HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 10. 10. 07:30

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 8:20

Nem mellesleg mindenkinek mondjuk, hogy számlát és a jótállási jegyet tegye el, legalább a jótállási időre, ha nem a szavatossági időre.

ezt már régóta meg akarom kérdezni. mi van, ha a vevő azt mondja, h nem kapott jótállási jegyet, vagy számlát? a számla tartalmazza azokat az adatokat, amivel 100%-osan beazonosítható, és a termék tartós fogyasztási cikk, illetve a jótállási jegyen szerepel a kereskedő pöcsétje, név, dátum, egyebek alapján beazonosítható és visszakereshető a számla (egy jobb programban kb. 15 mp)
mennyire sima ügy jogilag illetve kedves kereskedő fórumtársak, ti hogyan tudtok, kijönni belőle, mivel szívhattok ilyen esetben?
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#762 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 10. 08:05

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 23:55

Akkor idéznélek ismételten:

ERRŐL a hsz-edről van szó:
Bizonyára megint nem ismered a minőség megvizsgálására vonatkozó kötelezettségét  a forgalmazónak. Amennyiben ezen kötelezettségének eleget tesz, a már korábban említett ptk. 311 §. szerint érvényesítheti jogait az előző kötelezettel szemben.

Szerintem ott lesz a gebasz, hogy ez a forgalmazo nem az a forgalmazo. A fogyvedtorveny alapjan ha en eladok valamit, akkor ott forgalmazo titulussal illetnek. A kereskedelem nyelvezeteben pedig a forgalmazo az, aki az orszagban a kiskerek/nagykerek kozott teriti a cuccost (esetleg maga az importor is egy szemelyben). Es ez a minoseg vizsgalata cucc szerintem oda ervenyes, nem pedig a kiskerboltra. Egy masik ertelmu forgalmazo lesz ennek dolognak a kotelezettje a tippem szerint.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#763 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 08:32

Idézet: asdf - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 9:05

A kereskedelem nyelvezeteben pedig a forgalmazo az, aki az orszagban a kiskerek/nagykerek kozott teriti a cuccost (esetleg maga az importor is egy szemelyben). Es ez a minoseg vizsgalata cucc szerintem oda ervenyes, nem pedig a kiskerboltra. Egy masik ertelmu forgalmazo lesz ennek dolognak a kotelezettje a tippem szerint.

CC szerintem is ezt nézte be - emléxem még a múltszázadi ügyekre húgymint modemek HIF enegedélye. a múlt században még nagyon szigorúan vették azt hogy mit köthetsz a telefonderótra, minden modemtípus HIF enegdélyköteles volt amit aztán a vevő számára a ráraggatott HIF matrica igazolt (olyan mint a cigi meg a szesz zárjegy). Naszal a modemek HIF engedélyeit az importőrnek kellett beszerezni nem pedig a kiskereskedőnek...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#764 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 08:32

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 8:10

lásd fentebb. nagyon-nagx bajba kerülhetsz, ha nem tudsz utámanézni a saját példányodnak.

De ugye az volt a szitu, hogy vevő elhagyta a blokkot, áfás számlát meg nem kért.
Egy hónapba elmegy úgy 2-3 tekercs pénztárgéppapír, és egyiksem olyan hűdevékony. Maximum a beszerzési árat tudom megnézni a jótállási jegyen feltüntetett dámunál korábbi nagykeres számlákon, de az ugye lehet 1 nap, 1 hét 1 hónap, és azért 1hónap nagykeres számláit átnézni, hogy honnan és mikor volt az adott sorozatszámú adott típusú termék, hát keresse ki akinek nyolc anyja van. Nem egyszer előfordult már azis, hogy egy-egy termék "beragadt" és polcon volt 2-3 hónapig is, mert a kutyának sem kellett. Kb 3-4 nagykertől/importőrtől szoktunk árut beszerezni.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 10. 08:46 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#765 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 08:35

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 7:59

a számlát kiállítottad. megvan a név, megvan a dátum és megvan a másodpéldány. jó esetben még vmi azonosító is van rajta (gy.sz., stb). akkor mi a probléma az előkereséssel? ha a vevő panaszával az apeh felé is beficcent, nagyon megszívhatod.

