HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 07. 12:10

Ezt a garis dolog számomra nem világos. Én még nem találkoztam olyan üzlettel, ahol ha hibás volt a termék és kicserélték, akkor az eredeti termék garijából hátralévő idő lett az új termék garija. Sokat és sokfélét vásárolok elég gyakran, de ilyennel még nem találkoztam. Hidd el, lesz 6600 vivo 128mb-s (ha nem 256-os, de ez a valószínűbb) 3 év garral. Sőt én ha gariztatok vmit, és leegyeztetem a vevővel is, akkor általában megpróbálom több garival rendelkező termékre cserélni. PL legutóbb volt egy maxtor hdd, amit western digital-ra cseréltünk mindennemű ráfizetés nélkül, pedig maxtorra 1 év wd-re meg 3év gar van. Ja hogy ez természetes.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 07. 12:11 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#562 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 12:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 11:34

Azt a verziót kihagytad, miközben a bolt jogutód nélkül megszűnik.

egy 3 misi értépű enterpreror jogi személyt azért nem fognak beáldozni egy vacak 30 ezer forintos vgaért :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#563 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 07. 12:40

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 13:13

egy 3 misi értépű enterpreror jogi személyt azért nem fognak beáldozni egy vacak 30 ezer forintos vgaért :D

De mivel ilyen VGAból van párezer évente, csempészett Samu HDDből is, így tényszerű, hogy nem ez miatt, de a cég meg szokott változgatni úgy, hogy észre sem vesszük.
Make love not Wor.

#564 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 07. 12:51

lordrolee:

Örülök, hogy ezt mondod.
Sajnos én még mindig így jártam. Mindig csere esetén az eredeti garanciaidő folytatódott, de soha sehol nem tettem szóvá, mert nem voltam benne biztos, hogy az új termék garanciális ideje lenne az érvényes.

Még hajdanán az első gépemnél 8-9 éve a Creative CD romom 3x is cserélték. Az eredeti szétette a tálcáját a második meg csak simán elfelejtett olvasni. A 3. volt az ami végül jó lett. Véletlen balszerencse-sorozat. De akkor is maradd az eredeti felállás. Az első termék után 1 évid tartott a garanciális idő, pedig a 3 CD-ROM különböző cég gyártmánya volt.

Szerencsére számtek alkatrész terén mostanáig nem is volt garanciális gondom.
Ezért is érdeklődtem itt, hogy tisztában legyek mindennel.
World-Soft

#565 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 10. 07. 13:18

nézd, azért az nem olyan egyszerű, h csere ua. termékre, amely molekula szinten megegyező. mert egy dolog, h jogszabály, rendelet satöbbi, de ha te esetleg per esetén BT határozattól függetlenül nem tudod bizonyítani, h azért éltél hibás teljesítéssel, mert ebből neked bizonyítható anyagi vagy erkölcsi károd  származik, akkor szívás van. persze, sok mindenki beszélhet sok mindent, h így jogok, úgy jogok, meg a rendelet, mert az elv egy dolog, meg a bíróság működése is. másrészt meg mint honpolgár az a véleményem, h adott esetben ilyen baromsággal lefoglalni a bíróság idejét jótállásos trollkodással merő szarrágás (jesszusom, lassan olyan leszek mint J. mester :D). kb. az a kaliber, mikor azon kezd szőrözni valaki, h cserekocsikor nem a német, hanem a spanyol vagy cseh gyárban összerakott autóval akarják kiszúrni a szemét. értem én, h jó lenne helyette 8600gt-t kapni, gondolom nem is kell msi-ben, de részemről ez kiskapuzás és visszaélés a jogszabállyal, felesleges leönteni ezzel dejszen én tudatos vásárlóként választottam msi-t, több hónapos vacilállás, árlisták merő nézegetése után- akkor kellett volna tudatos fogyasztónak lenni, mikor a hibás kártyát jótállásban dobálták vissza, vagy amikor nem hosszabbodott meg a jótállási idő az új cuccra.

