HWSW Informatikai Kerekasztal: Externet ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Externet ADSL vélemények, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 04. 05:16

Most egy kis "offline" levelezésbe kezdtem ezzel a retek szolgáltatóval. Próbálok velük dűlőre jutni, hogy mégis mennyit kell fizetnem hátralék címén, hogy végre megszabadulhassak tőlük. Azt viszont még nem sikerült kitalálnom, hogy mégis melyik legyen az új szolgáltató.
Tanácsot ezügyben szívesen fogadok.
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#1162 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 06:37

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 6:16

melyik legyen az új szolgáltató.
Tanácsot ezügyben szívesen fogadok.

Az attól függ most milyen neted van.
Én a szelessav.hu-n szoktam nézegetni az árakat, majd ha megtetszik valamelyik cég, keresek fórumot róluk, lássam mennyi a panasz rájuk.

Nekem nem sikerült elszabadulnom tőlük, mert annak idején nem "szereld magad"-os voltam, és a T-home így nem vesz át.

#1163 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 06. 06:16

ADSL-em van és maradnék is annál, mivel úgy tudom, hogy Chello nincs felénk. Az is lehet, hogy vissza fogok térni a T-s társasághoz, igazából nem volt velük bajom, csak egy kicsit drága volt anno.

#1164 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 06. 06:23

most majdhogynem ők a legolcsóbbak :Ö
JóSebesség

#1165 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 06. 10:12

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2008. nov. 6., csütörtök - 7:23

8 Mb-nél igen, a 2Mb-nél nem.

#1166 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 05:37

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2008. nov. 6., csütörtök - 6:23

Akkor igen csak fontolóra kell vennem őket, mint új/régi ISP. :)

#1167 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 06:28

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 6:37

Akkor igen csak fontolóra kell vennem őket, mint új/régi ISP. :)

Mostanában többet is beszéltem mindkét banda (Externet és T-home) ügyfélszolgálatával. Mindkettő sokára veszi fel a telefont, (A T-home talán még tovább is várat mint az Externet), viszont az Externetnél sosem sikerült beszélnem illetékessel, mindig csak annyit hallottam, hogy gépel valamit az illető számítógépen, és "Továbbítom az illetékesnek"-kel búcsúzott. Az a  bizonyos illetékes  pedig nekem 2 esetből egyszer válaszolt is panaszomra, egyszer válaszra sem méltattak.
A T-nél is volt olyan amire nem tudott válaszolni az ügyfélszolgálatos, elkérte a mobilszámom, és 10  perc múlva tényleg vissza is hívott.
Ha ezek alapján kell választani, akkor inkább a T-home (ráadásul az ő számuk díjmentesen hívható, az externeté nem valószínű) 

#1168 Felhasználó inaktív   tRebroN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 17:01

Látom azé nem felhőtlen egyeseknek a kapcsolata a externettel nekem is küldtek egy vicces hosszabítási ajánlatot ami éppen kb 2000-2200 forintal drágább mint ha új belépő lennék vagy tavalyhoz viszonyítanám és én a prepaid csomagot választanám ami ráadásul egy év előre egyben. Pluszban ott van a 3 hónapig nem lehet elötte adsl-ed különben nem számítasz új belépőnek ez utóbbi amugy mért van minden adsl cégnél ez tuti vmi buzi törvény ki mit tud erről?? :reklamacio:

#1169 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 04:25

Én kifejezetten utlom őket. Az ügyfélszolgálatos egyszer nagyon madárnak akart nézni, mondhatnám, hogy hazduott. Amikor kérdőre vontam, hogy miért egyből a 3-as felszólító levelet küldik, akkor válaszként egy általam nem ismert e-mail címet mondott, miszerint arra küldik ki az elsőt és a másodikat. Itt olvastam korábban olyat, hogy valakinek már a 2-es felszólítás is postán érkezett. Milyen hozzáállás ez? :reklamacio:

#1170 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 09:44

Idézet: tRebroN - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 18:01

3 hónapig nem lehet elötte adsl-ed különben nem számítasz új belépőnek ez utóbbi amugy mért van minden adsl cégnél ez tuti vmi buzi törvény ki mit tud erről?? :reklamacio:

Nem törvény.
A T-home (régebben T-com volt a neve) adja a vonalat, az externet csak bérli.
A T-home nagyon kedvesen, az új belépőknek akciósan adja a vonalat, így a többi szolgáltató is(köztük az externet)  olcsóbban tudja biztosítani az internetet az új belépőknek.
Egy év leteltével nem vagy új, az externet is többet fizet a T-home-nak a vonalért, nem tudja olcsóbban adni neked sem.
Legalábbis én így tudom.

