HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:22

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 1:14

Számodra, nyilván az a cél, hogy a vitapartnered megalázd és becsméreld, ez nemcsak, hogy felesleges, de etikátlan is.

tudodmit legyen egy jó napod - most mexolgálom a híremet :Đ Felhívnám becses figyelmedet arra, hogy a magyar nyelvben gyakran áll vessző a 'hogy'előtt de nem mindig. :Đ

emellett még mindig lógsz az egyik vitapartenerednek az állításodat alátámasztó törvényi helyekkel, amiket nem perzentáláltál - ezeket arrogáns és öblös sértésekkel próbáltad helyettesíteni.

Aztán mint Janho is megírta (ö veled szemben forrást is hozott) a blokk/számlakérdést már bebuktad.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 10. 12. 00:24 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#822 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:25

Hagyjadmá :D , nemköll az a fránya tv. CC hiszi hogy úgyvan, ahogy mondja, én meg tudom hogyan működik a dolog az életben.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 12. 00:26 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#823 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:26

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 0:15

Azt a megnyilvánulásodat, miszerint egy országos szintű szervezet (jelen esetben az OFE) állásfoglalása téves, adott körülmények között nevezhetném egy csipetnyi arroganciának is.

lordrolee: Kifejtettem azt is, hogy szerintem miben téves. Amennyiben szerinted az arrogancia, hogy kifogásolom egy civil szervezet egy nyilatkozatának a részét, - korábban kifejtve, hogy miért - akkor nevezd annak! Ahogyan neked is lehet ellentétes véleményed, illetve helyezkedhetsz ellentétes álláspontra, nekem is megvan ezen jogom, szerintem ebben semmilyen arrogancia nincs. Az OFE tevékenységéről, munkásságáról nem mondtam semmit, és nem is kívánok, bár sokat tudnék.

#824 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:27

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 0:25

Hagyjadmá :D , nemköll az a fránya tv. CC hiszi hogy úgyvan, ahogy mondja, én meg tudom hogyan működik a dolog az életben.

Ilyenkor, amikor így viselkedsz, más is lát?

#825 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:30

Bocs, én nem neveztelek arrogánsnak, pusztán azt írtam, hogy nevezhetném ne ferdítsünk ne ferdítsünk.
Kíváncsi voltam, hogyan reagálsz és pont úgy ahogy azt vártam.
Idézet tőled (katt)
"Nevezhetném simán bunkónak is azt a stílust, amivel reagáltál rá."
Kép

Xfire profil

LordRolee

#826 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:32

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 1:27

Ilyenkor, amikor így viselkedsz, más is lát?

Persze. Itt ül mellettem a párom is. Amúgymeg ha hiszed ha nem volt már több ellenőrzés is apeh, vpop, fogyasztóvédelem és érdekes módon mindent rendben találtak mindig. Hogy lehet ez  :think: ?
Kép

Xfire profil

LordRolee

#827 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:33

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 0:22

tudodmit legyen egy jó napod - most mexolgálom a híremet :Đ Felhívnám becses figyelmedet arra, hogy a magyar nyelvben gyakran áll vessző a 'hogy'előtt de nem mindig. :Đ

Idézet

emellett még mindig lógsz az egyik vitapartenerednek az állításodat alátámasztó törvényi helyekkel, amiket nem perzentáláltál - ezeket arrogáns és öblös sértésekkel próbáltad helyettesíteni.
Ez legyen a legnagyobb probléma. Ugye?

Idézet

Aztán mint Janho is megírta (ö veled szemben forrást is hozott) a blokk/számlakérdést már bebuktad.
A felhozott forrásokban sem található más, mint amit leírtam. A blokk/számlakérdést pedig egyáltalán nem buktam be, de nekem az is mindegy, ha azt hiszed, hogy igen.

Arra gondoltam - bár látván a viselkedésedet tévesen - hogy e kérdésben érdemi vitára alkalmas érveket tudunk felhozni egymásnak. Remélem Jahno továbbra is kitartó lesz és megkeresi az említett BH-t, az ezzel a kérdéskörrel foglalkozó szakmai publikációkat. Én veszem a fáradtságot és felhívom ma egy ismerősömet,  hogy kikérjem erről a véleményét. :)
Ha viszont ismételten irónikus, ellenszenves hangnem lesz a mérvadó, úgy nem fogom erőltetni, hogy értelmes párbeszédet folytassunk, mert nincs szükségem a felesleges hülyeségekre, amikkel többnyire eddig traktáltatok.

#828 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:36

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 0:32

Persze. Itt ül mellettem a párom is. Amúgymeg ha hiszed ha nem volt már több ellenőrzés is apeh, vpop, fogyasztóvédelem és érdekes módon mindent rendben találtak mindig. Hogy lehet ez  :think: ?

Először is örülök, hogy rendben találták az említett hatóságok az általuk vizsgált dolgokat. De tényleg, ez igen ritka és örvendetes dolog manapság!