Szerkesztette: avman 2007. 10. 07. 13:19 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#566 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 13:21

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 13:13

egy kulcsra kész kft. ára most a "szabadpiacon" olyan fél millától kezdődik.  :Đ
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#567 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 13:44

avman:

Valahogy nekem is a kocsi példa járt az eszembe, csak kicsit másként. (végre egy közös pont  :D )
Itt nem arról van szó, hogy a másik gyárba szerelték (bár ha elmondom, hogy hajdanán a 800-as tualatin procit ott vettem ahol volt a malajziai gyárban készültből, akkor lehet el is dobod az agyad  :D  ), hanem az mondják, hogy a fehér Suzuki helyett egy bugyi rózsaszínt kapsz. Valóban szép szín, de lehet nekem mégsem jönne be, hiába ugyanolyan belül és motorikusan. Vagy kapsz egy másik gyártó hasonló kaliberű autóját, az sem biztos, hogy bejön neked.

Amúgy nem valószínű, hogy 8600gt lenne a választás, mert a normálisabbak drágábbak, ezért lehet inkább egy kisebb kategóriánál maradnák. Sőt, mivel nem sok kedvem van gépet cserélni a PCI-E miatt, ezért nagy valószínűséggel egy hasonló kártya maradna mint a mostani, csak akkor azt a 20eFt különbséget más alkatrészre költeném.
World-Soft

#568 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 15:07

na ez utobbi mondatod miatt mondjak a tobbiek, hogy nyereszkedni akarsz!

jo neked a regebbi kartya, de szeretnel 20e-et keresni a bo'ton. akkor miert nem jo az, amire ki akarjak cserelni, mikozben pont azt venned meg a visszajaro penzbol?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#569 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 15:57

Ez a nyerészkedés szöveg a magyar virtusból jön, mert dögöljön meg a szomszéd tehene is. Szemléletváltásra van szükség! Az, hogy a kártya tönkre ment, nem a fogyasztó hibája. Ha az övé lenne, akkor nyerészkedni akarna, egyéb esetében nem. Én egyébként ha csak annyi a kártyák között a különbség, hogy Gainward vagy MSI, valószínűleg elfogadnám a cserét. De nem látom joggal való visszaélésnek, ha a különbség miatt perre viszi az ügyet. Régen elég volt az adott szó és a kezet rá. Ma már szerződéseket kötünk és egyesek még azokat se tartják be.

#570 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 16:02

Távol álljon tőlem, hogy gyanusítsak bárkit is, de egy vga-nál a márka miatt való hercehurca igencsak szőrszálhasogatásnak tűnik. Hozzáteszem húzómárkákról beszélünk.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#571 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 16:10

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 16:57

Ez a nyerészkedés szöveg a magyar virtusból jön, mert dögöljön meg a szomszéd tehene is. Szemléletváltásra van szükség! Az, hogy a kártya tönkre ment, nem a fogyasztó hibája. Ha az övé lenne, akkor nyerészkedni akarna, egyéb esetében nem. Én egyébként ha csak annyi a kártyák között a különbség, hogy Gainward vagy MSI, valószínűleg elfogadnám a cserét. De nem látom joggal való visszaélésnek, ha a különbség miatt perre viszi az ügyet. Régen elég volt az adott szó és a kezet rá. Ma már szerződéseket kötünk és egyesek még azokat se tartják be.

van a jog és van az etika. egyéni értékrendszertől is függ, h a kettő mikor és hogyan fedi le egymást. számomra, ha gyakorlatilag egy ua.an zsugát akarnak adni (azaz nem visít a hűtése, nem agyonbutított órajelen megy gagyi memókkal és nem inno :D), akkor az az etikus, h elfogadom. még, ha jog szerint szőrözhetnénk. ellenben, ha szopattak a garral, akkor meg az az etikus, h ezt azért megpróbálom visszaadni, mert kölcsön kenyér visszajár. igazából csak arra akartam felkészíteni, h a fogyasztói jogok gyakorlása sajnos azért nem móka és kacagány.

#572 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 16:39

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 14:07

na ez utobbi mondatod miatt mondjak a tobbiek, hogy nyereszkedni akarsz!

jo neked a regebbi kartya, de szeretnel 20e-et keresni a bo'ton. akkor miert nem jo az, amire ki akarjak cserelni, mikozben pont azt venned meg a visszajaro penzbol?