#1171 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 22:30

Üdv.Nekem is volt ilyen felszolito levél amit a 2. felszolitás után küldtek amiböl 1-röl se tudtam.És miért is ne 500Ft-ot hozzáadnak a számlához a levél miatt.Ma meg jött egy 20.500-Ft-os csekk meg felmondo levél miszerint az augusztusi számlám a mai napig nem lett kifizetve.Igy 30 napra felfüggesztik.Nah ekkor durrant el az agyam megnéztem a csekkjeim és bevan fizetve és igencsak novembert irunk.Komolyan nem értem öket.Alig várom,hogy legyen digi.
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#1172 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 25. 11:45

DjPremier: valami hasonló történt nálunk is...

Nem csak ezért, de a magas havidíj miatt is dobbantanék.. (A napi több szakadást nem tudom hogy az Ex vagy a T nyakába varrjam, de régebben nem volt ennyi, volt mikor napokig 1 ip-m volt, tehát addig meg se szakadt / szakították..)

Kicsit soknak tartom a 7890 Ft-ot a 4mbitért (ami jó ha van 3.6-3.7  :D )

Melyiket ajánlanátok?
IW, Enternet, GTS (nem a Yo, a sima "rossz"  :Đ )

Arra még azért kíváncsi lennék, hogy majd az éves hűség lejárata után (már a váltás után 1évvel később) vajon milyen díjat kell majd fizetni? (Vagy ezt még nem érdemes számolgatni, addig még sok bit fog lefolyni a BIX-en?  :think: )

Valamint ha most váltok mondjuk a héten még, akkor a procedúra átnyúlik decemberbe.. A 12.havi Ex-es csekket még nem fizettem be, de a váltás után akkor kiszámláznak majd egy töredékhónapot?

#1173 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 25. 16:53

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 9:44

Nem törvény.
A T-home (régebben T-com volt a neve) adja a vonalat, az externet csak bérli.
A T-home nagyon kedvesen, az új belépőknek akciósan adja a vonalat, így a többi szolgáltató is(köztük az externet)  olcsóbban tudja biztosítani az internetet az új belépőknek.
Egy év leteltével nem vagy új, az externet is többet fizet a T-home-nak a vonalért, nem tudja olcsóbban adni neked sem.
Legalábbis én így tudom.

Enternetes példát tudnék írni:

2007-es évre prepaid előfizetés, 1 Mb/s:   36 562 Ft

2008-ra kapom a számlát:                         46 800 Ft

Ezt persze nem fizetem ki, 8 nappal előbb fax útján felmondok, mivel (üzleti okból) két vezetékes vonalam van, tehát inkább a másik vonalra kérek, ismét egy akciós netet:

2008 prepaid, 1 Mb/s:              29 069 Ft.

2009-re kapom a számlát:       29 952 Ft

Tehát ezúttal emelés gyakorlatilag nincs. Más kérdés, én ismét felmondok, hiszen 2009-re inkább a másik vonalamra kérek, ismét akciós netet. Mivel így olcsóbb, illetve ugyanennyiért 2,5 Megát kapok, tehát bolond lennék nem váltani. Amúgy 3 éve játszom ezt a vonalcserés játékot (minden decemberben), csak 2006-ban még havi számlás net volt, nem prepaid.

Szerkesztette: Signal 2008. 11. 25. 17:01 -kor

#1174 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 00:50

Idézet: NeveMania - Dátum: 2008. nov. 25., kedd - 11:45

Kicsit soknak tartom a 7890 Ft-ot a 4mbitért (ami jó ha van 3.6-3.7  :D )

Arra még azért kíváncsi lennék, hogy majd az éves hűség lejárata után (már a váltás után 1évvel később) vajon milyen díjat kell majd fizetni? (Vagy ezt még nem érdemes számolgatni, addig még sok bit fog lefolyni a BIX-en?

