HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#1851 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 10. 23:52

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 15:32

Hanem arról, hogy ez egy baromság. A törvényhozásba meg ne menjünk bele, hogy mit miért csinálnak.

Hát, ha ettől érzed magad jobban, legyen baromság...  :omg: Tényleg nem szeretnék kötekedni, de azért - ha már ennyire magabiztosan kijelented egy szabályról, hogy baromság - indokold is meg. És ha lehet, ne azzal, hogy ez neked rossz, mert mondjuk nekem, mint vevőnek, nem tűnik rossznak...

#1852 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 05:40

Idézet: potyo - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 22:37

...(amúgy nemtudom, a kábeleket miért kell egyesével nejlonba csomagolni, és miért kell a VGA kábel végére kis műanyag takarókat rakni, miért nem elég csak összefogni azokat azzal a kötegelődróttal...)

Hát, nekem erre van egy tippem...  :) 

Én azt gyanítom, hogy mivel ezek a cuccok valóban
HAJÓZNAK Dzsunkisztánia Toang-Feng-Zhan kikötőjéből
(ld. angolul "SHIPMENT" az ilyen áruszállítás)... 

Szal, sztem azért védik így az árukat, hogy a hajó mélyén
lévő raktárban ne kapjanak párát és nedvességet...  ;)

Ugyanezért tesznek pl. a videó-kártyák zacsijába is kis
szilika-gél csomagot, szerintem! Már aki picit is törődik
ilyennel...  :p

Szerkesztette: Macikák 2009. 03. 11. 05:47 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#1853 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 06:05

Idézet: potyo - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 22:37

Mondjuk azon goldokodtam már, hogy azt mondják, hogy eredeti csomagolásban kell visszavinnem, ha garanciális probléma van.

Ezen magam is elmélkedtem múltkor, hm!  :rolleyes:

Más (külföldi) fórumokon azt olvastam, a tisztelt
gyártók szándékosan találták ki a ma divatos, csak
végső rombolással bontható csomagolásokat azért,
hogyha már eccer kibontottad és valami mégse kerek,
és vinnéd vissza a boltba, a kereskedő erre való
hivatkozással ("a csomagolás sértetlenségének hiánya")
jól elhajthasson!  :Đ

De mint írtam, ezt egy angol fórumon olvastam, nekem
ilyesmi eszembe sem jutna...  :p  :p  :p 

#1854 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 08:28

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 23:52

Hát, ha ettől érzed magad jobban, legyen baromság...  :omg: Tényleg nem szeretnék kötekedni, de azért - ha már ennyire magabiztosan kijelented egy szabályról, hogy baromság - indokold is meg. És ha lehet, ne azzal, hogy ez neked rossz, mert mondjuk nekem, mint vevőnek, nem tűnik rossznak...

Elmesélem neked miért rossz. Te rendelsz egy csukamakihikamaki akármit. Nincs készleten, hát hozunk egyet. Elviszed, szar. Elhozod hozzánk, de nem tudok másikat adni, mert az az egyet hoztuk, külön neked. Igy átvesszük, és vagy van egy külön utam, vagy akkor megy el gariba, amikor garinap van. Ha behozod csüt. délután mondjuk, az legközelebb kedden tud elindulni gariba, hacsak nem küldenek kifejezetten a te egy szaroddal el. Ha tudok, megyek, de nem csak érted vagyok, ugye. Ergo, kedd mondjuk. Az már egy fél hét, leadom, megnézik. Ha megnézik, lehet hogy csak felveszik. Otthagyom, legközelebb akkor megyek, ha: szólnak, de mivel van napjában 4000 telefonom, ha nem tudom felvenni, szopó. Vagy, méginkább, ha amugy arra járok, azaz legközelebb csütörtök. Ez már egy hét, te meg ott állsz a csukamakid nélkül, s úgy érzed, jogosan füstölsz. Esetleg be is jössz, persze nincs meg. A pikantéria akkor jön, ha van másik 4 tucat ilyen szar a város 4 sarkában, és mondjuk pont a tiédért nem jutok el. Ami megesik. Tehát szerencsés esetben is minimum 1 hét. Nade, ha nincs a csukamaki, mert kifogyott, akkor mi van? Várunk. Vagy mi van, ha javitják? Akkor várunk. Mi, mert te vered az asztalt, hogy mi van már vele. Betelefonálsz mondjuk vagy 5x, hogy mivanmár, bejössz kétszer, én meg csak pingvinezek, és csak azt tudom mondani, hogy telefonálunk, ha meglesz.

