőt ajánlasz?
2. Tannoy-hoz milyen erősítőt ajánlasz?

BOBA - Az se mindegy melyik Tescoba... mert nem bizti hogy a fehérváriba lesz, de ha lesz akkor megveszem, kösz az infot, ennyit megér !
[/quote]

Ebben a kategóriában (sem) házimozit nem tudok. Az igazság az, hogy 200e alatt újban sztereót sem tudok ajánlani.

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#138 Felhasználó inaktív   Sard 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 10:36

Bocs, ha nemileg off...
Ha mar ez felmerult DDL, megkerdeznem itt. Kef Q1 dobozokhoz milyen sztereo erositot ajanlanal? Bennem felmerult Rotel RA-02, RA-01 majd Arcam Diva A65plus, de pl ez utobbit az Aymara mar nem is forgalmazza es fogalmam sincs hol lehetne utanakerdezni ne adj isten meghallgatni. Egyebkent 200k ert milyen uj erositot ajanlanal? :) Bar az mar nekem sok(k)...

(Kosz DDL, kijavitottam es bocs a DLL valahogy jobban kezreall, de legkozelebb jobban figyelek!)

[ 2003. december 09.: Sard szerkesztette a hozzászólást ]

#139 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 12:41

idézet:
Ezt írta DDL:

Ebben a kategóriában (sem) házimozit nem tudok. Az igazság az, hogy 200e alatt újban sztereót sem tudok ajánlani.

[/quote]

Azért csak ajánlj, kivancsi vagyok rá.
Egy kérdés: melyik erősítő dinamikusabb Denon vagy Onkyo (vagy más márkát is mondhatsz), pusztán tapasztalatbol vagy ráérzésből. Gondolom vannak tapasztalataid vele azért irod.

#140 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 15:08

idézet:
Ezt írta Sard:
Bocs, ha nemileg off...
Ha mar ez felmerult DLL, megkerdeznem itt. Kef Q1 dobozokhoz milyen sztereo erositot ajanlanal? Bennem felmerult Rotel RA-02, RA-01 majd Arcam Diva A65plus, de pl ez utobbit az Aymara mar nem is forgalmazza es fogalmam sincs hol lehetne utanakerdezni ne adj isten meghallgatni. Egyebkent 200k ert milyen uj erositot ajanlanal? :) Bar az mar nekem sok(k)...
[/quote]

Pl. Denon PMA1500. Marantz PM6010KI, PM7200. De ha a használttól nem idegenkedsz akkor Audiolab 8000S messze jobb és 150 körül szerintem megvehető. De a Rotel sem rossz kompromisszum. Az Arcam-ot nem ismerem.

u.i.: DDL és nem DLL ;)

[ 2003. december 09.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.