HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#1891 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 11. 22:55

Idézet

A garrlap a szerződés ha úgy tetszik az eladó és vevő között.

De nem ütközhet jogszabályi előírásba. Ha azzal ellentétes, akkor elfogadástól függetlenül semmis.

Idézet

Amikor TE tudatosan felrúgod az írott, vagy íratlan szabályokat, akkor arra nem azt modnjuk, hogy társadalom tagja, hanem, hogy egy csürhe.

Dehogynem. Viszont amire próbáltam felhívni a figyelmet, az pontosan az írott szabály, amit a kereskedő pl. azzal sért meg, hogy végigüvölti a bolton, hogy ha nincs garijegy, akkor nincs gari. Ezt konkrétan cáfolja jogszabály, tehát akkor ki is rúgja fel a szabályokat?

#1892 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 22:59

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 22:55

De nem ütközhet jogszabályi előírásba. Ha azzal ellentétes, akkor elfogadástól függetlenül semmis.

Dehogynem. Viszont amire próbáltam felhívni a figyelmet, az pontosan az írott szabály, amit a kereskedő pl. azzal sért meg, hogy végigüvölti a bolton, hogy ha nincs garijegy, akkor nincs gari. Ezt konkrétan cáfolja jogszabály, tehát akkor ki is rúgja fel a szabályokat?

Legyártják a fost kínában, van rá x jogszabály, csomagolás kell.
LEjön a forgalmazóhoz, neki csomagolás kell, máskép át se veszi tőlem, kiskerestől.
Innentől bukik számomra az egséz, mert van egy elkúrt jogszabály?

#1893 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 23:02

Idézet: stol - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 22:59

LEjön a forgalmazóhoz, neki csomagolás kell, máskép át se veszi tőlem, kiskerestől.

És ha te mint kiskeres, esetleg szintén hivatkoznál a jogaidra a forgalmazóval szemben?

#1894 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 23:06

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 23:02

És ha te mint kiskeres, esetleg szintén hivatkoznál a jogaidra a forgalmazóval szemben?

A forgalmazó az európai unió tagja és EU-s jogra hivatkozik, de ezt a magyar jog ugye nem kevésszer felülbírálja negativan!
Hogy is van? Nem vagyunk EU tagországok? Igen, de lehet nem sokáig!

#1895 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 23:12

Idézet: stol - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 23:06

A forgalmazó az európai unió tagja és EU-s jogra hivatkozik, de ezt a magyar jog ugye nem kevésszer felülbírálja negativan!
Hogy is van? Nem vagyunk EU tagországok? Igen, de lehet nem sokáig!

Hát egyrészt valamilyen szintű jogharmonizáció azért már megtörtént sok téren. Másrészt viszont a forgalmazó többnyire egy Magyarországon bejegyzett cég, fióktelep, kereskedelmi képviselet, akármi, így hát a magyar jog nem vitásan rá is vonatkozik. Úgyhogy: én mint vásárló, nem fogadom el feltétel nélkül az eladó által pl. jótállás kapcsán elmondottakat, mert lehet, hogy hülyeséget mond. Lehet, hogy neked sem kellene elfogadni a forgalmazó kifogásait...

#1896 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 23:22

Idézet: stol - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 22:15

Tudod az ilyen köcsög vérpistétkéktől mint te is, van tele a faxom, akik ismerik a jogaikat, de a kötelességüket nem és szándékosan leszarják a szabályokat. Ezekkel találkozok mindenhol, még közúton is! "Mosolygok egyet a piroson és átmegyek, mert nekem még belefér."
Kötelességed megtartani a csomagolást, le van írva, lepecsételve. Ha kidobod, evvel kötelességedet és garanciális feltételeket szegted és nincs apelláta!
LESZAROM!

Az a baj, ha mar boltos vagy, legalabb te tudnad a jogszabalyokat (kvazi kotelezo lenne). Kulon vicces, hogy ezek ismerete nelkul pont te teszed szova a jogaim ismeretet :D

Na, szoval van egy olyan, hogy a fogyved jogszabalyok meg a PTK.-ban foglaltaknal kedvezotlenebb kitetel fogyasztoi szerzodesben nem kotheto ki -minden jotallasi jegyen kotelezo szovegkent rajta is kell ennek lennie amugy-, es most figyelj: az ilyen kikotes automatikusan semmis. Ergo hiaba irod te vagy a nagyker vagy az importor, hogy a csomagolast meg kell tartani, egy mondattal elobbi mondatomra lehet visszakanyarodni, hogy az a nagy budos helyzet, hogy arra, hogy tobb iras legyen a papiron, arra jo ez a szoveg, de jogilag mintha ott sem lenne.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1897 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 23:29

