HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:34

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 14:33

Ó jaj, hát igen, akkor most ki a jogosult....szerinted az fogyasztói szerződés kötelezettjének előző kötelezettje nem egy jogosultnak a kötelezettje?

Nem.
Make love not Wor.

#782 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 13:34

Nem.

Egek...

#783 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:49

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 12:34

Nem.

Hát mi?

#784 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:49

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 14:43

Egek...

Egy nagyker kisker kapcsolatban nincsen kötelezett és jogosult. Ott szerződő felek vannak disztribútor és partner vagy viszonteladó. ráadásul a fogyasztóvédelmi tv sem foglalkozik a kiskerrel akkor ha neki gondja van a nagykerrel, szépen elküldik melegebb éghajlatra, tudom mert már volt rá példa. Ráadásul nincsen fogyasztói szerződés sem kisker és nagyker között, hisz a kisker nem minősül fogyasztónak, még akkor sem ha a terméket saját felhasználásra vásárolja.

De konkrétumot még mindig nem hallottunk tőled, csak hivatkozol össze vissza.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 10. 13:52 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#785 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:52

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 14:49

Hát mi?

Benne van a törvényben.
Make love not Wor.

#786 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:53

Igen és ha utánaolvasnál akkor tudnád  :Đ
Kép

Xfire profil

LordRolee

#787 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:54

mikozben en persze tisztan karakteralapon Jahnoval szemben igennel valaszolnek, megsem ertek belole egy kukkot sem.

nem lehetne ezeket magyarul? ez nem magyar koznyelv amit hasznaltok! (ami mellesleg torvenysertes, mert van olyan torveny am (vagy maga az alkotmany?), ami kimondja, hogy a torvenyeknek es jogszabalyoknak magyarul, kozerthetoen kell lennie megfogalmazva! :p vegyuk eszre ez eleg tavol all ettol.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#788 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 12:49

Egy nagyker kisker kapcsolatban nincsen kötelezett és jogosult. Ott szerződő felek vannak disztribútor és partner vagy viszonteladó.

:omg:  :omg:  :omg:

#789 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 13:24

Most akkor a jogosultnak vagy a forgalmazónak van minőségvizsgálati kötelezettsége? Mert eddig a forgalmazóról beszéltél, most meg már a jogosultról van szó. :rolleyes:  :think:
Ha jól emlékszem én mint kiskereskedő nem vagyok fogyasztó (jogosult) a fogyasztóvédelmi tv szerint.

addig azért lehet követni, h mint forgalmazó, jogosult is vagy egyben. aztán az értelmezésem szerint (nem tudom ki mit írt homályosan és ki mit magyarázott félre, ás nem is érdekel), ha átvetted a cumót és továbbpasszolod, de a vevőd megvág hibás teljesítés, stb. miatt, akkor ha te rendelkezel jótállási jeggyel, CE jellel, megfelelőségi nyilatkozattal vagy letudtad egyéb módon a kötelező minőségvizsgálatot, akkor azt az összeget viheted tovább arrafele, amerről vetted. így elviekben, ha van egy jogerős határozat, h a vevő visszakapta a pénzét, és neked a nagyker ad helyette a mai értékben gainwardot, kojak nyalókát, stb-t, akkor mondhatod, h nem jogszerűen járt el, és most már kártérítési igénnyel léphetsz fel ellene.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#790 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 12:52

Benne van a törvényben.

Utoljára az óvodában tapasztalatam hasonóan egyszerű viselkedési formát egy vitában. Lordleere-re is vonatkozik ez.

#791 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:59

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 14:54

addig azért lehet követni, h mint forgalmazó, jogosult is vagy egyben. aztán az értelmezésem szerint (nem tudom ki mit írt homályosan és ki mit magyarázott félre, ás nem is érdekel), ha átvetted a cumót és továbbpasszolod, de a vevőd megvág hibás teljesítés, stb. miatt, akkor ha te rendelkezel jótállási jeggyel, CE jellel, megfelelőségi nyilatkozattal vagy letudtad egyéb módon a kötelező minőségvizsgálatot, akkor azt az összeget viheted tovább arrafele, amerről vetted. így elviekben, ha van egy jogerős határozat, h a vevő visszakapta a pénzét, és neked a nagyker ad helyette a mai értékben gainwardot, kojak nyalókát, stb-t, akkor mondhatod, h nem jogszerűen járt el, és most már kártérítési igénnyel léphetsz fel ellene.

