szerk: a nyelvtannal hadilábon állok

[ 2003. december 06.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]
Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Elküldve: 2003. 12. 06. 18:11
Elküldve: 2003. 12. 06. 19:10
idézet:
Ezt írta Boba:
szerk: a nyelvtannal hadilábon állok
[/quote]
LOLÉn inkább nem szerkesztgetem, csak égetném magam, ha minden elgépelést szerkesztenék. Majd minden hozzászolásom szerkesztve lenne az tutkó
Amugy pont azon agyalok hogy igazán az lenne a nyerő, ha egy helyen lehetne meghallgatni a két hangfalat ide-oda váltva. Abba a boltosok meg tuti nem mennének bele, hogy menjünk el az R2-es hangfallal az XY boltba ott letesztelem mindkettőt és aztán a jobbikat megveszem![]()
Igen, nyugodtabb a közepe egyértelmű, csak... az én fülem nem tudja elraktározni jól a hangokat, nem tudom te hogy vagy vele (mármint amint kimegyek a boltba és bemegyek a másikba nincs pontosan a fülembe az előbb hallott hang).
Elküldve: 2003. 12. 06. 19:23
Elküldve: 2003. 12. 06. 19:45
idézet:
Ezt írta Boba:
Volt már olyan, hogy fuvolával mentem a boltba[/quote]
Még szerencse, hogy nem csellózol![]()
Elküldve: 2003. 12. 06. 20:11
idézet:
Ezt írta Boba:
Memória rendben van, hangra emléxem, főleg a zongora és a fuvolahangokat jegyzem meg kottástul, azokon játszom immáron 12ik éve.Szóval én azért tesztelek zongora szólóval illetve egy Nightwish fuvola szólóval, mert ott tudok egy élő hangszer hangjához viszonyítani. Volt már olyan, hogy fuvolával mentem a boltba, de egészen jól lekezelték a dolgot, aszondták nézzek meg még 2 hangfalat kíváncsiak a különbségre Ők is
[/quote]
A zongora... évekig zongoráztam, de azt nem tudom magammal vinni![]()
Ja, egy kérdés az egyik boltban hallgattunk üstdobot. Ha jol sejtem Vangelis volt. Boba biztos ismered, meg tudod mondani melyik album lesz az? Kb a 3. szám és 1:30 körül jön be az üstdob. Hátha ez segitett valamelyest (nekem segitene ha ismerném az albumot)
ui.
Nem vagyok biztos benne hogy Vangelis volt, csak a stilusa alapján ugy tünt... egyedül a paradicsom meghoditását ismerem mármint azt az egy számát és igy nekem nehéz volt megállapitani ki is lehet az előadó, de sztem Vangelis
[ 2003. december 06.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 06. 21:20
idézet:
Ezt írta Miki2:
Még szerencse, hogy nem csellózol[/quote]
JajaAzt nehezebb lenne cipelni
![]()
Elküldve: 2003. 12. 06. 21:25
Elküldve: 2003. 12. 07. 12:53
Elküldve: 2003. 12. 07. 13:08
Elküldve: 2003. 12. 07. 18:12
Elküldve: 2003. 12. 08. 02:14
idézet:
Ezt írta Boba:
Apám egyik munkatársánál nemolyan rég volt alkalmam meghallgatni egy B&W Nautilus 801-et)[/quote]
Hogy tudtál megmaradni egy helységben a B&W - el, hiszen annyira utálod.....![]()
Elküldve: 2003. 12. 08. 12:22
idézet:
Ezt írta Boba:
Olyan remek kis üstdob van az albumon mint a feneSzóval a Voices-ben van üstdöb használva, első szám 2:20 környékén füleltem már.
Amúgy ez egészen jó kis tesztanyagnak tűnik van benne ének is, erős magasok és mélyek is, minden mi kell. Ráadásul egyszerre sok hangszer szóval meglehet hallgatni mennyire bánik el ezekkel jól a szerkezet.
