HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#2081 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 21. 10:47

Idézet: tom007 - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 0:57

Megint írtam dvd-t, megint megállt és folytatta. Most kb 90%-nál. Túl töredezett a vinyó.

Attól hogy megáll, még nem kell rosszabbnak lennie szerintem.
Nekem előfordul hogy akár 10-szer is megáll az írás pihenni, ha mással is terhelem a gépet.
Az egyik értéked sárga, de nemtudom mennyire alkalmas az íród az ilyen tesztre. (Amikor én a NEC3520-al tesztelgettem, mindenki lehülyézett, hogy az nem alkalmas tesztelésre)

Valaki okos megmondhatná, van e hatással a minőségre, ha pufferkiürülés miatt szünetel az írás. Szerintem nincs.

#2082 Felhasználó inaktív   Geza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 10:06

Camera lazáratlan dvd-ről hogyan lehet lementeni az adatot?
A Geza csak a fedőnevem! Egyébként Attilának hívnak.

#2083 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 14:21

Idézet: Geza - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 10:06

Camera lazáratlan dvd-ről hogyan lehet lementeni az adatot?

Visszateszed a kamerába és lezárod (a leírásában bennevan hogy hogyan).
Vagy Isobuster.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2084 Felhasználó inaktív   Geza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 14:57

Idézet: pittti - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 15:21

Visszateszed a kamerába és lezárod (a leírásában bennevan hogy hogyan).
Vagy Isobuster.

Köszönöm.
A Geza csak a fedőnevem! Egyébként Attilának hívnak.

#2085 Felhasználó inaktív   Kicsisala 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 03. 12. 16:56

Hali mindnekinek

Volna egy oja problemam hogy meg irok egy dvd-et es nem olvasa visza a gepem de mas olvaso beolvasa(egyen probaltam csak)! Mi lehet a problema mert nem olvasa be? valaki segitsen ha tud jol jone....
:tooth:
Nem azért nem merjük, mert nehéz, hanem azért nehéz, mert nem merjük.

#2086 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 11:11

Idézet: Kicsisala - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 17:56

Hali mindnekinek

Volna egy oja problemam hogy meg irok egy dvd-et es nem olvasa visza a gepem de mas olvaso beolvasa(egyen probaltam csak)! Mi lehet a problema mert nem olvasa be? valaki segitsen ha tud jol jone....
:tooth:

Mivel írod, és mivel akarod olvasni?

Nekem a régi Nec3520 csinálja a verbatim(-) lemezekkel, hogy megírja, de nem olvassa.(más meghajtó olvassa)
A verbatim(+) lemezt írja és olvassa is.

#2087 Felhasználó inaktív   Kicsisala 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 03. 16. 17:13

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2009. márc. 16., hétfő - 11:11

Mivel írod, és mivel akarod olvasni?

Nekem a régi Nec3520 csinálja a verbatim(-) lemezekkel, hogy megírja, de nem olvassa.(más meghajtó olvassa)
A verbatim(+) lemezt írja és olvassa is.

Neroval irom ki a CD/DVD ket! nem valami markas az irom de viszont azal is akarom visza olvastatni de nem olvasa csak a cd-t visza. Jelen esetben en "imation" minuszos dvd-t hasznaltam. Akor lehet ez a problema?
Nem azért nem merjük, mert nehéz, hanem azért nehéz, mert nem merjük.

#2088 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 20:14

Nekem is a címben szereplő problémám van, a kiírt lemez olvashatatlan lesz.

A DVD íróm egy HL-DT-ST DVDRAM GSA-H12N típusjelzésű LG eszköz. A firmware 2007-es, UL02 (ennél újabbat nem találtam). A DVD író szoftver Nero Burning ROM 8.3.2.1 és 64bites WindosXP fut a gépemen.

