HWSW Informatikai Kerekasztal: Painkiller - Battle out of hell - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Painkiller - Battle out of hell

#286 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 24. 21:55

Idézet

Most látom csak, hogy az ufón milyen jel van :D

menj közelebb, lesz ott még más is :D

egyébként sajnálattal jelentem hogy alap painkiller nem működik nálam. ha elindítom, a cemeteryn az első, hogy kiesek a világból, méghozzá azonnal... :(

ja, meg akartam már rég kérdezni: csak nekem tűnik úgy, vagy booh-ban a minigun erejét tényleg visszavették?  :think:

Idézet

a pályák hatalmasak és összetettek... hogy fogok én ezeken mindent megtalálni?

...simán :D

Idézet

a távcsöves szöghajigáló túl tápos szerintem

nem igazán, először én is azt hittem. aztán rájöttem, hogy a "szögek"-ből is kell jópár a népbe, a kis gömböcskék használata meg eléggé zsákbamacska... könnyen ki lehet nyírni magad vele.

Idézet

ráadásul majdnem mindnek lőfegyvere van; az első részben sokkal barátságosabb szörnyek voltak :)

én is így gondolom. túl sok a távolsági támadó (labs, leningrad underworld, stone pit).

Szerkesztette: DOOMER 2004. 12. 24. 21:59 -kor

#287 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 23:20

ha minden jól megy, nemsokára 768 mega ramom lesz, akkor végre újra elővehetem a játékot :up:

Szerkesztette: HavocS 2004. 12. 24. 23:20 -kor

|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#288 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 23:25

Minek annyi ram hozzá?
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#289 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 25. 00:50

...a voice from the darkness.....

FragMaster, a válasz borzasztóan egyszerű: úgy tűnik, hogy a PAK-file-okból nagy mennyiségű adatot csomagol ki a memóriába. És ezt minden egyes visszatöltésnél újra és újra. Odakint valaki szerint kb. 550 MB-ot csomagol ki, minden alkalommal. Na már most, nálam pl. a 384 MB RAM után már kezd is swappelni... Visszatöltésnél meg újra megy az egész elölről, plusz a memóriát is újra kell(ene) szervezni, szóval egy visszatöltésnél még inkább darál. Kilépés után meg pláne. Valahogy gazdaságtalan ez az egész: kéne egy Temp/Cache-könyvtár, amibe bizonyos dolgokat csak egyszer csomagol ki, és pl. ha ugyanazt a szintet kell visszatölteni, akkor már nem kell csomagolni, és így tovább... :)

Peti, majdnem mindegyik bekezdésedre kommentelek egyet, sorjában... :)
1. Amikor először láttam Danielt, a megviseltség tűnt fel rajta leginkább. Szerintem elég sok időt tölthetett már Pokolban. Alastor bennem olyan Godzilla-utánérzést keltett ( :down: ) az intróban, de a legvégén nagyon jól nézett ki, mint King Alastor (viszont a concept artban volt a legjobb)... Ja, egyébként Alastort nem lehet olyan könnyen becsapni: "I, of all creatures, know a liar when I hear one, Daniel... the stink of your fears reeks louder than your words... now drop the gun. It’s been too long since I had such a worthy subject to torture..."
2. Szerintem is! Komorabb, ahogyan Daniel is kicsit komorabb, sőt, már-már "bunkóbb" lett az előző rész óta ("Dammit Eve!" LOL). Érződik, hogy ez egy folytatás, aminek voltak előzményei, és az egész történet (bagatel vagy nem, LOL) időben már tart egy ideje...  :up:
3. Simán! Pont ahogy Doomer mondja. Szerintem egyszerűbbek a Secretek is, mint az alaprészben...
4. Teljesen igazad van, tényleg megtörik itt a változatosság. És legelőször nekem is hasonló volt a véleményem. Azóta viszont már megszerettem azt a két helyszínt is, úgy egymás után. A "Stone Pit" különösen tetszik, amikor a végén kiérkezünk a bányából, és az egész hangulat egészen megváltozik... Még valami: szerintem az a kettő eredetileg egy szint akart lenni, csak a Készítők szétvágták két részre..s talán emiatt is maradt ki pl. az "Underwater Temple" című szint..és odakint említették, hogy a "Pentagon"-t (ezt majd Nightmare-en meglátod) is eredetileg a "Lab" részének szánták...
5-6-7. Hát igen... LOL, a Monáknak szívecskés bugyijuk van?! Hát ezt meg hogy' bírtad meglesni? Szerintem odakint egy ilyen screenshot aratna... :D De nézd meg, milyen szépen reng az elejük... Hehe, még valami: feltűnően hosszabb ideig marad meg a tetemük, sokkal később jelenik meg a lelkük, mint a többi ellenfélnek. Ez gondolom, nem véletlen, hanem egy tudatos és határozott döntés eredménye...  :up:
8. :respect: Egyébként tényleg, mások is mondták, hogy meg kellett tanulni azt a régi himnuszt. Jó lenne valami lyrics-link hozzá különben (puszta kíváncsiságból), akár magyarul is... :)

