HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 22. 11:25

Valóban kevertem! :omg: :) Köszönöm a válaszokat, így már tiszta a kép! :respect:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#862 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 19:50

Sziasztok!
Vettünk a metróban egy Xerox fekete fehér lézert, de amikor le akartam pecsételtetni a vevőszolgálatnál, akkor nem találtak benne magyar garancia jegyet, végül adtak egy fénymásoltat(Xerox Mo-sat) és azt töltötték ki. Nekem már ez gyanús volt, csak anyámat nem akartam vele idegesíteni, hogy akkor sztornó, így is elég rossz passzban volt. A dobozon forgalmazóként a Partner Computer van feltüntetve de a weblapjukon ez áll:

Idézet

Tisztelt látogató!
Cégünk (Partner-Computer Kft.) határozatlan időre szünetelteti tevékenységét!
Megértésüket köszönjük!

A xerox honlapján sincsenek fenn mint forgalmazó, akkor ugye érdemes visszavinni és visszakérni a zsét mert a garancia kérdéses ? Áll még ez a 3 napos törvény ?
Milyen garipapírt adnak a hivatalos helyen vett xerox cuccokhoz ? Az nem fénymásolt ugye?
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#863 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 09:07

Az online vásárlásra a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) korm. rendelet vonatkozik, rövid. A 4. § tárgyalja az elállást.

Fénymásolt "garania" jegy: mindegy, hogy mire nyomták, lehet fénymásolt vagy WC papírra rajzolt. Tartalma meg kell feleljen az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) korm. rendelet és a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény (248. §) előírásainak.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#864 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 20:51

Egyszóval bármelyik xerox szervízbe beviheted, vagy akár vissza is viheted a vásárlás helyszínére. Ha Mo-i xeroxos garleveled van, akkor a szervízhálózat meg fogja javítani ha problémád van vele.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#865 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 16:55

Hát nemhiszem mert sorszám szerint szvsz nyilvántartják mi jött a xerox mo-n keresztül, és a partner computer nincs fenn az oldalukon. Magyar xerox gari ezért nem is jár hozzá, az más kérdés hogy a vevőszolgálatos zavarában mivel nem talált a dobozban magyar garlevelet, adott egy fénymásoltat.
Mindegy, hülye voltam, ott akkor azonnal sztornózni kellett volna.
Egyébként a volt szovjetunió országaira szóló garlevél (orosz angol) volt a dobozban, az ottani xerox elérhetőségekkel. A dobozon persze magyar feliratok is vannak, meg a hozzáadott cd-n többek közt magyar kézikönyv is. Kelet európába, de nem hozzánk szánt cucc lehet.

Szerkesztette: attilav 2007. 12. 03. 16:57 -kor

Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#866 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 17:22

Nehogy azt hidd. Én vettem egy webshop-ban Fuji S6500fd digi fényképezőt (nincs rajta a partnerlistán), mégis hivatalos Mo-i garjegyet kaptam. Lehet hogy az a cég az egyik xerox partnertől szerezte be.
A xerox amúgysem arról híres, hogy hamar elcsesződnek a cuccaik.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#867 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 21:38

Vettem annó egy Benq 1655-ös dvd írót 2 év garival. Úgy 1.3 év után beadta a kulcsot, visszavittem a boltba (de közben vettem máshol egy új dvd írót, mert kellett és időközben másik városba költöztem). Azóta eltelt cirka 3 hónap, néha érdeklődtem, mi a helyzet (ismerős a boltos vmennyire), mondta hogy szervízben van, nem reagálnak, blablabla...Ilyenkor nyugodtan visszakérhetem a számlán szereplő összeget már, levásárlási kötelezettség nélkül? Eddig nem volt sürgős a dolog, de most épp egy ideig ismét azon a környéken tartózkodom és akár becserélném az árát néhány apróságra nála.