Nekem a hüség alatt 7990 volt most a hüség után 9900Ft a 8MB-es net.Kicsit drága,hál isten szakadás nincs a váltás ota amikor még TVNet volt.Most hozza a 8MB-et.Csak hát szinte a feléért lenne 30MB a Diginél.Remélem még idén behuzzák az optikát. :)
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#1175 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 11:50

van még valaki, aki externet-es?

haverom most kötött csupasz tango (2,5Mb) csomagot, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem:

1. Kapott egy vivanet-es emilcímet, oda hogy lehet belépni, letölteni a leveleket? mi a pop3, meg az smtp?

2. Mitől ilyen lassú? Az elvileg 2,5Mb-es csomag van amikor éppenhogy egy ISDN vonal sebességét hozza, oké, néha annak a négyszeresét is elére, de ez még így is kevés. Kell még valamit állítani, a modem bedugásán kívűl?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#1176 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 11:54

speedtest.netrúől dobj be egy mérést.
JóSebesség

#1177 Felhasználó inaktív   kiviszem 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 27. 19:18

Volt TV-netesek figyelem!!!!!!!!
Apám,ekkora paraszt egy céget.Évközben megváltoztatták értesités nélkül a jelszavam.Telefonon érdeklődtem,ugyan már miért nem megy a net.Semmi bocs,vagy valami,megadták az új jelszavat.No de van jobb:Most több mint négy hete kiderült,(hosszú történet)valami kapcsolódási gond van állandóan szakad a net,számitógépről fel sem tudtam menni.Nos a szereld magad továbbfejlesztett változata,a javitsd magad volt.Megtalátam a hibát,mint volt tvnetes,úgy kötöttek rá az Uw szerverre hogy az kezdettől nem fogadta a belépést,10 percenként szakadt a vonal.A tvnetes felhasználónév nem alkalmas az Uw szerverre belépéshez.Ezt nem tudták?Kaptam másik felhasználónevet,most megy minden.Az hogy elnézést,vagy jóváirjuk,bocs a mi hibánk,semmi.Kezdettől szivattak és még a levelemre sem válaszolnak.No ez az Externet. A T-Com csapatának itt is nyilvánosan köszönetet mondok a hiba megkereséséhez nyújtott önzetlen,példa értékű segitségükért.ha nem segitenek,soha nem tudom kideriteni ,hogy a szolgáltatóm rossz felhasználónévvel az annak nem megfelelő szerverre kötött.?????

#1178 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 23:07

Ma reggel felkeltem gép bekapcs gondoltam netezek a bejövö oldalon nem az jött be ami kéne hanem,hogy tartozásom van és korlátozták a netem,a Novemberi számlát már mikor kifizettem és jött egy értesitö is,hogy 20K Ft-al tartozok.Az e havi számlát is beleszámitották és a multhavit is. :omg:
ÜFSZ felhiv és mondja a csajszi,hogy a mai napig nem érkezett meg hozzájuk mondom faxa és emiatt korlátoztak.A csekk másolatát küldjem el nekik faxon és visszakapcsolják a netet.Nah szép irány fénymásoljam le a csekket,ami 20Ft menjek a postára és küldjem el nekik faxon ami 700Ft  :reklamacio: Kérdem én mi az anyjukat csinálnak? Nagyon tele van a f***om velük.
:reklamacio:  :reklamacio:

#1179 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 08:34

Akkor másodikán nagyon belelendültek :)
Nálunk is akkor kapcsolták ki a cégest. Mi is már befizettük korábban, tegnap elfaxoltam nekik vissza is kapcsolták.
Bár azt mondta az ügyfélszolgálaton a csaj, hogy a fax beérkezése után 24 órára vállalják a visszakapcsolást, de ha biztos befizettem visszakapcsolja nekem rögtön.
Egyébként tegnap jött egy értesítő is, hogy mennyivel tartozunk(még nov 25-i dátummal). Itt 2 hónap volt a tartozás  :confused:  Az online ügyfélszolgálaton most éppen 0 tartozás van. Már korábban is küldözgettek leveleket, de mindig be volt fizetve, faxolgattunk is nekik, de eddig még nem kapcsolták ki a netet.
Nekünk már nincsen hűségünk, úgyhogy valószínű váltunk is valami másra.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#1180 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 17:58

Nekem is azt mondta a faszi 24h mulva,mert ugye nem tehetnek velem kivételt mert sokaknak van tartozása.Mondtam neki,hogy a hölgy azt mondta ha elfaxolom azonnal visszakapcsolja a netet.Fax elküldése után kb fél orával már volt net  :omg:
Kezdenek ök is elvadulni.

Téma megosztása:

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.