HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#691 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 09. 12:56

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 12:46

Arra gondoltam, hogy az elállás jogos, hisz a jogszabályban leírtaknak megfelel, az más kérdés hogy etikus-e.

Teljes mértékben etikus. Vagyoni szempontból közel sem egyenlőek a szerződő felek. Hajlamos vagy elfelejteni, hogy a fogyasztó, vagyoni hátrányából adódóan jobban védendő.

#692 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 13:02

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 13:47

Nincs ilyen. A te állításod, hogy a tv. ezt írtja elő, nem az enyém, én ilyet nem mondtam.
Azokra a kérdéseidre, melyek olyan állításokat adnak a számba, melyeket nem mondtam, nem foglalkozok. Ilyen egyszerü.
Nevezhetném simán bunkónak is azt a stílust, amivel reagáltál rá. A kijelentésem nem átgondolatlan, csak a pénztárcát érintő kérdés, és akit érint az zokon veszi. Pedig ha nem kerül annyi hibás termék eladásra, akkor nem kell annyi jótállási ügyintézésről beszélnünk.

Akkor egy idézet tőled:
"Bizonyára megint nem ismered a minőség megvizsgálására vonatkozó kötelezettségét a forgalmazónak. Amennyiben ezen kötelezettségének eleget tesz, a már korábban említett ptk. 311 §. szerint érvényesítheti jogait az előző kötelezettel szemben."

Ha bárkinek bármilyen kötelezettsége van azt törvény vagy jogszabály írja elő nem? Ha meg nem akkor miért lenne kötelezettség ha nincsen írásban semmilyen formában lefektetve?  :think:

Bocs, hogy flegmának neveztem naccságodat, és ezáltal kivívtam magamnak a bunkó jelzőt. Hogy én milyen bunkó vagyok.... :rolleyes:  :o

részemről a témában uccsó hsz-em volt, mert nem ugyanarról beszéltünk, és lezártnak tekintem.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#693 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 13:20

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 12:04

csak. meg miert erdekes ez? tesz es kesz. a kerdest egy felteteles eset eseten tettem fel. mit nem lehet ezen erteni?

nem dontottem en el semmit semmilyen premisszak alapjan. a premissza a kerdes premisszaja. elofordulhat ilyen eset? hogyne! ha maskepp nem ugy, hogy holnap bemegyek egy boltba es teszek egy ilyet. tehat lehetseges esetrol beszelunk. remelem most mar minden tisztazodott a kerdesemmel kapcsolatban.

akkor most mar tudnal valaszolni Te is a kerdesemre? CC es Csaba_20 mar valaszolt. szivesen latnam a Te valaszodat is.

(es kozben egy kozbevetett kerdes: miert is jarna rosszul a vevo, ha egy ilyen jogi nyilatkozat meglete utan kotelezo lenne elfogadnia a cseret, es nem valaszthatna a penzvisszafizetest?)

Ilyen nyilatkozatot fogyasztó a Ptk. 306. § (5) bekezdés alapján érvényesen nem tehet.

Ilyen nyilatkozatot nem áll érdekében senkinek tenni. De ha elméletileg egy nem fogyasztó tesz ilyet (miszerint elismeri, hogy a dolog jobb, de mégse nem fogadja el) akkor az sem változat a lényegen, mert ezzel nem mondott le arról a jogáról, hogy az eredeti vételárat visszakérje, csak legfeljebb azt elismerte el, hogy a felajánlott dolog műszakilag jobb (a jobbat máshogy itt nem lehet érteni), de nem kéri (gondolom valamilyen mögöttes indokkal), mert ekkor sem köteles elfogadni a felkínált dolgot és levásárolni sem köteles. Ilyenkor is vissza kell neki adni az eredeti vételárat.

Márha jól értem a kérdést, mert írogatsz össze-vissza oldalakon át, ahogy nézem CC és Csaba_20 sem tudtak rá mit írni, csak leírták válaszképpen a jelenlegi szabályokat. Nem tudom milyen választ vársz, ez a te erőltetett, életszerűtlen, elméleti baromságod, már bocs, ha durván hangik. Erre értelmesen nem lehet válaszolni. Ez olyan, mintha megkérdezném, milyen jogkövetkezménye van annak, ha olyan nyilatkozatot teszek, miszerint én vagyok a dalai láma  :omg: Esetleg vessed fel a kérdést érthetőbben és válaszold meg magadnak, aztán riogasd vele a bandát valamelyik hozzád közel eső jogi karon  :help:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#694 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 13:33

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 13:02

Bocs, hogy flegmának neveztem naccságodat, és ezáltal kivívtam magamnak a bunkó jelzőt. Hogy én milyen bunkó vagyok.... :rolleyes:  :o

részemről a témában uccsó hsz-em volt, mert nem ugyanarról beszéltünk, és lezártnak tekintem.

Nem neveztelek bunkónak. Azt mondtam, hogy azt a stílust, ahogyan reagáltál nevezhetném simán bunkónak is. Ne ferdítsünk, ne ferdítsünk!

#695 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 14:08

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 13:46

Arra gondoltam, hogy az elállás jogos, hisz a jogszabályban leírtaknak megfelel, az más kérdés hogy etikus-e.

jognak etikahoz zero koze van. nagyjabol.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#696 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 14:10

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 13:56

Teljes mértékben etikus. Vagyoni szempontból közel sem egyenlőek a szerződő felek. Hajlamos vagy elfelejteni, hogy a fogyasztó, vagyoni hátrányából adódóan jobban védendő.

feltetelezes. a fogyaszto siman lehet vagyonosabb mint a kiskereskedo.

#697 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 14:23

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 11:47

lordrolee: Kár volt ezen ennyit értetlenkedned. De komolyan! El kellene olvasnod a tv.-t...benne van, hogy mit nem kell vizsgálni.

Mivel ugy 10-20-an olvassuk ezt a topikot, celszerunek talalnam beidezni az inkriminalt reszeket. Foleg ha te hivatkozol ra, akkor vhogy furan nez ki, hogy mi keressuk ki (mind a tizen, kulon-kulon).
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#698 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 14:31

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 15:08

Tudom
Kép

Xfire profil

LordRolee

#699 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 14:32

Pedig ha nem kerül annyi hibás termék eladásra, akkor nem kell annyi jótállási ügyintézésről beszélnünk.

Egy a problema, azon idoablakrol elfeledkezel, amig kiderul, hogy a termek problemas darab, addig tobb tizet, szazat, ezret (termekfajta valogatja) eladhatott mar belole a kisker.
ui: elozo hsz-em lehet, hogy targytalan, meg nem olvastam vissza az azota tortenteket, a forummotor ledoglese elott kezdtem azt irni
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#700 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 09. 14:36

Pedig ha nem kerül annyi hibás termék eladásra, akkor nem kell annyi jótállási ügyintézésről beszélnünk.

Ez tökeccerű, kereskedő látja előre, hogy jájj jáááj, hibás ez a Canon fényképező, oszt csakazértis eladja, mert szopatni kell a vevőt. Ennyi erővel minek veszi meg a vevő a hibás terméket?
Make love not Wor.

#701 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 14:40

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 9:57

de a minőségellenőrzés ellenőrzése igen  :Đ . és hidd el, elég durván megráncigálják ám a forgalmazót, importőrt, kereskedőt, ha balesetveszélyes holmit hoz forgalomba, még ha adott esetben teljesen vétlen is.

Ha kiderül, akkor levetetik a polcról, aztán kész. Lásd Tecsó fúrógép, kinai izzósorok, veszélyes ggyerekcuccok. De ha PCben a tápoknál is így lenne, akkor azt elviselném, nem lenne ennyi dzsunka szar a piacon.

Meg milyen minőségellenőrzés, mikor nekem 5-7ezer dolláros célhardver közepében is lapos Maxtor ketyeg, ami köztudottan lófaszt működőképes? Egyáltalán ki bírna egy VGAról, HDDről megállapítani olyat, hogy nem "minőségi"? Tápnál meg lehet oldani, eltervezett, alulméretezett szar szinte az összes. Többi már kicsit bonyásabb.
Make love not Wor.

#702 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 10. 09. 14:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 15:08

hátőőő. azért ennyire ne sarkítsunk  :Đ a jog azért nem egyenlő azzal, h egy köcsög felperes megpróbál lehúzni egy vétlen alperest, vagy egy szerencsétlen alperes ellen dönt a szemét bíróság.
a jog alapja gyakorlatilag a kanonizált társadalmi etikai normák. az mondjuk roppant összetett mi alapján váltak/válnak íratlan szabályok fő társadalmi, ha úgy tetszik igazságszolgáltatási rendezőelvvé,  mert persze ez más kérdés. ez kábé olyan dolog, h gyűlölöm a tökfőzeléket, mert egyszer hánytam tőle. a tökfőzelék rossz, az emberiség ellensége, tűzzel-vassal küzdeni kell ellene és hülye aki szereti.

Szerkesztette: avman 2007. 10. 09. 15:00 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#703 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 15:10

Idézet: asdf - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 15:32

Egy a problema, azon idoablakrol elfeledkezel, amig kiderul, hogy a termek problemas darab, addig tobb tizet, szazat, ezret (termekfajta valogatja) eladhatott mar belole a kisker.
ui: elozo hsz-em lehet, hogy targytalan, meg nem olvastam vissza az azota tortenteket, a forummotor ledoglese elott kezdtem azt irni

Igen ez így van sajnos, mert amíg ugye nincsenek használatban, addig nemnagyon lehet tudni, hogy hopp ez rossz lesz. Napersze lehet tesztelni meg ellenőrizni gyártás közben is, de még ha TQM-et is használnak egy adott cégnél, azsem ad 100%-os megbízhatóságot és minőséget.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#704 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 15:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 15:36

Ennyi erővel minek veszi meg a vevő a hibás terméket?

#705 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 15:55

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 15:58

a jog alapja gyakorlatilag a kanonizált társadalmi etikai normák.

ez jo esetben is csak egy mitosz. gyakorlatiasabban nezve a jog alapja a hatalommal rendelkezok erdeke - es ez mindig is igy volt.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 10. 09. 15:59 -kor

#706 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 16:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 16:55

ez jo esetben is csak egy mitosz. gyakorlatiasabban nezve a jog alapja a hatalommal rendelkezok erdeke - es ez mindig is igy volt.

na ebben nagyon sok igazság van, csak mint mondtam nem lehet leegyszerűsíteni. én sem mondtam az ellenkezőjét, lásd: "az mondjuk roppant összetett mi alapján váltak/válnak íratlan szabályok fő társadalmi, ha úgy tetszik igazságszolgáltatási rendezőelvvé" ebben a roppant összetettben benne van az erősebb kutya elv, mint vezérmotívum, de nem egyedüli, mert egy társadalmi norma kell, h mögötte álljon. ott vannak a különböző ideológiák, vallások, eszmerendszerek. az erkölcs elvi, filozófiai része az etika, a gyakorlati meg a jog. az írott törvényeknél és íratlan szabályoktól elválaszthatatlan az a társadalom (illetve vezető rétege, azaz a politikusok illetve a rájuk ható gazdasági erő), amely kialakítja, de akkor is valamilyen közmegegyezésen alapul (ugyanakkor elválaszthatatlan az erőszaktól). a jog olyan, mint az emberek, akik mögötte állnak. épp annyira rossz, vagy jó.
és azért lássuk be, a hatalommal rendelkező szemszögéből tekintve is kell, h bizonyos esetekben széles társadalmi érdekeket is szolgáljon. persze kultúrája és jogrendszere is válogatja, h ez mennyire igaz.
óriási hiba és szűklátókörűség csak feketén-fehéren gondolkodni erről.

Szerkesztette: avman 2007. 10. 09. 16:51 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#707 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 17:32

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 17:48

.
óriási hiba és szűklátókörűség csak feketén-fehéren gondolkodni erről.  

tavol alljon tolem. azt mondtam mitosz :D a mitosznak pediglen van igazsag es valosagalapja szinte mindig. csak annyi tortent, mint mindig, hogy szeretek tomoren fogalmazni :D de tudodmit? hasznaljuk inkabb ra az ethosz-t - az gondolom szamodra is megfelelobb :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 10. 09. 17:33 -kor

#708 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 20:12

A korábbi hozzászólásomban írtakra nem kíván valaki érdemben reagálni? Aki eddig nyerészkedésről beszélt, tartja?

#709 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 20:39

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 11:04

amikor en veszek egy muszaki termeket (mondjuk videokartyat), akkor a szerzodes (-t helyettesito szamla) tartalma tobbek kozott a gyari szam is. az is szerzodesmodositas tehat, hogy masik gyari szamu (masban teljesen azonos) termekre probalja kicserelni a kereskedo..??

Valamint az 1 éves futamidő. Akkor ha felénél garis javítás van, meg csere mondjuk újra, akkor miért kell hosszítani a garanciát?
Make love not Wor.

#710 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 20:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 18:32

tavol alljon tolem. azt mondtam mitosz :D a mitosznak pediglen van igazsag es valosagalapja szinte mindig. csak annyi tortent, mint mindig, hogy szeretek tomoren fogalmazni :D de tudodmit? hasznaljuk inkabb ra az ethosz-t - az gondolom szamodra is megfelelobb :D

vagy legyen mém :D, az úgyis olyan fene divatos. bár én személy szerint a bevett, konvenciózus definícióira (egyetlen, ákádémikuss hivatalos sincs) inkább azt mondanám maszatolás :Đ

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.