Mint azt korábban írtam, azt kérdeztem, hogy mi van abban az esetben ha a vevő nem kért áfás számlát, és a blokkot is elhagyta.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#766 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 08:37

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 8:30

ezt már régóta meg akarom kérdezni. mi van, ha a vevő azt mondja, h nem kapott jótállási jegyet, vagy számlát? a számla tartalmazza azokat az adatokat, amivel 100%-osan beazonosítható, és a termék tartós fogyasztási cikk, illetve a jótállási jegyen szerepel a kereskedő pöcsétje, név, dátum, egyebek alapján beazonosítható és visszakereshető a számla (egy jobb programban kb. 15 mp)
mennyire sima ügy jogilag illetve kedves kereskedő fórumtársak, ti hogyan tudtok, kijönni belőle, mivel szívhattok ilyen esetben?

Szerk: Ez kizárt dolog, mert max csak olyan embernek adok pult alól bármit is (bár ez egyre ritkább), akit már nagyon nagyon régóta ismerek és minimum egyszer már hánytunk együtt  :reszeg:  :Đ
Viccet félretéve. Ha mond egy cégnevet amire kérte a terméket, és számlát is kért róla, akkor azt vszinű pikkpakk megtaláljuk. Amennyiben nem kért és a blokkot is elhagyta, marad a jótállási jegy. Ha azt sem kapott  :think: , hát erre csak saját példával tudok szolgálni. Én ha eladok vmit, addig még a terméket sem nyújtom oda a kedves vevőnek míg nincsen kinyomtatva, lepecsételve, tűzővel hozzákapcsozva a blokk a garlevélhez. Így zuzámmen egyben adom oda. Onnantól ha elhagyja hát így járt. Az már nem az én felelősségem. Persze ha sorozatszám alapján be tudom azonosítani, hogy valóban tőlem van, akkor sincsen gáz, mert nagykerbe felküld oszt csere.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 10. 08:44 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#767 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 08:49

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 9:35

Mint azt korábban írtam, azt kérdeztem, hogy mi van abban az esetben ha a vevő nem kért áfás számlát, és a blokkot is elhagyta.

akkor vissza kell keresni a másodpéldányt a pénztárgép szallagról. ezt a k. vevő szépen kivárja.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#768 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 08:57

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 9:49

akkor vissza kell keresni a másodpéldányt a pénztárgép szallagról. ezt a k. vevő szépen kivárja.

naja, amíg keresem tálalok villásreggelit, ebédet meg vacsorát  :p  :smoker:
Kép

Xfire profil

LordRolee

#769 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 09:28

en mar ertem a problemat! ket dolgot tudunk a keresendo szamlarol. az eladas datumat (jo esetben) es azt, hogy a vevo az "altalanos vevo" akibol napi 500 van.

esetleg tudjuk, hogy "delelott szoktam vasarolni" (vevo), valamint, hogy "olyan 20e kornyeken volt".

ezzel leszukitettuk a keresest 3 blokkra, ami 18e, 20e es 22e. trivialis a kerdes: melyiket kell visszafizetnie a kereskedonek? (latszik, hogy apeh kotelezettsegenek, miszerint el kell tennie a blokkot eleget tett, csak azt nem tudja megmondani, hogy az aznapi 3 delelotti 20e Ft kornyeki vasarlas kozul konkretan melyikrol lehet szo.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#770 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 09:44

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 8:06

Jó, elvileg fogyasztó tehet utólag nyilatkozatot. Örülj, mert ezt az egyet benéztem. Nem mintha jelentősége lenne, mert a következményeken nem változat...

Ha a vevő beismeri, hogy neki is jobb minden szempontból (jobb mint a pénzvisszafizetés), de mégse kéri, az teljes logikai ellentmondás. Akkor GYP-s.
nem orulok, mert jobban orultem volna, ha mar az elejen erted, mirol irok. a (nyelvtanilag) hianyos allitast meg hibasan egeszitetted ki! jobb minden szempontbol, mint az eredeti aru! persze, hogy nem jobb, mint a penzvisszafizetes. (az aru josagarol beszeltunk, nem muszaki ertelemben, es nem mas josagokrol. de remelem mar konvergalunk a helyes ertelmezeshez..)

tehat nem, nem GYP-s, hanem ugyeskedo! kihasznalja ezt a jogertelmezest, es ezzel akar penzt nyerni. nyer, mert a penzbol megveszi  pont azt a termeket, amirol nyilatkozza, hogy szamara jobb, es meg marad is penze. nyer, mert ahhoz kepest duplan jar jol, mint hogyha a kereskedo ugyanolyanra cserelne: mind a cserearu szamara jobb, mind penze is marad. pont ez utobbi miatt mondjuk etikatlannak ezt a cselekedetet.