A probléma új keletű és csak a túlírott DVD lemezeknél jelentkezik, de ott minden esetben, teljesen mindegy, hogy +/-R vagy RW lemezt próbálok írni. Biztosan nem állítom, de emlékeim szerint régebben nem okozott problémát a túlírás, most meg már 5-6 rontott lemezem van zsinórban (csak a túlírás ront, normál lemezeket símán írok). A Neroban engedélyezve van a túlírás, de minden esetben reklamál, hogy nincs elég hely (általában csak néhány megáról van szó tipikusan). Az írás végén pedig jön a hibaüzenet a logban (csak a végét idézem):

Idézet

19:38:21 #24 CDR -1064 File Writer.cpp, Line 306
Invalid block address
D: HL-DT-ST DVDRAM GSA-H12N

19:38:24 #25 Text 0 File DVDPlusRW.cpp, Line 900
Media-Format will be stopped after burning

19:38:24 #26 Phase 127 File dlgbrnst.cpp, Line 1767
Generating DVD high compatibility borders

19:38:58 #27 Text 0 File DVDPlusRW.cpp, Line 935
EndDAO: Last written address 2295104

19:38:58 #28 Phase 38 File dlgbrnst.cpp, Line 1767
Burn process failed at 2.4x (3 324 KB/s)

19:38:58 #29 Text 0 File SCSIPTICommands.cpp, Line 287
SPTIDismountVolume - completed successfully for FSCTL_DISMOUNT_VOLUME

19:38:58 #30 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 11420
DriveLocker: UnLockVolume completed

19:38:58 #31 Text 0 File SCSIPTICommands.cpp, Line 450
UnLockMCN - completed sucessfully for IOCTL_STORAGE_MCN_CONTROL
(Ezt egy frissen kibontott TDK DVD+RW lemezre követte el percekkel ezelőtt, egy filmet próbáltam ISO-ból kiírni.)
Valami ötlet, hogy miért sztrájkol az író? Kezd "öregedni" talán? Nem hiszem mondjuk, nem használtam olyan sokat, úgy max 200 lemezt írtam eddig vele.

#2089 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 07:51

Szerintem meg régen inkább mákod volt a DVD-túlírással. Nem ajánlott, néhány megával sem!

Szerkesztette: Warrior 2009. 03. 23. 07:51 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2090 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 19:04

Sejtettem amúgy, hogy az egész DVD túlírás nem olyan egyszerű, mint a CD esetében, olvasgattam fórumokat nem kevés helyen hasonló a helyzet.

Csak akkor az idegesítő, hogy a khm letöltött filmek elég jó része miért nagyobb a szabvány méretnél, és miért nem okoz másoknak gondot a kiírása.

#2091 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 07:41

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 20:04

...
Csak akkor az idegesítő, hogy a khm letöltött filmek elég jó része miért nagyobb a szabvány méretnél, és miért nem okoz másoknak gondot a kiírása.

Konvertálhatják, vagy dl lemezre is írhatják.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2092 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 15:34

Mondjuk ez már itt  :offtopic: téma, de ugye külön van választva a trackereknél a DVD és a DVD-9 kategória, namost én eleve nem is szedek le csak normál DVD formátumban, és annak a kiírása nem sikerül most már nem egy alkalommal.

#2093 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 17:52

azt tudjátok hogy a dvd+r re több adat fér mint a dvd-r esekre,itt lehet szopni ha az ember minuszosra akarja kiirni a +os terjedelemre megcsinált isot::)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2094 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 08:41

Idézet: djculture - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 18:52

azt tudjátok hogy a dvd+r re több adat fér mint a dvd-r esekre,itt lehet szopni ha az ember minuszosra akarja kiirni a +os terjedelemre megcsinált isot::)

Jaja, de ez nem túlírás kérdése, hanem a lemez gyártásából következik.

Erről az jut eszembe, hogy anno a vcd-k, svcd-k is mode2-ben íródtak (persze ma is), ami azt jelentette, hogy egy 650 megás lemezre 740 mega anyag fért. Oszt aki okosan fájlszinten lemásolták a filmet, azok éppenhogy fel tudták írni 700 megásra... Fogalmuk sem volt, miért, hogy talán svcd-be kellett volna "formázni". Ennyi a szakértelem.

:offtopic: ps.: régi főnökömet megkérdeztük, hogy miért fér több byte cdaudió (redbook) formátumú lemezre, nevezetesen 80 percnyi audió kb. 800 megának felel meg, figyelembe véve a cd hangminőségét, tehát a kvantálást és mintavételezési sebességet (44.1kHz, 16bit, sztereó).
Azt mondta, hogy azért, mert olyankor sűrűbben írja a piteket... Le is feküdtünk egyből. Szegénynek fogalma sem volt az egészről.

Szerkesztette: Warrior 2009. 03. 25. 08:46 -kor

#2095 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 22:07

Saját tapasztalataim alapján tudom javasolni, hogy felejtsétek el az összes vékonytokos TDK-t, Verbatimot, meg úgy az összes ilyen olcsó vackot.

