HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#2661 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 19. 09:00

Megint a hülye kérdések órája következik: a vázon és az obin is van manuál/autó fókusz állító kapcsoló. Mi a helyes sorrend, mondjuk autóról manuálra váltáskor melyiket kell előbb átkapcsolni manuálba? Másik kérdés ehhez kapcsolódóan: ha csak az obin állítom manuálfókuszra, a vázon nem (mondjuk véletlenül), akkor mi történik/történhet?
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#2662 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 09:04

Idézet: bbence - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 9:49

Igen, 18-55. Egyébként nem rossz ez, elég jó dolgokat írnak róla és idáig én is ezt tapasztaltam. Persze majd az éles bevetés a szabadban lesz, és ha végre kitisztul egy kicsit az idő.

egyáltalán nem rossz, valóban
torzításban pl lényegesen jobb, mint a 18-70

#2663 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 09:10

Idézet: bbence - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 10:00

Megint a hülye kérdések órája következik: a vázon és az obin is van manuál/autó fókusz állító kapcsoló. Mi a helyes sorrend, mondjuk autóról manuálra váltáskor melyiket kell előbb átkapcsolni manuálba? Másik kérdés ehhez kapcsolódóan: ha csak az obin állítom manuálfókuszra, a vázon nem (mondjuk véletlenül), akkor mi történik/történhet?

tökmindegy, melyik helyen kapcsolod át

az obin lévőt többnyire kényelmesebb használni, mert a vázon lévő mechanikusan húzza vissza a motor tengelyét (szerk: a vázon azért van, mert a motor nélküli obikon nincsen, azoknál csak így lehet manuálisra kapcsolni)

ez egy pici hátránya a 18-55-nek: láthatóan nem manuális fókuszálással a szem előtt tervezték, mert nagyon keskeny az élességállító gyűrűje, és nincs A/M állása sem, ami a nagyobb kategóriájú obikon roppant hasznos (M-re átkapcsolás nélkül is lehetne kézzel helyesbíteni a fókuszon)

Szerkesztette: Degeczi 2006. 05. 19. 09:47 -kor

#2664 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 11:50

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 10:10

tökmindegy, melyik helyen kapcsolod át

az obin lévőt többnyire kényelmesebb használni, mert a vázon lévő mechanikusan húzza vissza a motor tengelyét (szerk: a vázon azért van, mert a motor nélküli obikon nincsen, azoknál csak így lehet manuálisra kapcsolni)

ez egy pici hátránya a 18-55-nek: láthatóan nem manuális fókuszálással a szem előtt tervezték, mert nagyon keskeny az élességállító gyűrűje, és nincs A/M állása sem, ami a nagyobb kategóriájú obikon roppant hasznos (M-re átkapcsolás nélkül is lehetne kézzel helyesbíteni a fókuszon)

Tehát ha a vázon nem állítgatom, csak az obin, akkor sem lesz baja?

Amúgy valóban, a fókuszgyűrű tényleg elég gyenge kialakítású, de a legnagyobb bajom vele tényleg az, hogy nincs rajta távolságskála. Így hogyan tudom végtelenre állítani manuál módban? (Igen, írtad, hogy AF távoli pontra, de ez valóban végtelen lesz?)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#2665 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 12:27

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 17:07

Huh, de rég jártam erre :) Egy kis tanács / vélemény kéne. Ajánlott most egy ismerősöm egy használt Tokina AT-X PRO 28-70mm F2.8 obit.

Gondolkozom, hogy lecserélem a D70-em 18-70-es kitobiját erre. A kérdés, hogy használ-e valaki ilyet, és mik a tapasztalatok? Illetve árban mennyit érhet használtan, de jó állapotban?

Ez lenne az: http://www.thkphoto....ina/afl-04.html

Edigitalon láttam ugyanezt, de az újabb SV verziót (AT-X SV PRO), az most 63eFt+ÁFA(75) újonnan.

Bár nincs az általad említett Tokina obim, egy-két dolgot én is hozzászólnék. Az AT-X Pro sorozat minden tagját nagyon jól összerakják, igen strapabíró és sokat kiszolgáló darabok. Ami miatt én mégse cserélném le a kitobit erre, az egyrészt az átfogás, másrészt, hogy a kitobin van szigetelő gumigyűrű a csatlakozásnál, harmadrészt az AF-S, illetve hogy a kitobi azért nem egy rossz objetkív. Egyébként az AT-X Pro obikon is van magán az obin manuális/autofókusz átkapcsolás, kicsit más mint a nikon obikon, de meg lehet szokni (egy gyűrűt kell elúhzni a váz irányába vagy azzal ellentétesen, viszont a gyűrűnek csak egy bizonyos állásában húzható át - akik megszokták azok szerint a többi átállítási mód illogikus és kényelmetlen).
Érdekes módon a kitobi fényereje engem nem motiválna a döntésben, annyira nincs messze tőle, és egész jó képeket csináltam már vele teljesen nyitott állásban is.
Írnám, hogy nézd meg a 17-55-öt, de az baromi drága. Bár Saen biztos tudna róla pár komoly pozitívumot említeni.

Ja, egy dolgot elfelejtettem. Ha olyan, relatíve nagylátószögű obi kell, amit majd filmes vázon is akarsz használni, akkor a kitobit le kell cserélni hosszú távon. A full frame vázat nem írom, mert a folyamatos nyilatkozatok szerint olyan nikonban nem lesz. (Tényleg, és esetleg Fuji-ban?)