Ehelyett fognád magad, szépen elmennél a kijelölt márkaszervizbe, ami esetleg a közeledben van, mert amugy szokott több is lenni, adott esetben egyből a kezedbe nyomnak egy másikat, hogy nesze. De még ha fel is veszik, akkor is, a te nevedre megy az értesités, gondolom téged nem csörgetnek napjában százan a legkülönfélébb faszságokkal. Utána mikor jött az értesitő, odamész, elhozod, örülsz. Alsó zajon felannyi idő alatt.

#1855 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 08:48

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 8:28

Elmesélem neked miért rossz.

Akkor lefordítom: ez szerinted azért rossz, mert neked szopószorzó tényező. De ha a gondolatmenetedet folytatjuk, eljutunk odáig, hogy menjek és vegyem meg a gyártótól közvetlenül, neked meg már csak az árrésedet vigyem be...  :think:

Ismétlem: elismerem, hogy van hülye ügyfél, meg vacak áru, de - a kisker árrésből eredő haszonért cserébe - neked, mint kereskedőnek, ezt a problémát tudni kell megoldani. Például úgy, hogy nem árulsz dzsunkagyártmányt. Vagy nagyobb árréssel árulod. Vagy mittudomén, nem vagyok kereskedő. Ha viszont nem lehet, akkor roló le, és valami egyébbel kell foglalkozni...

#1856 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 11. 09:02

Arról nem is beszélve, hogy miért én tartozom felelősséggel az eladott termék minőségét illetően? Én nem vagyok minőségellenőr, egy adott termékről nem tudom felmérni megbízhatóan, hogy az milyen, hiszen meg nem bonthatom. Én azért tudok felelősséggel lenni, hogy a termék megbízható helyről, megfelelő szállítási és tárolási körülmények között, legálisan került oda a vevő orra elé, és igazolom, hogy attól a naptól fogva x idő garancia él rá. És garis intézéskor én ugyanúgy nem egy márkaszervízbe viszem vissza, ahol érdemben tudnak vele foglalkozni, a már meglévő csatornákon keresztül egyszerűbben bonyolítani, hanem egy nagykerbe, ahol hozzám hasonlóan el fognak kotlani rajta**, jó esetben tudnak azonnali cserét, de ugye sokféle hibánál nem ez a jellemző. Ez a szabályozás így szakmailag, logikailag teljesen értelmetlen, a vevő kényelmét is megkérdőjelezem, hiszen így összesen egy helyre tudja visszavinni, a nem feltétlenül lakhelyéhez legközelebbi (hiszen választhatott, választott) boltba, hanem egy remélhetőleg szellős és átgondolt szervizhálózat bármely tagjához. Ahogy az régen is nagyon jól működött.

**...Hiszen se szervizkönyvük, se tisztességesen berendezett laborjuk nincsen
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1857 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 09:04

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 8:48

Vagy mittudomén, nem vagyok kereskedő.

Akkor miért akarod az elvi érveiddel a gyakorlatot megmagyarázni? Roló le, az jó lesz neked, vevőnek? Kevesebb szereplő, magasabb árak? Valóban ez az érdeked? Vagy inkább olyan szabályozás, amiben megmarad a választási lehetőséged szélesebb tárháza és az alacsony ár?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1858 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 09:04

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 8:48

Akkor lefordítom: ez szerinted azért rossz, mert neked szopószorzó tényező. De ha a gondolatmenetedet folytatjuk, eljutunk odáig, hogy menjek és vegyem meg a gyártótól közvetlenül, neked meg már csak az árrésedet vigyem be...  :think:

Ismétlem: elismerem, hogy van hülye ügyfél, meg vacak áru, de - a kisker árrésből eredő haszonért cserébe - neked, mint kereskedőnek, ezt a problémát tudni kell megoldani. Például úgy, hogy nem árulsz dzsunkagyártmányt. Vagy nagyobb árréssel árulod. Vagy mittudomén, nem vagyok kereskedő. Ha viszont nem lehet, akkor roló le, és valami egyébbel kell foglalkozni...

Nem nekem szopó aranyapám, nekem ez a munkám. Még azt is leszarom, a munkahelyem árrésébe belefér e vagy sem, alkalmazott vagyok, van aki meghatározza a feladataimat. Szopni te szopsz vele, nem én, de ha neked jó hogy 2x annyit vársz a cuccodra, ám legyen.

Az a baj, hogy nem vagy kereskedő. Akkor meg mi a faszért akarod elmagyarázni, hogy árrés, meg ne dzsunkát, meg möhh. Elárulom, más sem árulnék szivesebben, mint Creative Zent, csak amig abból egy darab itt állt a polcon 8 hónapot és 85 rugós bekerárral eladtuk 55ért, addig az 5 ezer forintos expertechet viszik, mint a cukrot, és hordják vissza futószalagon. Ez van. Nagyobb árrés? Ne röhögtesd már ki magad. Egy 150 rugós notebookon van kb 5 rongy. Ha van annyi. És elárulom, abból sem a dellért tapossák itt egymást az emberek. Mindegy, koksz feleslegesen tépem itt a pofámat. Csináljatok amit akartok, vegyétek a szartengert, aztán okoskodjatok itt a fórumon ötér, engem nem érdekel. Én látom amit látok, tudom amit tudok, úgyfest ez nem elég.

#1859 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 09:29

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 10:04

Szopni te szopsz vele, nem én, de ha neked jó hogy 2x annyit vársz a cuccodra, ám legyen.

Akárhol is vettem számtek-alkatrészt...  ;)

Tökmindegy, hogy multi, avagy PC-bolt???

Mindig is azt tapasztaltam, hogy amelyiknek saját garijegye van
(mint pl. LG-író, épp ez jutott eszembe), megmondták már az
áru kiadásakor, hogyha bármi gebasz van, abba a szervízbe
vigyem ami azon rajta, és ne hozzájuk vissza...  :)

Számomra tök logikus, világos a dolog!

:respect:

#1860 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 09:41

Idézet: Macikák - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 9:29

Akárhol is vettem számtek-alkatrészt...  ;)

Tökmindegy, hogy multi, avagy PC-bolt???

Mindig is azt tapasztaltam, hogy amelyiknek saját garijegye van
(mint pl. LG-író, épp ez jutott eszembe), megmondták már az
áru kiadásakor, hogyha bármi gebasz van, abba a szervízbe
vigyem ami azon rajta, és ne hozzájuk vissza...  :)

Számomra tök logikus, világos a dolog!

:respect:

Neked igen, de nekemjogomvanjóskának meg nem.

#1861 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 09:59

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 9:02

Arról nem is beszélve, hogy miért én tartozom felelősséggel az eladott termék minőségét illetően?

Többször volt már olyan, hogy nézegettem valamit, a boltos meg szólt, hogy meg ne vedd, tíz ilyenből nyolcat visszahoznak. Ennél jobb módszer nincs, ha meg nem hozzák vissza, mert amúgy is ócsó volt, a statisztikád is bukott, csak azt látod, hogy mindenki vigyorral viszi ki az ajtón, és soha nem látod többet.

#1862 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 10:07

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 10:41

Neked igen, de nekemjogomvanjóskának meg nem.

Há nem? Há de!  :D

Panasonic-szervízzel volt tök pozitív élményem.
"Balesetes" lett a drótnélküli drótos telóm...  :Đ

Elviekben még garis volt, de darabokra kaptam, hogy kiszáradjon...  :D

Igen ám, csak elgurult egy gombja (azóta sem találom)...  :eek:

Go szervíz garijeggyel -- hát, lesz ami lesz...  :rolleyes:

Bőven szívózhattak volna, mert belemásztam, stb.
Nem tették! A garijegyre tojtak, pótolták a gombot,
kb. 5 perces meló volt, megvárhattam...
Mivel is tartozok? Semmivel, csak tűnjek  ;)

Hát, így kéne valahogy...  :up:    

Teló azóta is tökély, már vigyázok rá...  :Đ

Szerkesztette: Macikák 2009. 03. 11. 10:19 -kor

#1863 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 11:11

Idézet: debaj - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 9:59

Többször volt már olyan, hogy nézegettem valamit, a boltos meg szólt, hogy meg ne vedd, tíz ilyenből nyolcat visszahoznak. Ennél jobb módszer nincs, ha meg nem hozzák vissza, mert amúgy is ócsó volt, a statisztikád is bukott, csak azt látod, hogy mindenki vigyorral viszi ki az ajtón, és soha nem látod többet.

Ez alap, persze. Én sem akaom, hogy szart vegyen meg, aztán engem húzzon le, meg azért a látszat ellenére elégedett vevőt jó látni viszont, nem azért, mert jó reklám, hanem mert emberileg jó érzés. A vevő meg nyilván jobban jár. Már csak az a kérdés, hogy a polcon lévő szarral, amiben áll a lé, mit kezdjek..

#1864 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 11:39

Az a baj hogy ez a pocsék minőség dolog nem függ sokszor a termék árátol.Dolgoztam ilyen helyen dvd lejátszok mentek két szalagon egyiken a pana másikon a dzsunka  a bele mindkettőnek ugyanabbol volt az a szörnyű,a doboza meg a design körités változott meg a 2 év/1 év gari.Ugynabbol a kinai dzsunka smd alkatrészekbol állt mindkettő.Ilyen kafa erősitő smd ic aminek a hütésea panel volt és sokszor már ott a szalagon elkezdett barnulni a panel azon része.Éljen a kafa tervezés.Persze ez mindkettőnél igy volt márkátol függetlenül.