Nem nekem kell megfelelősségi jelzéssel és egyéb dolgokkal rendelkeznem hanem a terméknek.
A többit vágom, csak a visszkereseti jogomat a hajamra kenhetem, ha utána nem áll velem szóba a nagyker vagy esetleg az importőr, akitől adott esetben jó minőségű árut tudok beszerezni versenyképes áron. De nemis ez volt az ami a lavinát elindította, hanem cc azon kijelentése, miszerint nekem mint kereskedőnek kell minőséget ellenőriznem.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 10. 14:02 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#792 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:01

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 14:56

Utoljára az óvodában tapasztalatam hasonóan egyszerű viselkedési formát egy vitában. Lordleere-re is vonatkozik ez.

Tehát hogyha mi mondunk vmit és nem támasztjuk alá akkor óvodások vagyunk, ellenben mélyen tisztelt CC kollégával, akinek szava szent és sérthetetlen és hogy jövök én ahhoz halandó, hogy hozzá is merek szólni :p Ezt komolyan gondoltad?
Nemtudom ismered-e azt a fogalmat hogy irónia. Ha nem akkor csapd fel a wikipedia-t vagy a hozzád legközelebb eső értelmező szótárat.

Csakhogy tiszta legyen. Nem kaptam a kérdésemre semmilyen érthető és egyértelmű választ, azértis vagyok ilyen óvodás, hogy addig sírok a cumimért, míg meg nem kapom azt.
Már egyszer megfogadtam, hogy a témában nem fogok reagálni, ezt most megteszem még1x és a továbbiakban semmilyen ezzel kapcsolatos hsz-re nem fogok reagálni. Ha nem tisztel meg a vitapartnerem azzal, hogy alátámasztja állítását, akkor nem vitapartner és a szavahihetősége is megkérdőjelezhető.
Részemről végeztem. A folyamatos leugatások és a tény, hogy csak CC-nek lehet igaza, és mindenki más fogja be a po*áját, hogy nehogy ellent mondjon őkirályságának. Hát én ebből nem kérek köszönöm.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 10. 14:06 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#793 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:05

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 12:43

:offtopic:
Egyszer jött egy vendég előadó az egyetemre, akinek a cége kártyás beléptető és biztonsági rendszereket fejleszt. És elmesélte, hogy mondjuk az általuk kifejlesztett kütyükhöz készült tápegység tesztelése hogy zajlott hogy megkaphassák a CE jelzést. Hát nem lettem volna a tesztdarab helyében :D. Elég szélsőséges módon, szélsőséges feszültség és áramerősségértékekkel tesztelték és ugye ilyenkor figyelik, hogy a táp hogyan regál ezekre. Kikapcsol, nem kapcsol ki, életre veszélyes lehet-e (kigyullad, vagy a külső burkolata is hirtelen elkezdi vezetni az áramot ilyenek).

Hehe, penztargep vizsgan ezt velunk is eljatszottak.

Nyugta nyomtatas indit, kozben csoka kinyitja a nyomtatot, hibauzenet, nyomtato visszacsuk, OK, megnyom, fokapcsolo levag, ujrainditas utan a program megszakitotta-e a hibas nyugtat, es helyesen ujranyomtatja-e, meg ezek random kombinacioi.
Fel oraig probalta mindenfele perverz modon kiakasztani a rendszert, en meg egyre jobban rohogtem rajta, ahogy lilult a feje, mert nem sikerul. :cool:

Aztan belekotott a vevokijelzo betutipusaba. :omg:

#794 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:06

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 13:01

Tehát hogyha mi mondunk vmit és nem támasztjuk alá akkor óvodások vagyunk, ellenben mélyen tisztelt CC kollégával, akinek szava szent és sérthetetlen és hogy jövök én ahhoz halandó, hogy hozzá is merek szólni :p Ezt komolyan gondoltad?
Nemtudom ismered-e azt a fogalmat hogy irónia. Ha nem akkor csapd fel a wikipedia-t vagy a hozzád legközelebb eső értelmező szótárat.

Amit én írtam, azt komolyan gondoltam, amit te írtál, azt maximum te gondolhattad komolyan. Az kritikán aluli, amit az előbbi hozzászólásotokban műveltetek. Tudom mi az irónia és veled ellentétben tudom mikor és hol kell alkalmazni. :rolleyes:

#795 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:08

lordrolee: Légyszíves a többi haveroddal együtt vásároljatok meg egy "kötelmi jog for dummies"-t, ha van olyan! Köszi!

Részemről ezt a vitát lezártnak tekintem, érdemtelennek tartom a további vitatkozást, mert az alapfogalmak tekintetében sem látok javuló tendenciát...