#868 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 14. 21:41

Idézet: Orgi - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 21:38

Vettem annó egy Benq 1655-ös dvd írót 2 év garival. Úgy 1.3 év után beadta a kulcsot, visszavittem a boltba (de közben vettem máshol egy új dvd írót, mert kellett és időközben másik városba költöztem). Azóta eltelt cirka 3 hónap

Ha valamennyire ismerős, akkor be kell nyögni, hogy baze, kb. 5-6ezer pénzen vitatkozunk, nem lehetne valamit kikavarni? Mást helyette, ilyesmi? Aztán kész, főleg ha már vettél helyette. Énmondjuk 5 küvecsért el sem megyek 2szer a boltig, a mérnökóradíjam drágább annál  :Đ
Make love not Wor.

#869 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 08:08

attilav: nem baj, ha nem magyar a garlevél. Ha 10000Ft felett volt az ára, akkor jár hozzá a magyar jogszabályok szerinti 1 éves jótállás. Nem szenvedhetsz hátrányt azért, mert nem kaptál rendes jótállási jegyet. Ilyenkor elég maga a számla.

Orgi: nyugodtan visszakérheted a számlán szereplő összeget. Levásárlási kötelezettség nem létezett soha.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#870 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 04:06

Praktikerben vettem úgy bő másfél éve egy FERM multieszközt (barkácsgépet - csiszol, vág, fúr, meg minden, amit a kis tokmánya elbír,  pont ilyen: FERM), hogy majd itthon barkácsolok egy biciklilámpát. 8-9e volt, és 3 év gari (Dremel akkor indult 20-tól, minimális tartozékkal, flexibilis toldat nélkül). Főleg rézcsövet igazgattam vele vágókoronggal, hogy egyedi legyen a dolog. Projekt félig kész lett, félig félbeszakadt, mindegy.

Egy év után előkerült, mert egy nemesacél merőkanál szára édesanyám szerint hosszúnak bizonyult, ugyan vágjam már le rövidebbre. :Đ Nosza rajta, bekapcsolnám, de alig bírom, a fokozatkapcsoló sz*r, csak bizonyos ponton hajlandó megindulni a ketyere. Tengelyrögzítő pöcke már korábban kiesett, így itt volt az ideje visszavinni, hátha.

~10 perces sorbanállás után odahívták a barkácsosztály készséges kollegáját, s miután rámutattam a 36 hónap garanciára, kedvesen, mosolyogva cserélték ki nekem egy vadi újra - annak ellenére, hogy felhívtam figyelmüket a tartozékok igen hiányos voltára, igen magas kopottsági szintjükre. Külön kértem, hogy kukkantsanak be a dobozba.

Pirospont jár nekik részemről.

#871 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 08:39

Sziasztok! Kellene egy kis segítség. Lehet, hogy rosszul kerestem, mindenesetre nem találtam meg ezeket az információkat. Jelenleg Magyarországon hány nap a "türelmi idő" a következő két esetre:
- Készülék bármilyen meghibásodása esetén csere/pénzvisszafizetés (emlékeim szerint ez három nap)
- Elhúzódó javítás esetén cserekészülék biztosítása (emlékeim szerint ez 30 nap)
Most ne azt az oldalát nézzétek, hogy ki nem tartja be, tételezzük fel, hogy mindenki jogkövető és barátságos. :)

#872 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 08:45

rossz hirem van: mindkettore negativ a valasz.
mar nincs 3 nap (ellenben nehany nagyobb ceg biztosit ilyet), es nem kotelezo cserekeszuleket sem adniuk.

"cserebe" viszont van egy 'jelentos kenyelmetlenseget okozas' tiltasa a vevo fele, ami nem tulzottan preciz, de ettol meg nem biztos, hogy rossz. regen 15 nap utan kellett cserekeszuleket biztositani, es szerintem most is lehet kerni ilyen esetben. mint ahogy a cegektol elvarjak, hogy ha nincs kulonosebb indok, akkor 15 napon belul javitsak meg a hibas cikket.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#873 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 08:48

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 9:45

rossz hirem van...

Nem rossz az, csak egy felméréshez kellett. :) Köszönöm a gyors választ.