Doomer, akkor sajnos Nálad is előjönnek a hibák. Meg kell várni a patchet mindenképpen. Én azt hiszem, addig nem is foglalkozok az alaprésszel. A minigun erejét már valamelyik régebbi patch keretében is visszavették (talán kétszer is)..hmm, lehet, hogy a BOOH óta meg még jobban?  :think:

Péntek, az UFO tetejét és a "Lajka" feliratot láttad már...? ;)

(A fenébe, túl sokat mosolygok.)

SYS "I think we have plenty to talk about!"

#290 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 01:01

Idézet: FragMaster - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 23:25

Minek annyi ram hozzá?

HavocS-nak 256 mega ramja van. Nekem is volt annyi, és tudom, hogy borzalmas úgy a játék. Nemcsak töltáskor swappel rengeteget, hanem játék közben szinte folyamatosan :(
256 mellé meg szerintem nem érdemes venni még 256-ot, ha már olyan jó áron vannak az 512-es modulok... ;) És így már ki is jött a 768 :)

SYS: Lajka? Nos azt sem láttam...pedig most próbáltam odafigyelni :(

Nekem alapjáték tökéletesen fut, egyetlen dolgot kivéve (najó kettőt):
1. BOoH telepítése óta néha CTD-t kapok. Néha a mentést is elrontja :(
2. Azok a két baltás dögök (akik pain szerűen ki tudják lőni a mezüket, és odarántanak magukhoz, ha eltalálnak) gyakran okoznak hibát. Egyszercsak megáll a játék, és semmi nem történik. Ekkor nyomok egy Entert, visszajön a windows és kiír valami hibát. Szerencsére a hibákat könnyen meg lehet szüntetni: a dögökkel való csata előtt vissza kell venni a grafikából. Szóval annyira nem vészes, csak kicsit kellemetlen, főleg, ha elfelejtem ;)

#291 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 25. 01:06

Idézet: HavocS - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 23:20

ha minden jól megy, nemsokára 768 mega ramom lesz, akkor végre újra elővehetem a játékot :up:

Grat :) Aztán ha meglesz, akkor nyomás játszani! :)
Tapasztalatból mondom, hogy jobb játék, mint a HL2 :up: :) DOOMERnek amúgy már mondtam: ha fél órát ülök előtte (mármint a HL2 előtt ;)), akkor olyan rosszul érzem magam (melegem van + hányinger), hogy abba is hagytam a vele való játékot. HL2 topikban azt mondták az okosok, hogy viszonylag sokan panaszkodtak ugyanerre a problémára, és azért van, mert a FOV nagyon alacsony, mindössze 75°...:eek: Lehet, hogy majd állítok rajta, aztán megint nekiesek, de most elég volt belőle az a pár óra a múltkor :)

#292 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 09:56

Kép
:wub:

iszerk.: a himnusz linkje:
http://hu.wikipedia....Szovjet_himnusz
Ha gondolod, eléneklem és feltöltöm MP3-ban. :D

Szerkesztette: peti2mtag 2004. 12. 25. 09:59 -kor

#293 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 10:45

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2004. dec. 25., szombat - 0:50

..s talán emiatt is maradt ki pl. az "Underwater Temple" című szint..

Talán emlékeztek rá, mikor hetekkel a játék megjelenése előtt (amikor még vadásztunk az infómorzsákra), azt írtam, hogy valószínűleg nekem az 'Underwater Temple' lesz majd a kedvenc pályám. És kihagyták! :mad: Mocskosul haragszok rájuk. :reklamacio:

A RAM-témához: ismerősöm most bővített 256-ról 512-re (a PK miatt :)), és óriási a különbség.

