HWSW Informatikai Kerekasztal: Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény) Értékeld a témát: -----

#31 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 09. 15:25

Pedig azt hittem, az összes idiótával nekem kell összefutnom... :) Legutóbbi eset: nagy gravírozós cég, este 8-kor hívnak, gép lefagyott és többet el sem indult újra, reggel nem tudunk kinyitni, stb. Insert boot disk... Mondom hdd meghalt, adatokra lehet keresztet venni, de szedd le az oldalát, nyomkodd meg a kábeleket, hátha. "De hát nemrég vettük az A***pban, majdnem a legdrágább volt..." Nem megy, jó megyek megnézem. Gondoltam magamban valami jófajta Maxtort tettek bele, nem is csoda, hogy eddig bírta. Odaérek, nézem a gépet, az oldalfala kívülről olyan meleg, hogy alig lehet megfogni. Szétszedem, P4 konfig összerakva a következőképpen: P4 2.8 egy Abit IC7 lapban, 1G ram (eddig nem is olyan rossz), gyári Intel cooler a procin, northbridgen 20 rpm-el köröző beállt venti, Barracuda 7200.7 120GB, Codegen narancs 300W, passzív Gf4MX. A házban EGYETLEN házhűtő venti sem volt, az egész gép pedig be volt építve a üzlet pultjába. A ház szellőztetését magára vállaló egyetlen tápventiben porcicák kergetőznek. A hdd csapkodja a fejét és olyan forró, hogy percekig megérinteni sem lehet. Ezután végigjártam az összes üzletüket, hasonló kép fogadott mindenhol. "Dehát olyan jóban vagyunk az A***posokkal, mindig adnak kedvezményt" Rendben, vásároljatok továbbra is ott.

Ez egyébként sajnos nem újkeletű betegség, hogy 2.5-3.2-es proci mellé beb*sszuk a jókis MX440-et vagy újabban az FX5200-at és az egész hóbelevancot meghajtjuk egy 300-as Acorppal, aztán apuka nem érti, hogy miért nem indulnak meg szaggatnak a gamék, amikor "kéccázötvenezerbe került"...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#32 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 12. 11:05

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 13:16

És ilyen van még nem kettő. Egy másik gépem 600as cel, 128 ram, 20as LCT. És miért nem lehet vodeót vágni a gépen? Hát én nem is tudom...

:D
Nekem is, nekem is: éves szinten 4 millert keres egy nőre és két gyerekre, de 800as cel, 256 ram (ezek még tőlem, két évvel ezelőtt) és most vett bele valahol ("mert nem akart már megint engem nyaggatni" ;) ) egy noname gf440 kareszt egy tnt2-ért + 3e kp-ért, és azóta eltűnik a tálca, start menü, stb. Telefonköltségben már rég rám költötte azóta egy jobb kártya árát, egyszer (pipaklubot és asszonyt is hátrahagyva) ki is szálltam, rendszervisszaállítás, több detonator kipróbál, megy, majd pár nap múva hív: az eredmény ugyanaz. Ez volt egy hónapja. Most elhozta hozzánk a cuccot (didaktikailag ragaszkodtam hozzá, hogy nem szállok ki). Nem fogom elkapkodni...
:)

De azért a kihúzunk egy madzagot és kicseszünk a rossz ügyféllel dolgot nem támogatom: ma már nem bízik meg senki egy autószerelőben és egy biztosítási ügynökben. És mi szerelünk és ügynökösködünk is...
:cool:

#33 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 12. 11:23

Éééééés igen, az oblák ma is indul. A felikvens: Abit AH-6 intel LX+ali chipset, Asus V3000 VGA, 2*32MB EDO, 4.3as Seagate, ratyvadt kék codegen táp. Jelenség: az egérmutató időnként, amikor úgy akarja, megáll mint a cövek. Persze a gépre mi kell még más, ha nem a rémálmom, egy FAXPROGRAM. Na azzal a világból lehet kikergetni. RVS, FaxTalk és társai...egész estés program, minek ide DVD meg házzimozzi? Simán fogok annyit káromkodni mint egy turet-szindrómás FTC-szurkoló.

