HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#621 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 26. 19:20

Idézet: saen - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 18:16

Mások az igényeink.

Az árral viszont nincs igazad, legrosszabb esetben 85k-ból itthon van egy SB-800, postával, vámmal, 1 év garival. Emellett ha mást is rendelek akkor postán még fajlagosan lehet spórolni.

Lehet, hogy mások az igényeink, de szvsz attól még nem lesznek jobbak a képeid. Mondd már meg mi a fenét fogsz tudni kihasználni egy SB-800-on, amit egy másik, dönthető fejes vakuval nem tudsz megcsinálni? A mi amatőr szintünkön.
Ha ilyenekkel jössz, hogy wireless vakuzás, akkor arra azt mondom, hogy szerintem jó poén, egyszer biztos kipróbálod, örülsz, hogy mik vannak, de használni azt nem fogod. Szerintem érdemes tényleg venni egy olcsó vakut, elkezdeni azzal fotózni, mint spórolni három hónapot, addigra el is felejted mit akartál vele fényképezni. Ha megtanulsz használni egy dönthető fejes vakut, akkor el tudod dönteni, hogy kell-e az SB800.
Hol láttad 85-ért? Ez reális ár? Mennyi most külföldön?

#622 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 26. 19:27

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 18:20

Lehet, hogy mások az igényeink, de szvsz attól még nem lesznek jobbak a képeid. Mondd már meg mi a fenét fogsz tudni kihasználni egy SB-800-on, amit egy másik, dönthető fejes vakuval nem tudsz megcsinálni? A mi amatőr szintünkön.
Ha ilyenekkel jössz, hogy wireless vakuzás, akkor arra azt mondom, hogy szerintem jó poén, egyszer biztos kipróbálod, örülsz, hogy mik vannak, de használni azt nem fogod. Szerintem érdemes tényleg venni egy olcsó vakut, elkezdeni azzal fotózni, mint spórolni három hónapot, addigra el is felejted mit akartál vele fényképezni. Ha megtanulsz használni egy dönthető fejes vakut, akkor el tudod dönteni, hogy kell-e az SB800.
Hol láttad 85-ért? Ez reális ár? Mennyi most külföldön?

Én nem vagyok benne biztos, hogy Saen is amatőr képeket csinál. De azzal egyetértek, hogy sokmindent meg lehet oldani olcsóbb cuccal is. De ha fejlődni akar valaki, akkor ahhoz kellhetnek, de nem szükségszerűek sokkal jobb cuccok.
Egy nyomdász-fotós ismerős (igaz, hogy már közel van a hatvanhoz) pl. 50-es alapobival bármit jobban lefotóz, mint én akár profi felszereléssel.
Én pl. jelenleg kénytelen vagyok megelégedni (a D70-en kívül) az olcsóbb cuccokkal. És hát szegény ember vízzel főz.
Ezen meg kár vitatkozni, mert az igényekből adódó vita hasonló lehet egy d70 - 300d vitához.

#623 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 19:45

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 20:20

Az ára usában kb 310 dollár, 50 dollárért kihozzák és még számolj rá 25% áfát. Ez durván kijön 85k-ból. Az árban még benne vagy egy pici állvány, egy diffusor, egy tatyó a cuccnak, egy adag elem és két filter, amivel mind fénycsőnél, mind izzónál meg lehet oldani, hogy ne vegyes fehéregyensúly mellett kelljen dolgoznod.

Több szempont is szól az SB-800 mellett:
-Az I-TTL sokkal pontosabb, mint a mezei automata mód tekintve, hogy a vaku nem ugyanazt látja, mint az objektív.
-nem tudom a vakud kulcsszámát és újratöltési idejét, de feltételezem, hogy nem éri el a nikonét, nekem fontos hogy ne kelljen sokat várni, pl még SB-800-zal sem lehet sorozatot lőni, nem elég erős hozzá...
-a wireless meg nekem kell, nincs pénzem komoly studióvilágítást beszerezni, így tervben van, hogy idővel lesz 3 SB-800-zam, azzal már némi kompromisszumokkal igen jó eredményeket lehet elérni, töredék áron. Igen profi képeket láttam már ilyen összeállítással, mindenféle softbox és esernyők nélkül.

Ha neked ezek a dolgok nem érik meg a plusz pénzt akkor nem is kell venni, nincsen ezzel semmi gond. Személy szerint viszont szeretnék tovább fejlődni és ehhez sajna felszerelés is kell, nem csak tudás.