Idézet

De az elméleti párbeszédből az tűnik ki, hogy a vevőnek ténylegesen műszakilag jobb...Még az sem számít, hogy a vevő pontatlanul fogalmazott ("mindenben jobb", az csak műszakilag jobbat jelenthet).
akkor ezt sem olvastad eleg figyelmesen! mitol lenne muszakilag jobb kritekium a "K betus gyartokkal nem vagyok megelegedve"? pont ezert raktam bele, hogy legyen hatarozottan nem muszaki szempont is. tehat nem, a vevo nem fogalmazott pontatlanul: mind muszakilag, mind mindennemu mas szempontbol ami ot erinti jobb a termek az elozonel!

Idézet

Akárhogy feszegeted ezt az erőletett elméleti baromságot, a lényeg akkor is az: ha (kijavítás és) csere nem lehetséges
[...]
Leírja a szabályoknak azt a részét is, amelyek érvényesek, de nincsenek sehol leírva: pl. ugyanolyanra kell cserélni, amely logikailag és nyelvtani értelmezéssel is adja magát. Ezért nem írták bele a Ptk-ba eképpen részletezve.
szerintem meg pont lehetseges a csere, egy, a vevonek mindenben jobban megfelelo darabra!

a masodik resze meg felettebb erdekes. tehat akkor az az allitas, hogy a jogszabalyban meg sincs benne? (eddig nem ezt mondtatok!) erdekes.. es akkor kinek a jogertelmezeset fogadjam el? miert jobb az egyik iro a masiknal? (lattam en mar olyan apeh hatarozatot, ami ellentmondott az apeh hivatalos lapjaban megjelent peldaknak..)

kekeckedve azt mondanam, hogy egy LB hatarozatot tessenek nekem hozni, mert addig semmi sem erdekes. de nem vagyok ennyire jogasz, hozhattok nekem ertelmezeseket is. csak azt nem ertem, hogy mondhat olyat egy vitapartner, hogy menjek el egy jogi konyvtarba, oszt olvasgassak sokat errol a temarol, abbol kiderul. ez sajnos nem erv! mint ahogy az sem erv CC-tol, hogy marpedig a jogszabalyokat mindenkinek ismernie kell, igy o inkabb nem is idezi azokat. ez marhasag. a jogszabalyokat nem ismeri mindenki, nem is kotelezo!! (az egy masik dolog, hogy a jogszabalyok nem ismerete nem menti fel az embert azok kovetkezmenyei alol, de a jogszabalyi ismeretet sehol nem irjak elo!!!)

szoval egy vitaban ha egy jogban jartas ember egy jogban nem jartas embernek szeretne ilyet megmagyarazni, akkor marpedig vegye a faratsagot, hogy konkretan idez. ha nem igy tesz, akkor a vitapartner elobb utobb azt mondja, hogy nem foglalkozik ilyen al ervekkel.

Idézet

Az hogy CC azt írta, nem tudni hogy ítél a bíróság, az csak diplomatikus szerénykedés. Nem tudott már mit írni a baromságodra, lezárta valami olyannal, hogy legalább örüljél valaminek.
es ismetelten tevedsz, mert valaszolt is a kerdesemre, csak atforgatta szemelyes velemenybe!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#771 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 10:40

A megvizsgálási kötelezettség nem tévedés, a tv. ezen kötelezettség teljesítéséhez köti a fogyasztói szerződés kötelezetje számára a kvázi visszkereseti jogának érvényesítését is. A megvizsgálási kötelezettség azonban koránt sem úgy értelmezendő, ahogy azt egyesek itt értelmezik és ezzel megpróbálják azt a látszatot kelteni, hogy én azt mondtam, hogy a forgalmazó vizsgálni köteles az olyan tulajdonságokat is, melynek minőségét tanusítják.

Azok számára, akik nincsenek tisztában a kötelezettségeikkel, azoknak ajánlom, hogy nézzenek utána a vonatkozó jogszabályoknak, és utána folytassuk a bájcsevejt, mert a félreértelmezéseknek, belemagyarázásoknak nem látom értelmét. Ha pedig nincsenek és nem is akarnak tisztában lenni a jogaikkal és kötelezettségeikkel, akkor felesleges a további párbeszéd.
És szeretném leszögezni, hogy nekem nem kötelességem, hogy jogszabályi hivatkozásokat tegyek. Ha valaki veszi a fáradtságot és utánanéz, annak örülök, de addig amíg erre hajlandóság sem mutatkozik és időtlen idők óta ugyanazokon a témákon lovagolunk anélkül, hogy a jogi részének utánanézne a vitapartner, addig nem fogunk előbbre jutni.

