HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Foldonkivuli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 18. 15:26

Hello!

2003 11.30.-án DVD lejátszó vásárlásra adtam a fejem!
Beépitett AC3 decoder alapkövetelmény volt, mivel nem volt az erősítömön (akkori) optikai bemenet.
jól szétnéztem, hogy mit lenne érdemes + venni semmi okos tanácsot nem tudott mondani senki! :(
Bemegyek 1 hypermarketbe Táláltam is egy remek Thomson SCENIUM DTH-460 típusú lejátszót, ami
a naív gondolkodásom szerint egy tökéletes választásnak tűnt!
/ac3 ok; scenium;CD-R RW; DVD+ - R RW; mp3; photo jpeg; minden ami csak kell!! :) /
kb 6 hónapig viszonylag keveset használtam, de aztán szerttem volna rajta DVD-R lemezeket lejátszani.
A DVD viszont nem szerette volna! / hang töredezik, kép kockásodik, akad, mp3 cd nem olvassa be
kb. 2 honapja elvittem  egy márkaszervízbe.
3 hét mulva mehetek érte! :)
Megkérdezem mi volt vele! "Optikai egységet kellett cseréni" mondja az ember! OK Köszönöm.
Hazaviszem mp3 lemez tökéletes :) DVD-R nem jó ugyan olyan mint volt!
1 hónap visszaviszem ugyanabba a szervízbe!
elmondom a bánatom, sőt annyival egészült ki a probléma, hogy 3 óra hallgatás után még az is akadozott ami elötte nem!!! 
megint + kellet rendelni valami alkatrészt amire várni kell!
ismét eltelt 3 hét. visszakaptam!!
Persze most sem történt semmi ugyan olyan mint volt!
ami érdekes :  az egyik javítás utánn sem kaptam semmiféle papírt,
-hogy mit javított,
-mennyi ideig volt ott
-mi volt a hiba!!
most van egy 40.000Ft-os DVD-m aminek mindjárt lejár a garanciája és nem tudom használni!!!!
vajon miért nem kaptam igazolást a kicserélt alkatrészekről, és az ott töltött 6 hét csak úgy elveszik a garanciaidőből???

Hát így jártam!!

Ha van valakinek ötlete, vagy hasonló tapsztalata várom az ötleteket, hogy lehet ezt megoldani!?

Köcce!

#102 Felhasználó inaktív   Imot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 20:07

szeva mindenkinek !!!!!!!!!!!!!!

#103 Felhasználó inaktív   Imot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 20:09

kinek milyen tapasztalat van a trst kormányokal kapcsolatban ,mert nekem lenne egy negativ.

#104 Felhasználó inaktív   Imot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 20:11

A harmadik füstölt el nálam,a mai nappal

#105 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 19. 09:49

es ezt miert ide irod, es miert 3 commentben?  :eek:
what the fuck is WTF?

#106 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 14:06

Idézet: Imot - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 19:11

A harmadik füstölt el nálam,a mai nappal

Trust kormányra gondolsz?! Hát nem ajánlanám senkinek! Itt van már ugye a lehetőség, hogy akinek nem tetszik, hogy egy számítógépes játékban az autót billentyűkkel kell irányítani, az vehet egy kormányt! (GTA-ra mondjuk nem vonatkozik, mert az nem csak autókázásból áll, ugye!)

Én rengeteget játszom autós játékokkkal (GP sorozat, F1C, Colin4, RBRally stb.), ezért vettem egy Force Feedbackes kormányt! Na most már, ha valamit csinál az ember, azt csinálja jól! Ne vegyetek gagyi kormányokat játékhoz, mert úgyis elveszi a kedvetek attól, hogy azzal játszatok! Egy rossz minőségű kormány illúzióromboló lehet, és keserű tapasztalatokat gyűjthetek csak be általuk! Ezen a téren a Logitech a piaci uralkodó, nagyon jó kormányokat csinálnak (nekem most egy MOMO Racing FFB van), de a Microsoft és a Thrustmaster is előrukkolt pár jó megoldással (Ferrari őrülteknek a Thrustmaster F1 kötelező darab, bár rallyprogramokhoz használhatatlan)

Kicsit elkanyarodtam a témától, de a PC-s kormányok esete nekem a szívügyem! Eddig két Logitechet vettem, az elsővel nem volt gond, hibátlanul müködött amíg el nem adtam, a mostani már volt szervízben, mert a fékpedál alatti rugó eltörött, de 2 hét alatt kicserélték!