A TDK-k sorban döglenek, mindegy az, hogy pluszos vagy minuszos, DVD vagy CD, vékony vagy vastag. Háromból egyet meg sem lehet írni visszaolvasási hiba nélkül. Lemeztípuson belül is a médiakódok igen változatosak. Van amit LG-vel, mást Samsunggal, NEC-cel, Plextorral írtam meg... tökmindegy. Az +RW-k (vörös tokja van) mondjuk beváltak, mennek.
A régi, 5-6 éves TDK-k még TDK-k voltak, ezek jók még mindig.

A vékony Verbatim meg nem ugyanaz a lemez, mint a hagyományos tokos Verbatim... nem olyan rossz az, de fontos adatot nem bíznék erre se (CD-DVD).

A többi :confused:

#2096 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 05:44

Idézet: djculture - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 18:52

Úgy látszik nem túl látogatott topic ez. Senki sem vette észre, hogy elnézted a dolgot. Pont fordítva van!

DVD-R/DVD-RW = 4 706 074 624 bytes ( 4488 MB )
DVD+R/DVD+RW = 4 700 372 992 bytes ( 4482 MB )
DVD+R DL = 8 547 993 600 bytes ( 8152 MB )

Tehát a DVD-R -re fér több.

#2097 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 05:56

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 23:07

Saját tapasztalataim alapján tudom javasolni, hogy felejtsétek el az összes vékonytokos TDK-t, Verbatimot, meg úgy az összes ilyen olcsó vackot.

A TDK-k sorban döglenek, mindegy az, hogy pluszos vagy minuszos, DVD vagy CD, vékony vagy vastag. Háromból egyet meg sem lehet írni visszaolvasási hiba nélkül. Lemeztípuson belül is a médiakódok igen változatosak. Van amit LG-vel, mást Samsunggal, NEC-cel, Plextorral írtam meg... tökmindegy. Az +RW-k (vörös tokja van) mondjuk beváltak, mennek.
A régi, 5-6 éves TDK-k még TDK-k voltak, ezek jók még mindig.

A vékony Verbatim meg nem ugyanaz a lemez, mint a hagyományos tokos Verbatim... nem olyan rossz az, de fontos adatot nem bíznék erre se (CD-DVD).

A többi :confused:

Én az ilyen végletes megállapításoktól tartózkodnék. Sokminden beolyásolja azt, hogy milyen a megírt lemez olvashatósága. Igaz TDK(-ra szitázott) lemezeket nem használok, de az MCC és TY kódos Verbatimokkal semmi gondom.

Olyan ez, mint mikor egy-egy író típus/márka van fikázva itt - általánosítva. A Lite-On íróm például teszi a dolgát már egy jó ideje (pedig Lightscribe-ra is használom rendesen), annak ellenére, hogy egyesek használhatatlannak kiáltották ki. Az írásminősége különösen jó! A ma kapható írók már mind gagyi kivitelezésűek, nem az örökkévalóságnak készülnek. Ezt el kell fogadnunk, nem tehetünk mást. Hol van már a 108-as Pioneer...

Szerkesztette: multibit 2009. 04. 03. 05:58 -kor

#2098 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 10:35

Idézet: multibit - Dátum: 2009. ápr. 3., péntek - 5:56

Én az ilyen végletes megállapításoktól tartózkodnék. Sokminden beolyásolja azt, hogy milyen a megírt lemez olvashatósága. Igaz TDK(-ra szitázott) lemezeket nem használok, de az MCC és TY kódos Verbatimokkal semmi gondom.

Nos tisztázzuk akkor...

Nem azt mondtam, hogy minden TDK rossz és használhatatlan. Az a baj velük, hogy minden TDK tokban más és más típusú lemez van. Egyszerűen lehetetlen megállapítani, hogy milyen minőségű lemez, tehát nem tudod előre, mit veszel. Zsákbamacska.

Leginkább a CMC Magnetics (CD) és TTH2 (vékony és hengeres DVD) médiakódú TDK lemezekkel van bajom. És még van pár ilyen. Ebből minden harmadikat lehetetlen megírni, és egy év után kuka. Hogy CD-ből meg DVD-ből milyen médiakódú lemezeik vannak még, nem tudom, és nem is érdekel, ezek után nem is fogok kísérletezni velük.