#624 Felhasználó inaktív   SzaSza1980 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 07:00

[/QUOTE] Bocsánat, azt hidtem, azért nem találod, mert set-up (beállító) gyűrűre keresel - ezt akartam csak jelezni.
Nekem már teljesen természetes, ha itt fórumozgatunk, akkor a netet is használjuk, vagyis rákeresünk a minket érdeklő dolgokra. A megfelelő kulcsszó viszont feltétlenül szükséges a jó találathoz. Segíteni akartam, na biggrin_2.gif !
step-up ring=méret-növelő "közgyűrű" (de nem olyan, ami az objektív és a gép közé kell!) vagy szűrőátmérő váltó lehetne a magyar neve. Úgy néz ki, hogy van egy külső menete (mondjuk 67mm átmérőjű) és egy nagyobb belső menete. Az alkatrészt becsavarod az objektív szűrőfoglalatába, és már rakhatod is rá a nagyobb  szűrőt (mondjuk 77mm-est)... 
Ha találsz olcsón, engem is érdekelne...
Üdv![QUOTE]

Okok, sorry :respect: . Mondom, túlreagáltam :).
Egyébként tudom miről van szó, de egyszerűen sehol nem találok. Se külföldi boltokban, se pedig magyar boltokban. Azt hiszem, hogy írok egy emilt az edigiatal-nak hátha ők tudnak valami használható dolgot mondani  :rolleyes: .

Más: milyen gyártó szűrőjét javasoljátok? Ti milyet használtok, és mik a tapasztalatok?

#625 Felhasználó inaktív   tom.bo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 10:39

A Westend-ben a Pálvölgyinél árulnak, de a B&W, amit mutattak (67/77 mm) emlékeim szerint 8000 Ft körül volt, úgyhogy nem vettem. Persze elmondták, hogy az milyen márkás, meg jó motyó, tartós...
De úgy gondolom biztos gyárt ilyet a Hama, vagy a Soligor is
most, hogy így keresem (stepping ring is jó keresőszó), a hama sem adja ingyér:
HAma: 00016777 Filter Adapter Ring, Lens Ø: 67,0 mm, Filter Ø: 77,0 mm ajánlott ár :16,5 €

B&W 67/77 usa: 20.1 $
TIFFEN 67-77 STEP-UP  usa: 24.95 $
STEPPING RING 67-77  usa: 9.95 $
SCHNEIDER 67-77 STEP/RING  usa 28 $
Kenko 67/77 usa 9.4 $

Találtam egy kis leírást egy amerikai oldalon (szabad fordítás):
"A legtöbb esetben az adaptergyűrű megvásárlása már az első filternél behozza az árát, amit nem kell megvenni.
Minden adapter-gyűrű jól használható egymással.
Ha gyakran fogod használni, a keményebb gyűrűk mellett érdemes dönteni (Helioplan vagy B+W), ezek a legjobban kidolgozott gyűrűk, plussz a B+W-nek recés eleje van, mely megkönnyíti a leszedést.
Ha a profilmagasság számít, akkor a Kenko-t érdemes venni (ez a legalacsonyabb), extra széles látószögnél sem vignettál.
Soha ne használjunk műanyag gyűrűt fém objektívhez vagy filterhez, mert nem lesz könnyű szétszedni."

#626 Felhasználó inaktív   tom.bo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 11:21

Idézet: tom.bo - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 11:39

A Westend-ben a Pálvölgyinél árulnak, de a B&W, amit mutattak (67/77 mm) emlékeim szerint 8000 Ft körül volt, úgyhogy nem vettem. Persze elmondták, hogy az milyen márkás, meg jó motyó, tartós...
De úgy gondolom biztos gyárt ilyet a Hama, vagy a Soligor is
most, hogy így keresem (stepping ring is jó keresőszó), a hama sem adja ingyér:
HAma: 00016777   Filter Adapter Ring, Lens Ø: 67,0 mm, Filter Ø: 77,0 mm ajánlott ár :16,5 €

B&W 67/77 usa: 20.1 $
TIFFEN 67-77 STEP-UP  usa: 24.95 $
STEPPING RING 67-77  usa:   9.95 $
SCHNEIDER 67-77 STEP/RING  usa 28 $  
Kenko 67/77 usa 9.4 $

Találtam egy kis leírást egy amerikai oldalon (szabad fordítás):
"A legtöbb esetben az adaptergyűrű megvásárlása már az első filternél behozza az árát, amit nem kell megvenni.
Minden adapter-gyűrű jól használható egymással.
Ha gyakran fogod használni, a keményebb gyűrűk mellett érdemes dönteni (Helioplan vagy B+W), ezek a legjobban kidolgozott gyűrűk, plussz a B+W-nek recés eleje van, mely megkönnyíti a leszedést.
Ha a profilmagasság számít, akkor a Kenko-t érdemes venni (ez a legalacsonyabb), extra széles látószögnél sem vignettál.
Soha ne használjunk műanyag gyűrűt fém objektívhez vagy filterhez, mert nem lesz könnyű szétszedni."

