Már ne is haragudj, de én ezzel a kombóval próbáltam keresni:
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=min%C5...es%C3%A9s&meta= de valahogy nem talált semmilyen jogszabályt
A minőség ellenőrzés nálam halszálka meg pareto meg ishikawa diagramokat jelent, bizonylati rendet.... és még sorolhatnám.
Legalább egy támpontot adj légyszives, hogy merre keresgéljünk. Elég ha egy linket szúrsz be. Itt guglizok lassan 2 órája a melóhelyen de nem találtam idevonatkozó jogszabályt. Légy oly bátyám és szánj meg minket... naaa lécci lécci

Hidd el nem kérné egyikőnk sem ha megtalálta volna, és be is linkelte volna aki meglelte.
Közben magyarorszag.hu-n keresgéltem.
A "megvizsgálási kötelezettség" kulcsszavakra mindössze egyetlen jogszabályt hozott: 1979. évi 13. törvényerejű rendelet és csak egyetlen helyen volt a keresett szópáros: "(2) Ha a felek másban nem állapodtak meg, a szerződés szerinti szolgáltatás jogosultját terhelő megvizsgálási kötelezettség fennállására, a megvizsgálás módjára, az ebből eredő kifogások határidejére és mindezek jogi hatásaira a rendeltetési, illetve az átvételi hely államának jogát kell irányadónak tekinteni."
A "forgalmazó minőség ellenőrzés" szavakra keresve egyetlen találat sem volt a jogszabályok között.
A "forgalmazó minőség"-re rákeresve van 19 találat, amikbe főleg növényi és élelmiszeripari szabályozások vannak, járművek műszaki bevizsgálásával dohány és fűtőanyagok szabályozásával foglalkozik. Több kulcsszó nem jut eszembe.
1.
2000. évi XXXV. törvény
a növényvédelemről
2.
203/2006. (X. 5.) Korm. rendelet
a nemzeti filmvagyonba tartozó filmalkotások terjesztésének részletes szabályairól
3.
19/2004. (II. 13.) Korm. rendelet
a gépjármű ágazatban a vertikális megállapodások egyes csoportjainak a versenykorlátozás tilalma alól való mentesítéséről
4.
53/2004. (VI. 2.) ESzCsM rendelet
a gyógyszerekkel folytatott nagykereskedelmi és párhuzamos import tevékenységről
5.
37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet
az étrend-kiegészítőkről
6.
36/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet
a különleges táplálkozási célú élelmiszerekről
7.
24/2003. (V. 9.) ESzCsM rendelet
a speciális gyógyászati célra szánt tápszerekről
8.
23/2003. (V. 9.) ESzCsM rendelet
az anyatej-helyettesítő és az anyatej-kiegészítő tápszerekről
9.
49/2007. (VI. 26.) FVM rendelet
az egyes mezőgazdasági állatfajok spermatároló központjainak létesítéséről és üzemeltetésüknek rendjéről
10.
50/2006. (VI. 28.) FVM rendelet
az állatgyógyászati készítményekről
11.
102/2005. (X. 31.) FVM rendelet
a dohánytermékek gyártásáról, forgalmazásáról és ellenőrzéséről
12.
173/2004. (XII. 30.) FVM rendelet
a piaci árinformációs rendszer működtetéséről és az ehhez kapcsolódó feladatokról
13.
89/2004. (V. 15.) FVM rendelet
a növényvédő szerek forgalomba hozatalának és felhasználásának engedélyezéséről, valamint a növényvédő szerek csomagolásáról, jelöléséről, tárolásáról és szállításáról
14.
62/2004. (IV. 27.) FVM rendelet
a dísznövény szaporítóanyagok forgalomba hozataláról
15.
50/2004. (IV. 22.) FVM rendelet
a zöldség szaporítóanyagok előállításáról és forgalomba hozataláról
16.
43/2003. (IV. 26.) FVM rendelet
a takarmányok előállításáról, forgalomba hozataláról és felhasználásáról szóló 2001. évi CXIX. törvény végrehajtásáról
17.
39/1994. (VI. 28.) FM rendelet
a mesterséges termékenyítésről, az embrióátültetésről, az állati szaporítóanyagok előállításáról, felkínálásáról, forgalmazásáról és felhasználásáról
18.
17/2003. (IV. 4.) GKM-KvVM-PM együttes rendelet
egyes folyékony tüzelő- és fűtőanyagok kéntartalmának csökkentéséről
19.
5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet
a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról
Szóval én utánanéztem, de nem találom. Lehet hogy rossz helyen keresem, rossz kulcsszavakkal? Lehetséges, akkor terelj a jó útra légyszives.
Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 10. 11:16 -kor