Szerkesztette: djculture 2009. 03. 11. 11:43 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1865 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 12:39

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 9:04

Nem nekem szopó aranyapám, nekem ez a munkám. Még azt is leszarom, a munkahelyem árrésébe belefér e vagy sem, alkalmazott vagyok, van aki meghatározza a feladataimat. Szopni te szopsz vele, nem én, de ha neked jó hogy 2x annyit vársz a cuccodra, ám legyen.

Ha Neked nem szopás, akkor meg nem mindegy? Ha a vevő szopatja asaját magát, ahhoz joga van :)
Van aki szeret szopni.

Nem csak a Te szakmádban van így, hanem mindegyikben, ahol emberekkel kell találkozni vagy foglalkozni.
Pl. mosógépszerelő ismerős: van aki fölé áll, amikor javítja a mosógépet, és magyaráz, hogy mit csináljon! És ráadásul marhaságot mond neki, és erősködik, hogy úgy csinálja. :reklamacio:

#1866 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 12:50

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 8:28

Elmesélem neked miért rossz. Te rendelsz egy csukamakihikamaki akármit. Nincs készleten, hát hozunk egyet. Elviszed, szar.

Így van az, hogy tucat cumót nem árulok, egyedi megrendelés nincs.

Amikor volt, akkor év végén itt álltam pár gariból visszajött csukamakihikamaki akármivel, mert jó fej voltam, egyből adtam a júzernek másikat. Nem nagyon térült meg a dolog, cuccok meg szép lassan doboz sörökért elfogytak a pinyóból.

Igazából k. nehéz dolog ezt összelapátolni, mert ebbe az árrésbe semmit nem tudsz beépíteni, pár cég a hozzáadott szolgáltatásért hajlamos többet fizetni, de ezek sem mindig az igaziak. HWSW-s Pistikének meg semmi kiszolgálás nincs, úgy szar lesz a gép, mert magas a ping a mittoménmiben.
Make love not Wor.

#1867 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 12:51

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 12:39

van aki fölé áll, amikor javítja a mosógépet, és magyaráz, hogy mit csináljon! És ráadásul marhaságot mond neki

Szerszámot kezébe adni, parancsoljon uram. Aztán mellé leülsz és vársz.
Make love not Wor.

#1868 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 12:53

Idézet: debaj - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 9:59

Többször volt már olyan, hogy nézegettem valamit, a boltos meg szólt, hogy meg ne vedd, tíz ilyenből nyolcat visszahoznak. Ennél jobb módszer nincs

Jaja, mikor pult mögött voltam főnök meg is hallotta, oszt volt belőle nem kis botrány, mert fikázom a saját terméket... Meg ha egyszeri júzer nem Nálad vette meg az occsó Vargánya tápot, akkor átszédült a szomszéd boltba, ott meg az Acorpra aszonták az jó.
Make love not Wor.

#1869 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 13:08

Az az igazság, hogy júzer azt akarja hallani, hogy milyen überzsírmegagigahiperkirály cuccot vásárolt bagóért. Az hogy ez igaz-e vagy sem az nem számít neki. Ezértis váráolnak sokan a hiperekben ilyen összegányolt szarokat.
Amikor én pult mögött dolgoztam, mindig felhívtam a figyelmet egy picivel többért kap jobb minőségűt esetleg plusz garival stb. De jó volt codegen meg mercury táp is mer az óccó vót.

Szerkesztette: lordrolee 2009. 03. 11. 13:08 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#1870 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 14:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 12:51

Szerszámot kezébe adni, parancsoljon uram. Aztán mellé leülsz és vársz.

Persze, és szerinted azért fizetnek?
Meg kellett csinálnia, mert abból élt.

Mondjuk, éppen az utcában volt egy hely, ahová azt mondta, többet nem megy ki :)

Aki emberekkel dolgozik, annak ez benne van.
Pl. ismerős ruhákat árult egy időben.
Öreg néni bejön, kér harisnyát, megfogja, kitépi a dobozát, megnézi, aztán mondja, hogy nem is olyat akar.
Elzavarta, mondván, hogy azt már más nem veszi meg, mert ki van bontva, egyébként is miért bontotta ki, amikor becsomagolva is látszik a színe, mert direkt olyan a doboz, hogy van rajta egy átlásztó ablak.
Nénike kiment, aztán az utcán a csővázas napernyő alatt asztalról áruló árustól megvette, hiába volt ott picit drágább, mert ott meg lehetett nézni meg tapizni vásárlás előtt.
Aztán rájött, hogy ha azt akarja, hogy nála vásároljanak, akkor a vevő kedvére kell tennie.

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.