Telefonon a következőket tudtam meg:
Pálvölgyi: B&W 67/77 4900 Ft
Optiform: HAMA 67/77 3400 Ft
Nika (Studioline): Cokin (sajnos max 72-ig van átalakító) 62/67 2300 Ft

#627 Felhasználó inaktív   SzaSza1980 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 11:59

Hű, jól belevetetted magad.  :)
Mindenképpen megéri ez a gyűrű, mert ugye van 2 választási lehetőséged:
1. minden obihoz új szűrőt/ket veszel, és ezért vszínű nem a legjobbat/legdrágábbat fogod választani
2. veszel egy nagyobb/drágább és jó minőségű szűrőt - mivel csak 1x kell megvenni - (nézegettem a Hoya 20.000-nél kezdődik :rolleyes: ) , az objektívekhez meg gyűrűt.

Köszi az infókat!

#628 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 12:04

Idézet: SzaSza1980 - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 12:59

Hű, jól belevetetted magad.  :)
Mindenképpen megéri ez a gyűrű, mert ugye van 2 választási lehetőséged:
1. minden obihoz új szűrőt/ket veszel, és ezért vszínű nem a legjobbat/legdrágábbat fogod választani
2. veszel egy nagyobb/drágább és jó minőségű szűrőt - mivel csak 1x kell megvenni - (nézegettem a Hoya 20.000-nél kezdődik :rolleyes: ) , az objektívekhez meg gyűrűt.

Köszi az infókat!

Én >>innen<< vettem Hoya szűrőt, szerintem jó árai vannak.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#629 Felhasználó inaktív   SzaSza1980 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 12:09

Idézet

Én >>innen<< vettem Hoya szűrőt, szerintem jó árai vannak.

Az árak tényleg jók (vagy csak nekem tűnnek annak  :) ), de lenne egy kérdésem. Mit jelentenek ezek: G széria, standard széria; HMC többszörös bevonattal; HMC szuper széria.

Az áraik egyre nőnek, gondolom a minőségük is jobb.

#630 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 12:21

Idézet: SzaSza1980 - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 13:09

Az árak tényleg jók (vagy csak nekem tűnnek annak  :) ), de lenne egy kérdésem. Mit jelentenek ezek: G széria, standard széria; HMC többszörös bevonattal; HMC szuper széria.

Az áraik egyre nőnek, gondolom a minőségük is jobb.

>>Itt<< részletes infót találsz.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#631 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 14:06

E-Bayes kérdésem lenne! :)
Végre megjött az azonosítóm. Tényleg postán küldték. Sikeresen licitáltam is egy közgyűrűre. A fizetést azt jól értem, hogy úgy megy, hogy az e-bay illetékét fizeti az eladó, én utalom a licitált árat, de a postaköltséggel mi van? Azt kiszállításkor kell fizetnem, vagy azt is hozzá kell csapni az átutaláshoz?

#632 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 27. 14:34

Megvan a gépem, megvan a gépem! :D :D :banana:
-ZsOlTi-

#633 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 17:35

Idézet: Arakhtahr - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 13:06

E-Bayes kérdésem lenne! :)
Végre megjött az azonosítóm. Tényleg postán küldték. Sikeresen licitáltam is egy közgyűrűre. A fizetést azt jól értem, hogy úgy megy, hogy az e-bay illetékét fizeti az eladó, én utalom a licitált árat, de a postaköltséggel mi van? Azt kiszállításkor kell fizetnem, vagy azt is hozzá kell csapni az átutaláshoz?

Az ár, amit előre elutalsz az eladónak, úgy kerül kiszámításra, hogy ebayes vételár, plusz a postaköltség. Vagyis a leütéskori ár mondjuk 70 euro, akkor az eladó megküldi neked, hogy mennyi lesz a postaköltség, küld egy ún. "Total"-t, mondjuk a postaköltség 17 euro, így utalsz neki 87 eurot, előre. Utána már semmit sem kell fizetned.