#772 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 10:58

Már ne is haragudj, de én ezzel a kombóval próbáltam keresni:
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=min%C5...es%C3%A9s&meta= de valahogy nem talált semmilyen jogszabályt  :think:
A minőség ellenőrzés nálam halszálka meg pareto meg ishikawa diagramokat jelent, bizonylati rendet.... és még sorolhatnám.
Legalább egy támpontot adj légyszives, hogy merre keresgéljünk. Elég ha egy linket szúrsz be. Itt guglizok lassan 2 órája a melóhelyen de nem találtam idevonatkozó jogszabályt. Légy oly bátyám és szánj meg minket... naaa lécci lécci  :rolleyes:
Hidd el nem kérné egyikőnk sem ha megtalálta volna, és be is linkelte volna aki meglelte.

Közben magyarorszag.hu-n keresgéltem.
A "megvizsgálási kötelezettség" kulcsszavakra mindössze egyetlen jogszabályt hozott: 1979. évi 13. törvényerejű rendelet és csak egyetlen helyen volt a keresett szópáros: "(2) Ha a felek másban nem állapodtak meg, a szerződés szerinti szolgáltatás jogosultját terhelő megvizsgálási kötelezettség fennállására, a megvizsgálás módjára, az ebből eredő kifogások határidejére és mindezek jogi hatásaira a rendeltetési, illetve az átvételi hely államának jogát kell irányadónak tekinteni."

A "forgalmazó minőség ellenőrzés" szavakra keresve egyetlen találat sem volt a jogszabályok között.
A "forgalmazó minőség"-re rákeresve van 19 találat, amikbe főleg növényi és élelmiszeripari szabályozások vannak, járművek műszaki bevizsgálásával dohány és fűtőanyagok szabályozásával foglalkozik. Több kulcsszó nem jut eszembe.

1.
2000. évi XXXV. törvény
a növényvédelemről
2.
203/2006. (X. 5.) Korm. rendelet
a nemzeti filmvagyonba tartozó filmalkotások terjesztésének részletes szabályairól
3.
19/2004. (II. 13.) Korm. rendelet
a gépjármű ágazatban a vertikális megállapodások egyes csoportjainak a versenykorlátozás tilalma alól való mentesítéséről
4.
53/2004. (VI. 2.) ESzCsM rendelet
a gyógyszerekkel folytatott nagykereskedelmi és párhuzamos import tevékenységről
5.
37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet
az étrend-kiegészítőkről
6.
36/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet
a különleges táplálkozási célú élelmiszerekről
7.
24/2003. (V. 9.) ESzCsM rendelet
a speciális gyógyászati célra szánt tápszerekről
8.
23/2003. (V. 9.) ESzCsM rendelet
az anyatej-helyettesítő és az anyatej-kiegészítő tápszerekről
9.
49/2007. (VI. 26.) FVM rendelet
az egyes mezőgazdasági állatfajok spermatároló központjainak létesítéséről és üzemeltetésüknek rendjéről
10.
50/2006. (VI. 28.) FVM rendelet
az állatgyógyászati készítményekről
11.
102/2005. (X. 31.) FVM rendelet
a dohánytermékek gyártásáról, forgalmazásáról és ellenőrzéséről
12.
173/2004. (XII. 30.) FVM rendelet
a piaci árinformációs rendszer működtetéséről és az ehhez kapcsolódó feladatokról
13.
89/2004. (V. 15.) FVM rendelet
a növényvédő szerek forgalomba hozatalának és felhasználásának engedélyezéséről, valamint a növényvédő szerek csomagolásáról, jelöléséről, tárolásáról és szállításáról
14.
62/2004. (IV. 27.) FVM rendelet
a dísznövény szaporítóanyagok forgalomba hozataláról
15.
50/2004. (IV. 22.) FVM rendelet
a zöldség szaporítóanyagok előállításáról és forgalomba hozataláról
16.
43/2003. (IV. 26.) FVM rendelet
a takarmányok előállításáról, forgalomba hozataláról és felhasználásáról szóló 2001. évi CXIX. törvény végrehajtásáról
17.
39/1994. (VI. 28.) FM rendelet
a mesterséges termékenyítésről, az embrióátültetésről, az állati szaporítóanyagok előállításáról, felkínálásáról, forgalmazásáról és felhasználásáról
18.
17/2003. (IV. 4.) GKM-KvVM-PM együttes rendelet
egyes folyékony tüzelő- és fűtőanyagok kéntartalmának csökkentéséről
19.
5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet
a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról

Szóval én utánanéztem, de nem találom. Lehet hogy rossz helyen keresem, rossz kulcsszavakkal? Lehetséges, akkor terelj a jó útra légyszives.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 10. 11:16 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#773 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 11:12

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 11:40

És szeretném leszögezni, hogy nekem nem kötelességem, hogy jogszabályi hivatkozásokat tegyek.