Mindenkitől elnézést kérek.

Lelepleztetek. Én valóban egy "NYERÉSZKEDŐ" vagyok.

Be kell vallanom:
Szerettem volna egy új kártyát, ezért elvittem a szemvízbe, majd JEDI trükkel rávettem a szervizt, hogy nyilvánítsa hibássá. Csak a gonosz erő megzavart, és hiba csúszott a számításomba. Nem jön ki az a kártya előle amit szerettem volna.

Elnézést, ha valakit megtévesztettem volna, vagy esetleg hiú ábrándokat ébresztettem volna benne.

Elnézést, hogy úgy hittem, ha levásárlás mellett döntök, akkor a törvényi eredeti árban gondolkodhatom, és álnok módon nem értem meg, hogy most ennyit érnek már csak az AGP 6600GT kártyák.

Elnézést, hogy akkor is kiakadtam volna, ha nem 1, hanem 2 év után viszem vissza a kártyát és azt mondja, a cég, hogy az AGP kártya már semmit nem ér, de ők jószívűen felajánlják, hogy 1000Ft-ért vegyek valamit. Mondjuk egy 2 gombos egeret.

Elnézést, de 1-2 hozzászólás ezt sugallta számomra.

DE TISZTÁZZUNK VALAMIT:
Nem azért vittem vissza, mert nem tetszett a kártya és cserélni akartam, hanem azért mert rossz volt.

Nem 1 év után találtam ezt ki hanem ezt már az elején jeleztem nekik.

Nem a garanciális időn túl vittem vissza, hanem jóval azon belül.

Nincs semmi kifogásom, ha kapok egy olyan kártyát amit vásároltam is, de ha ezt nem lehetséges, akkor ragaszkodnák ahhoz ami jár.

Tudom ez nagy bűn, mert ki vagyok én, és hogy jövök ahhoz, hogy ilyeneket akarjak.

Ilyen esetben akkor vagy nem kell 3 év garanciát vállalni (hisz 3 év múlva úgy sem lesz már AGP sem), vagy közölni kell vásárláskor az emberrel, hogy mivel nem úgy mentem be hogy kérek valami jó videokártyát, mondjuk valami 6600GT-st, hanem úgy, hogy "Csókolom! Érdeklődnék, hogy van -e az MSI XYZ típusú kártyájuk...", akkor más garanciális feltételekkel lehet csak vásárolni.

De tényleg elnézést, hogy naív vagyok, de így születtem....

Amúgy hogy tisztán lásson mindenki:
-Azt mondták kérdésemre , hogy kicserélik, vagy ha nem lehet, akkor vásároljam le.
-Én a cég aktuális árlistáját nézve, illetve azt lapján, hogy a szerviz kérdezte az ár megállapításához, hogy MSI vagy Gainward gondoltam azt, hogy ezt fogják esetleg felajánlani mint cser.
-Mint írtam nyomozásom egyenlőre az, hogy nyílván ezek a kártyák is PCI-E-ek már, tehát nem is menne bele a gépembe
-Az árlistában pedig csak egyhez van odaírva, hogy AGP, az pedig ATI RADEON.

Szerkesztette: World-Soft 2007. 10. 07. 16:46 -kor

World-Soft

#573 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 16:57

Idézet: World-Soft - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 17:39

DE TISZTÁZZUNK VALAMIT:

