HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#541 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 19. 17:28

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 18:01

Megjött az 50/1.8 Nikkorom, ilyen élességet még nem láttam (15-20 próbafelvétel után). Véletlenül csináltam is egy olyan portrét a barátnőmről 2-es rekesszel, hogy azt hiszem ilyen jól sikerült képem még nincs róla. Már megérte :)

Gatula! Az egyik legélesebb és persze a legjobb ár érték arányú obi szerintem. Node lássuk azokat a képeket! :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#542 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 19:36

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 16:28

Gatula! Az egyik legélesebb és persze a legjobb ár érték arányú obi szerintem. Node lássuk azokat a képeket! :)

Oké, egyelőre retus alatt ez-az.

#543 Felhasználó inaktív   SzaSza1980 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 21:19

Sziasztok!

Tegnap akadtam erre a topikra, amit még FerKE barátom indított, aki időközben a 300D mellett döntött.
Gyorsan regisztráltam, és mostanra sikerült is végigrágnom magam az egészen, nagyon hasznos volt ezúton köszönöm nektek a sok infot, noha nem csak nekem írtátok  :respect:

Ami a lényeg, és amiért ide írok az az, hogy végre, kb. fél éves vágyódás után hamarosan sikerül szert tennem egy D70-re. A dolgok úgy állnak, hogy Bécsben fogom megvenni egy AF-S 18-70 DX-es valamint egy AF 70-300 G obival együtt 1.100 EUR-ért.

Több mint 1,5 éve foglalkozom amatőr szinten fotózással, 2003 augusztusában vettem meg első digitális gépemet, (leszámítva azt az 1 megapixeles HP gépet, amit még egy középszintű nyomtatóhoz adtak ajándékba  :D ) egy Olympus C-750 UZ-t (200.000 ft-ért  :eek: ). Máig nagyon szeretem ezt a kis gépet, amit az újságok a kompakt-félprofi kategóriába sorolnak. Teljesen meg vagyok vele elégedve, imádom a 10x zoomját, és nagyon szép makrókat lehet vele lőni.
DE.
Úgy érzem kinőttem ezt a gépet, és valami jobbra, gyorsabbra, komolyabbra, profibbra vágyok. (bár mindenképpen megtartom) Ez az érzés már fél éve bújkál bennem, és sokat gondolkodtam, hogy mi is legyen. A két nagy rivális a 300D és a D70 között vacilláltam. Végül a D70 győzött, amiben ez a topic még inkább megerősített.

Mégegszer kösz, sokat tanultam belőle.

Gondoltam írok ennyit magamról, mert valószínűleg rendszeres látogatója leszek a fórumnak.

Remélem nem untattalak benneteket kissé hosszúra nyúlt, enyhén  :offtopic:  szagú hozzászólásommal.

Ha érdekel benneteket nézzétek meg eddigi képeim közül az általam jobbaknak ítélteteket: "Jobb" képeim C750-el

Kösz, hogy végigolvastátok.   :)

Szerkesztette: SzaSza1980 2005. 04. 19. 21:21 -kor

#544 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 05:30

Üdv a klubban :)

Egyébként ha minden igaz ma jelentik be a D50-et és a D70S-t, legalábbis a pletyik szerint...

#545 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 08:04

Idézet: saen - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 6:30

Üdv a klubban :)

Egyébként ha minden igaz ma jelentik be a D50-et és a D70S-t, legalábbis a pletyik szerint...

Az Indexen már olvasható a bejelentés. Mindkét gépet elég részletesen leírják, egyelőre amolyan TV-shop stílusban, "fantasztikus, egyedülálló, csak neked, csak most, csak ennyiért". :D  Valószínű egy az egyben fordították a Nikon reklámanyagát.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#546 Felhasználó inaktív   SzaSza1980 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 08:38

Lehet butaságot kérdezek, de úgy vettem észre a 350D lenyomta valamelyest a 300D árát. Szerintetek várható ez a D70s és D70 vonatkozásában is? Ha igen kb. mennyi idő alatt?  :rolleyes:
Mert ha jelentősebb árcsökkenésre lehet számítani, akkor tolom ezt a D70 vásárlást egy későbbi időpontra, és a megtakarított pénzből veszek hozzá kiegészítőket :).

#547 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 08:47

Idézet: SzaSza1980 - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 9:38

Lehet butaságot kérdezek, de úgy vettem észre a 350D lenyomta valamelyest a 300D árát. Szerintetek várható ez a D70s és D70 vonatkozásában is? Ha igen kb. mennyi idő alatt?  :rolleyes:
Mert ha jelentősebb árcsökkenésre lehet számítani, akkor tolom ezt a D70 vásárlást egy későbbi időpontra, és a megtakarított pénzből veszek hozzá kiegészítőket :).