#2666 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 12:30

Idézet: bbence - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 12:50

Tehát ha a vázon nem állítgatom, csak az obin, akkor sem lesz baja?

Mi baja lenne?  :confused:

#2667 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 12:32

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 13:27

A full frame vázat nem írom, mert a folyamatos nyilatkozatok szerint olyan nikonban nem lesz. (Tényleg, és esetleg Fuji-ban?)

Szerintem lesz, de mindegy :)

#2668 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 12:39

Idézet: saen - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 13:30

Mi baja lenne?  :confused:

Azt nem tudom, azért kérdeztem, mert a leírásban úgy írják, hogy mindkét kapcsolót használjuk. :)

#2669 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 12:45

Idézet: bbence - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 13:39

Azt nem tudom, azért kérdeztem, mert a leírásban úgy írják, hogy mindkét kapcsolót használjuk. :)

általában úgy van, hogy a gép kapcsolója a vázon levő motort kapcsolja, az obin levő kapcsoló pedig azt, hogy maga az obi hogyan működjön.

#2670 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 12:47

Idézet: saen - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 11:32

Szerintem lesz, de mindegy :)

Hát, nagyon tiltakoznak, akárhányszor megkérdezik őket. Mikortájt lesz lejáróban a D2x termékciklusa? Gondolod, hogy akkortájt jönnek elő valami ilyesmivel? Vagy lemaradtam valamiről, és volt valami nyilatkozat?

#2671 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 12:53

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 13:47

Hát, nagyon tiltakoznak, akárhányszor megkérdezik őket. Mikortájt lesz lejáróban a D2x termékciklusa? Gondolod, hogy akkortájt jönnek elő valami ilyesmivel? Vagy lemaradtam valamiről, és volt valami nyilatkozat?

a D1X és a D2X között 4 év telt el, a D2X most 1- 1,5 éves...ha beleszámoljuk, hogy egyre gyorsabb a fejlődés, sztem akkor se lesz kinn 1 éven belül új csúcsgép tőlük. ha lesz, tévedtem.

#2672 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 13:15

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 13:47

Elvileg rövidesen jön a D2Xs, legalábbis a korábban megbízható források ezt mondják, igaz ez csak pici frissítés lesz. Nyilatkozat nem volt, de akkora a piaci nyomás, hogy előbb-utóbb szerintem beadják a derekukat + a leendő Fuji S4-nél sem lepődnék meg ha full-frame lenne, más esélyük nem nagyon van imho.

#2673 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 13:22

tényleg, nem arról volt szó, h a Nikon teljesen leáll az önálló vázak gyártásával? vagy a Fujinak továbbra is gyártanak, csak már újat nem fejlesztenek?

#2674 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 13:41

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 14:22

tényleg, nem arról volt szó, h a Nikon teljesen leáll az önálló vázak gyártásával? vagy a Fujinak továbbra is gyártanak, csak már újat nem fejlesztenek?

Ezt most nem értem, kifejtenéd?

#2675 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 14:03

hónapokkal ezelőtt volt hír valahol, h a Nikon leáll az analóg vázakkal - amire a Fuji is építi a gépeit

#2676 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 14:07

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 15:03

hónapokkal ezelőtt volt hír valahol, h a Nikon leáll az analóg vázakkal - amire a Fuji is építi a gépeit

Hát majd belerakják olyanba amit most is gyárt a Nikon, nem látom nagyon a problémát. S3-asnak szerintem már nincs sok hátra, már 1300$ a B&H-nál és 2500$-ról indult...

#2677 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 14:16

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 15:03

az F6 vázzal nem állnak le, csak a többivel.

#2678 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 15:02

ez most még talán nem is gond
arra célzok, h a Nikon a saját gépeiben egyre újabb fejlesztéseket fog bemutatni, a Fuji viszont leragad a jelen váznál, hiszen csak a digitális rész az övék

#2679 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 15:08

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 16:02

ez most még talán nem is gond
arra célzok, h a Nikon a saját gépeiben egyre újabb fejlesztéseket fog bemutatni, a Fuji viszont leragad a jelen váznál, hiszen csak a digitális rész az övék

Továbbra sem értem mi a bajod :)
Szóval a vázat a Nikon szállítja a Fujinak, de csak olyat tud szállítani amit éppen még gyártanak... Tehát elvileg nem fog lemaradni, mert kénytelen lesz újabb vázat venni. Szerintem mostmár csak raktárkészletből nyomják a mostani cuccokat, ki tudja meddig. Ez viszont azzal jár, hogy Fuji gépek igazán olcsók sosem lesznek... Bár nekem az tetszene, hogy Fuji adna szenzort Nikonnak és akkor meglenne a tuti gép :)

#2680 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 15:16

Idézet

csak olyat tud szállítani amit éppen még gyártanak... Tehát elvileg nem fog lemaradni, mert kénytelen lesz újabb vázat venni

hát itt a hibalehetőség: ha már nem fejlesztik tovább a most még gyártott vázat
és miért fejlesztenék, ha a filmes gépekkel már leálltak, a Fuji maradt az egyetlen vevőjük (igaz, h nagy tételben - de annyira nem, h a fejlesztési költségeket behozza)

Idézet

Bár nekem az tetszene, hogy Fuji adna szenzort Nikonnak és akkor meglenne a tuti gép

ha "Fuji" van ráírva, az miért nem jó?  :)
még írod is, h egyre elérhetőbb az S3

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.