Amit neked mondani tudok, az csak annyi, hogy ha egy termék másodszor is ugyanazzal a hibával megy tönkre, akkor olyat többet soha ne használj. Ha garanciás, akkor a pultot csapkodva követeld vissza a pénzed, és vegyél valami megbízhatóbb terméket!
http://elfwood.lysator.liu.se/art/p/i/pizsama/pizsama.html

"always look on the bright side of life"
"what is the meaning of life?.....42!"

#107 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 11. 30. 19:45

Idézet: Studi - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 9:21

Jól beszélsz!

Múlt héten voltam az Ostromban, ahol egy június! óta tartó garanciális vitánk volt. :( Xar volt egy DVD-író. Elsőre bevittük, ők "letesztelték", és azt modták, jó. Ez volt 1 hét. Visszavittük, hogy nem jó. Meg akarták magyarázni, hogy a Princo lemezzel van a baj, és hogy azt az LG DVD-írónak nem is kell megírni. :eek: Mondom a Verbatimot sem írja meg. Erre váltottak, és azt mondták, a Princo DVD írása tette tönkre, és ez nem garis probléma. :eek: Némi vita után megint kipróbálták, azt modták, frissítették a firmware-t, és újabb 1 hét után visszaadták. Persze semmi változás. Otthon végig lett próbálva két gépben, friss winnel, megvolt minden teszt, ami lehetett. Ezután elvittük egy hivatalos LG szervízbe, ahol megnézték, vita nélkül azt modták, hogy tényleg rossz. Maguknál is tartották, adtak egy cserére jogosító papírt. Vissza az Ostromba: ugyanilyet nem tudnak adni, de adnak egy "jobbat". Adtak volna egy újabb LG-t, de mivel az író kellett, így újabb LG már volt otthon, ezért inkább a pénzt kérném. Főleg, hogy más típust nem vagyok kötelező elfogadni. Vagy levásároljuk a számlán szereplő összeget. Ami márciusban vett írónál 34k HUF. Ezt persze nem fogadták el, de némi telefonálás nekik, az FVF-nek, egy kevés ordibálás, "köcsögözés", és azt modták, rendben visszaadják a pénzt. De csak utalva. Persze februárban kp-t kaptak, de az nem számít. Most várjuk a pénzt.

Picit továbbfűzöm ezt a történetet: miután megígérték, hogy utalják a pénzt, várt a tulajdonos türelmesen. November!!! elején jött egy levél, miszerint mégsem adják vissza a pénzt, mert sikerült beszerezni egy azonos típusú DVD-írot, és azt adják cserébe. :think: 1,5 hónappal azután, hogy megígérték, hogy a törvénynek megfelelően visszaadják a lóvét. Nevetséges, hazug emberek. Leírom azt is, hogy az Ostrom Kft-ről van szó, mert megérdemlik ezt a jó kis reklámot. A végkifejletet nem ismerem, mert azóta nem beszéltem erről a DVD-író tulajdonosával.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#108 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 19:52

Idézet: Pizsama - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 14:06

Trust kormányra gondolsz?! Hát nem ajánlanám senkinek! Itt van már ugye a lehetőség, hogy akinek nem tetszik, hogy egy számítógépes játékban az autót billentyűkkel kell irányítani, az vehet egy kormányt! (GTA-ra mondjuk nem vonatkozik, mert az nem csak autókázásból áll, ugye!)

Én rengeteget játszom autós játékokkkal (GP sorozat, F1C, Colin4, RBRally stb.), ezért vettem egy Force Feedbackes kormányt! Na most már, ha valamit csinál az ember, azt csinálja jól! Ne vegyetek gagyi kormányokat játékhoz, mert úgyis elveszi a kedvetek attól, hogy azzal játszatok! Egy rossz minőségű kormány illúzióromboló lehet, és keserű tapasztalatokat gyűjthetek csak be általuk! Ezen a téren a Logitech a piaci uralkodó, nagyon jó kormányokat csinálnak (nekem most egy MOMO Racing FFB van), de a Microsoft és a Thrustmaster is előrukkolt pár jó megoldással (Ferrari őrülteknek a Thrustmaster F1 kötelező darab, bár rallyprogramokhoz használhatatlan)

Kicsit elkanyarodtam a témától, de a PC-s kormányok esete nekem a szívügyem! Eddig két Logitechet vettem, az elsővel nem volt gond, hibátlanul müködött amíg el nem adtam, a mostani már volt szervízben, mert a fékpedál alatti rugó eltörött, de 2 hét alatt kicserélték!

Amit neked mondani tudok, az csak annyi, hogy ha egy termék másodszor is ugyanazzal a hibával megy tönkre, akkor olyat többet soha ne használj. Ha garanciás, akkor a pultot csapkodva követeld vissza a pénzed, és vegyél valami megbízhatóbb terméket!

Kormány témáról jut eszembe: vettem valami olcsó gagyit a MM-ban. Rá volt írva, hogy tizenX programozható gomb, ilyen szuper, olyan szuper. Persze tudtam, hogy nem lesz egy főnyeremény, de hogy ekkora sz@r, azt nem gondoltam volna. két hét múlva vissza is vittem, az alábbi indokokkal:
- nem tizenX, hanem csak 8 gomb működik, az is csak fél nap drivervadászat után.
- gagyi, pontatlan, használhatatlan.
Az üfsznál levő srác felhívta a számítógépes okosokat, hogy mi legyen. A válasz engem is meglepett: egyből azt mondta, hogy kapok egy bónrt, amit vagy levásárolok, vagy a pénztárnál visszakapom az egészet. :)

#109 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 19:07

Nos madjhogy nem azt hittem, sose írok ide, de most mégis így let..

Kb másfél héttel ezelött egy bekapcsolás következtében az alaplapm szépen elhalálozott (ic7-g). Mikor kivettem a lapot elösszőr semmi extrát nem találtam rajta de majd nemsokkal késöbb feltünt némi olvadás a déli hídon. Mondom remek. A gépben minden megúszta a dolgot, szal gondoltam akkor csak az alaplappal lehetett gond és nem a táppal, mert az is megy most is rendesen.

Beviszem a nagyker szervizébe és ők is kiszúrják a bibit. Első körben azt mondták, hogy valsz egy széria hibás déli híd ami vagy azonnal vagy x idő múlva zárlatot kap/kapott. Az Asus alaplapknál is volt ilyen, de ők ezt cserélték. Aztán második körben azt mondták hogy csak feltételesen tudják átvenni, mert kiküldik Hollandiába ahol eldöntik, hogy garis tétel vagy sem. Mondom ok. kapok egy paírt amire megjelölték a lap típusát, gyáris számát, mikor vették és, hogy mikorra várható a javítás/csere.
Ma felhívtam őket, hogy hátha van valami esemény valami kiderült-e már. Mondják, a telefonban, hogy van cserelapjuk mehetek érte. Én meg nagy boldogan bepattanok a kocsiba elmegyek erre ott kérdezi egy kollega, hogy miért nem mondtam, hogy feltételesen lett átvéve...mondom nem volt ez kérdés..Aztán miközben bent beszélt egyik munkatársával mondta neki, hogy ez a lap csak hó elején megy ki..két hét alatt nem csinéltak vele semmit. Ez még úgy ahhogy hagyján, de megkérdeztem, hogy mégis mikorra várható az eredmény.
A válasz, majd JANUÁR 6.-ig ha nem jön értesítés, akkor ki fogják cserélni addig nem....Erre hírtelen nem tudtam mit mondani elköszöntem és hazajöttem a nagy semmivel.