#294 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 20:48

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2004. dec. 25., szombat - 10:45

Talán emlékeztek rá, mikor hetekkel a játék megjelenése előtt (amikor még vadásztunk az infómorzsákra), azt írtam, hogy valószínűleg nekem az 'Underwater Temple' lesz majd a kedvenc pályám. És kihagyták! :mad: Mocskosul haragszok rájuk. :reklamacio:

A RAM-témához: ismerősöm most bővített 256-ról 512-re (a PK miatt :)), és óriási a különbség.

az underworldben van templomrész, csak kicsi :)

én is PK miatt fejlesztek gépet (javarészt):

1300 Mhz -> 2000 MHz

256 mb -> 1024 mb

14" -> 19"

gef2 -> 6600gt (még csak tervezett) :Đ

apropó szavaztam év játékára. mi más lehetne... :D

Szerkesztette: DOOMER 2004. 12. 25. 20:49 -kor

#295 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 23:35

Idézet: FragMaster - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 23:25

Minek annyi ram hozzá?

ugye nem gondolod hogy csak painkillerezésre használom a PC-t? :omg:
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#296 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 23:51

Idézet: HavocS - Dátum: 2004. dec. 25., szombat - 23:35

ugye nem gondolod hogy csak painkillerezésre használom a PC-t? :omg:

Mi mást lehet vele csinálni? :D
Najó, Jets'n'Guns-on kívül :Đ

#297 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 18:06

Mi a fene van a Colloseum pályával? Pontosan 5-ször váltam démonná, mégis FAILED a vége. Megcsináltam úgy is, hogy pont 330 lelket szedtem össze (a legvégére hagyva a bosst), és úgy is, hogy az összes lehetségest (370), mégsem kapom meg a kártyát. :confused:

szerk.: Megtaláltam a választ. Azt hiszem, ideje végigolvasni a topikot... lesz ami lesz. :)

Szerkesztette: peti2mtag 2004. 12. 26. 18:13 -kor

#298 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 18:14

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 18:06

szerk.: Megtaláltam a választ. Azt hiszem, ideje végigolvasni a topikot... lesz ami lesz. :)

szedd le előre a stone pit 2. fixét is (azt elsőt ne, ha még fenn van), hogy ne kelljen azt is kétszer csinálnod...  :rolleyes:

#299 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 26. 18:21

Peti, köszi az anyagokat: a képet publikálom majd kint a Te neveddel (van egy screenshot-topic, oda jó lenne), vagy pedig gyere Te is (Doomer is regisztrált már); a himnuszos oldalt meg lementem... :D

A "Colosseum"-ban nem Te vagy a hibás, hanem sajnos bugos a script. Odakint Kalme készített egy javítást, ebben a topicban: töltsd le és másold be a megfelelő helyre (részletek a topicban), majd töltsd be a legutolsó mentésedet, amelyikre teljesül a feltétel (szóval szerencsére nem kell újrajátszani), és a dolog már működni fog... :)

Szerkesztés: fenébe, elkéstem a válasszal... :D

Szerkesztette: SYS_TRhu 2004. 12. 26. 18:22 -kor

#300 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 22:56

Idézet: DOOMER - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 18:14

szedd le előre a stone pit 2. fixét is (azt elsőt ne, ha még fenn van), hogy ne kelljen azt is kétszer csinálnod...  :rolleyes:

Köszi, letöltöttem ezt is. Lehetséges, hogy az 'Underworld'-ön ugyanebbe a problémába ütköztem? Megvan 9/10 secret és 19/21 Holy Item, de nem találom az utolsót. (Vagy csak nem néztem szét eléggé. :))

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 18:21

Peti, köszi az anyagokat: a képet publikálom majd kint a Te neveddel (van egy screenshot-topic, oda jó lenne)

Részemről a megtiszteltetés. ;)

Idézet

vagy pedig gyere Te is (Doomer is regisztrált már); a himnuszos oldalt meg lementem... :D

Nem érzek magamban elég önbizalmat az angol nyelvű társalgáshoz, inkább itt tartom a frontot :). Meg amúgy is bántja a szemem a sötét háttér / világos szöveg.