#634 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 17:38

Saen:

Én abból indultam ki, hogy miket fotózok én, meg láttam hogy te miket fotózol, és arra gondoltam hogy egyikhez sem kell a profi világítás. A mit fotózol alatt most a témáidat értem, tipikus sport-akció fotózás, bár lehet hogy más is van, de nekem ez ugrik be.
Azért ez kib@szás hogy egy amerikai fotós amatőr, aki mellesleg segédmunkásként többet keres, sokkal olcsóbban meg tudja venni, kb féláron a magyar árhoz képest az SB-800-át.
Azt mondod, hogy az i-TTL ennyire tuti lenne? Miért nem veszel kezdésnek egy SB-600-at? Ha a 800 ennyi, akkor a 600-at megkapnád szerintem olyan 50-ből, kintről. Ha később wirelesst akarsz csinálni, akkor az jó lenne slave vakunak. Nem?

#635 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 17:41

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 13:34

Sok jó fényképezést hozzá!  :up:

#636 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 18:21

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 18:38

Saen:

Igazad van, az egyik "szerelmem" a jégkorong fotózás, de ez azért korántsem minden. Gyakran fotózok családi és egyéb hasonló eseményeket is, és sajnos a beépített vakuval szobában nem lehet jó képet csinálni. Szabadban, sok fénynél deríteni tökéletes, de főfénynek hogyis mondjam kifejezetten kevés. Az ilyen kevésbé jól sikerült képeimet természetesen nem mutogatom :) Ezenkívül próbálkoztam már itthon mindenféle barkácsolt házistúdiót összehozni, szimplán csak tárgyakat, kaját, ilyesmit fotózni, de a világítással mindig bajom volt. Másik példa: a múltkor is megkért egy kedves hölgy ismerősöm (aki mellesleg igen jól is néz ki :)), hogy csináljak róla és kisgyerekéről néhány képet, de még mindig nem került rá sor, mert szobában normálisat nem tudok a rossz fényviszonyok miatt, szabadban meg amikor mindketten ráértünk épp szakadt az eső... Mondjuk biztos nem fogok kapásból 3 vakut beszerezni, nincs rá keret, de talán majd szép lassan.

SB-600-zon gondolkozom én is, de ha veszek is akkor is inkább csak 3.-nak mintsem egyetlen fővakunak.

I-TTL meg bizonyos szituációkban sokkal jobb, mint az automata mód, elsősorban olyankor ha a témához közel van egy erősen fényvisszaverő felület, de a képkivágásban ez pont nem szerepel. Az elővillanás során erről a felületről visszaverődő fényt a vaku érzékelni fogja, míg az I-TTL-nél az objektívbe nem érkezik ilyesmi.

#637 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 18:28

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 13:34

Granula!

D70, vagy már D70S? Vagy esetleg valami bás?

#638 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 20:17

Idézet: Arakhtahr - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 18:28

Granula!

D70, vagy már D70S? Vagy esetleg valami bás?

Sima D70, az S-est már nem bírtam kivárni.. :)
-ZsOlTi-

#639 Felhasználó inaktív   tom.bo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 06:03

Tudnivalók a szűrőkről
Standard széria:
Mindkét oldalon tükröződésmentesítő bevonattal

HMC széria:
Többrétegű bevonattal (átlagos fényáteresztés 97%)

Super HMC széria:
A Sky, és UV szűrők mindkét oldalon 12 rétegű bevonattal (átlagos fényáteresztés 99,7%)
Az Ultravékony CPL szűrők 7 rétegű bevonattal a hátsó felszínen, a perem magassága 5mm, a frontoldalon nincs menet, és bevonat !
A védősapkát külön kell megvásárolni !
Pro 1 széria:
12 rétegű bevonattal, az UV és Sky szűrők 1 mm vastag edzett üveg, 3mm perem, frontoldalon menettel (átlagos fényáteresztés 99,7%)
A PRO 1 CPL szűrők 1mm vastag edzett üveg hátsó felszínen 7 rétegű bevonattal,frontoldalon nincs menet,és bevonat !
Ultra széria:
Többrétegű bevonattal midkét oldalon, perem magasság 3mm, Hybrid UV-CPL perem magasság 5mm.
Rácsúsztatható védősapka a szűrővel együtt van csomagolva, a frontoldalon nincs menet.

Szerkesztette: tom.bo 2005. 04. 28. 06:05 -kor

#640 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 17:41

Tud valaki arról, hogy mi lehet a különbség a 80-200 1:2,8 ED Nikkor tolózoom és a 80-200 1:2,8 ED Nikkor csavaros zoom között?
HAsználhatóságban rosszabb a tolózoom? Képminőségben van valami?

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.