#796 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:09

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 15:05

Hehe, penztargep vizsgan ezt velunk is eljatszottak.

Nyugta nyomtatas indit, kozben csoka kinyitja a nyomtatot, hibauzenet, nyomtato visszacsuk, OK, megnyom, fokapcsolo levag, ujrainditas utan a program megszakitotta-e a hibas nyugtat, es helyesen ujranyomtatja-e, meg ezek random kombinacioi.
Fel oraig probalta mindenfele perverz modon kiakasztani a rendszert, en meg egyre jobban rohogtem rajta, ahogy lilult a feje, mert nem sikerul. :cool:

Aztan belekotott a vevokijelzo betutipusaba. :omg:

Gondolom abba, hogy nem jeleníti meg megfelelően a magyar ékezetes betűket  :p
Kép

Xfire profil

LordRolee

#797 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:09

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 14:59

Nem nekem kell megfelelősségi jelzéssel és egyéb dolgokkal rendelkeznem hanem a terméknek.

:offtopic: a kereskedelmet annyira nem ismerem, de ezt magyarázd el a hatóságnak alkalomadtán. tüzép telep, egy adott termék, rendelkezik érvényes ÉME-vel (Építőipari Műszaki Engedély), de a telepen vizsgálatkor csak a 3 hete lejártat tudják felmutatni. 80k. szaküzlet, vegyi anyag, a termékek forgalomba hozhatóak, minden engedéllyek rendelkeznek, de egyikhez sem tudnak felmutatni biztonsági adatlapot (gyártónak van ilyen), kiemelt szabálysértés, 120k. építőipar. használati utasítással rendelkezik, telephelyen van és nem a gép környezetében 20k. veszélyes gép, megfelelőségi tanúsítvány köteles, gyártónak van, munkaadónak nincs, 50k. folytassam?

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#798 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:11

csak jelzem, eddig nem vita folyt, hanem vagdalkozas. a vita elemi resze ugyanis az alatamasztas. az nem alatamasztas, hogy a torvenyeket (allitolag) mindenki ismeri, igy azt nem idezem. :p
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#799 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:11

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 14:54

nem lehetne ezeket magyarul? ez nem magyar koznyelv amit hasznaltok! (ami mellesleg torvenysertes, mert van olyan torveny am (vagy maga az alkotmany?), ami kimondja, hogy a torvenyeknek es jogszabalyoknak magyarul, kozerthetoen kell lennie megfogalmazva! :p vegyuk eszre ez eleg tavol all ettol.)

Ja, pl. nemzetkozi szabvanyok honositasa annyibol all, hogy az EN xxxxx ele odairjak, hogy MSZ, meg leforditjak a cimet, a tenyleges szoveg meg marad angolul. :Đ

#800 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:15

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 13:01

Csakhogy tiszta legyen. Nem kaptam a kérdésemre semmilyen érthető és egyértelmű választ, azértis vagyok ilyen óvodás, hogy addig sírok a cumimért, míg meg nem kapom azt.
Már egyszer megfogadtam, hogy a témában nem fogok reagálni, ezt most megteszem még1x és a továbbiakban semmilyen ezzel kapcsolatos hsz-re nem fogok reagálni. Ha nem tisztel meg a vitapartnerem azzal, hogy alátámasztja állítását, akkor nem vitapartner és a szavahihetősége is megkérdőjelezhető.
Részemről végeztem. A folyamatos leugatások és a tény, hogy csak CC-nek lehet igaza, és mindenki más fogja be a po*áját, hogy nehogy ellent mondjon őkirályságának. Hát én ebből nem kérek köszönöm.

Ha te nem tiszteled meg a vitapartnert a megfelelő stílus alkalmazásával, akkor milyen alapon várod el tőle, hogy ő mégis megtegye veled? Itt akkor ki is képzeli magát felsőbbrendűnek? Én is feltettem pár kérdést, amire én se kaptam választ, de nem fogom a seggem a földhöz verdesni, csakhogy megkapjam. Nekem nem ez a módszerem, te viszont sírhatsz tovább, ha ahhoz van kedved.

A folyamatos leugatásokat pedig maximum azért kapod, mert olyan témában okoskodsz, amiről fogalmad sincs és a másik mondandóját mondatokra szedve újraértelmezed és a szájába adod, majd számon kéred az általad kreált mondandókat. Teszed mindezt ahelyett, hogy megpróbálnád megérteni, amit valójában írt az illető. A vitapartnereid pedig ebből nem kérnek. Olvass már vissza és nézd már meg, hogy mit műveltél! :reklamacio:

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.