Idézet: stol - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 22:59

Es mondjuk ha nem arulnad? :D
En pl. canon nyomtatot nem vagyok hajlando eladni senkinek, mert a tokom fog bemenni a blaha lujza terre a camera kft.-hez gariztatni, ahol mar akkor is kibasokan voltak, amikor canonbol csak a fenykepezot vittek. Na meg ugye hiresen jo a parkolasa is a kornyeknek...
Archív:

#1898 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 23:31

Idézet: asdf - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 23:22

Az a baj, ha mar boltos vagy, legalabb te tudnad a jogszabalyokat (kvazi kotelezo lenne). Kulon vicces, hogy ezek ismerete nelkul pont te teszed szova a jogaim ismeretet :D

Na, szoval van egy olyan, hogy a fogyved jogszabalyok meg a PTK.-ban foglaltaknal kedvezotlenebb kitetel fogyasztoi szerzodesben nem kotheto ki -minden jotallasi jegyen kotelezo szovegkent rajta is kell ennek lennie amugy-, es most figyelj: az ilyen kikotes automatikusan semmis. Ergo hiaba irod te vagy a nagyker vagy az importor, hogy a csomagolast meg kell tartani, egy mondattal elobbi mondatomra lehet visszakanyarodni, hogy az a nagy budos helyzet, hogy arra, hogy tobb iras legyen a papiron, arra jo ez a szoveg, de jogilag mintha ott sem lenne.

Így van.. Kiskapuzzá vaze!
Ettől fos ez az ország!

Én meg átfordítom a táblát, kikísérem a vásárlót a bolt elé, "rögtön jövök" és mint magánember barátiasságból pofánverem, majd visszamegyünk a boltba, mint eladó és vevő.  ;)

#1899 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 23:32

Idézet: stol - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 22:09

De, amikor eladáskor mondom bele abba a szép értelmes lószemű 1 bites kképébe, hogy "b+, ennek külsős garjegye van, ha fos 3 nap után oda vidd, ide ne hozd, mert qrvaideges leszek.." Bólogat, csörög a 2 bit a fejében, mit bab a zacskóban, majd el... Erre, ha megjelenik a márkaszerviz mellett 300m-re a kezében a fossal és nem hajlandó oda vinni, mint szólsz hozzá?
HÁROMSZÁZ MÉTER.

Tetszik, nem tetszik, valasztasa szerint oda viszi, ahova kedve van. Vagy hozzad, vagy a szakszervizbe.

Idézet: stol - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 22:09

Azt is említsük meg, hogy van amire GARANCIA, van amire JÓTÁLLÁS van.

A koznyelvben lehet. Jogilag jotallas van meg szavatossag.

Szerkesztette: asdf 2009. 03. 11. 23:35 -kor

Archív:

#1900 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 23:33

Idézet: asdf - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 23:29

Es mondjuk ha nem arulnad? :D
En pl. canon nyomtatot nem vagyok hajlando eladni senkinek, mert a tokom fog bemenni a blaha lujza terre a camera kft.-hez gariztatni, ahol mar akkor is kibasokan voltak, amikor canonbol csak a fenykepezot vittek. Na meg ugye hiresen jo a parkolasa is a kornyeknek...

Előbb-utóbb éhen döglök.

Ha minden törvényt be akarok tartani betű szerint, akkor éhendöglök.
TE IS éhendögölnél vazz....
Kiskapuzol, így én is kiskapuzok.
Te betartasz 100%-ig minden jogszabályt?
Feljelented magad az ASVA-nál minden DVD megírása után? És netán magad veszed a feketeimport lemezre a matricát? Betartod a sebességkorlátozásokat?

Anyira tarttasd be a szabályokat, amennyire magad is betartod.

Szerkesztette: stol 2009. 03. 11. 23:43 -kor

#1901 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 08:39

Idézet: stol - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 22:26

A dobozt ki lehet lapítani, mint azt a gyárban is teszik bedobozolás előtt ;)
Máris 10-ede helyet foglal.

Jó, de nem csak doboz van, hanem benne pl. hungarocell vagy púrhab nejlonban.
Na most átlagos lakásban mikró, mosógép (ebben még fa is szokott lenni a csomagolásban), hőtőszekrény, gáz- vagy elektomos tűzhely, tv, asztali dvd, pc, monitor, ezzel egy 40 négyzetméteres panelban az összes szekrény tetejét tele lehet pakolni fura alakú hungarocellekkel, ami nem valami esztétikus.

Mondjuk, nálam van padlás, és ott vannak a dobozok.

#1902 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 09:00

Idézet: stol - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 23:33

Feljelented magad az ASVA-nál minden DVD megírása után?

Nem, de kaloz cucc dvd-re irasa sajat celra egyelore nem jogszabalyserto ;)

Betartod a sebességkorlátozásokat?