Kicsit felháborítónak tartom, hogy másfél-két hónapig tartson egy garanciális ügyintézés és abból minimum 2 hétig semmi az égatta világon ne történjen.. Nem tudom pntosan, de szerintem a törvények nem ennyi időt adnak egy ügy elintézésére..

Szóval ez a keserü tapasztalat ért most és erősen elgondolkodtató, hogy érdemes-e vásárolni ennél a cégnél. :(
Bezzeg a sokat szidott Mistrálban annak ideén amikor a gigabyte alaplapom ment tönkre, megnézték ott helyben és amint konstatálták, hogy garanciális téma OTT helyben adtak is egy másikat. Nem értem miért kell kiküldeni Hollandiába és hónapokat várni mire lesz valami..

#110 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 19:49

A. Kiskerben vásárolsz, ahol vannak "jogaid".

B. Spórolsz, és bevállaold a nagyker garis ügyintézését.

C. Nem veszel semmit. :D

Melyiket jelöljük meg? :D

#111 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 20:00

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 20:49

Te jobb, ha nem szolsz semmit.... :D :D :D
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#112 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 23:25

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 18:49

Most szerinted akkor ez teljesen jogos, hogy a nagyker legalább másfél hónapot ül a dolgon és abból heteket azzal tölt, hogy nem csinál semmit? Szerintem ez nem korrekt. Mert mivan, ha teszem azt nem mint "magán" vevő megyek oda hanem mint kisker. Akkor a kisker megszívja, mert a jogosan kicserélt alkatrészeket a nagyker scak hónapok múltán cseréli?? Ezt valahogy nehezen tudom elhinni.

Szerkesztette: pojzon 2004. 12. 02. 23:25 -kor

#113 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 07:01

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 23:25

Most szerinted akkor ez teljesen jogos, hogy a nagyker legalább másfél hónapot ül a dolgon és abból heteket azzal tölt, hogy nem csinál semmit? Szerintem ez nem korrekt. Mert mivan, ha teszem azt nem mint "magán" vevő megyek oda hanem mint kisker. Akkor a kisker megszívja, mert a jogosan kicserélt alkatrészeket a nagyker scak hónapok múltán cseréli?? Ezt valahogy nehezen tudom elhinni.

Amiatt te ne légy bánatos. A kisker a nagykernél előbbrevalü, mint a problémás egyéni vásárló, és ez így van rendjén. Aki trükközik a nagykerrel, az vállalja, hogy a garis ügyintézés nem lesz gördülékeny, és ott nincsenek jogai, mint a kiskerrel szemben.

#114 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 11:31

Idézet: Studi - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 6:01

Amiatt te ne légy bánatos. A kisker a nagykernél előbbrevalü, mint a problémás egyéni vásárló, és ez így van rendjén. Aki trükközik a nagykerrel, az vállalja, hogy a garis ügyintézés nem lesz gördülékeny, és ott nincsenek jogai, mint a kiskerrel szemben.

Szerintem nem korrekt a feltevés, mert lehet, hogy csak azért "trükközök" a nagykerrel, mert nekem kell onnan valami saját magam számára, de úgy megyek oda mint egy kisker, hisz másképp nem tudok vásárolni. Magyarán szólva ha előrébb van a kisker a nagykereknél, akkor nekem is ugyan úgy előrébb kell lennem, mint a kisker, hisz papíron kiskerként megyek oda.
Utánanéztem a dolognak megette a fene az egészet, mert nem tudok sokat tenni, mert a törvénymódosításnak köszönhetően nem kötelező a 15 napot tartani, hanem csak törekedni kell, ami jogilag elég nehezen megfogható.

Ettől függetlenül az okfejtésed nem jó, szerintem.

#115 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 21:26

Üdv Mindenkinek! Elég sok oldalt elolvastam hobbyból mert érdekel a téma. Most én kerültem egy ilyen helyzetbe és nem tudom mi a pontos eljárás ez ügyben.
Tavaly dec. 11-én vettem egy Ati 9600-as kártyát. Pénteken /03-án/ beadta az unalmast.Még szerencsére nem járt le az 1 éves gari :)  /11-én járt volna le/. Most kaptam egy kártyát amíg nem kapom meg az új 9600-ast. Az lenne a kérdésem ha most kapok egy újat akkor a garancia attól a naptól ujraindul amikor megkapom? Vagy egyáltalán nem jár már garancia a kártyára? Esetleg rá kell fizetnem azért hogy ujra garanciális legyen? ha igen akkor mennyit kell kb.? Ha valaki tud segítsen eligazodni mert nem szeretnék pórul járni. Sürgős is lenne a segítség mert szerdán vagy csütörtökön kell menni az új kártyáért.

Köszi.

Komi28
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#116 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 21:45

Idézet: komi28 - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 21:26

Üdv Mindenkinek! Elég sok oldalt elolvastam hobbyból mert érdekel a téma. Most én kerültem egy ilyen helyzetbe és nem tudom mi a pontos eljárás ez ügyben.
Tavaly dec. 11-én vettem egy Ati 9600-as kártyát. Pénteken /03-án/ beadta az unalmast.Még szerencsére nem járt le az 1 éves gari :)  /11-én járt volna le/. Most kaptam egy kártyát amíg nem kapom meg az új 9600-ast. Az lenne a kérdésem ha most kapok egy újat akkor a garancia attól a naptól ujraindul amikor megkapom? Vagy egyáltalán nem jár már garancia a kártyára? Esetleg rá kell fizetnem azért hogy ujra garanciális legyen? ha igen akkor mennyit kell kb.? Ha valaki tud segítsen eligazodni mert nem szeretnék pórul járni. Sürgős is lenne a segítség mert szerdán vagy csütörtökön kell menni az új kártyáért.

Köszi.

Komi28

Csere esetén, vagy valami fő alktarésznek nyilvánított elem cseréje esetén a gari újraindul. :) Vagyis alkatrész esetén nem az egész termékre, csak a cserélt alkatrészre.

#117 Felhasználó inaktív   imreg 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 12. 10. 20:36

LS computer: (www.lscomputer.hu). reges reg 256MB SDRAM megmakkant ,az 1 eves gari vege elott 1-2 nappal belatogattam hozzajuk... Megneztek, par nap mulva csere ujra, gari ujraindul.  Le a kalappal.

#118 Felhasználó inaktív   imreg 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 12. 10. 20:52

Eszembejutott megegy: USERS, sulinetes DVD olvaso, akarok LG-t, srac kozli, hogy SAMSUNG okosabb. Elhoz, kiderul, hogy SAM. ugyanazt tudja. Telefon, hogy ha ezt tudom, akkor inkabb LG-t viszek. Kerik, hogy faradjak be a boltba, szo nelkul leadminisztraljak (sulinet!) a cseret! Ezutan (es masoktol is pozitiv velemenyeket hallva) maskor is beterek hozzajuk venni ezt-azt, es ajanlom is oket rendesen...

#119 Felhasználó inaktív   imreg 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 12. 10. 20:55

Dicsernem meg a HP-BUDA szakaruhazat is a BartokBela uton (Gellert terhez kozel, a konnyen gepelheto nevu sarga logos bolt mellett). Itt a tavalyi sulinetes rohamok idejen is emberkent kezeltek (es szolgaltak ki) a vevot, nem ugy mint mashol... Nalluk is jartunk kesobb venni mast is....

#120 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 21:29

Idézet: imreg - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 20:55

Dicsernem meg a HP-BUDA szakaruhazat is a BartokBela uton (Gellert terhez kozel, a konnyen gepelheto nevu sarga logos bolt mellett). Itt a tavalyi sulinetes rohamok idejen is emberkent kezeltek (es szolgaltak ki) a vevot, nem ugy mint mashol... Nalluk is jartunk kesobb venni mast is....

:offtopic:
Egyszer kérdeztem őket, mikor tonert kerestem, de mindenkinél klasszisokkal drágább volt. :(

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.