[/quote]
Szia Boba,
LErángattam majd 2 GB-nyi Vangelist, de nem találtam a keresett zenét. Feltelefonáltam a boltosgyereket, és kiderült, hogy nem is Vangelisa Carl Orff - Carmina Burana album az, ami nekem kell, abból is az első szám csak, aminek Fortuna imperatrix mundi a cime.
Azt is elmondta, hogy neki ez az album megvan valami 2000 Ft-os CD-n, de azon nincs üstdobde azon amit a boltba tesztCD-ként hallgattunk, azon van (kb 8000 Ft a CD ára).
Lenne egy nagy kérésem, hogy ha megvan neked vagy a többiek közül valakinek ez a zeneszám (a jobbik fajtából, amin van üstdob), legyen szives grabbelje le nekem és tegye elérhetővé a neten vhol amig leszedem.
Remélem van köztetek olyan, aki segíteni fog nekem ezt a zenét ma rendelkezésemre bocsátani.
üdv, topeti
Elküldve: 2003. 12. 08. 13:58
Elküldve: 2003. 12. 08. 14:33
Elküldve: 2003. 12. 08. 15:33
idézet:
Ezt írta DDL:
Az a gond, hogy a felsorolt erősítők nem igazán hajtósak ezért pl. Tannoy magasai eléggé kásásak lehetnek, a B&W meg kegyetlenül csöröghet. Erősítő+hangdoboz párosokat kell mindig hallgatni.
Üdv: DDL[/quote]
Akkor kérdezek kettőt
1. B&W-hez milyen erősytőt ajánlasz?
2. Tannoy-hoz milyen erősítőt ajánlasz?
BOBA - Az se mindegy melyik Tescoba... mert nem bizti hogy a fehérváriba lesz, de ha lesz akkor megveszem, kösz az infot, ennyit megér !
Elküldve: 2003. 12. 08. 19:06
Elküldve: 2003. 12. 09. 08:29
idézet:
Ezt írta topeti:
Akkor kérdezek kettőt
1. B&W-hez milyen erősytőt ajánlasz?
2. Tannoy-hoz milyen erősítőt ajánlasz?
BOBA - Az se mindegy melyik Tescoba... mert nem bizti hogy a fehérváriba lesz, de ha lesz akkor megveszem, kösz az infot, ennyit megér ![/quote]
Ebben a kategóriában (sem) házimozit nem tudok. Az igazság az, hogy 200e alatt újban sztereót sem tudok ajánlani.
Üdv: DDL
Elküldve: 2003. 12. 09. 10:36
Elküldve: 2003. 12. 09. 12:41
idézet:
Ezt írta DDL:
Ebben a kategóriában (sem) házimozit nem tudok. Az igazság az, hogy 200e alatt újban sztereót sem tudok ajánlani.
Üdv: DDL[/quote]
Azért csak ajánlj, kivancsi vagyok rá.
Egy kérdés: melyik erősítő dinamikusabb Denon vagy Onkyo (vagy más márkát is mondhatsz), pusztán tapasztalatbol vagy ráérzésből. Gondolom vannak tapasztalataid vele azért irod.
Elküldve: 2003. 12. 09. 15:08
idézet:
Ezt írta Sard:
Bocs, ha nemileg off...
Ha mar ez felmerult DLL, megkerdeznem itt. Kef Q1 dobozokhoz milyen sztereo erositot ajanlanal? Bennem felmerult Rotel RA-02, RA-01 majd Arcam Diva A65plus, de pl ez utobbit az Aymara mar nem is forgalmazza es fogalmam sincs hol lehetne utanakerdezni ne adj isten meghallgatni. Egyebkent 200k ert milyen uj erositot ajanlanal?Bar az mar nekem sok(k)...[/quote]
Pl. Denon PMA1500. Marantz PM6010KI, PM7200. De ha a használttól nem idegenkedsz akkor Audiolab 8000S messze jobb és 150 körül szerintem megvehető. De a Rotel sem rossz kompromisszum. Az Arcam-ot nem ismerem.
Üdv: DDL
u.i.: DDL és nem DLL
[ 2003. december 09.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]