Nem, de akkor szepen kerlek, ne hivatkozz ra. Egy kezem talan meg eleg, hogy hanyan varjuk, hogy beidezd, hogy a kereskedonek a jog szerint a megvizsgalasi kotelezettsege miben merul ki, de legalabb azt megmondd, hogy melyik nyomorult torvenyre hivatkozol a kismilliardbol. Jelenleg korulbelul a Kovacs Jozsef budapesti lakos tudja az igazsagot helyzetben vagyunk, hogy oke, hogy hivatkozol Kovacs Jozsefre, na de melyikre? :p (masreszt ugy amugy ez a bele a nagy levegobe, hogy a torveny eloirja, minden egyeb info nelkul, ez bocs, de nalam nem tud hivatkozasi alap lenni).
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#774 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 11:13

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 11:40

A megvizsgálási kötelezettség nem tévedés, a tv. ezen kötelezettség teljesítéséhez köti a fogyasztói szerződés kötelezetje számára a kvázi visszkereseti jogának érvényesítését is.

meddig szivatod még őket? mert sztem direkt csinálod :D, ugyanis úgy veszem észre folyamatosan elsiklanak egy szó felett, ami  v-vel kezdődik, idézett mondatod egyikében is szerepel, és nem a vergődés, amit a kereskedő-vevő kérdésben folytatunk  :Đ . aztán lehet, h rosszul gondolom mindkettőt

Szerkesztette: avman 2007. 10. 10. 11:14 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#775 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 11:21

A vizsgálatra gondolsz? ha igen, akkor azt is maximum egy labor tud. Én új terméket nem vizsgálok, maximum hibásat, de azt is csak annyira, hogy rá mondom rossz mehet vissza a nagykernek, az hogy miért hogyen merre meddig nem az én dolgom. ha elhalálozik ugyanabból a cuccból több is akkor olyat többet nem forgalmazok pont.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#776 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 11:34

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 12:21

A vizsgálatra gondolsz?

najó, akkor elárulom, én a visszkeresetre gondoltam, mint kulcsszóra. h jól, vagy sem, nem tudom.

Szerkesztette: avman 2007. 10. 10. 11:34 -kor

#777 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 11:43

Hogy jön a minőség ellenőrzés a visszkeresethez? Ha hibás a termék akkor én cserélem a vevőnek, nagyker meg cseréli nekem. Ha a nagyker egyben az importőr is, akkor valóban neki kell arról gondoskodni, hogy a termék amit be kíván hozni az országba megfeleljen a direktíváknak és előírásoknak, de ugye erre találták ki a nemzetközi jelöléseket mint CE, vagy ROHS.

:offtopic:
Egyszer jött egy vendég előadó az egyetemre, akinek a cége kártyás beléptető és biztonsági rendszereket fejleszt. És elmesélte, hogy mondjuk az általuk kifejlesztett kütyükhöz készült tápegység tesztelése hogy zajlott hogy megkaphassák a CE jelzést. Hát nem lettem volna a tesztdarab helyében :D. Elég szélsőséges módon, szélsőséges feszültség és áramerősségértékekkel tesztelték és ugye ilyenkor figyelik, hogy a táp hogyan regál ezekre. Kikapcsol, nem kapcsol ki, életre veszélyes lehet-e (kigyullad, vagy a külső burkolata is hirtelen elkezdi vezetni az áramot ilyenek).

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 10. 11:48 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#778 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 11:49

avman: Amikor az említett és kifogásolt mondatom elhangzott, akkor is a kötelezettségekről és az ennek következtében felmerülő felelősségről beszéltem. Most is arról beszélek. :) A dologszolgáltatások esetében az átadással egyidejüleg a jogosultnak minőségre és mennyiségre vonatkozó megvizsgálási kötelezettsége van, illetőleg az átvételt követően a jogosultnak lehetősége van, - mivel a tv. ezen kötelezettség elmulasztásának jogkövetkezményeiről külön nem rendelkezik - hogy a lehető legrövidebb időn belül részletesebben megvizsgálja a dolog minőségét. Ennek fényében, ha a minőség megvizsgálási kötelezettségének eleget tesz, akkod - az általad jól látott, - visszkereseti jogát gyakorolhatja az előző kötelezettel szemben.