#874 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 10:41

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 9:45

mar nincs 3 nap (ellenben nehany nagyobb ceg biztosit ilyet)

Ezt a butaságot honnan veszed? Ugyanis létezik természetesen, csak nem abban a formában, mint régen volt, KATT!
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#875 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 10:52

bocsanat, lehet, hogy tenyleg hibas az infom. honnan szedem? hat mert valoban megvaltozott a 3 napon beluli csere, regen barmilyen indokkal lehetett penzt visszakerni, most mar, ha igaz az az ertelmezes, amit belinkeltel csak hibasat kell cserelni (azaz nem javithato, hanem kotelezoen cserelendo.)

es viszont valoban nehany nagyobb ceg biztosit szabad penzvisszafizetest nem tetszes eseten! ez nem hinnem, hogy butasag lett volna..

Szerkesztette: bogdan 2008. 07. 15. 10:53 -kor

a forum ma:

#876 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 11:00

Igen, megváltozott, de ez nem egyenlő azzal, hogy nincs! :) Azért írtam, hogy megváltozott, amit te is írtál most. Ha hibás, azért maradjon a csere. ;) Erre reagáltam, a zárójeles résszel egyetértettem, de azt is bennehagytam az idézetben. Elnézést! :respect:

#877 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 11:18

nem kell elnezest kerned: koszonom a helyesbitest!
a forum ma:

#878 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 07. 22. 11:17

ÜDV.

Az anyukám HDD-je leégett, és mivel rajta van a levelezése, ami személyes adatnak minősül, ezért azt kérte, hogy legalább én legyek ott a szervízben, amikor megvizsgálják. Felhívtuk a boltot ahonnan vettük, és azt mondták, hogy ez nem lehetséges, mert majd amikor sorra kerül a HDD, akkor megnézik. Hozzáteszem, hogy ebben a boltban nem bízunk, mivel volt már olyan, hogy az ezt megelőző HDD-t úgy vizsgálták be, és találták hibamentesnek, hogy nem voltunk ott, aztán kénytelenek voltak mégis kicserélni. Szóval a kérdés, és lehetőleg olyanok írjanak, akik ismeri a fogyasztóvédelmi szabályokat, ha megtagadják azt, hogy ott lehessünk, akkor van e valamilyen paragrafus amire hivatkozva belehet e írni a panaszkönyvbe?

#879 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 07. 22. 14:21

ha ennyire nem szeretnétek személyes adatot más kezébe adni egy amúgyis bekrepált, rossz vinyón (ahonnan több 10k az adatmentés, semhogy bárki is kíváncsi legyen rá), akkor le kellett volna vmi erős elektromágnessel mágnesezni a fenébe az egészet. monnyuk sztem nagy vizsgálat nem lesz, rádugják  látja, nem látja, jó, nem jó, ha nem jó küldik a fenébe az egészet vissza és adnak egy másikat. ahova meg kerül, a kutyát nem fogja érdekelni egy halott vinyón a személyes levelezés...
ha meg az átküreteléstől félsz, azon max az segít, h megkéred, mikor vinnéd el, h dugják már bé, oszt indíjják el a gyári hutilt. vagy vmilyen más tesztprogit win alatt.

Szerkesztette: avman 2008. 07. 22. 14:26 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#880 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 07. 22. 15:18

Idézet: avman - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 15:21

ha ennyire nem szeretnétek személyes adatot más kezébe adni egy amúgyis bekrepált, rossz vinyón (ahonnan több 10k az adatmentés, semhogy bárki is kíváncsi legyen rá), akkor le kellett volna vmi erős elektromágnessel mágnesezni a fenébe az egészet. monnyuk sztem nagy vizsgálat nem lesz, rádugják  látja, nem látja, jó, nem jó, ha nem jó küldik a fenébe az egészet vissza és adnak egy másikat. ahova meg kerül, a kutyát nem fogja érdekelni egy halott vinyón a személyes levelezés...
ha meg az átküreteléstől félsz, azon max az segít, h megkéred, mikor vinnéd el, h dugják már bé, oszt indíjják el a gyári hutilt. vagy vmilyen más tesztprogit win alatt.

Léci a 9.10 oldalra nézz már rá itt : https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...0&#entry5618362

,hogy szerinted ilyenkor érdemes egyáltalán gariztatni, vagy lökhetjük a kukába? A molexxen égett le :(

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.