Másodszor pedig én nem látom, hogy mit akartál pontosan kérdezni. Hogyan lehet, hogy mindent rendben talált? Valószínüleg a vizsgált dolgok rendben voltak. :) De tényleg, mire gondoltál?

#829 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:37

semmi

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 12. 00:37 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#830 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:38

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 0:30

Bocs, én nem neveztelek arrogánsnak, pusztán azt írtam, hogy nevezhetném ne ferdítsünk ne ferdítsünk.
Kíváncsi voltam, hogyan reagálsz és pont úgy ahogy azt vártam.
Idézet tőled (katt)
"Nevezhetném simán bunkónak is azt a stílust, amivel reagáltál rá."

Bocs, én sem mondtam, hogy arrogánsnak neveztél. :) Olvasd el jobban!

#831 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:39

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 1:36

Először is örülök, hogy rendben találták az említett hatóságok az általuk vizsgált dolgokat. De tényleg, ez igen ritka és örvendetes dolog manapság!

Másodszor pedig én nem látom, hogy mit akartál pontosan kérdezni. Hogyan lehet, hogy mindent rendben talált? Valószínüleg a vizsgált dolgok rendben voltak. :) De tényleg, mire gondoltál?

Tulképpen arra, hogy pl nem végzünk minőségellenőrzést egy terméken (ami nemis feladatunk).
Kép

Xfire profil

LordRolee

#832 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:41

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 0:39

Tulképpen arra, hogy pl nem végzünk minőségellenőrzést egy terméken (ami nemis feladatunk).

Ezzel kapcsolatban korábban is elmondtam, de elmondom újra, nem állítottam, hogy olyan dolgokat ellenőrizned kellene, melynek minőségét tanusítják! :) Az, hogy te ezt vélelmezted...

Mellesleg szerintem egy hatósági ellenőrzés nem is tudja feltárni azt, hogy adott szerződés tekintetében eleget tettetek-e a minőség megvizsgálására vonatkozó kötelezettségeteknek, ezt csak adott jogvita esetén a bíróság tudja kellőképpen mérlegelni, amennyire persze jogvita merülne fel a visszkereseti jogaid érvényesítése kapcsán.

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 10. 12. 00:43 -kor

#833 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:42

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 1:38

Bocs, én sem mondtam, hogy arrogánsnak neveztél. :) Olvasd el jobban!

Kár a gőzért.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#834 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:42

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 1:41

Ezzel kapcsolatban korábban is elmondtam, de elmondom újra, nem állítottam, hogy olyan dolgokat ellenőrizned kellene, melynek minőségét tanusítják! :) Az, hogy te ezt vélelmezted...

Akkor mégis mit ellenőrizzek rajta ha az egész termék tanúsított?  :omg:
Tudod minden termék tanúsított, amelyik forgalomba kerül, mert anélkül nem kerülhet forgalomba. legyen az akár egy fogkefe, vagy 50L-es hűtőszekrény.
De részemről ebből már tényleg kiszállok.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 12. 00:48 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#835 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:44

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 0:42

Kár a gőzért.

Felőlem...

#836 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:53

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 1:33

Ez legyen a legnagyobb probléma. Ugye?
ez bizony probléma. az hogy nem érzed annak, téged minősít.

A felhozott forrásokban sem található más, mint amit leírtam. A blokk/számlakérdést pedig egyáltalán nem buktam be, de nekem az is mindegy, ha azt hiszed, hogy igen.
mivel ezirányú állításaid ellentmondanak a hiteles forrásnak, szerintem jobban teszed ha beismered, mertha nem - egyvalamivé válsz: nevetségessé.

Arra gondoltam - bár látván a viselkedésedet tévesen - hogy e kérdésben érdemi vitára alkalmas érveket tudunk felhozni egymásnak.
te az érvelés és a vita szabályaival nemvagy tisztában, fellengzősen kijelentesz - aztán ha visszakérdeznek vagy vitatják az álláspontod megsértődsz, személyeskedsz.

Remélem Jahno továbbra is kitartó lesz és megkeresi az említett BH-t, az ezzel a kérdéskörrel foglalkozó szakmai publikációkat. Én veszem a fáradtságot és felhívom ma egy ismerősömet,  hogy kikérjem erről a véleményét. :)
ezt látod nagyon jól teszed, mármint ha veszed a fáradságot (sic!) továbbá arra azért megkérnélek, hogy lehetőleg ne harcostárshoz hanem szakemberhez fordulj :)

Ha viszont ismételten irónikus, ellenszenves hangnem lesz a mérvadó, úgy nem fogom erőltetni, hogy értelmes párbeszédet folytassunk, mert nincs szükségem a felesleges hülyeségekre, amikkel többnyire eddig traktáltatok.
hidd el komám, a te felesleges hülyeségeidre sincs szükség. lehet emberi, értelmes hangnemben is megbeszélni dolgokat, nem muszáj arrogánsan kioktatnod másokat. ha erre képtelen vagy akkor ide irkálnod is felesleges, mert önfényezésen kívül semmi hatást nem vagy képes gyakorolni.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 10. 12. 00:55 -kor

#837 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:56

SFIJ: Az előbbi hozzászólásod alapján ki is a kioktató? :)

u.i.: Attól, hogy esetleg valaki téved, még nem lesz nevetséges...ezzel együtt nem állítom, hogy tévedtem, de a lehetőségét - mint mindig - fenntartom. Az említett személy pedig "harcostárs", de remélem nem baj, summa cum laude-val végzett jogi karon és fogyasztóvédelemmel foglalkozik.