#301 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 23:59

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 22:56

Lehetséges, hogy az 'Underworld'-ön ugyanebbe a problémába ütköztem? Megvan 9/10 secret és 19/21 Holy Item, de nem találom az utolsót. (Vagy csak nem néztem szét eléggé. :))

Holy Itemmel nem tudom, hogy mi van, de minden secretet meg lehet találni, ezt biztosan tudom ;)

#302 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 27. 00:49

Peti, csak nem találtál még meg egy Secretet az "Underworld"-ön, amelyik két Holy Itemet is tartalmaz. A "sikoltozós" teremben jól nézz körül, mert ott egy előlem is jól elbújt, csak később sikerült megtalálnom, nem a terem egyszeri felderítésével... :) Szóval szerencsére az a hely nem bugos...

Akkor postázni fogom odakint a képet (LOL, megtörtént)..még nem láttam ennyire jól sikerültet a témáról, LOL. Sőt, lehet, hogy nem is tudnak róla egyáltalán... Amúgy nekem az a bajom a kintivel, hogy nem valami barátságos. Sok kiddy is van, és sokszor megy a flame, meg az emberek gyakran ellenségesek egymással, nem szólva a gyakori vulgáris megnyilvánulásokról. Pedig az a hely nem a földi PK-Purgatórium, LOL. Szóval csak nem érzem ott valami túl jól magam egyébként én sem. De nem is "lehúzni" akarom a helyet, csak az jut eszembe, hogy "mindenütt jó, de legjobb itthon"... ;)

Közben láttam a másik topicban is a kisebb vitát. Egyébként persze én is a PK-ra szavaztam. Úgy érzem, mi tudjuk, hogy "miért éppen Daniel?", és ennyi elég is. Egyébként van egy gondolatsor, amit úgy érzem, meg kéne osztanom Veletek, mert nagyon érdekes. Annyi "bibi" van csak vele, hogy egy kedves TR-es ismerősöm egyik leveléből van a részlet..ámbár, mivel semmi személyes nincs benne, bizonyára megbocsát nekem, ha itt beidézem (egy jó helyre), mint egy "szállóigét". :) A lényeg, hogy beszéltem Neki is a PK-ról (hát, nem tudtam megállni :D), és az infók alapján, amit kapott, tetszik Neki az egész. S egyébként, bár lány, mégsem új látogató a shooterek világában. A lényeg, hogy következőket írta egyszer...

"You know, seriously, though, those dark and gloomy games somehow are refreshing - I mean, you see the hero suffering, facing all those monsters, his own fears, his enemies - which is, a bit underlined of course in the game, what we all experience in our lives one way or the other. So you see the hero battling his way through all those forces that oppress him, that want to defeat him; and he doesn't give up, he maintains his high spirit, even if at times he is discouraged and exhausted..."
(Nicky/TRC-Forums)

Szóval "mire serkenti az embert a Painkiller a gyilkoláson kívül", mondjuk akár a való életben? ;) Úgy érzem, Nicky mondott valamit erről...  :up:  :respect:

Á, jut eszembe..a vidámparkban elég a "The Sceptre" is, a "Freak" lependerítéséhez...  :smoker:

Szerkesztette: SYS_TRhu 2004. 12. 27. 01:05 -kor

#303 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 11:35

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 0:49

Pedig az a hely nem a földi PK-Purgatórium

pontosabban az a hely az Asylum :Đ

#304 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 17:28

A "sikoltozós" teremben megtaláltam mindet, a teleportálós hidak alatti kettő hiányzott. :)

A 'Stone Pit'-en meglett az összes armor / holy / secret viszonylag könnyen (úgy értem, nem voltak túlságosan elrejtve), de hiányzik két ammo és három ojject. Még nem kezdtem el az ötcsillagozást, de logikusnak tűnt már most megkeresni mindent ezen a pályán. Kicsit idegesítők a sziklák közé eldugott lőszerek, biztos valami ilyesmit hagytam el. :think:

#305 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 17:35

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 17:28

Kicsit idegesítők a sziklák közé eldugott lőszerek, biztos valami ilyesmit hagytam el. :think:

menj fel és nézz le. ha nem látsz sehol semmit, akkor igen, a sziklák között vannak a lőszerek. na persze miután fent is szétnéztél :)

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.