#34 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 12. 14:03

Idézet: EV6 - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 14:25

"Dehát olyan jóban vagyunk az A***posokkal, mindig adnak kedvezményt" Rendben, vásároljatok továbbra is ott.

Korábban meg Zako írta:

Idézet

Egyszerűen a hipermarketek árversenye belehajszol mindenkit egy lefelé tartó spirálba, ahol
egyetlen tényező számít: az ár.

Gyerekek, egy évvel ezelőtt itt a PÁF-on volt egy teszkó cincáló topic, oda is beírtam: ez egy hosszú folyamat, de én már látom (szeretném látni?) a fényt az alagút végén.
Ahogy fontosabbá válnak az adataink, ahogy kicsit jobban élünk, ahogy elmerülünk nyakig az információs társadalomban (még a júzerek is :)), úgy fontosabb lesz a megbízhatóság, a support, és akkor a személyes eladás itt is győz.
Protézist is csak ott csináltatsz magadnak, ahol megbízol a fogászban, hiszen fontos a saját szád "műszaki" állapota.  :p

EV6,
a sztori viszont nagyon jó. Még sok ilyent szeretnén olvasni.
Szerintem egy kicsit mi is tanulunk belőle.
Pl. jó látni, hogy hova és mire szánják, amit megrendelnek...
;)

#35 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 12. 16:18

Jól felhoztátok a topicot, így utólag a sötét szomszéd már mosolyt csal az arcomra...
Marha jót röhögtem egy-két történeten...
. . . a n y t h i n g

#36 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 12. 16:27

Idézet: Ghilette - Dátum: 2004. júl. 12., hétfő - 17:18

Jól felhoztátok a topicot, így utólag a sötét szomszéd már mosolyt csal az arcomra...
Marha jót röhögtem egy-két történeten...

Létrehozva: 2004. júl. 5., hétfő - 18:33

hol van itt felhozás?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#37 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 12. 16:46

Idézet: charlie - Dátum: 2004. júl. 12., hétfő - 17:27

Létrehozva: 2004. júl. 5., hétfő - 18:33

hol van itt felhozás?

megtöltötték élettel
csak másként fogalmazta
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#38 Felhasználó inaktív   James Sunderland 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 12. 19:14

Óóó, hát amikor az első gépet megkaptam, nálunk is megfordult párszor a szerelő egy-egy '98 úratelepítésre.
Aztán megunta, és megmutatta hogyan kell a GHOST-ot használni...  :D

#39 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 12. 20:27

Tudjátok, ez a nehéz. Megtanulni nemet mondani. Először az ismerősöknek akiknek a gépeit reszeled. Aztán az ügyfélnek is. Mert neki is vannak ötletei. És egyszerűbb azt mondani, hogy bocs, ezt nem tudom megcsinálni, mint megindokolni, hogy ez az ötletszikra igazából nekem kb. 15 órányi munkám, az ugye X pénz, és azt az X-et kimondani se érdemes, én viszont az alatt nem esek neki, eleget szívtam már.

#40 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 12. 23:07

Na igen. Csak sajnos én olyan családból származom, ahol ez genetikailag lehetetlen. Amikor az ügyfél benyögi a "de hát fiatalember" kezdetű átkos mondatot, akkor megtör az ellenállás, és mégis otthagyhatja a sz*ros, szátheftölt faxát, amiben koromfekete a táp (elakadt csak a papir), a szanaszéttört, leakadt betükaros irógépet (csak szalagot kell cserélni), a fénymásológépet amin mélyszántás van az OPCn meg a teflonhengeren, a festéket 7edjére öntötték vissza a szemetesből, amugy meg másfél millió példány van benne, és újrapapirra fénymásolnak(tegnap még fekete volt a másolat és tűéles), jah és az egész*ros, rozsdás oldalú, kvikkszilver meg devergó matricákkal elboritott Acorp AT házat ( ez tavaly nagyon drága volt).