Úgy látom, a D70s nem tartalmaz annyi újdonságot elődjéhez képest, mint a 350D, - ami nem csoda, a 350D egy csomó hiányosságot pótolt -, de szerintem lenyomja valamelyest a D70 árát.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#548 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 20. 09:11

Idézet: SzaSza1980 - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 7:38

Biztosan fog valamennyit csökkeni az ára, de szerintem ez nem lesz olyan jelentős, mint a 300D esetében. Viszont a 300D ára már a 350D bejelentése előtt is jóval nagyobb ütemben csökkent, mint a D70-é az utóbbi időben.
Én 2 hónapja vettem meg a gépemet, előtte már 4-5 hónapja tartotta a 275e körüli árat. Mondjuk egy héttel később, miután megvettem már 15e-vel volt olcsóbb. De hát ez olyan tipikus. ;)
A rossz az, hogy nem lehet tudni, hogy mennyi idő alatt mennyit csökken.
Aztán a bejelentéstől kezdve mennyi időbe telik, amíg a boltokba eljut, bereklámozzák, az emberek vásárolni kezdik. Meg aztán azt sem lehet tudni, hogy a D70s nem cseréli-e le a sima D70-et. Lehet hohgy kifuttatják és kész. A módosítások nem olyan jelentősek mint a 300D és a 350D között.

Aztán az is lehet, hogy én gondolom rosszul ezt az egészet és lemegy az ára 200e alá kitobistól :)

#549 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 09:28

Most, hogy nézegetem a D50, D70s cikkeket - eszembe jutott, hogy egy dologgal nem tudtam mit kezdeni azok közül, amit a géphez adtak.
Ez pedig a DK-5 "kereső sapka", avagy szemkagyló. Ez egy műanyag kis izé, amin minthe valamiféle csiptető is lenne. Olyan 1,5x1,5 mm-es lehet.
Ez mire jó?
Magam tól arra gondolnék, hogy ha hosszú záridős képet csinálok, akkor vegyem le a gumit a keresőről és ezzel takarjam le a kerestőt. Bár lehet, hogy ezzel nagy hülyeséget mondtam.

#550 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 09:41

Idézet: Arakhtahr - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 10:28

Most, hogy nézegetem a D50, D70s cikkeket - eszembe jutott, hogy egy dologgal nem tudtam mit kezdeni azok közül, amit a géphez adtak.
Ez pedig a DK-5 "kereső sapka", avagy szemkagyló. Ez egy műanyag kis izé, amin minthe valamiféle csiptető is lenne. Olyan 1,5x1,5 mm-es lehet.
Ez mire jó?
Magam tól arra gondolnék, hogy ha hosszú záridős képet csinálok, akkor vegyem le a gumit a keresőről és ezzel takarjam le a kerestőt. Bár lehet, hogy ezzel nagy hülyeséget mondtam.

Ha úgy exponálsz, hogy nem nézel a keresőbe - távkioldó, vagy időzítő használatakor - fény szűrődhet a gépbe a keresőn keresztül, ezt akadályozza meg a kereső sapka. Legalábbis ez áll a kézikönyvben. Én magam sokszor használtam távkioldót, de egyszer sem használtam a kereső sapkát, amiből semmiféle hátrányom nem származott.

#551 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 09:59

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 8:41

Ha úgy exponálsz, hogy nem nézel a keresőbe - távkioldó, vagy időzítő használatakor - fény szűrődhet a gépbe a keresőn keresztül, ezt akadályozza meg a kereső sapka. Legalábbis ez áll a kézikönyvben. Én magam sokszor használtam távkioldót, de egyszer sem használtam a kereső sapkát, amiből semmiféle hátrányom nem származott.

Köszi! Akkor jól gondoltam a dolgot. Hát én is használtam már párszor hosszú záridővel, de nem lett baja a képeknek. Jobban félnék attól, hogy a kereső gumija eltűnik, vagy megsérül. A bátyám EOS 300V-jén a csere sokezer magyar pénzbe került.

Azt jól látom a képeken (index), hogy a D70s-nek más a keresője mint a D70-nek? Így kinézetre csak ebben, és az LCD-n láttam különbséget.

#552 Felhasználó inaktív   SzaSza1980 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 10:24

Igen, a paramétereket olvasva én is látom, hogy nem sok "belső" változás történt, inkább külső. 2-3 hetet várok, és megveszem a D70-et, emelkedni tuti nem fog az ára  :) .

#553 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 20. 10:35

Idézet: SzaSza1980 - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 10:24

Igen, a paramétereket olvasva én is látom, hogy nem sok "belső" változás történt, inkább külső. 2-3 hetet várok, és megveszem a D70-et, emelkedni tuti nem fog az ára  :) .

Igen, ami meg a belsőt illeti, néhány fontosabb változás (javított autofókusz és átláthatóbb menürendszer) egy hivatalos firmware upgraddel átkerül a D70-be is.

http://www.dpreview.com/news/0504/05042002...n70firmware.asp

ui: én is csatlakozom a klubbhoz ha minden igaz 1-2 héten belül.. :)
-ZsOlTi-

#554 Felhasználó inaktív   SzaSza1980 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 10:59

Idézet

Igen, ami meg a belsőt illeti, néhány fontosabb változás (javított autofókusz és átláthatóbb menürendszer) egy hivatalos firmware upgraddel átkerül a D70-be is.

http://www.dpreview....n70firmware.asp

ui: én is csatlakozom a klubbhoz ha minden igaz 1-2 héten belül.. 

Jah, május közepén adják ki ezt a firmware-t, addigra már a gép is meglesz hozzá :D

Hogy történik, illetve milyen veszélyei vannak (ha vannak) egy ilyen firmware update-nek?

Az olympus-omon soha nem csináltam ilyet.

#555 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 20. 11:35

Miért nincs rajta ISO100?  :confused:

Leginkább a teljesen zajtalan 300D (350D) ISO 100 hiánya tart vissza a D70-től..

#556 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 11:39

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 10:41

Várd meg, amíg szép, verőfényes napsütéses idő lesz (;
Aztán kapcsold be a gépezetet úgy, h az objektívsapka rajta van az objektíven, aztán tedd ki a gépet a napra.  Nem muszáj, h a nap direkt belesüssön a keresőbe, elég, ha csak a környezet jó világos.  Ne nézz a keresőbe, csak figyeld, h milyen blende-záridő párost ír ki a gép az LCD-n.  Aztán tedd fel azt a sapkát a keresőre, vagy egyszerűen csak hüvelykujjal takard be a keresőt, és figyeld, h mit ír ki...

Fény az megy be, ez kétségtelen.  Hogy ennek egy "normál" záridős képnél bármi hatása lenne, azt nem hiszem, mert a mért záridők még így is néhány másodpercesek (hacsak esetleg tényleg direkt belesüt a nap a keresőbe...)  Viszont egyszer sötétben egy kivilágított kastélyt akartam úgy lekattintani, h az állvány egy lámpától nem messze állt, és a lámpa pont a gép hátuljára világított.  Akkor azért már nem volt mindegy, h 3 vagy 6 másodperc, mert a letakart és letakaratlan keresős idők eléggé egy nagyságrendben voltak.

#557 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 11:40

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 10:35

Leginkább a teljesen zajtalan 300D (350D) ISO 100 hiánya tart vissza a D70-től..

Szerintem a D70 ISO 200-al nem zajos. Sőt, még magasabb ISO-val is tűrhetőek a képek. És a D70 jóval magasabb tudású, mint a 300-350D. Szerintem felesleges hozzájuk hasonlítani. Inkább a Canon 10D-vel érdemesebb.

#558 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 20. 13:07

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 11:35

Nézegess teszteket (dpreview -bár már gondolom túl vagy rajta). A zaj alacsony ISO-nál gyakorlatilag észrevehetetlen mindkét gép esetén, az, hogy mikroszkóppal látszik a különbség (a canon javára) szvsz nem jelent semmit. Nagyobb ISO értéknél meg van aki szerint még jobb is a nikon, mert monokróm(abb) -film szerű- a képzaja. Én is rengeteget variáltam a két gép között (350D vs D70), aztán millió oldalnyi teszt meg fórum olvasgatás után végül rájöttem, hogy mindenki a sajátját dícséri ezerrel :), de gyakorlatilag tudásban és képminőségben mind a két gép nagyon ott van, bármelyikkel boldog lennék. Ezek után azért döntöttem a nikon mellett, mert kézbe vettem a 350d-t és hát baromi kicsi, és ezért kényelmetlen is. Még úgy is meglepetés volt, hogy számítottam rá az olvasott leírások alapján, hogy elég kicsi lehet. 2x is elmentem megpróbálni, nagyon rá akartam beszélni magam, hogy jó lesz ez nekem, de nem, túl kicsi. Utána meg kézbe fogtam a D70-et, éshát a kis canon műanyag játéknak tűnt mellette (a váz minősége és ergonómiája ég és föld).
-ZsOlTi-

#559 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 13:17

iso100 nem csak kis zajnál jó, hanem sok fénynél is...
bár ND szűrővel megoldható a kis iso hiánya.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#560 Felhasználó inaktív   SzaSza1980 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 13:41

Idézet

Miért nincs rajta ISO100?

Ez ne tartson vissza. Csak azért, mert a 300D-n van ISO 100, a D70-en meg nincs. Nézd vissza fórumot, van egy jéghokis kép 1600-as ISO-val... tökéletes. A 300D szvsz gyengébb gép, mint a D70. A 350D talán már megközelítit, de le nem körözi, és ellene szól a rendkívül gyenge ergonómiai kialakítás is. Nincs túl nagy kezem, de így is kényelmetlen a fogása. A D70-nek sokkal "profibb szaga" van  :cool:

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.