Ha lordrolee ismerné azt, hogy a tv. az ellenőrzés módját nem határozta meg, így a szolgáltatás természetéhez igazdva, és az adott szerződésre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően kell azt elvégezni, akkor bizonyára ismerné azt is, hogy olyan dolgok vonatkozásában ezen kötelezettség és a felmerülő felelősség nem áll fenn, amelyek minőségét tanúsították, illetve amelyre jótállás vonatkozik. És feltehetően akkor nem próbálná meg teljesen a joggal ellentétesen beállítani és értelmezni amit írok.

#779 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 12:24

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 12:49

avman: Amikor az említett és kifogásolt mondatom elhangzott, akkor is a kötelezettségekről és az ennek következtében felmerülő felelősségről beszéltem. Most is arról beszélek. :) A dologszolgáltatások esetében az átadással egyidejüleg a jogosultnak minőségre és mennyiségre vonatkozó megvizsgálási kötelezettsége van, illetőleg az átvételt követően a jogosultnak lehetősége van, - mivel a tv. ezen kötelezettség elmulasztásának jogkövetkezményeiről külön nem rendelkezik - hogy a lehető legrövidebb időn belül részletesebben megvizsgálja a dolog minőségét. Ennek fényében, ha a minőség megvizsgálási kötelezettségének eleget tesz, akkod - az általad jól látott, - visszkereseti jogát gyakorolhatja az előző kötelezettel szemben.

Ha lordrolee ismerné azt, hogy a tv. az ellenőrzés módját nem határozta meg, így a szolgáltatás természetéhez igazdva, és az adott szerződésre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően kell azt elvégezni, akkor bizonyára ismerné azt is, hogy olyan dolgok vonatkozásában ezen kötelezettség és a felmerülő felelősség nem áll fenn, amelyek minőségét tanúsították, illetve amelyre jótállás vonatkozik. És feltehetően akkor nem próbálná meg teljesen a joggal ellentétesen beállítani és értelmezni amit írok.

Most akkor a jogosultnak vagy a forgalmazónak van minőségvizsgálati kötelezettsége? Mert eddig a forgalmazóról beszéltél, most meg már a jogosultról van szó. :rolleyes:  :think:
Ha jól emlékszem én mint kiskereskedő nem vagyok fogyasztó (jogosult) a fogyasztóvédelmi tv szerint.

Ha a tanúsított terméket nem kell megvizsgálni és nem áll fenn a felelősség, akkor most miről is beszélünk itt 5-6 oldal óta és akkor miért írtad, hogy nem ismerem a forgalmazó minőség ellenőrzési kötelezettségét? Olyan műszaki cikket nem lehet forgalomba hozni az EU-ban ami nem rendelkezik minimum egy CE jelöléssel. EZ számomra kezd nagyon magas lenni.
Szóval írtad de mégsem, van kötelezettség de mégsincs, van törvényi szabályozás de nincsen leírva  :think:
Kép

Xfire profil

LordRolee

#780 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:33

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 12:24

Most akkor a jogosultnak vagy a forgalmazónak van minőségvizsgálati kötelezettsége? Mert eddig a forgalmazóról beszéltél, most meg már a jogosultról van szó. :rolleyes:  :think:
Ha jól emlékszem én mint kiskereskedő nem vagyok fogyasztó (jogosult) a fogyasztóvédelmi tv szerint.

Ha a tanúsított terméket nem kell megvizsgálni és nem áll fenn a felelősség, akkor most miről is beszélünk itt 5-6 oldal óta és akkor miért írtad, hogy nem ismerem a forgalmazó minőség ellenőrzési kötelezettségét? Olyan műszaki cikket nem lehet forgalomba hozni az EU-ban ami nem rendelkezik minimum egy CE jelöléssel. EZ számomra kezd nagyon magas lenni.
Szóval írtad de mégsem, van kötelezettség de mégsincs, van törvényi szabályozás de nincsen leírva  :think:

Ó jaj, hát igen, akkor most ki a jogosult....szerinted az fogyasztói szerződés kötelezettjének előző kötelezettje nem egy jogosultnak a kötelezettje?

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.