szerinted etikátlan, ha visszaállítja az eredeti állapotot, származik belőle anyagi károd és valódi, nem mondvacsinált erkölcsi? (azaz, ha ua.t a teljesítményt kapod ua. a zajjal, ua.on a csatolófelületen, újabb 3 év garral, csak más a színes doboza, de mindenki jól tudja, ott van rajta a CE jel, azaz Chinese Electric)
te hegyezted ki erre, h most ennyi pénzért mit kapnál, nem mi. és te vagy legjobban felháborodva, h másoknak nem tetszik, ha egy mondvacsinált indokkal szeretnéd lenyúlni a kereskedőt. megkérdem még egyszer, ugyanmár hogyan károsít meg ezzel a kereskedő téged????
ha azt mondod, bunkók voltak és szívtál miattuk, most te szeretnél a fasz jobbik felén állni, akkor azt mondom hajrá, sok sikert. viszont így ez eddig büdös nekem. de csináld végig, pereskedj alkalomadtán, a bíróság azt fogja nézni, h megkárosítottak-e, azaz származik-e valamilyen hátrányod ebből a cseréből. mert jótállás ide vagy oda, rendelet meg amoda, ez a gyakorlatban már csak így megy polgári fronton.
ellenben ha pci-e vga-t akarnak adni, akkor közöld velük, csak akkor, ha ingyne és bármentve adnak hozzá egy deszkát is, amibe belemegy, természetesen, ha ddr2-es, akkor új memókkal, ha meg a cpu tokozása is eltér, akkor az is mehet bele...  :Đ

Szerkesztette: avman 2007. 10. 07. 17:06 -kor

#574 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 17:45

avman!

Az eredeti kérdésem az volt, hogy mi az amit ugyanannak kell tekinteni.
Adhat -e másik cuccot, vagy sem olyan mondatta, hogy köteles vagyok elfogadni ha tetszik ha nem.

Azt is mondtam, hogy egyenlőre még csak a szemvízzel beszéltem.
Most próbálok felkészülni, hogy tudjam milyen lehetőségeim vannak.
A szerviz válasza alapján úgy érzem, hogy vagy az említett kártyát akarták majd rámerőltetni (amiben lehet tévedek ha tényleg nem AGP-s) vagy vásároljam le valamire a boltban.

Csak 2 gondom van:
-Ha azt mondja sajna AGP-ben csak az említett ATI van, és az is olyan jó mint az enyém, akkor köteles vagyok -e elfogadni, mert én nem szeretnék például ATI-t
-Ha jövőre vinném vissza, akkor azt is mondhatná -e a bolt, hogy az ő általa számított ára alapján egy egeret tud felajánlani sajnos csak.

Az, hogy ide írtam, azért volt, hogy megtudjam mi az amit tehet és mi az amit nem egy bolt elméletileg.
Hogy ne ott áljak mint egy hülye és bólogatok és mosolyogva esetleg azt mondom, persze... "ez a csomag kisflopi is elég lesz helyette, és megértem, hogy mivel nincs AGP kártya már, kitörölhetem a seggem a garanciával."
World-Soft

#575 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 18:13

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 15:10

van a jog és van az etika. egyéni értékrendszertől is függ, h a kettő mikor és hogyan fedi le egymást. számomra, ha gyakorlatilag egy ua.an zsugát akarnak adni (azaz nem visít a hűtése, nem agyonbutított órajelen megy gagyi memókkal és nem inno :D), akkor az az etikus, h elfogadom. még, ha jog szerint szőrözhetnénk. ellenben, ha szopattak a garral, akkor meg az az etikus, h ezt azért megpróbálom visszaadni, mert kölcsön kenyér visszajár. igazából csak arra akartam felkészíteni, h a fogyasztói jogok gyakorlása sajnos azért nem móka és kacagány.

Szerintem etikus, ha nem kényszeríti egyik fél bele a másikat szerződésmódosításba a saját anyagi érdeket szemelőtt tartva. Ha a megegyezés közös érdekeken alapszik, akkor nem látom akadályát a szerződésmódosításnak. Egy szerződésben mindkét fél vállal kötelezettségeket, azokat teljesíteni etikus. Azokban aktuális anyagi érdekeinket szem előtt tarva módosításokat eszközölni úgy, hogy azokat ráeröltetjük a másik félre, nem etikus.

Azt tapasztaltam, hogy etikai síkon azok igyekeznek megközelíteni a fogyasztóvédelmi kérdéseket, akik a jogon már nem találnak fogást. De általában saját gazdasági érdekeikből kifolyólag igyekeznek csak megmagyarázni, hogy nekik a haszonhoz etikusan joguk van.

#576 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 18:30

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 16:57

Ez a nyerészkedés szöveg a magyar virtusból jön, mert dögöljön meg a szomszéd tehene is.
nem teljesen vilagos, hogy jott ez ide, es mi koze ehhez a szomszed tehenenek.

Idézet

Az, hogy a kártya tönkre ment, nem a fogyasztó hibája.
egyre kevesbe ertem. mondtam en ilyet?

Idézet

De nem látom joggal való visszaélésnek, ha a különbség miatt perre viszi az ügyet.
no latod, ebben viszont nem ertunk egyet! tudom, hogy a Te allaspontod szerint az sem visszaeles a joggal, ha a vasarlo MINDEN TEKINTETBEN jobbnak ertekeli a cseredarabot, de megsem fogadja el, mert nem ugyanaz, igy tobb penzt kap vissza, mint amibol ugyanott megveszi a jobbat.

szerintem viszont pont ez a visszaeles. ha jobbat, vagy kvazi azonosat kap az illeto, akkor visszaeles nem azonossagra valo hivatkozassal sok penzt visszakerni, majd megvenni a felajanlott darabot.

hogy itt pontosan mi a helyzet, az nem teljesen vilagos a szamomra. a vasarlo ugye nem tekinti minden szempontbol jobbnak (vagy azonosan jonak) a felajanlott cseretermeket, de akkor sem tartom etikusnak, hogy visszakerje az eredeti arat. keressen a kereskedovel kompromisszumot, amivel mindketten jol jarnak! ne akarjon egyeb alkatreszt venni a maradek penzbol, mert azt a penzt nem maradek alkatreszre, hanem videokartyara koltotte anno. ha jobbat kap, az nem visszaeles, de ha jobbat akar venni ugy, hogy meg marad is penze, az mar az. az en szememben.
a forum ma:

#577 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 18:43

Idézet: World-Soft - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 17:39

Be kell vallanom:...
a sok marhasagra amit irtal engedd meg, hogy ne valaszoljak! az ertelmesekre viszont szivesen.

Idézet

Elnézést, hogy úgy hittem, ha levásárlás mellett döntök, akkor a törvényi eredeti árban gondolkodhatom, és álnok módon nem értem meg, hogy most ennyit érnek már csak az AGP 6600GT kártyák.
ezt nagyon is jol hitted. sot! szo sem lehet levasarlasi kotelezettsegrol. ha penzvissza eset forog majd fent, akkor a penzt kell visszaadniuk, nem kotelezhetnek levasarlasra. ha!

tehat kerdesed azon resze, hogy mennyi penz jar vissza ha sem javitani, sem kicserelni nem tudjak a kartyat jogos, es a helyes valasz: eredeti vetelar!

Idézet

Nem 1 év után találtam ezt ki hanem ezt már az elején jeleztem nekik.
teljesen lenyegtelen. 1 ev utan is garancia a garancia. ez erdektelen.

Idézet

Nincs semmi kifogásom, ha kapok egy olyan kártyát amit vásároltam is, de ha ezt nem lehetséges, akkor ragaszkodnák ahhoz ami jár.
na ez az a pont, ami kerdeses. biztos, hogy jar a javitas, illetve torveny szerint az azonosra csere. biztos, hogy jar vissza a penz, ha nem tudjak javitani, es cserelni sem. biztos, hogy nem kotelezhetnek levasarlasra, es biztos, hogy a visszajaro penz az eredeti vetelar. es biztos, hogy nem eroltethetnek rad olyan cseret, ami szamodra rossz. (peldaul mert AGP helyett PCI-X-es kartyat akarnak adni, neked meg az nem megy be a gepedbe.) es biztos, hogy ujra indul a garancia, es valoszinu, hogy csakis uj arut athatnak... (ez kicsit kerdeses pont, de most ez nem is erdekes.)

DE! a kerdes az, hogy vajon egy altalad is azonosnak vagy jobbnak tartott kartya csereje az mi. Csaba_20 es mas torvenyismerok szerint ezt sem kotelesseged elfogadni. szerintem, es masok szerint is, aki egy ilyet nem fogad el, az nyereszkedni akar. tehat meg egyszer: egy olyan kartyarol beszelunk, ami szamodra ugyanolyan jo, vagy jobb, mint az elromlott!
a forum ma:

#578 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 18:48

Idézet: World-Soft - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 18:45

Az eredeti kérdésem az volt, hogy mi az amit ugyanannak kell tekinteni.
Adhat -e másik cuccot, vagy sem olyan mondatta, hogy köteles vagyok elfogadni ha tetszik ha nem.
ez kerdeses. biztos, hogy nem adhat olyan cuccot, ami szamodra nem megfelelo, es nem eri el az eredeti kartya szintjet. (tehat pci-x-et agp helyett, vagy rossz nevu kartyat.) Csaba_20 szerint meg azt sem vagy koteles elfogadni, ha egy egyertelmuen (es szamodra minden tekintetben) jobb kartyat ajanlanak fel. szerintem viszont de. ha szerinted is minden tekintetben azonos vagy jobb, akkor azt nem utasithatod vissza. de csak ha jobb. etikailag biztosan, jogilag ez kerdeses.

de a rosszabbat semikeppen ne fogadd el, nem is vagy koteles!

Idézet

-Ha azt mondja sajna AGP-ben csak az említett ATI van, és az is olyan jó mint az enyém, akkor köteles vagyok -e elfogadni, mert én nem szeretnék például ATI-t
nem vagy koteles. ez boven eleg indok, hogy ne kerd.

Idézet

-Ha jövőre vinném vissza, akkor azt is mondhatná -e a bolt, hogy az ő általa számított ára alapján egy egeret tud felajánlani sajnos csak.
lasd elozo valaszom: eredeti vetelar jar vissza. mind ebben az esetben, amikor az arak zuhannak, mind abban az esetben, ha az arak novekednenek (nem szamitastechnika eseten.)
a forum ma:

#579 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 19:20

bodgan: Egy hasonló példával megpróbálom megmagyarázni, hogy miről beszélek. Ha vállalnád, hogy 3 évig minden hónapban elkészítesz kézzel 5 széket Fixipszilonnak, akkor a második évben nem módosíthatnád a szerződést egyoldalúan úgy, hogy ezentúl géppel készíted el ugyanazokat a székeket csak azért, mert anyagilag jobban megérné már neked géppel elkészítettni, mint kézzel. Hiába készülne el akár ugyanolyan szék géppel, vagy mégszebb, mint kézzel. A te üzleti kockázatod volt, hogy bevállaltad 3 évre a szerződést. Különösen akkor, ha előre tudtad, hogy be fog következni, hogy a gépi munkaerő olcsóbb lesz.

Aki megérteni próbálja a mondandóm, az nem fogja kiforgatni és ízekre szedni a példát csak azért, hogy megpróbálja belemagyarázni az ellenkezőjét. ;)

#580 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 20:03

miert nem? ha ezzel a megrendelo is jol jar, akkor miert ne?

sot, bovitsuk a peldat a kerdeses problema iranyaba! mert az kimaradt, hogy miert valtok technologiat... tehat ha a szekfaragom, aki eddig szepen dolgozott mar nem dolgozik nalam (mondjuk baleset miatt munkakeptelen lett, hogy egy elore nem lathato esemenyt hozzunk), akkor mi van, ha en a dragabb gepi szekekre terek at? nem azert, mert nekem olcsobb, hanem mert effektive nem tudom megcsinaltatni kezi munkaban. mikor kell, es kell-e kotbert fizetnem?

szerintem ha a megrendelo igenyei ki vannak elegitve, azaz o is ugy gondolja, hogy van legalabb olyan jo a szek, mint a kezi, akkor en igenis megtehetem ezt a lepest. a megrendelo nem kaphat az alkalmon, hogy hoppa, nekem igazabol nincs is szuksegem ezekre, a hapi meg nem tudja szerzodes szerint szallitani, akkor most jol kilepek az uzletbol.

de persze en nem vagyok jogasz. az azonban nem vilagos, mi alapjan allitod ezt, amit irtal. mert szamomra nem trivialis, hogy igy lenne.

Szerkesztette: bogdan 2007. 10. 07. 20:08 -kor

a forum ma:

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31