Megjegyzendő, hogy a vastag tokos pluszos TDK DVD lemez nem ennyire kuka, de hogy mennyire lesz tartós is, az majd később kiderül. A minuszos viszont kerülendő, főleg ha vékony. Mindenesetre a CD-k döglenek két év után (CMC). A Moser médiakódosra nem tudok mit mondani, bár sikerült megírni őket jól (LG, NEC, Samsung, Plextor íróval).

A hagyományos tokos, 'eredeti' pluszos Verbatim médiakódja MMC, ha jól tudom, ezzel semmi bajom! Én szinte kizárólag ezt használom (meg a Sony-t), és nagyon jó. A vékony, illetve hengeres változat viszont nem mindig MMC! Nem ugyanaz az ár, a minőség! Erre próbáltam felhívni a figyelmet! És a CD esetében szintén. Nem Verbatim, hanem valami egészen más a vékonytokos változat médiakódja...

Csak azt próbálom magyarázni, hogy ne a legolcsóbb, vékonytokos vagy hengeres DVD és CD lemezekre írjunk a legnagyobb sebességgel. Mert szívás lesz!

Mellesleg minden DVD-t max. 4x sebességgel írok meg, a CD-ket pedig a max. írási sebesség felével, de legfeljebb 24x sebességgel. És mint mondtam TÖBBFÉLE íróval. És így is döglenek a vékony olcsó lemezeim egy év után...

ps.: a pluszos Verbatim DVD+RW-kkel is szívtunk mostanság. Bár lehet, hogy csak a csodálatos AD7170-es Optiarc hibájából. Mindenesetre kipróbáltam ebből a lemeztípusból is a Sony-t, mert ebben a tekintetben szeretek biztosra menni. Nagyon stabil, és megbízható lemezek.

#2099 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 10:50

Idézet: multibit - Dátum: 2009. ápr. 3., péntek - 5:56

Olyan ez, mint mikor egy-egy író típus/márka van fikázva itt - általánosítva. A Lite-On íróm például teszi a dolgát már egy jó ideje (pedig Lightscribe-ra is használom rendesen), annak ellenére, hogy egyesek használhatatlannak kiáltották ki. Az írásminősége különösen jó! A ma kapható írók már mind gagyi kivitelezésűek, nem az örökkévalóságnak készülnek. Ezt el kell fogadnunk, nem tehetünk mást. Hol van már a 108-as Pioneer...

Sosem értettem, mire jó ez. Egyrészt ma már a márka, típus nem sok mindent jelent. A legtöbb gyártó megvesz egy licenszet, és az alapján rakatja össze a vackait szanaszét a világban. Innentől kezdve csak az a kérdés, hogy milyen licensz alapján, meg hol, kivel/kikkel rakatja össze a termékeit, ebből már talán lehetne következtetni a minőségre, csakhogy mi, vásárlók ezt sosem fogjuk megtudni.

Arról ugye meg ne is beszéljünk, hogy vannak rebadged, átcimkézett termékek is, nem is kevés, amihez az adott 'gyártónak' annyi köze van, hogy az ő logója van rajta. Lásd PX 800A

Innentől kezdve lehet fikázni meg az égig magasztalni mindegyiket, csak sok értelme nincs, főleg ha valaki elfogult valamelyik gyártó vagy széria iránt. Mindenki saját magából indul ki... Arról nem is beszélve, hogy 2-3 év után megdöglik úgyis mind a mostaniak közül.

A kis élettartamon sem kell csodálkozni, szándékosan vannak ilyen gányra tervezve, fogyasztói társadalomban élünk, a gyártónak nem éri meg, ha sokáig működik, az annál inkább, hogy minél olcsóbb legyen az előállítása és lehetőség szerint ne érje meg javítani őket.

Nekem is van olyan LG-m, ami 2002-es CD író, a mai napig megy, és jobban olvas mint a Plextor, pedig nyúzom. Meg olyan is, ami egy évig ha ment normálisan. Innentől kezdve nincs miről beszélni.

#2100 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 11:22

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. ápr. 3., péntek - 10:35

A hagyományos tokos, 'eredeti' pluszos Verbatim médiakódja MMC,... hengeres változat viszont nem mindig MMC!

valoban, elofordulhat, hogy peldaul TY.. ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »