HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP 64-Bit - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP 64-Bit Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#941 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 08. 00:09

Idézet: timortin - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 16:39

Kezdetnek megteszi? Szerdán jött ki... :o)

http://www.virtualdub.org/download
http://virtualdub.sourceforge.net/
http://kent.dl.sourceforge.net/sourceforge....6.12-AMD64.zip

Encoder-témában http://doom9.net-en láttam infokat...

Mintha lenne xvid-es 64 bites encoder is.... Legalábbis fixáltak valami crasht, ha jól láttam a neten ;)

Köszi!

Bár ezt már levadásztam.  :)  Azért kérdeztem a komolyabb progikat mert teljes videóklip készítésére alkalmas effektező, szerkesztő, több videó és hagsávot kezelő progira gondoltam, mint a fent említett premier és a vegas. Jelenleg 32-bit-en a vegast használom és ebben a témában nagyon örülnék a 64bit többlet sebességének.
My photos

#942 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 17:26

valaki tud xtrap-ra megoldást x64 alatt? mert a * kivan vele hogy a game menne de az xtrap feszt bezárja :mad: nem cheatelni akarok csak játszani, de úgy fest x64 alatt nem nagyon lehet.

#943 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 08. 20:37

Idézet: gbr - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 17:26

valaki tud xtrap-ra megoldást x64 alatt? mert a * kivan vele hogy a game menne de az xtrap feszt bezárja :mad: nem cheatelni akarok csak játszani, de úgy fest x64 alatt nem nagyon lehet.

Én plk Battlefield 2 zöm vele ;)

Mondjuk az felháborít hogy a BF 2 t kiadó DICE, hmár megvettem azt a Software-t is nem képes 64 bites patch-t kiadni hogy a lehető legjobban kihasználhassa az erőforrsáokat mint pl a FarCry esetében adott ki az UBISoft ilyen patcht ...

#944 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 22:14

végülis megoldódott a kal-online megy szépen x64 alatt. bár az nem xtrap, mind1, nem tudom mi baja lehet.

#945 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 07:11

Idézet: timortin - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 17:19

Viszont VMware tapasztalatból kiindulva, ha a x32-es WinXP guesten tökéletesen megy a VPN, úgy hogy a hoston torrentezni tudok a teljes szeparáltságból kifolyólag, akkor az usb-vel sem lehet gond. Ahogy én láttam az egyetlen érdekes kérdés az autorunos cd-k kérdése.

VPN, torrent s USB között különbség van. Az USBhez driver kell, míg a többinek nem. S ha egyszer egy USB port foglalt a gazdi oprendszeren, akkor azt nem fogja átadni mint üres/foglalt a guestnek. Lehet, hogy van megoldás, de nem épp ezen a logikai vonalon, ahogy mondod.

Idézet: timortin - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 17:23

Tiny? NOD? Mindkettőnek van x64-es kiadása. Egyébként mi a normális firewall? És nem jobb-e hardveres tűzfalat használni? Igaz annak szoftveres upgrade-je kicsit fájdalmasabbnak tűnik...

Te azt hiszed, hogy ma jöttem le a falvédőről? Tiny firewallt igenis használtam, s azonkívűl, hogy összeakadt az videókártya beállításai alkalmazásával (amelyik integrálódik a "display properties -be), még egy infinite loop problémát produkált a programban amit fejlesztek, egyszóval debuggolás közben 10-15 percet kellett várjak amíg ki tudtam lőni a program managerből.
NOD32 -t pedig már másfél éve használok úgy win32 -n mind win64 -en.
Hardweres tűzfal az okés lenne, csak drága. Ja, az nForce4 tűzfalára gondolsz? Nem igazán megoldás. Ezeregyszer ki volt tárgyalva, hogy miért ebben a topikban is, máshol is.

UI nem ártana előb beleolvasni a topikba mielőtt tudást osztogatnál.

Szerkesztette: beeci 2006. 01. 09. 07:22 -kor

#946 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 09:57

>VPN, torrent s USB között különbség van.

Architekturálisan nyílván. Én analógiát próbáltam keresni, és számomra a VPN tűnt nehezebb problémának. De ez szubjektív - sőt meglehet megalapozatlan - érzés volt bennem

>Az USBhez driver kell, míg a többinek nem.

Ezt nem értem. A videókártyához nem? IDE-hez nem? Noch dazu: a hálózati kártyához nem? A VMware-nél van a VMware Tools, ami ilyesmiket jobban támogat, de nagyon nem mélyedtem el: 'bamba' felhasználóként eddig nem volt rá szükségem, elég volt installnom.

>S ha egyszer egy USB port foglalt a gazdi oprendszeren, akkor azt nem fogja átadni mint üres/foglalt a guestnek. Lehet, hogy van megoldás, de nem épp ezen a logikai vonalon, ahogy mondod.

Én VMware alatt kipróbáltam, csont nélkül ment a guestes WinXP32-n is az USB-s vinyóm. Ettől függetlenül fennállhat a probléma amit mondasz (amit én továbbra sem értek, noha engem is érdekel). Innentől én elcsitulok, és akár mindketten figyelhetjük, hogy mások mit mondanak...

>Hardweres tűzfal az okés lenne, csak drága.

Nem tudom mi drága és mi nem. Mint ahogy továbbra sem tudom mi a 'normális' tűzfal definciója, ami a gyakorlatban elegendő, pedig nemkissé szeretném. Ezért is próbáltam reagálni/bekapcsolódni, még ha nem is jártam sikerrel.

>Ja, az nForce4 tűzfalára gondolsz? Nem igazán megoldás.

Saját bőrömön azóta megtapasztaltam. Probléma kapcsán, a mikrotorrent kliens faqján láttam, hogy csúnya rés van benne. Azóta már uninstalltam.

>Ezeregyszer ki volt tárgyalva, hogy miért ebben a topikban is, máshol is. UI nem ártana előb beleolvasni a topikba mielőtt tudást osztogatnál.

Távolról sem állt szándékomban tudást osztani, csak lelkes témába bekapcsolódni vágyóként próbáltam a fonalat felvenni. A hozzászólásaimból látszik, hogy valameddig próbáltam visszaolvasni a topicot: igaz, kétségtelenül nem sikerült sem ezt sem "máshol" lévő topicokat végigolvasni. Én a magam részéről az ilyesmit mástól nem is várom el.

Szerkesztette: timortin 2006. 01. 09. 10:06 -kor

#947 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 11:40

Idézet: timortin - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 10:57

>VPN, torrent s USB között különbség van.

Architekturálisan nyílván. Én analógiát próbáltam keresni, és számomra a VPN tűnt nehezebb problémának. De ez szubjektív - sőt meglehet megalapozatlan - érzés volt bennem

>Az USBhez driver kell, míg a többinek nem.

Ezt nem értem. A videókártyához nem? IDE-hez nem? Noch dazu: a hálózati kártyához nem? A VMware-nél van a VMware Tools, ami ilyesmiket jobban támogat, de nagyon nem mélyedtem el: 'bamba' felhasználóként eddig nem volt rá szükségem, elég volt installnom.

>S ha egyszer egy USB port foglalt a gazdi oprendszeren, akkor azt nem fogja átadni mint üres/foglalt a guestnek. Lehet, hogy van megoldás, de nem épp ezen a logikai vonalon, ahogy mondod.

Én VMware alatt kipróbáltam, csont nélkül ment a guestes WinXP32-n is az USB-s vinyóm. Ettől függetlenül fennállhat a probléma amit mondasz (amit én továbbra sem értek, noha engem is érdekel). Innentől én elcsitulok, és akár mindketten figyelhetjük, hogy mások mit mondanak...

>Hardweres tűzfal az okés lenne, csak drága.

Nem tudom mi drága és mi nem. Mint ahogy továbbra sem tudom mi a 'normális' tűzfal definciója, ami a gyakorlatban elegendő, pedig nemkissé szeretném. Ezért is próbáltam reagálni/bekapcsolódni, még ha nem is jártam sikerrel.

>Ja, az nForce4 tűzfalára gondolsz? Nem igazán megoldás.

Saját bőrömön azóta megtapasztaltam. Probléma kapcsán, a mikrotorrent kliens faqján láttam, hogy csúnya rés van benne. Azóta már uninstalltam.

>Ezeregyszer ki volt tárgyalva, hogy miért ebben a topikban is, máshol is. UI nem ártana előb beleolvasni a topikba mielőtt tudást osztogatnál.

Távolról sem állt szándékomban tudást osztani, csak lelkes témába bekapcsolódni vágyóként próbáltam a fonalat felvenni. A hozzászólásaimból látszik, hogy valameddig próbáltam visszaolvasni a topicot: igaz, kétségtelenül nem sikerült sem ezt sem "máshol" lévő topicokat végigolvasni. Én a magam részéről az ilyesmit mástól nem is várom el.

Analógia nem igazán állítható fel a 3 felsorolt dolog között, mert elég lényeges különbség van. A "többin" a torrentet és a VPN -t értettem. Mert az USB hardver eszköz, a többi meg szoftver. Videókártya, hálókártya és szinte minden eszköz emulált a vmware -nél.

Sajnos az USB-n mind vitatkozhatunk, mert én még mindig nem vagyok oda, hogy a távirányítommal csak a guest oprendszert tudnám irányítani.

Normális tűzfal az én szempontomból: jó védelem, kevés gubanc, nem baj, ha kissé nehezebb beállítani. A Tiny a gubancnál bukik el (fenteb részleteztem), habár nagyon tetszett.

Bekapcsolódásod okés, szebben is idézhetnél, ha már támogatja a fórummotor és olvashatóbbak is lesznek a hozzászólásaid. ;)

fele  :offtopic: lett.

#948 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 11:58

Idézet: beeci - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 12:40

fele  :offtopic: lett.

A 'minta' adott volt, ráadásul próbáltam magam visszafogni... ;)

#949 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 18:59

Az Avaston kivül tudtok más ingyenes 64 bites antivirust ? Annyi a gondom az avast-al hogy szerintem jobban megfogja a rendszert mint az AVG.

#950 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 08:31

kapcsold ki, a rezidens védelem szvsz úgysem kell ha az ember nem töltöget mindenféle marhaságot. kiszeded az avast indítását a registryből valami tweak progival (pl TweakNow PowerPack 2006, ennek a proginak a beszerzését amúgy is ajánlom, full x64 kompatibilis és igen jó regcleaner van benne) aztán a szolgáltatások között megkeresed és manual-ra állítod az avast rezidens részeit. az a 10mb memoria amit eszik szerintem is sok.

#951 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 18:13

Idézet: gbr - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 8:31

kapcsold ki, a rezidens védelem szvsz úgysem kell ha az ember nem töltöget mindenféle marhaságot. kiszeded az avast indítását a registryből valami tweak progival (pl TweakNow PowerPack 2006, ennek a proginak a beszerzését amúgy is ajánlom, full x64 kompatibilis és igen jó regcleaner van benne) aztán a szolgáltatások között megkeresed és manual-ra állítod az avast rezidens részeit. az a 10mb memoria amit eszik szerintem is sok.

http://www.download.com/TweakNow-RegCleane...j=dl&tag=button

Köszi a TweakNow RegCleaner 2.6.5 ráadásul free ;)

#952 Felhasználó inaktív   pici1985 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 18:45

Idézet: timortin - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 19:35

>>>>>>>>>>>>
Császtok! Milyen tűzfalat,antivirust,codeck csomagot,adware/spyware,cd/dvd író,virtuális meghajtó,film néző,file kezelő,zene hallhgató programokat ajánlatok x64 alá??
>>>>>>>>>>>>

Én perpillanat a már jól bevált acemegacodecspack 6.03-at használom, továbbra is nagy megelégedésemre. Sőt! Érdekes módon, míg x32-s XP-n ugyanez nem mutatja a magyar kiadású Napsugár fiúk DVD feliratát, addig x64-n igen. (Persze, lehet, hogy én vagyok csak szimplán láma ;) Szóbajöhet még:

Codec:
http://okejl.dk/dunstan/
ftp://squid80.no-ip.com/

Antivírus:
NOD, teljesen szépen müxik, megbízom benne, de ez abszolút szubjetív érzés, ha érted mire gondolok... ;)

Tűzfal:
Gyári Nvidia, de ez csak a paranoia kedvéért van, mert egyébként hardveres tűzfalam van elsősorban. Van még a Tiny-s is x64-re.

Spyware-t még nem találtam szimpatikusat. Mindenképp natív 64-biteset szeretnék, a Microsofté bétában elérhető, de az értelemszerűen nem nagyon szimpi (mivel nem érzem, hogy a spywareknek őszinte nagy ellensége lenne) -> http://downloads.gur...load.php?id=8-n ajánlják amúgy

Audio:
Winamp

Video:
Media Player Classic (De nekem egyszerű kártyám van: ATI X300 SE)

CD/DVD-Égetés:
Nero 7.1.0.4, 6.6-os mp3pro.dll-lel becserélve, ugyanis az mp3-grab nem volt 100-as...

Virtuális meghajtó:
Daemon Tools 4.0.3

+
Torrent-kliens:
http://www.int64.org/arctic.html De szerintem szóbajön a Bitcomet is.

IE Browser:
Firefox (default), és tartalékban x32-es és x64-es IE.

Képnéző:
MS-gyári, egyelőre...;)

Kösz a választ!
Én is Ace mega-t használom Win32 alatt, szóval akkor az lesz 64re is.

Én is Nodot használok pár hónapja és tényleg meg vok vele elégedve én is.

A Tinyt nem ismerem, majd kipróbálom, win 32 re a Zone Alarmot használom, nem rossz de lehetne jobb is.

A spyware nem érdekel annyira x64 alatt, amúgyis csak a buli kedvéért tettem fel az x64-et majd újrarakom, ha problémázna.

Na akkor a winamp lesz az x64-en is :D

Nero 6.6.0.18 am van, nem jött be a 7-es verzió eddig, mert még kiforratlan. Marad a Nero 6 az x64-re is.

Daemon tools a kedvencem és már a 4.03ast használom x32 alatt is, szóval rakom 64 re is.

Bitcomet jött be eddig a legjobban, volt már Bitlordom meg Azureus-om is de azok nem jöttek be annyira.

Pár hónapj használok "tűzrókát" és a tapasztalat: gyorsabb oldalbetöltés és kevesebb adware/spyware.

Képnézőnek ACDSee-t használok de akkor hagyom a gyárit a 64-en.

De honnan tok 64 bites nod 32 őt leszedni???
Ha Power DVD-t teszek fel az menni fog 64-en??
Lényegében mivel jobb a 64 es IE a sima IE-nél??

Szerkesztette: pici1985 2006. 01. 10. 19:22 -kor

ASUS K8N NF3 s754;AMD A64 3000+"Newcastle"@2400MHz 1,6Vcore;2*512MB Samsung 400MHz;Galaxy 7600GT 256MB DDR3 AGP 1.2ns Zalman 560/725@680/870;Samsung HD403LJ 400GB SATA2 16MB;Samsung SP1614N 160GB 8MB;Maxtor 6Y080P0 80GB 8MB;LG DVD-ROM GDR-8164B;LG DVD+/-RW-RAM GSA-4163B;Chieftec 350W Delta 12cm PFC;Kingston Data Traveler 2GB USB 2.0;Samsung Samtron 76E;Samsung SMOP5000WX Optical Mouse;Genius Luxe Mate Scroll U+P bill;Genius Video CAM Look;SonyEricsson W700i;

#953 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 22:56

Idézet: pici1985 - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 18:45

Kösz a választ!
Én is Ace mega-t használom Win32 alatt, szóval akkor az lesz 64re is.

Én is Nodot használok pár hónapja és tényleg meg vok vele elégedve én is.

A Tinyt nem ismerem, majd kipróbálom, win 32 re a Zone Alarmot használom, nem rossz de lehetne jobb is.

A spyware nem érdekel annyira x64 alatt, amúgyis csak a buli kedvéért tettem fel az x64-et majd újrarakom, ha problémázna.

Na akkor a winamp lesz az x64-en is :D

Nero 6.6.0.18 am van, nem jött be a 7-es verzió eddig, mert még kiforratlan. Marad a Nero 6 az x64-re is.

Daemon tools a kedvencem és már a 4.03ast használom x32 alatt is, szóval rakom 64 re is.

Bitcomet jött be eddig a legjobban, volt már Bitlordom meg Azureus-om is de azok nem jöttek be annyira.

Pár hónapj használok "tűzrókát" és a tapasztalat: gyorsabb oldalbetöltés és kevesebb adware/spyware.

Képnézőnek ACDSee-t használok de akkor hagyom a gyárit a 64-en.

Ha Power DVD-t teszek fel az menni fog 64-en??
Lényegében mivel jobb a 64 es IE a sima IE-nél??

Nekem PowerDVD-t adtak a Gigabyte Videokarimhoz is ,meg az LG DVD-írómhoz is ,felraktam X64-re eddig nem volt vele gond ,legalábis elindult, mert filmet még nem játszottam le vele.

#954 Felhasználó inaktív   MáyerApu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 11. 00:22

Idézet: pici1985 - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 19:45

A www.nod32.hu-ról leszedheted a triál verziót

#955 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 01:28

Idézet: pici1985 - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 19:45

Kicsit pörögnek az események nálam a témát illetően. ;)

Torrent-kliens témában nagyon megkedveltem a &micro;torrentet (noha csak x32-es): www.utorrent.com. Először a stabil 1.3-mal kezdtem, de mivel nagyon bejött, és mások is átálltak már azonnal a béta2-re, így én is átálltam. http://www.utorrent.com/download/beta/utor...a-build-395.exe

Free, bár forráskód nélkül terjesztett, C++-ban megírt, gyors és stabil, egyetlen kopasz 132 KB-os exe. FAQ-ot érdemes hozzá elolvasni, ha konfigolni is akarsz... Ha jól láttam a fórumokban, csomó bitcometes állt át rá. ;) Azureus-osoknak hiányzott belőle a peer-letiltás.

Itt egy jó összehasonlító:
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of...Torrent_clients

Szerkesztette: timortin 2006. 01. 11. 01:31 -kor

#956 Felhasználó inaktív   Jaca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 17:02

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 19:48

Oké, most fogom felrakni ;)

Amúgy az a nyom érdekes mert szerencsére találtam a google-val képet róla szóval gyárilag így néz ki :)

Kép

SZIA
ez mar a vegleges verzio
vagy csak proba?
nem tudom le vagyok maradva, egyatalan ki adtak mar a vegleges verziot??
es ha igen annak mi a neve?
elore is koszi
Közmondás: Hülyékkel ne állj le veszekedni, mert ha lealacsonyodsz az Ö szintjükre akkor ott megvernek a rutinjukkal!

Csajozasi Tanacsok!

Dolgozz Magadnak, Ne Másnak! Építsd a Saját Üzletedet! Kezdd el itt:
http://www.onlinevallalkozas.hu/70347

#957 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 17:26

Természetesen, stabil gyári verzió, a microsoft-tól próbaverziót nem is lehet venni ,csak gyári verziót, tehát én is kiadott verziót vettem a boltban utánvételle szállították ;)

#958 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 18:49

Valaki írja már le legyen szives  , hogy az Nlite progival melyik sata drivert kell belegyömöszölni a telepítőbe , ha nincs floppy-m

Abit AV8 3rdeye a lap. Már próbáltam 1-2 via-s cuccot de nem az igazi !! :(  :(
<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#959 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 22:42

x64 elvileg alapból kezel sata-t  :think:

#960 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 22:48

Idézet: gbr - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 22:42

x64 elvileg alapból kezel sata-t  :think:

Akkor valszeg csak az enyémet nem !! :D

Csak Inteles Sata vezérlőket találtam benne alapból !! :(  :(
<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.