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 10. 12. 01:02 -kor

#838 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 01:00

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 1:56

SFIJ: Az előbbi hozzászólásod alapján ki is a kioktató? :)

szerintem először bányászd elő a törvényi helyeket a kiskereskedő számára kötelező termékellenőrzésről. aztán ha ez megvan mutasd meg mire jutottál. ha ezzel így, szép kerek módon elkészültél, akkor beszélhetünk erről is :D

#839 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 01:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 1:00

szerintem először bányászd elő a törvényi helyeket a kiskereskedő számára kötelező termékellenőrzésről. aztán ha ez megvan mutasd meg mire jutottál. ha ezzel így, szép kerek módon elkészültél, akkor beszélhetünk erről is :D

A teljesítés módjáról az 1959. évi IV. tv. 283-287. § -ai rendelkezik, eszerint a szolgáltatás természetéhez igazodva, illetőleg az adott szerződésre vonatkozó jogszagályi rendelkezésnek megfelelően a jogosoultat mennyiségi és minőségi megvizsgálási kötelezettség terheli. Ugyanezen tv. értelmében ilyen kötelezettség olyan dolgok vonatkozásában nem áll fenn, melyek minőségét tanusították, ill. melyre jótállás vonarkozik. A tv. ezen kötelezettség mulasztásának jogkövetkezményeiről külön rendelkezést nem tartalmaz, csupán kártérítési kötelezettséget eredményezhez és egyes kötelmeknél a mulasztás következményeként speciális szabályok érvényesülnek. (Ilyen például a Ptk. 385. §, vagy az általam említett 311. §)

Ezen hozzászólás pedig arra kívánt rámutatni, hogy a lordrolee által megfogalmazott szándékosságról szó sem volt, illetve, hogy az általam emlegetett felelősség kérdésében mást vélt, mint amit a jog. "Az, hogy néha néha becsúszik egy gyári hibás alkatrész, azt hiszem nem róható fel a kereskedőnek." <-- A felróhatóságot nem említettem, - bár kártérítési felelősség fenn állhat, - én csupán a felelősségről beszéltem.

Ezután jött a népi mesétől kezdve minden belemagyarázás abba, amit írtam...

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 10. 12. 01:31 -kor

#840 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 01:36

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 2:30

A teljesítés módjáról az 1959. évi IV. tv. 283-287. § -ai rendelkezik, eszerint a szolgáltatás természetéhez igazodva, illetőleg az adott szerződésre vonatkozó jogszagályi rendelkezésnek megfelelően a jogosoultat mennyiségi és minőségi megvizsgálási kötelezettség terheli. Ugyanezen tv. értelmében ilyen kötelezettség olyan dolgok vonatkozásában nem áll fenn, melyek minőségét tanusították, ill. melyre jótállás vonarkozik. A tv. ezen kötelezettség mulasztásának jogkövetkezményeiről külön rendelkezést nem tartalmaz, csupán kártérítési kötelezettséget eredményezhez és egyes kötelmeknél a mulasztás következményeként speciális szabályok érvényesülnek. (Ilyen például a Ptk. 385. §, vagy az általam említett 311. §)

Ezen hozzászólás pedig arra kívánt rámutatni, hogy a lordrolee által megfogalmazott szándékosságról szó sem volt, illetve, hogy az általam emlegetett felelősség kérdésében mást vélt, mint amit a jog. "Az, hogy néha néha becsúszik egy gyári hibás alkatrész, azt hiszem nem róható fel a kereskedőnek." <-- A felróhatóságot nem említettem, - bár kártérítési felelősség fenn állhat, - én csupán a felelősségről beszéltem.

Ezután jött a népi mesétől kezdve minden belemagyarázás abba, amit írtam...

köszönjük szépen. komolyan. ezt a rész

Idézet

Ugyanezen tv. értelmében ilyen kötelezettség olyan dolgok vonatkozásában nem áll fenn, melyek minőségét tanusították, ill. melyre jótállás vonarkozik.
az eredeti postodban elfelejtetted megemlíteni, valszeg tisztában voltál vele, de enélkül kérlek lásd be, hogy a vitát kiváltó postod teljesen másképp értelmezhető mint ennek fényében. erőszakosságomért, meg pimaszságomért ezennel elnézést kérek töled

Szerkesztette: SFIJ 2007. 10. 12. 01:39 -kor

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44