Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 8:06
Jó, elvileg fogyasztó tehet utólag nyilatkozatot. Örülj, mert ezt az egyet benéztem. Nem mintha jelentősége lenne, mert a következményeken nem változat...
Ha a vevő beismeri, hogy neki is jobb minden szempontból (jobb mint a pénzvisszafizetés), de mégse kéri, az teljes logikai ellentmondás. Akkor GYP-s.
nem orulok, mert jobban orultem volna, ha mar az elejen erted, mirol irok. a (nyelvtanilag) hianyos allitast meg hibasan egeszitetted ki! jobb minden szempontbol,
mint az eredeti aru! persze, hogy nem jobb, mint a penzvisszafizetes. (az aru josagarol beszeltunk, nem muszaki ertelemben, es nem mas josagokrol. de remelem mar konvergalunk a helyes ertelmezeshez..)
tehat nem, nem GYP-s, hanem ugyeskedo! kihasznalja ezt a jogertelmezest, es ezzel akar penzt nyerni. nyer, mert a penzbol megveszi pont azt a termeket, amirol nyilatkozza, hogy szamara jobb, es meg marad is penze. nyer, mert ahhoz kepest duplan jar jol, mint hogyha a kereskedo ugyanolyanra cserelne: mind a cserearu szamara jobb, mind penze is marad. pont ez utobbi miatt mondjuk etikatlannak ezt a cselekedetet.
Idézet
De az elméleti párbeszédből az tűnik ki, hogy a vevőnek ténylegesen műszakilag jobb...Még az sem számít, hogy a vevő pontatlanul fogalmazott ("mindenben jobb", az csak műszakilag jobbat jelenthet).
akkor ezt sem olvastad eleg figyelmesen! mitol lenne muszakilag jobb kritekium a "K betus gyartokkal nem vagyok megelegedve"? pont ezert raktam bele, hogy legyen hatarozottan nem muszaki szempont is. tehat nem, a vevo nem fogalmazott pontatlanul: mind muszakilag, mind mindennemu mas szempontbol ami ot erinti jobb a termek az elozonel!
Idézet
Akárhogy feszegeted ezt az erőletett elméleti baromságot, a lényeg akkor is az: ha (kijavítás és) csere nem lehetséges
[...]
Leírja a szabályoknak azt a részét is, amelyek érvényesek, de nincsenek sehol leírva: pl. ugyanolyanra kell cserélni, amely logikailag és nyelvtani értelmezéssel is adja magát. Ezért nem írták bele a Ptk-ba eképpen részletezve.
szerintem meg pont lehetseges a csere, egy, a vevonek mindenben jobban megfelelo darabra!
a masodik resze meg felettebb erdekes. tehat akkor az az allitas, hogy a jogszabalyban meg sincs benne? (eddig nem ezt mondtatok!) erdekes.. es akkor kinek a jogertelmezeset fogadjam el? miert jobb az egyik iro a masiknal? (lattam en mar olyan apeh hatarozatot, ami ellentmondott az apeh hivatalos lapjaban megjelent peldaknak..)
kekeckedve azt mondanam, hogy egy LB hatarozatot tessenek nekem hozni, mert addig semmi sem erdekes. de nem vagyok ennyire jogasz, hozhattok nekem ertelmezeseket is. csak azt nem ertem, hogy mondhat olyat egy vitapartner, hogy menjek el egy jogi konyvtarba, oszt olvasgassak sokat errol a temarol, abbol kiderul. ez sajnos nem erv! mint ahogy az sem erv CC-tol, hogy marpedig a jogszabalyokat mindenkinek ismernie kell, igy o inkabb nem is idezi azokat. ez marhasag. a jogszabalyokat nem ismeri mindenki, nem is kotelezo!! (az egy masik dolog, hogy a jogszabalyok nem ismerete nem menti fel az embert azok kovetkezmenyei alol, de a jogszabalyi ismeretet sehol nem irjak elo!!!)
szoval egy vitaban ha egy jogban jartas ember egy jogban nem jartas embernek szeretne ilyet megmagyarazni, akkor marpedig vegye a faratsagot, hogy konkretan idez. ha nem igy tesz, akkor a vitapartner elobb utobb azt mondja, hogy nem foglalkozik ilyen al ervekkel.
Idézet
Az hogy CC azt írta, nem tudni hogy ítél a bíróság, az csak diplomatikus szerénykedés. Nem tudott már mit írni a baromságodra, lezárta valami olyannal, hogy legalább örüljél valaminek.
es ismetelten tevedsz, mert valaszolt is a kerdesemre, csak atforgatta szemelyes velemenybe!