#41 Felhasználó inaktív   pitya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 10:06

Hali
zseniális volt a leírás, én csak annyit tennék hozzá, hogy a haverok, ismerősök, munkatársak stb. folyamatosan megkeresnek minket, állítsunk össze egy konfigot. Napokig nézi az ember az árlistákat, összeszedi azt, amit magának is megvenne, odaadja a célszemélynek, megmagyarázza mit miért kell, mire figyeljen a vásárlásnál - ezek után egy héttel később beállít az illető a havertól/ismerőstől/T**coól (tetszőleges bolt behelyettesíthető) olcsón megvásárolt géppel, amiben nyoma sincs annak, amit javasoltál, a fele elavult, és ha összaadod az alkatrészek árát, jó esetben csak 30 százalékkal drágább a kisker árnál. Persze hozzád viszi, hogy tegyél már fel egy Windowst. Más nem kell, csak még Office, lejátszóprogramok, Quark, Photoshop, Illustrator, Corel, könyvelő/számviteli programok, hang/videó szerkesztők, 3D tervező, meg az összes még meg nem jelent játék (főleg az X-box/PS2 exclusive-ok). Mindezt olyan valaki(k)nek, akiknek életük első gépe lesz, a bekapcsológombot a feliratról ismerik meg és a monitorkábelt a soros portra szeretnék bedugni. Ha végre elviszik és nyugodtan hátradőlsz, csörög a telefon és jönnek a problémák, amiket azonnal meg kell oldani, mellesleg hívd vissza, mert nincs egység a kártyáján. A gép hetente nálad lesz (ha nem vagy  :lama: kijárni hozzájuk), persze Te tudod használni, nincs vele semmi gond. A felhasználók betanításának mondjuk meglesz az a haszna, hogy olyan programokat is megtanulsz kezelni, amiket esetleg az életben nem ismertél volna meg.....
Live fast... Die Never!

#42 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 10:51

Mint nekem ma. Már emlitettem mennyire nem kedvelem a faxprogramokat, ugye....
Amugy kedvencem az, amit már nem is tudom milyen háztartásigép-javitó cég mottójaként láttam: mi megjavitjuk azt, amit a férje már megjavitott. Én az ún számitógépes ismerősökkel vagyok így. Programozó matematikus, aki oprendszerként egyedül az XPt ismeri, és hetykén fel is rakja egy 233as MMXre 32 mega ramnál, ráadásnak ez notebook....brrr....10 perce bootidő, javaslat: hybernate. Aha. Egy 4,3as Toshiba vinyón. A másik ami tetszett, egyszer kihivtak, hogy nem megy a gyereknek valami játéka, meg új a gép, nézzem meg hogy megérte e? Kimegyek, boot, és a játék nem-futásának oka elém is tárul: Suse Linux 8.1. Emberünk még a windowst is a csillagok háborúja részének tekinti, persze a játék, az játék, tehát linux le, win fel. Éééés megy. Még a Conexant softmodem is. Csak kábel nincs hozzá. Sebaj, majd vesznek, megmutatom hova dujga, mi a teendő ha nem megy mégsem, különben is hivjon fel ha gáz van. Persze megveszik a kábelt, otterem egy "értő" ismerős, aki be is nyomja az RJ-11es telefoncsatlakozót az alaplap integrált hálókártyájának TJ-45ös, szemre is 2x olyan széles aljzatába. Persze nem megy. Ilyenkot mit csinál a dolgozó? Habár a jólnevelt modem és oprendszer kiirja magyarul, hogy nincs tárcsahang, nade nosza b*szzuk szét az enumerator meg a modem driverét, majd a "nem volt jó amit mondtál" kedzetü mondattal hivjuk fel a barmot....
Nem kevesebb mint 2,5 órámba telt, amig eltávolitottam a kelet összes csodáját, amit modemként feltelepitett a segitő ismerős, majd végtre életre kel. Kimegyek, összerakom, megy. Mi volt a baj? Á semmi, valami apróság, nem volt jó bedugva, valamit elállitott. Mivel tartozik? Legyen 2 rongy, kösz. Mert ha megmondom neki hogy 2,5 óra+óradij+más f*szságát kijavitani, plusz elvitettem+visszavittem, és még meg is mondom hogy mit kell csinálni, ez mi pénz nem pofátlanul, csak reálisan, akkor a 2 gyerekét is eladhatja ukrán szervkereskedőknek.

#43 Felhasználó inaktív   lakisoft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 13. 11:54

Idézet

Azaz kiderült, hogy az okostóni gyerek összekeverte a billentyűt az egérrel.

:up:

Szerkesztette: lakisoft 2004. 07. 13. 11:56 -kor

Akváriumot mindenkinek - Akvaristák ide

#44 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 15:50

zako! Nagyon pro a hozzászólásod! Sokadszor is gratula, egy író veszett el benned. Jól össze tudod foglalni a dolgokat, rámutatni a lényegre  :respect:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#45 Felhasználó inaktív   James Sunderland 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 18:55

Idézet

...otterem egy "értő" ismerős, aki be is nyomja az RJ-11es telefoncsatlakozót az alaplap integrált hálókártyájának TJ-45ös, szemre is 2x olyan széles aljzatába

És ezt  a hálókártya túlélte ?  :eek:

#46 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 19:30

valszeg nem is érintkezett... :)
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#47 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 08:45

Az se rossz amikor egy okos titkárnőnek sikerült egy kihuzodott telefonkábelt a HUB-ba visszadugni, megbénítva vele a cég hálózatát... és végleg kinyírni a HUB egyik portját...
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#48 Felhasználó inaktív   M13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 09:30

Idézet: zako - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 19:51

Köszönöm, de a fentieket az élet írta, én csupán szavakba öntöttem... :)

Hát igen! Az volt fenomenáis ahogyan tetted!!!

#49 Felhasználó inaktív   M13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 10:05

Na végigolvastam! Én korántsem vagyok olyan profi mint itt a többség, de annyi tapasztalatom már van, hogy egy gépet összerakjak és beállítsam ahogy kell (általában). (Persze akiknek csinálom, azoknak és vagyok a hozzáértés netovábbja, de ez korántsincs így) Többnyire mint egy kiscserkész (most még!) megyek az ismerőshöz a jól ismert hátizsákkal és boldogan telepítek, konfigurálok mert élvezem, hogy most már anélkül hozzá tudok nyúlni, hogy komolyabb anyagi vonzata lenne ténykedésemnek. Rossz tapasztalatom már nekem is van. Emberbaráti szeretetből ingyen!!! adott mp3akat csórikám pénzért írogatta ki másnak. Egyébként jó a topik! Oltári jó a dumátok!  :D  :D

#50 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 11:10

Ha valaki megkér, hogy rakjak neki össze egy konfigot, akkor közlöm vele, hogy ezt lehet, szívesen megmondom mit vegyen, van egy kérdőívem, megbeszéljük annak alapján mire akarja használni a gépét, én szívesen adok tanácsot, de én nem veszek neki semmit. Figyelmeztetem előre, hogy én "a mit kapok a pénzemért" értéket optimalizálom, szükségszerű tehát, hogy amit én tanácsolok az messze nem a legolcsóbb a piacon (igaz, legtöbbször nem is a legdrágább). Megfogadja, nekem úgyis jó, ha a közértben veszi a gépet, az is. Egyik esetben sem nyúlok senki :lama: gépéhez csak ha cég és fizet.

Megcsömörlöttem én már jó régen. A magam gépében is csak annyi a fejlesztés, hogy negyedévente cserélem a vinyót, a (talán már ismert) backup módszerem miatt.

Szerkesztette: bean 2004. 07. 14. 11:16 -kor

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.