Nem, de azzal, hogy 50 helyett mondjuk 70-el megyek vallalom, hogy ha elkapnak, megb**nak. Jon a csekk, es fizethetek. Te ugyanezt csinalod, dobozt kersz, szakszervizbe hajtod a juzert, ha teged elkapnak, teged is meg**nak, ugyanugy jon a csekk, a hivatalos papir, csak mastol es mas a jogcim. Ennyi. De attol, mert gyorshajtok, ezzel meg nem vesztem el mas egyeb jogaimat...

Anyira tarttasd be a szabályokat, amennyire magad is betartod.

Szerintem a gyorhajtasom es akozott, hogy egy elromlott termek gariztatasanal mennyire tartjak be velem szemben az irottakat nehez lenne osszefuggest felfedezni. Plane elvarni. A Kovacs Jozsinak meg a mocsingos hus jar a hentesnel, mert veri az asszonyt? Jol is neznenk ki... ;)

Szerkesztette: asdf 2009. 03. 12. 09:02 -kor

Archív:

#1903 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 09:16

Idézet: asdf - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 9:00

A Kovacs Jozsinak meg a mocsingos hus jar a hentesnel, mert veri az asszonyt? Jol is neznenk ki... ;)

:)
Persze, ez így van.
És amikor valakit elgázolnak a zebrán, akkor utánanéznek, hogy ki a balesetet szenvedett illető, és ha bolti eladó vagy szervizes, aki a garanciális ügyeket rosszul intézi, akkor csak enyhe szabálysértésnek számít a gázolás ...

#1904 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 10:01

Ne essetek már egymásnak...
Egy memóriakártya, usbkulcs csomagolását meg lehet őrizni akármilyen lakásban.
Viszont egy nagy nyomtató, vagy egy nagy lcd tv dobozát ne akarja már kérni az eladó.

Tapasztalatom szerint egyébként nem is szokták kérni.

#1905 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 12. 10:05

Idézet: asdf - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 9:00

*Nem, de kaloz cucc dvd-re irasa sajat celra egyelore nem jogszabalyserto ;)

**De attol, mert gyorshajtok, ezzel meg nem vesztem el mas egyeb jogaimat...

*És ebből az okból kifolyólag jól érzed magad? Arra akarok kilyukadni, hogy jogszerűségét elfogadva, a torrenten leküzdött filmet boldogan nézed meg a házimozin, és nem gondolsz azokra, akik az elkészítésében mondjuk dolgoztak, és meglehetősen függenek a jogdíjaktól?

**a vevőkör nem jogfüggő. Kiskereskedőként, ha van is jogi hátterem a nagykerrel tengelyt akasztani, szerinted fogok? Szart ér a harag hatalom nélkül, azt hiszem, mondtam már. Jól el lehet beszélgetni a jogról, helyenként át tudom érezni csodálatos és emberközpontú mivoltát is, de élet is van a világban, meg kapcsolatok, amiben érvényesül kölcsönösen egyfajta tisztelet, egyfajta érdek, egyfajta konszenzus. Ez mindenfelé működik, és jól van így, jó lenne, ha a vevők felé, vevők felől is működne, mert ezt a jog soha a büdös életben nem fogja rendezni, legfeljebb még ágyat adni a kölcsönös kibaszáshoz. Ehhez a fejekben kell rendet rakni, megérteni, hogy ember a szemben álló is, nem jogszamár.

Kovács Józsi meg bekaphatja, szájon kell verni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1906 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 10:20

Én már rég rájöttem, hogy Hofit idézem, "A magyar emebr ilyen! Nem leli a helyét, ha nem szaros a szája!"
Ahelyett, hogy megkönnyebbítenénk egymás életét, állandóan a jogi kiskapukat keressük, szarunk a másikra, csak nekünk legyen jó, és szopatjuk a másikat stb.
Igenis, én megtartom a dobozokat. Kilapítom, a többinek a tartalmát egy dobozba gyűjtöm össze és így nem foglal nagy helyet.
Ha pistike 80km-ről feljön Bivalybasznádról Miskolcra, akkor miért nem képes 300m-el odébb vinni a szarát a szakszervizbe, ahol csak evvel foglalkoznak teljes munkaidőben?
Gyorsabb a munkamenet, jobb a kapcsolattartás.
2more már kifejtette fentebb.
Nem, ti leszarjátok, mert "nekemjogomvan.." címszó. Bele se gondolsz, hogy melyik megoldás járnak mindkettőnk részére kevesebb méreggel.

#1907 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 10:25

Hihetetlen, hogy egyesek pár kartondobozon hogy fel tudják kapni a vizet...
Álltam én is a pult sötét oldalán és tudom, milyen az, ha a nagyker hajt el a doboz hiánya miatt, aztán az ügyfél és a nagyker elkezd velem pingpongozni, hogy de lécci/bammeg gariztassam már le a cuccot. Azonkívül megkérdezném: sok nagyker saját matricát rak a termékekre a könnyebb beazonosíthatóság végett (mikor, honnan lett véve), aztán ezt fejeli meg a kisker a saját garimatricájával, mely hasonló célt szolgál. Egy microSD kártyán ez hogy nézne ki? Egy processzoron ezt hova rakod? Általában ezekkel a kis bizgentyűkkel van csak gond, annak a csomagolása meg nem túl nagy, egy panellakásban is elfér.
De mondok jobbat: Az ember nem vesz mindennap tartós fogyasztási cikket, illetve műszaki cikket. A kézikönyvet úgyis el kell rakni a garjeggyel és a számlával/blokkal egy fiókba, a csomagolóanyag összehajtogatva meg mehet a pincébe/garázsba. Ha lejár a gari, a csomagolóanyagot lehet kidobni. Félévente egy szisztematikus válogatás a pincében/garázsban nem egy megerőltető dolog, és a "kérjük a csomagolást is"-típusú ügyek is könnyen kezelhetőkké válnak.
Megj.: mosógépnél, tűzhelynél én még nem hallottam olyat, hogy csomagolás kellett volna. A hátán mindnek ott a szép plakett gyári számmal, miegyébbel, ami alapján beazonosítható a cucc. TV, monitor - ugyanez. Csak a kis MP3-lejátszók és memóriakáryták, azokkal van probléma...

#1908 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 10:38

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 21:55

El vagy te tévelyedve. PTKban benne van az kitétel, hogy HA A SZERZŐDŐ FELEK ETTŐL ELTÉRŐEN MEG NEM ÁLLAPODNAK. Ha szerződésben az van hogy KELL A CSOMAGOLÁS ÉS A KÜLSŐ MÁRKASZERVÍZBE KELL VINNI AKKOR ODA KELL VINNI, KÁPÍSSÍ?
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#1909 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 11:05

Egypár kartondoboz?????
Most már én is kezdem felhúzni magam.
Azt is áruld már el légyszíves, hogy a büdös francba hajtogatod össze a dobozokban lévő hungarocellt?
És mit csináljon az akinek se pincéje, se garázsa, se nagy lakása?
Költözzön ki, hogy elférjen a sok doboz?

Pittbull:
Ki nem szarja le nagyívben, hogy mit firkálnak a jótállási jegyeikre a boltok (gyártók)???
A PTK-ban nem csak az az egy kitétel van benne, hanem sok másik is.
Például az is, hogy fogyasztó kárára a jótállástól eltérni nem lehet.
Kápissi vagy nem kápissi, sajnos a jog ebben az esetben egyértelmű, szerződés a bolt és a vevő között jön létre, a vevő a jótállási panaszával a bolthoz kell, hogy forduljon.
Az más kérdés, hogy értelmes ember, ha nem sokkal nagyobb távolság, elviszi a márkaszervizbe a gépet, mert egyszerűbb, gyorsabb, esetleg direkten a szervizesnek mondhatja el a problémát, de ettől még nem köteles odavinni.

Csomagolást meg akkor kérhetik, ha azon van az azonosító, pl. memóriakártya.

#1910 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 11:16

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 10:05

Egypár kartondoboz?????
Most már én is kezdem felhúzni magam.
Azt is áruld már el légyszíves, hogy a büdös francba hajtogatod össze a dobozokban lévő hungarocellt?
És mit csináljon az akinek se pincéje, se garázsa, se nagy lakása?
Költözzön ki, hogy elférjen a sok doboz?

Pittbull:
Ki nem szarja le nagyívben, hogy mit firkálnak a jótállási jegyeikre a boltok (gyártók)???
A PTK-ban nem csak az az egy kitétel van benne, hanem sok másik is.
Például az is, hogy fogyasztó kárára a jótállástól eltérni nem lehet.
Kápissi vagy nem kápissi, sajnos a jog ebben az esetben egyértelmű, szerződés a bolt és a vevő között jön létre, a vevő a jótállási panaszával a bolthoz kell, hogy forduljon.
Az más kérdés, hogy értelmes ember, ha nem sokkal nagyobb távolság, elviszi a márkaszervizbe a gépet, mert egyszerűbb, gyorsabb, esetleg direkten a szervizesnek mondhatja el a problémát, de ettől még nem köteles odavinni.

Csomagolást meg akkor kérhetik, ha azon van az azonosító, pl. memóriakártya.

Nézz már meg egy külsős garancia lapot. A szerződő feleknél. Véletlenül se a bolt és vevő között jön létre, hanem a forgalmazó és a vevő. pl Samsung Magyaroszág KFt és Vér István. A bolt csak érvényesíti a szerződést de nem őt teljesíti. Autót is a szalonba viszed olajcserére vagy szakszervizbe.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.